Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 minute ago, johnny.tifosi said:

Όχι. Την προηγούμενη φορά από 10 ξεκινούσε αυτή του ρούτερ όμως. Τώρα δεν είμαι κοντά στο ρούτερ για να το διαπιστώσω, από βδομάδα πάλι.

Αυτή που βλέπεις στο No-IP εννοώ. Δεν χρειάζεται το router για να την δεις. Αν δεν ξεκινάει από 100, δεν είσαι σε CG-NAT. Το No-IP παίρνει την WAN IP του router, οπότε έχει πάρει κανονικά public.

Επεξ/σία από infin1tyGR
  • Απαντ. 793
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, infin1tyGR είπε

Αυτή που βλέπεις στο No-IP εννοώ. Δεν χρειάζεται το router για να την δεις. Αν δεν ξεκινάει από 100, δεν είσαι σε CG-NAT. Το No-IP παίρνει την WAN IP του router, οπότε έχει πάρει κανονικά public.

Η τωρινή public δεν ξεκινάει από 10 ή 100. Και πριν δεν ξεκινούσε από 10 αλλά ήμουν σε cgnat, γιατί Από 10 ξεκινούσε του ρούτερ.

Εναλλακτικά σκέφτηκα την λύση του ipv6, αλλά δεν κατάφερα ποτέ να δουλέψει πριν μάθω για το cgnat. Δεν ξέρω αν έκανα κάτι λάθος με το pivpn κλπ ή είναι καν διαθέσιμο από την κοσμοτέ.

Επεξ/σία από johnny.tifosi
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υπάρχει "IP του router" και δεν καταλαβαίνω τι εννοείς και ποια ξεκινούσε από 10. Αν είσαι σε CG-NAT, η IP που βλέπεις μέσα στο router (ΟΧΙ σε online site) ως WAN IP address ή αυτή που στέλνει το router στο No-IP (τουλάχιστον το Speedport Plus 2) ξεκινάει με 100.

Επεξ/σία από infin1tyGR
Δημοσ.
35 minutes ago, johnny.tifosi said:

Αυτή που έβλεπα μέσα στο ρούτερ ξεκούσε με 10. Αυτή που βλέπω σε whatismyip και no-ip δεν ξεκινάει ποτέ με 10.

Τι πάροχο έχεις; 

Δημοσ.

Ψάχνοντας λύσεις που μπορώ να κάνω μόνος μου χωρίς να αγωνιώ πότε θα της καυλώσει της κοσμοτε να με ρίξει σε cgnat πάλι, βρήκα για το tailscale. Το έχει δοκιμάσει κανείς; Εντυπώσεις;

Δημοσ.
4 minutes ago, johnny.tifosi said:

Ψάχνοντας λύσεις που μπορώ να κάνω μόνος μου χωρίς να αγωνιώ πότε θα της καυλώσει της κοσμοτε να με ρίξει σε cgnat πάλι, βρήκα για το tailscale. Το έχει δοκιμάσει κανείς; Εντυπώσεις;

Ναι, είναι μια χαρά λύση αν έχεις κάποια συσκευή (π.χ. Raspberry Pi) να το στήσεις.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, infin1tyGR είπε

Ναι, είναι μια χαρά λύση αν έχεις κάποια συσκευή (π.χ. Raspberry Pi) να το στήσεις.

Αν εννοείς στο ίδιο που έχω στήσει το vpn, ναι είναι ενα orange pi zero 3.

Δημοσ.
On 16/12/2024 at 10:59, johnny.tifosi said:

Λοιπόν ενώ είχα προβλέψει να κάνω dynamic DNS για να μην χάσω την IP σε περίπτωση που ανοιγοκλείσει το ρούτερ, γιατί Ελλάδα είσαι, ή θα πέσει η σύνδεση ή θα πέσει το ρεύμα. Όμως η αδερφή μου ανοιγόκλεισε το ρούτερ και πάλι έχασα την IP και δεν μπορώ να συνδεθώ. Στο ΝοIP βλέπω την νέα ΙΡ οπότε αυτό μάλλον δούλεψε κανονικά. Υποθέτω ότι η κοσμοτε με έβαλε πάλι σε cgnat; Δεν γίνεται να τους παίρνω τηλέφωνο κάθε φορά για το ίδιο πράγμα, δεν γίνεται να με βάλουν μόνιμα; Εγώ δεν σκαμπάζω τόσο από δικτυακά αλλά μου είπε ένας φίλος ότι λογικά το κάνουν για μικρότερα κόστη γιατί βάζουν πολλές IP σε μια. Οπότε μπορεί να υπάρχει οικονομικό κίνητρο να σε βάζουν εκεί.

για να δεις αν εισαι πρεπει να δεις την ip μεσα στο router αν ειναι 10 ή 100 που λενε ή εναλλακτικα να συγκρινεις την wan ip του router με την ip που βλεπεις στο canyouseeme.org ή στο dyndns.αν ειναι διαφορετικες τοτε εισαι παλι σε cgnat. δεν εχει να κανει με το οικονομικο κινητρο.ειναι οτι υπαρχει θεμα με τις ipv4.κοινως τελειωνουν. βεβαια οσο ξερω παρομοια τακτικη ακολουθεί και η nova επειδη τελειωνουν οι ip αλλα για καποιο λογο δεν το υλοποιει με cgnat οποτε και δεν υπαρχει το προβλημα αυτο.

δυστυχως δεν ξερω κατι παραπανω.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

καλημέρα και χρόνια πολλά

λοιπόν έχω το εξής πρόβλημα, το ρουτερ του σπιτιου μου είναι συνδεδεμένο με το ρουτερ του διπλανού μου με εσωτερικό καλώδιο για να μου δίνει internet. θέλω να γίνω connectable στο torrent site που είμαι, αλλά νομίζω, ότι για να γίνει αυτό πρέπει να κάνω διπλό port forward. ξέρω ότι εκείνος έχει κάμερες στο σπιτι που τις παρακολουθεί απομακρυσμένα στο κινητό του, αρά δεν είναι σε cgnat. τι ρυθμίσεις πρέπει να γίνουν; επίσης δεν ξέρω αν έχει καμιά σημασία αλλά το pc μου είναι συνδεδεμένο σε wifi mesh deco p9. δηλαδή η σύνδεσή μου είναι η εξής:

pc wired-> deco p9 node-> wireless main deco p9 node-> wired δικό μου router->wired router γείτονα.

πρέπει να κάνω αντίστοιχες ρυθμίσεις και στην εφαρμογή της tp-link?

Δημοσ.
16 minutes ago, smitharos said:

καλημέρα και χρόνια πολλά

λοιπόν έχω το εξής πρόβλημα, το ρουτερ του σπιτιου μου είναι συνδεδεμένο με το ρουτερ του διπλανού μου με εσωτερικό καλώδιο για να μου δίνει internet. θέλω να γίνω connectable στο torrent site που είμαι, αλλά νομίζω, ότι για να γίνει αυτό πρέπει να κάνω διπλό port forward. ξέρω ότι εκείνος έχει κάμερες στο σπιτι που τις παρακολουθεί απομακρυσμένα στο κινητό του, αρά δεν είναι σε cgnat. τι ρυθμίσεις πρέπει να γίνουν; επίσης δεν ξέρω αν έχει καμιά σημασία αλλά το pc μου είναι συνδεδεμένο σε wifi mesh deco p9. δηλαδή η σύνδεσή μου είναι η εξής:

pc wired-> deco p9 node-> wireless main deco p9 node-> wired δικό μου router->wired router γείτονα.

πρέπει να κάνω αντίστοιχες ρυθμίσεις και στην εφαρμογή της tp-link?

για να κανεις την ζωη σου ευκολη.

α.το deco το αρχικο να ειναι access point και οχι router.

μετα δες διπλα port forward εκτος αν το δικο σου roUter δεν βαλεις το καλωδιο απο τον γειτονα στην wan αλλα σε μια lan και το κανεις dummy access point. απλα θα πρεπει να ειναι στο ιδιο δικτυο και να κλεισεις dhcp.και υπαρχει και ακομα πιο ευκολη λυση αν δεν σας πειραζει να ειναι ολα ενα δικτυο.καταργεις το δικο σου router και βαζεις το καλωδιο πανω στο mesh το οποιο θα το εχεις κανει access point.και μετα θελει port forward μονο σε αυτον εκτος αν παιξει αυτοματα λογω upnp

Δημοσ.

θα έχω κάποιο σημαντικό μειονέκτημα εάν κάνω το deco A.P. αντί για mesh? επίσης όταν λέμε να είμαστε στο ίδιο δίκτυο σημαίνει να έχει πρόσβαση και ο ένας στις συσκευές του αλλουνού έτσι; δεν νομίζω να το θέλει κανείς μας αυτό, οπότε το διπλό port forward μου φαίνεται μονοδρομος. απλά θα πρέπει στο δικό του router να ανοίξει 2 διαφορετικα ports φαντάζομαι έτσι; ένα για την κάμερα του και ένα για μένα;

Δημοσ.
1 hour ago, smitharos said:

θα έχω κάποιο σημαντικό μειονέκτημα εάν κάνω το deco A.P. αντί για mesh? επίσης όταν λέμε να είμαστε στο ίδιο δίκτυο σημαίνει να έχει πρόσβαση και ο ένας στις συσκευές του αλλουνού έτσι; δεν νομίζω να το θέλει κανείς μας αυτό, οπότε το διπλό port forward μου φαίνεται μονοδρομος. απλά θα πρέπει στο δικό του router να ανοίξει 2 διαφορετικα ports φαντάζομαι έτσι; ένα για την κάμερα του και ένα για μένα;

mesh θα ειναι no matter what. απλα δεν θα το εχεις ως  router αλλα ως ap. οτι θα εισαστε στο ιδιο δικτυο δεν σημαινει οτι θα μπει στο pc σου.αλλωστε αν εσυ το βαλεις το καλωδιο στο pc σου αντι για το router παλι στο ιδιο δικτυο θα εισαστε.ναι θελει 2 port forward ενα σε αυτον κσι ενα σε σενα.βεβαια αν εσυ  παιζεις και με το deco σε router τοτε εχεις 3 nat.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...