Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
57 minutes ago, infin1tyGR said:

Πολύ πιθανό την 8085 να την χρησιμοποιεί το PowerStation για TR-069 management.

ΟΚ Κατανοητό - ενδέχεται να ειναι Off-limits

Αλλά παρατήρησα και το εξής: Οποιαδήποτε πόρτα προσπαθώ να ανοίξω πάνω απο τις 45000, παραμένει κλειστή. Έχω φάει ενα ΣΚ να βρω λύση.

Κάνω μια μικρή περίληψη: Ανέβασα στο RPi Μου έναν private WoW server (vmangos για όποιον ενδιαφέρεται), και θέλει ανοιχτές τις 3724 για login και authentication, και την 8085 για να συνδεθείς στον κόσμο. Σου δίνεται η δυνατότητα να αλλάξεις την 8085 σε όποια άλλη θέλεις, αλλά εφόσον έχω δοκιμάσει πολλές ακόμα και δεν βλέπω να ειναι ανοιχτές, δεν το άλλαξα.

Τώρα, στο RPi εχω βάλει ότι χρειάζεται για forwarding με το ufw, και οι 2 πορτες ειναι ανοιχτές (listening). Παρόλα αυτά έχω την εντύπωση ότι το ρούτερ απλά ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να τις ανοίξει. Που μου κάνει τρελή εντύπωση που έχει ανοίξει την 3724 και καμία άλλη.

Anyway, ποστάρω εδω με την ελπίδα κάποιος να βοηθήσει, ή στη χειρότερη να διαβάσει τη δική μου κατάσταση και να μου χτυπήσει φιλικά τη πλάτη :)

• Απαντ. 793
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ περίεργο αυτό. Μπορείς να τις δοκιμάσεις σε ένα torrent client; Το τι δείχνει το canyouseeme δεν είναι πάντα σωστό.

Επεξ/σία από infin1tyGR
Δημοσ.
1 hour ago, infin1tyGR said:

Πολύ περίεργο αυτό. Μπορείς να τις δοκιμάσεις σε ένα torrent client; Το τι δείχνει το canyouseeme δεν είναι πάντα σωστό.

Τζίφος, όλα κλειδωμένα. Ακόμα και την 3724 γύρισα στην IP του PC μου αντί για το RPi για να ελέγξω μεσω torrent, και αυτή κλειστή. Την γύρισα πίσω στην IP του RPi, ανοίγει. Explain that, science! XD

Δημοσ.
On 11/11/2024 at 10:35, peterinio said:

Καλημέρα σε όλους,

Έχω το Vodafone Power Station Wifi6 (που έρχεται στάνταρ από VDF με FTTH γραμμές)

Έχω βάλει port forwarding για τις θύρες 8085 και 3724 - Ενω η 3724 ανοίγει κανονικά, και με βλέπει το canyouseeme, η 8085 δεν ανοίγει με τίποτα.

1) Είμαι πίσω απο CG-NAT? Αν ναι, πως με άφησε να ανοίξω την 3724?

2) Έχουμε ελπίδα με κάποιοι τρόπο να ανοίξω την 8085?

Ευχαριστώ!

edit: μετα απο επικοινωνία με VDF ρώτησα και μου είπαν ότι ΔΕΝ εχουν CGNAT :S

αν ειχαν Cgnat δεν θα σου επαιζε ουτε η αλλη θυρα.την εβαλες πχ στο mtorrent το ανοιξες και πηγες στο www.canyouseeme.org και σου λεει οτι δεν ειναι ανοιχτη η 8085 αλλα με τον ιδιο τροπο σου δειχνει ανοιχτη την 3724?

On 11/11/2024 at 21:19, peterinio said:

ΟΚ Κατανοητό - ενδέχεται να ειναι Off-limits

Αλλά παρατήρησα και το εξής: Οποιαδήποτε πόρτα προσπαθώ να ανοίξω πάνω απο τις 45000, παραμένει κλειστή. Έχω φάει ενα ΣΚ να βρω λύση.

Κάνω μια μικρή περίληψη: Ανέβασα στο RPi Μου έναν private WoW server (vmangos για όποιον ενδιαφέρεται), και θέλει ανοιχτές τις 3724 για login και authentication, και την 8085 για να συνδεθείς στον κόσμο. Σου δίνεται η δυνατότητα να αλλάξεις την 8085 σε όποια άλλη θέλεις, αλλά εφόσον έχω δοκιμάσει πολλές ακόμα και δεν βλέπω να ειναι ανοιχτές, δεν το άλλαξα.

Τώρα, στο RPi εχω βάλει ότι χρειάζεται για forwarding με το ufw, και οι 2 πορτες ειναι ανοιχτές (listening). Παρόλα αυτά έχω την εντύπωση ότι το ρούτερ απλά ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να τις ανοίξει. Που μου κάνει τρελή εντύπωση που έχει ανοίξει την 3724 και καμία άλλη.

Anyway, ποστάρω εδω με την ελπίδα κάποιος να βοηθήσει, ή στη χειρότερη να διαβάσει τη δική μου κατάσταση και να μου χτυπήσει φιλικά τη πλάτη :)

θα μπορουσες να κανεις και dmz αν και ειναι λιγο too much.

δοκιμασε να κλεισεις και το upnp μηπως τρωει κανα σκαλωμα.θα εκλεινα και το Firewall στο router δοκιμαστικα αν και δυσκολο να κοβει το port forward.και βεβαια οταν τις δοκιμαζεις στο pc κλεισε firewall για δοκιμη μην σε κοβει κατι.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα,

Προσπαθώ να σετάρω ένα orange pi zero3 ως vpn server με pivpn και wireguard. Το έκανα πρώτα στο εξωτερικό όπου δούλεψε. Το έφερα στην Ελλάδα και το σέταρα ξανά για το νέο ρούτερ και έκανα τα σχετικα port forward για UDP 51820 αλλά τζίφος, δεν μπορώ να συνδεθώ στο ίντερνετ όταν συνδέομαι μέσω vpn. Υπάρχει κάποιο γνωστό θέμα με την cosmote ή τα router της; (Speedport plus) To canyouseeme δεν με βλέπει. Επίσης δεν μπορώ να βρω κάποιες ρυθμίσεις για firewall σε αυτό το ρούτερ.

Επεξ/σία από johnny.tifosi
Δημοσ.
4 hours ago, johnny.tifosi said:

Καλημέρα,

Προσπαθώ να σετάρω ένα orange pi zero3 ως vpn server με pivpn και wireguard. Το έκανα πρώτα στο εξωτερικό όπου δούλεψε. Το έφερα στην Ελλάδα και το σέταρα ξανά για το νέο ρούτερ και έκανα τα σχετικα port forward για UDP 51820 αλλά τζίφος, δεν μπορώ να συνδεθώ στο ίντερνετ όταν συνδέομαι μέσω vpn. Υπάρχει κάποιο γνωστό θέμα με την cosmote ή τα router της; (Speedport plus) To canyouseeme δεν με βλέπει. Επίσης δεν μπορώ να βρω κάποιες ρυθμίσεις για firewall σε αυτό το ρούτερ.

μπορει να εισαι πισω απο Cgnat.αν βλεπεις μεσα στο router ip του στυλ 100.χ και στο whatismyipaddress βλεπεις αλλη ip τοτε εισαι πισω απο cgnat. τους καλεις και τους λες να σε βγαλουν διοτι δεν παιζουν πχ οι καμερες σου.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, poulinos είπε

μπορει να εισαι πισω απο Cgnat.αν βλεπεις μεσα στο router ip του στυλ 100.χ και στο whatismyipaddress βλεπεις αλλη ip τοτε εισαι πισω απο cgnat. τους καλεις και τους λες να σε βγαλουν διοτι δεν παιζουν πχ οι καμερες σου.

Ευχαριστώ! Όντως έτσι είναι, άλλες IP βλέπω. Αυτό δεν γίνεται να το λύσω μόνος μου να φανταστώ; Είναι το cgnat κάτι που κάνει γενικά η cosmote και δέχονται να το αλλάξουν; Να πω π.χ. ότι δεν τρέχουν οι webcam; Υπάρχει λόγος να μην πω για τον σέρβερ;

Δημοσ.
19 minutes ago, johnny.tifosi said:

Να πω π.χ. ότι δεν τρέχουν οι webcam; Υπάρχει λόγος να μην πω για τον σέρβερ;

Δεν υπάρχει λόγος να το κρύψεις, απλώς για τις κάμερες έχουν εκπαιδευτεί και το καταλαβαίνουν αμέσως. Εγώ πάντως πριν λίγο καιρό είπα απλώς ότι θέλω να βγω από το CG-NAT και το κατάλαβε και το έκανε αμέσως η κοπέλα χωρίς πολλά πολλά.

• Like 1
Δημοσ.
50 minutes ago, johnny.tifosi said:

Ευχαριστώ! Όντως έτσι είναι, άλλες IP βλέπω. Αυτό δεν γίνεται να το λύσω μόνος μου να φανταστώ; Είναι το cgnat κάτι που κάνει γενικά η cosmote και δέχονται να το αλλάξουν; Να πω π.χ. ότι δεν τρέχουν οι webcam; Υπάρχει λόγος να μην πω για τον σέρβερ;

δεν το λυνεις μονος.ειτε πεις για servers ειτε καμερες ολα οκ.σκοπος ειναι να καταλαβουν οτι δεννθες cgnat επειδη δεν παιζει αυτο που θες

31 minutes ago, infin1tyGR said:

Δεν υπάρχει λόγος να το κρύψεις, απλώς για τις κάμερες έχουν εκπαιδευτεί και το καταλαβαίνουν αμέσως. Εγώ πάντως πριν λίγο καιρό είπα απλώς ότι θέλω να βγω από το CG-NAT και το κατάλαβε και το έκανε αμέσως η κοπέλα χωρίς πολλά πολλά.

ακριβως.η καμερα ειναι το πιο απλο παραδειγμα παρα να τους πει καποιος για servers κτλ

Δημοσ.

Όντως λοιπόν πήρα σήμερα τηλέφωνο στην κοσμοτέ και απενεργοποίησαν το cgnat και τώρα δουλεύουν όλα ρολόι. Ευχαριστώ για την συμβουλή, είχα φάει χτες όλη την μέρα ψάχνοντας λύση.

• Like 1
Δημοσ.
3 hours ago, johnny.tifosi said:

Όντως λοιπόν πήρα σήμερα τηλέφωνο στην κοσμοτέ και απενεργοποίησαν το cgnat και τώρα δουλεύουν όλα ρολόι. Ευχαριστώ για την συμβουλή, είχα φάει χτες όλη την μέρα ψάχνοντας λύση.

τελος καλα ολα καλα.υπαρχει παντα περιπτωση σε ακυρη φαση να ξαναμπεις πισω απo cgnat 😛

• Haha 1
Δημοσ.
On 09/12/2024 at 21:24, infin1tyGR said:

ε ναι η καμερα ειναι το πιο easy, τωρα να πεις στην αλλη/στον αλλον δεν μου παιζει το ταδε και με τιποτα παραξενες ορολογιες ειναι ενα θεμα.ενω η καμερα ειναι το πιο απλο

Δημοσ.

Λοιπόν ενώ είχα προβλέψει να κάνω dynamic DNS για να μην χάσω την IP σε περίπτωση που ανοιγοκλείσει το ρούτερ, γιατί Ελλάδα είσαι, ή θα πέσει η σύνδεση ή θα πέσει το ρεύμα. Όμως η αδερφή μου ανοιγόκλεισε το ρούτερ και πάλι έχασα την IP και δεν μπορώ να συνδεθώ. Στο ΝοIP βλέπω την νέα ΙΡ οπότε αυτό μάλλον δούλεψε κανονικά. Υποθέτω ότι η κοσμοτε με έβαλε πάλι σε cgnat; Δεν γίνεται να τους παίρνω τηλέφωνο κάθε φορά για το ίδιο πράγμα, δεν γίνεται να με βάλουν μόνιμα; Εγώ δεν σκαμπάζω τόσο από δικτυακά αλλά μου είπε ένας φίλος ότι λογικά το κάνουν για μικρότερα κόστη γιατί βάζουν πολλές IP σε μια. Οπότε μπορεί να υπάρχει οικονομικό κίνητρο να σε βάζουν εκεί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, infin1tyGR είπε

Ξεκινάει από 100;

Όχι. Την προηγούμενη φορά από 10 ξεκινούσε αυτή του ρούτερ όμως. Τώρα δεν είμαι κοντά στο ρούτερ για να το διαπιστώσω, από βδομάδα πάλι.

Επεξ/σία από johnny.tifosi

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...