Xdanger Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 50 λεπτά πριν, poulinos είπε Οσο ξερω πρεπει να κανεις disconnect /connect για να παρει την ρυθμιση.δεν πρεπει να σου κοβει πορτες μετα ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΑΠΟ CGNAT οποτε αυτο ειναι αλλο θεμα.στο Cgnat δεν παιζει το Port forward και πρεπει να τους καλεσεις και να τους πεις να σε βγαλουν διοτι πχ εχεις καμερες και δεν μπορεις να τις δεις απο μακρυα. συνηθως αν εχεις Cgnat μεσα στο router θα βλεπεις Ip 100.x.x.x kai οταν πας στο www.whatismyipaddress.com θα βλεπεις αλλη Ip απο το router Άλλαξα router και παίζουν όλες οι πόρτες, οπότε ήταν θέμα του router. Για κάποιο λόγο δεν έβλεπε πως το firewall ήταν κλειστό και μπλόκαρε τις πόρτες από 1-1024 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 14 minutes ago, Xdanger said: Άλλαξα router και παίζουν όλες οι πόρτες, οπότε ήταν θέμα του router. Για κάποιο λόγο δεν έβλεπε πως το firewall ήταν κλειστό και μπλόκαρε τις πόρτες από 1-1024 a.to router αν σε εκοβε θα σου εκοβε απο 1 εως 65535 και οχι 1 εως 1024 που κοβει η αυξημενη ασφαλεια. β.στα περισσοτερα router και στο default επιπεδο που ειναι το firewall τα port forward rules κανουν bypass το firewall. εκτος αν ησουν σε cgnat. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xdanger Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, poulinos είπε a.to router αν σε εκοβε θα σου εκοβε απο 1 εως 65535 και οχι 1 εως 1024 που κοβει η αυξημενη ασφαλεια. β.στα περισσοτερα router και στο default επιπεδο που ειναι το firewall τα port forward rules κανουν bypass το firewall. εκτος αν ησουν σε cgnat. Τι να σου πω, με το speedport δεν μπορούσα να κάνω portforward μόνο τις πρώτες 1024, τις υπόλοιπες τις έκανα κανονικά τις έβλεπα ανοιχτές Έβαλα το fritzbox και τώρα μπορώ να τις βάλω όλες Cgnat δεν ήμουν σίγουρα, ούτε είμαι Firewall εννοούσα τις εικόνες που έβαλα, η μια από το ρούτερ και η άλλη από το mycosmote Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου από Xdanger Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 5 minutes ago, Xdanger said: Τι να σου πω, με το speedport δεν μπορούσα να κάνω portforward μόνο τις πρώτες 1024, τις υπόλοιπες τις έκανα κανονικά τις έβλεπα ανοιχτές Έβαλα το fritzbox και τώρα μπορώ να τις βάλω όλες Cgnat δεν ήμουν σίγουρα, ούτε είμαι Firewall εννοούσα τις εικόνες που έβαλα, η μια από το ρούτερ και η άλλη από το mycosmote αν εκανες πανω απο την 1024 τοτε ουτε router φταιει ουτε cgnat. η αυξημενη ασφαλεια εφταιγε στο site της cosmote Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HanzEmilBerdain Δημοσ. 22 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου Καλησπερα, στο ρουτερ asus dsl ac68u εχω κανει port forwarding καποιοες θυρες, αλλα οταν τις ελεγχω με το portchecker μου τις δειχνει κλειστες. Δεν ειμαι πισω απο cgnat, το εχω τσεκαρει με tracert αλλα και με συγκριση wan ip του ρουτερ. Για την ακριβεια δεν μου εμφανιζει καμια πορτα ανοιχτη ουτε καν την 80. Καμια ιδεα τι μπορει να παιζει; Παραθετω τα port forwarding rules: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 22 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, HanzEmilBerdain said: Καλησπερα, στο ρουτερ asus dsl ac68u εχω κανει port forwarding καποιοες θυρες, αλλα οταν τις ελεγχω με το portchecker μου τις δειχνει κλειστες. Δεν ειμαι πισω απο cgnat, το εχω τσεκαρει με tracert αλλα και με συγκριση wan ip του ρουτερ. Για την ακριβεια δεν μου εμφανιζει καμια πορτα ανοιχτη ουτε καν την 80. Καμια ιδεα τι μπορει να παιζει; Παραθετω τα port forwarding rules: ολο λαθος χωρις να σε απογοητευσω. 😛 external port πχ 3389 internal port 3389. tcp kai udp δηλαδη both source ip ΤΙΠΟΤΑ ή οτι εχει απο default πχ 0.0.0.0. internal ip address την ip της καμερας ή του pc αναλογως που θα κοιταει το port forward 50 ευρω χωρις αποδειξη 62 με αποδειξη 😛 Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου από poulinos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HanzEmilBerdain Δημοσ. 22 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 56 λεπτά πριν, poulinos είπε ολο λαθος χωρις να σε απογοητευσω. 😛 external port πχ 3389 internal port 3389. tcp kai udp δηλαδη both source ip ΤΙΠΟΤΑ ή οτι εχει απο default πχ 0.0.0.0. internal ip address την ip της καμερας ή του pc αναλογως που θα κοιταει το port forward 50 ευρω χωρις αποδειξη 62 με αποδειξη 😛 Σε ευχαριστω για την απαντηση, δεν με απογοητευεις καθολου γιατι προσπαθω να ρυθμισω κατι που αγνοω την λειτουργια του, οποτε ευγνωμων! Τις καμερες θελω να μπορω να τις βλεπω ειτε απο το pc τοπικα, ειτε απο μακρυα εκτος εμβελειας απο το κινητο.. Σε αυτην την περιπτωση σωστα εχω την εσωτερικη ip του pc, η πρεπει να βαλω την ip της καμερας; pos διαθετει το καταστημα; 😛 Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου από HanzEmilBerdain 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 22 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2 minutes ago, HanzEmilBerdain said: Σε ευχαριστω για την απαντηση, δεν με απογοητευεις καθολου γιατι προσπαθω να ρυθμισω κατι που αγνοω την λειτουργια του, οποτε ευγνωμων! Τις καμερες θελω να μπορω να τις βλεπω ειτε απο το pc τοπικα, ειτε απο μακρυα εκτος εμβελειας απο το κινητο.. Σε αυτην την περιπτωση σωστα εχω την εσωτερικη ip του pc, η πρεπει να βαλω την ip της καμερας; pos διαθετει το καταστημα; 😛 το pc δεν μπαινει πουθενα.μονο ip cameras.και οταν προσπαθησεις να δεις τις καμερες απεξω θα το κανεις απο αλλο wifi ή απο 4g.οχι μεσα απο το ιδιο σου το δικτυπ διοτι δεν θα παιξει 99%. μεσα απο το δικτυο σου θα τις βλεπεις μονο με το πχ 192.168.1.100 το pc ειναι σαν να μην υπαρχει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HanzEmilBerdain Δημοσ. 22 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2 λεπτά πριν, poulinos είπε μεσα απο το δικτυο σου θα τις βλεπεις μονο με το πχ 192.168.1.100 Με την ip του pc εννοεις η καποια αλλη; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 22 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 6 minutes ago, HanzEmilBerdain said: Με την ip του pc εννοεις η καποια αλλη; οι καμερες εχουν μια ip. με αυτην θα τις βλεπεις. δικτυακες δεν ειναι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HanzEmilBerdain Δημοσ. 22 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 1 λεπτό πριν, poulinos είπε οι καμερες εχουν μια ip. με αυτην θα τις βλεπεις. δικτυακες δεν ειναι? Ναι, δικτυακες, καταλαβα τι λες. Στο καταγραφικο εχω ορισει σταθερη ip και του εχω κλεισει τον dhcp, πρεπει να κανω fordward και την δικη του πορτα αν θελω να το ελεγχω απο μακρυα; Και παλι σε ευχαριστω 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 22 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου Just now, HanzEmilBerdain said: Ναι, δικτυακες, καταλαβα τι λες. Στο καταγραφικο εχω ορισει σταθερη ip και του εχω κλεισει τον dhcp, πρεπει να κανω fordward και την δικη του πορτα αν θελω να το ελεγχω απο μακρυα; Και παλι σε ευχαριστω το router ειναι πχ 192.168.1.1 και οι καμερες 192.1681.x. θα κανεις port forward στην ip της καμερας/καταγραφικου τις πορτες που θες. απο μεσα το βλεπεις χωρις port forward πχ 192.168.1.100. απεξω θα το δεις με την wan ip που εχεις παρει απο τον παροχο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HanzEmilBerdain Δημοσ. 22 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 19 λεπτά πριν, poulinos είπε το router ειναι πχ 192.168.1.1 και οι καμερες 192.1681.x. θα κανεις port forward στην ip της καμερας/καταγραφικου τις πορτες που θες. απο μεσα το βλεπεις χωρις port forward πχ 192.168.1.100. απεξω θα το δεις με την wan ip που εχεις παρει απο τον παροχο 👍 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick_corobos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Καλησπέρα παιδιά. Προσπαθώ εδω και καιρο να κάνω seed torrents σε ενα private tracker. Απο ότι κατάλαβα χρειάζεται να έχω κάποια ports ανοιχτά, παρόλα αυτά εχω κάποιες απορίες πριν κάνω οτιδήποτε. 1. Τι διαφορά έχει το open a port με το port forwarding? Αν ανοίξω ενα port θα πρέπει να κάνω κάτι επιπλέον για να γίνει το port forwarding? 2. Απο όσο καταλαβαίνω το να έχεις ανοιχτά ports ίσως είναι επικίνδυνο? Τι μπορεί να πάει λάθος δηλαδή? 3. Είναι δυνατόν να ανοίξω ενα port να κάνω seed και μετά να το κλείσω? 4. Αν συνδέσω ενα ρούτερ πάνω στο ήδη υπάρχον ρούτερ, μπορώ να ανοίξω μόνο σε εκείνο ports? Αν ναι οι συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο κανονικό ρούτερ (του ISP) θα κινδυνεύουν απο κακόβουλες συνδέσεις μέσω των ανοιχτών ports? 5. Υπάρχει συγκεκριμένο port που να προτείνεται για torrenting? Αν ανοίξω περισσότερα απο ένα ports θα έχω περισσότερες πιθανότητες για seeding? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου On 23/10/2024 at 19:34, nick_corobos said: Καλησπέρα παιδιά. Προσπαθώ εδω και καιρο να κάνω seed torrents σε ενα private tracker. Απο ότι κατάλαβα χρειάζεται να έχω κάποια ports ανοιχτά, παρόλα αυτά εχω κάποιες απορίες πριν κάνω οτιδήποτε. 1. Τι διαφορά έχει το open a port με το port forwarding? Αν ανοίξω ενα port θα πρέπει να κάνω κάτι επιπλέον για να γίνει το port forwarding? 2. Απο όσο καταλαβαίνω το να έχεις ανοιχτά ports ίσως είναι επικίνδυνο? Τι μπορεί να πάει λάθος δηλαδή? 3. Είναι δυνατόν να ανοίξω ενα port να κάνω seed και μετά να το κλείσω? 4. Αν συνδέσω ενα ρούτερ πάνω στο ήδη υπάρχον ρούτερ, μπορώ να ανοίξω μόνο σε εκείνο ports? Αν ναι οι συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο κανονικό ρούτερ (του ISP) θα κινδυνεύουν απο κακόβουλες συνδέσεις μέσω των ανοιχτών ports? 5. Υπάρχει συγκεκριμένο port που να προτείνεται για torrenting? Αν ανοίξω περισσότερα απο ένα ports θα έχω περισσότερες πιθανότητες για seeding? 1.υπαρχουν 3.dmz δεν μας νοιαζει, port triggering δεν μας νοιαζει, port forward.αυτό θες. το port triggering απλα δεν κραταει την θυρα ανοιχτη αν δεν χρειαζεται αλλα οκ. δεν θες κατι παραπανω. 2.θεωρητικα είναι σαν να ανοίγεις καποια πορτα στον εξω κοσμο.πρακτικα θα το πω βλακειες.πολλες φορες χρειαζεται να είναι ανοιχτες πορτες. 3.ναι μπορεις να καταργεις τον κανονα αλλα δεν βρισκω λογο.θα μπορουσες να παιξεις και με upnp ή να το κλεισεις τελειως.γιατι με upnp μπορει η πορτα να βγαινει ανοιχτη και χωρις port forward. δεν θα πρεπει να εισαι πισω από cgnat(cosmote). 4.στο δευτερο router θα πρεπει να κανεις διπλα port forward αλλιως θα πρεπει να κανεις κληση pppoe.το μπλέκεις πολύ χωρις λογο. 5.ενα ζητανε και ένα ανοίγεις.συνηθως 5 ψηφιο port. On 22/10/2024 at 18:55, HanzEmilBerdain said: 👍 τα καταφερες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα