Προς το περιεχόμενο

Οδηγιες για Port forwarding

adams

Προτεινόμενες αναρτήσεις

7 ώρες πριν, poulinos είπε

τους λες οτι εχεις καμερες και δεν μπορειςνα τις δεις απο μακρυα λογω cgnat και να σε βγαλουν.και μετα θα δεις οτι εχεις public ip και οχι ip σε στυλ 100.χ.χ.χ

Πραγματικα με μπερδευει αυτο με το ΝΑΤ και το CGNAT. Αν μπω στο cmd και γραψω "ipconfig" παιρνω το παρακατω ενω απο τις ρυθμισεις του router αυτο. Τι σημαινουν αυτα ειμαι σε NAT ή CGNAT? Αν θελω να ανοιξω ports πρεπει να παρω τον ISP μου?:

Picture2.png.7866d8e1378b65b0e09e6b8882ed4731.pngPicture1.png.01db86b7a2561593e1c7838af664d496.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 762
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είσαι σε CG-NAT, μπορείς να κάνεις κανονικά port forward. Inalan είσαι; Αν ναι, μπορεί σε ανύποπτο χρόνο να σε βάλουν σε CG-NAT και δεν σε βγάζουν. Θα σου ζητήσουν να βάλεις στατική με 6€/μήνα.

Επεξ/σία από infin1tyGR

13 ώρες πριν, infin1tyGR είπε

Δεν είσαι σε CG-NAT, μπορείς να κάνεις κανονικά port forward. Inalan είσαι; Αν ναι, μπορεί σε ανύποπτο χρόνο να σε βάλουν σε CG-NAT και δεν σε βγάζουν. Θα σου ζητήσουν να βάλεις στατική με 6€/μήνα.

Ναι ιναλαν ειμαι.

Το CGNAT με το ΝΑΤ έχει κάποια διαφορά;

19 minutes ago, nick_corobos said:

Το CGNAT με το ΝΑΤ έχει κάποια διαφορά;

Το NAT υπάρχει σε όλες τις οικιακές γραμμές σε όλο τον πλανήτη γιατί στην καλύτερη θα έχεις 1 public IP (που την παίρνει το router) και όλες οι συσκευές στο σπίτι σου παίζουν με τοπικές διευθύνσεις. Αλλά σε αυτή την περίπτωση το NAT το διαχειρίζεται ο router σου και έχεις την ευελιξία να το ελέγξεις, π.χ. να κάνεις port forward.

Το CG-NAT είναι ακόμη ένα επίπεδο NAT, που το κάνει ένας μεγαλύτερος router στις εγκαταστάσεις του παρόχου. Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορείς να κάνεις τίποτα και το router σου δεν παίρνει public IP.

1 ώρα πριν, infin1tyGR είπε

Το NAT υπάρχει σε όλες τις οικιακές γραμμές σε όλο τον πλανήτη γιατί στην καλύτερη θα έχεις 1 public IP (που την παίρνει το router) και όλες οι συσκευές στο σπίτι σου παίζουν με τοπικές διευθύνσεις. Αλλά σε αυτή την περίπτωση το NAT το διαχειρίζεται ο router σου και έχεις την ευελιξία να το ελέγξεις, π.χ. να κάνεις port forward.

Το CG-NAT είναι ακόμη ένα επίπεδο NAT, που το κάνει ένας μεγαλύτερος router στις εγκαταστάσεις του παρόχου. Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορείς να κάνεις τίποτα και το router σου δεν παίρνει public IP.

Αν δεν παίρνει δικια του μοναδική public IP αυτο σημαίνει οτι την IP σου την εχουν και άλλοι;

Ουσιαστικά σαν VPN φαίνεται αν έχουν πολλοί ίδιο ΙΡ με εσενα.

Αυτό δεν σου δημιουργεί πρόβλημα με σελίδες που νομίζουν ότι είσαι bot?

On 26/10/2024 at 20:44, nick_corobos said:

Πραγματικα με μπερδευει αυτο με το ΝΑΤ και το CGNAT. Αν μπω στο cmd και γραψω "ipconfig" παιρνω το παρακατω ενω απο τις ρυθμισεις του router αυτο. Τι σημαινουν αυτα ειμαι σε NAT ή CGNAT? Αν θελω να ανοιξω ports πρεπει να παρω τον ISP μου?:

Picture2.png.7866d8e1378b65b0e09e6b8882ed4731.pngPicture1.png.01db86b7a2561593e1c7838af664d496.png

το cgnat ειναι ενα επιπλεον nat απο αυτο που εχεις υποχρεωτικα. δεν μπορεις να ανοιξεις πορτες και η ip που θα βλεπεις στο router θα ειναι αλλη απο αυτην που βλεπεις στο whatismyipaddress.com. το ipconfig δεν μας απασχολει.

22 hours ago, nick_corobos said:

Αν δεν παίρνει δικια του μοναδική public IP αυτο σημαίνει οτι την IP σου την εχουν και άλλοι;

Ουσιαστικά σαν VPN φαίνεται αν έχουν πολλοί ίδιο ΙΡ με εσενα.

Αυτό δεν σου δημιουργεί πρόβλημα με σελίδες που νομίζουν ότι είσαι bot?

επειδη δεν εχουν γυρισει ολοι οι παροχοι σε ipv6 και οι ipv4 ip σχεδον τελειωνουν για αυτο παιζει cgnat οπως και στα κινητα.πολλοι χρηστες βγαινουν απο μια ιδια ip σαν proxy. και ναι μπορει να κανει προβλημα αν φαει καποιος ban με βαση την ip του

19 hours ago, HanzEmilBerdain said:

Στον δικο μου ρουτερ εχει ενα tab που το λεει dhcp server οπου εχω ορισει τις καρφωτες ip στις συσκευες, και τις mac τους. Αυτο ειναι το nat?

αυτο ειναι ο dhcp που μοιραζει ip του στυλ 192.168.1.χ στις συσκευες σου για να εχουν η καθε μια απο μια διαφορετικη.αυτο ειναι μετα το nat. πχ το pc σου 192.168.1.2 το λαπτοπ 1.3 το κινητο 1.4 και παει λεγοντας.

απλα αν για καποιο λογο(port forward) θες η ip να ειναι παντα η ιδια τοτε ειτε την δινεις εσυ την ip στην συσκευη καρφωτα ειτε λες στο router οτι η ip αυτη πχ 192.168.1.4 να πηγαινει παντα στην ιδια συσκευh που εχει την mac address πχ aa.bb.cc.dd.ee. η πολλες φορες στο port forward αντι να σου βγαζει μονο ip της συκευης να δωσεις δηλαδη lan ip σου λεει και τις συσκευες.οποτε αν διαλεξεις την συσκευη ειναι το ιδιο με το να ειχες δωσει καρφωτα ip> το router βαζει σαν να λεμε το port forward με την mac address ωστε να παιζει παντα σωστα.

1 ώρα πριν, poulinos είπε

αυτο ειναι ο dhcp που μοιραζει ip του στυλ 192.168.1.χ στις συσκευες σου για να εχουν η καθε μια απο μια διαφορετικη.αυτο ειναι μετα το nat. πχ το pc σου 192.168.1.2 το λαπτοπ 1.3 το κινητο 1.4 και παει λεγοντας.

απλα αν για καποιο λογο(port forward) θες η ip να ειναι παντα η ιδια τοτε ειτε την δινεις εσυ την ip στην συσκευη καρφωτα ειτε λες στο router οτι η ip αυτη πχ 192.168.1.4 να πηγαινει παντα στην ιδια συσκευh που εχει την mac address πχ aa.bb.cc.dd.ee. η πολλες φορες στο port forward αντι να σου βγαζει μονο ip της συκευης να δωσεις δηλαδη lan ip σου λεει και τις συσκευες.οποτε αν διαλεξεις την συσκευη ειναι το ιδιο με το να ειχες δωσει καρφωτα ip> το router βαζει σαν να λεμε το port forward με την mac address ωστε να παιζει παντα σωστα.

Καλησπερα, χρονια πολλα σε ολους!

Απο την στιγμη που εχω εσωτερικες ip παντου με mac's, εχω την απορια στο firewall τι ειδους rules βαζει κανεις, εννοω τι παραπανω μπορει να ορισει κανεις με γνωμονα την ασφαλεια;

10 hours ago, HanzEmilBerdain said:

Καλησπερα, χρονια πολλα σε ολους!

Απο την στιγμη που εχω εσωτερικες ip παντου με mac's, εχω την απορια στο firewall τι ειδους rules βαζει κανεις, εννοω τι παραπανω μπορει να ορισει κανεις με γνωμονα την ασφαλεια;

σε αυτο δυστυχως δεν μπορω να βοηθησω. απλα προσεχε γενικα με το firewall διοτι αμα το πας στα μεγιστα μπορει να σου κοψει τα port forward rules. αν το εχεις στα κανονικα πχ medium τοτε τα port forward rules κανουν ας το πουμε bypass το firewall. αναλογως το cpe βεβαια.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, poulinos είπε

σε αυτο δυστυχως δεν μπορω να βοηθησω. απλα προσεχε γενικα με το firewall διοτι αμα το πας στα μεγιστα μπορει να σου κοψει τα port forward rules. αν το εχεις στα κανονικα πχ medium τοτε τα port forward rules κανουν ας το πουμε bypass το firewall. αναλογως το cpe βεβαια.

Δεν εχει ρυθμιση για low-medium-high οπως καποια αλλα ρουτερ, παρα μονο οριζεις συγκεκριμενα rules.

Respect it ομως!

FIREWALL.JPG

Επεξ/σία από HanzEmilBerdain

On 29/10/2024 at 17:57, HanzEmilBerdain said:

Δεν εχει ρυθμιση για low-medium-high οπως καποια αλλα ρουτερ, παρα μονο οριζεις συγκεκριμενα rules.

Respect it ομως!

FIREWALL.JPG

ναι εχουν βαλει να φτιαξεις Rules και στην αρχη εχει καποια γενικα Protections. και εχει και τα κλασσικα να κοψεις url κτλ

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...