Προς το περιεχόμενο

Οδηγιες για Port forwarding

adams

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, infin1tyGR είπε

Άρα σημαίνει ότι απλώς το κόβει το firewall (του router ή του υπολογιστή εννοείς; ). Τι εννοείς να το κάνεις κάθε φορά; Η πιο εύκολη λύση είναι να το αφήσεις απενεργοποιημένο, δεν θα σε σώσει και από κάτι σε οικιακό περιβάλλον έτσι κι αλλιώς.

Τελικά το έκανα από εδώ για tcp (και από την αντίστοιχη καρτέλα   udp) .  image.png.373c11033914bf62c999d3daebda8903.png

Επεξ/σία από jaguara5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 762
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 hours ago, jaguara5 said:

Καλημέρα παιδιά. Αναβαθμίστηκα σε οπτική ίνα / 500 (είμαι στη nova) και δυσκολεύομαι να κάνω port forwarding και να ανοίξω τη θύρα 10308 που χρειάζεται για να κάνω host αποστολές στον προσωμειωτή dcs.  Μπήκα πρωτα στο ip της huawei (που είναι το router) αφού χρησιμοποιήσα το cmd ipconf στα windows. Μετά πήγα στο Ipv4 port mapping.  Επίσης είναι νορμαλ το ip που έκανα  login να είναι λίγο διαφορετικό από το internal host? To 188.4κλπ είναι το ip που εμφανίζεται στο game. Οπως καταλαβαίνετε είμαι παντελώς άσχετος . Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποια βοήθεια  - Edit = όταν απενεργοποιώ πλήρως το firewall λειτουργεί κανονικά. Υπάρχει κάποιο εσωτερικό setting για να μην το κάνω αυτό κάθε φορά?

image.png

image.png

Το rule φαίνεται σωστό . Στο search που έκανα αυτή την πόρτα χρησιμοποιεί. Δες μήπως σε βάλανε πίσω από cgnat. Δηλαδή αν η public σου στο huawei ειναι διαφορετική από αυτή που σ βγάζει εδώ. Επιπλέον η εφαρμογή πρέπει να τρέχει για να σ δείξει αν είναι ανοιχτή η πόρτα . Υπάρχει δυνατότητα να αλλάξεις πόρτα στις ρυθμίσεις της εφαρμογής;

Επεξ/σία από alxnt

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, alxnt είπε

Το rule φαίνεται σωστό . Στο search που έκανα αυτή την πόρτα χρησιμοποιεί. Δες μήπως σε βάλανε πίσω από cgnat. Δηλαδή αν η public σου στο huawei ειναι διαφορετική από αυτή που σ βγάζει εδώ. Επιπλέον η εφαρμογή πρέπει να τρέχει για να σ δείξει αν είναι ανοιχτή η πόρτα . Υπάρχει δυνατότητα να αλλάξεις πόρτα στις ρυθμίσεις της εφαρμογής;

Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε μου. Τελικά το έλυσα, το έκοβε το firewall (δες ένα post πιο πανω). . 

Επεξ/σία από jaguara5
  • Like 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...
On 26/07/2023 at 09:55, alxnt said:

η Nova δεν εχει cgnat.οσο ξερω και αν δεν εχει αλλαξει κατι παιζει με διαφορετικο τροπο οποτε δεν χρειαζεται να σε βγαλουν απο cgnat. και το αναφερω ενημερωτικα.για να βγει ενα Port ανοιχτο πρεπει να χρησιμοποιειται εκεινη την στιγμη και μετα να παμε πχ στο www.canyouseeme.org . εγω αυτο που εκανα ηταν να ανοιξω πχ την 3333 στην Ip του pc και να βαλω το 3333 στο mtorrent και να το αφησω ανοιχτο.επισης μην ξεχναμε να δινουμε static ip στο laptop,desktop κτλ ή αλλιως να κανουμε μεσα απο τον router port forward σε mac address ωστε να ειναι σαν dynamic το Port forward για να βλεπει την ip της συσκευης ειτε να κανουμε bind την ip με την Mac address παλι μεσα απο το ρουτερ.

On 25/07/2023 at 10:46, jaguara5 said:

Καλημέρα παιδιά. Αναβαθμίστηκα σε οπτική ίνα / 500 (είμαι στη nova) και δυσκολεύομαι να κάνω port forwarding και να ανοίξω τη θύρα 10308 που χρειάζεται για να κάνω host αποστολές στον προσωμειωτή dcs.  Μπήκα πρωτα στο ip της huawei (που είναι το router) αφού χρησιμοποιήσα το cmd ipconf στα windows. Μετά πήγα στο Ipv4 port mapping.  Επίσης είναι νορμαλ το ip που έκανα  login να είναι λίγο διαφορετικό από το internal host? To 188.4κλπ είναι το ip που εμφανίζεται στο game. Οπως καταλαβαίνετε είμαι παντελώς άσχετος . Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποια βοήθεια  - Edit = όταν απενεργοποιώ πλήρως το firewall λειτουργεί κανονικά. Υπάρχει κάποιο εσωτερικό setting για να μην το κάνω αυτό κάθε φορά?

image.png

image.png

το Internal host  ειναι η Lan ip της συσκευης πχ 192.168.1.200 που θα πρεπει να την δωσεις static.βλεπε πιο πανω.το 188.4 ειναι η wan ip σου που δεν χρειαζεται καπου στο port forward.

On 26/07/2023 at 09:54, jaguara5 said:

ta windows σε αφηνουν να φτιαξεις Manual rules ή να κανεις exclude ενα app απο το firewall

θελω να ανοιξω την πορτα 51820 για να σηκωσω wireguard vpn αλλα αν και ειμαι σιγουρος οτι εχω κανει την σωστη ρυθμισει στο router (tplink er605) και παλι νομιζω οτι δεν εχω προσβαση απο εξω. μπαινω στο canyouseme αλλα διαβασα οτι θα πρεπει εκεινη την στιγμη να χρησιμοποιειτε η πορτα για να φανει ανοιχτη. Υπαρχει αλλος τροπος εκτος του μtorrent που αναφερεται εδω ;

11 minutes ago, GeG said:

θελω να ανοιξω την πορτα 51820 για να σηκωσω wireguard vpn αλλα αν και ειμαι σιγουρος οτι εχω κανει την σωστη ρυθμισει στο router (tplink er605) και παλι νομιζω οτι δεν εχω προσβαση απο εξω. μπαινω στο canyouseme αλλα διαβασα οτι θα πρεπει εκεινη την στιγμη να χρησιμοποιειτε η πορτα για να φανει ανοιχτη. Υπαρχει αλλος τροπος εκτος του μtorrent που αναφερεται εδω ;

αν πισω απο αυτο το router(tplink er605) έχει το router του παροχου και δεν κανεις κληση pppoe(tp link) με bridge του παρόχου η pppoe passthrough τοτε εχεις 2 Nat αρα θες και διπλα Port forward. και επισης θα πρεπει να εισαι σιγουρος οτι δεν εισαι πισω απο cgnat. το Mtorrent ειναι η ευκολη λυση.

αλλα πριν φτασουμε στο mtorrent πρεπει να δεις ολα τα αλλα. και επισης καλο θα ειναι η ip να ειναι static στην καρτα δικτυου του pc που εγινε το Port forward ή να εχει γινει bind η ip με την mac address ωστε να παιρνει παντα την ιδια

2 ώρες πριν, poulinos είπε

αν πισω απο αυτο το router(tplink er605) έχει το router του παροχου και δεν κανεις κληση pppoe(tp link) με bridge του παρόχου η pppoe passthrough τοτε εχεις 2 Nat αρα θες και διπλα Port forward. και επισης θα πρεπει να εισαι σιγουρος οτι δεν εισαι πισω απο cgnat. το Mtorrent ειναι η ευκολη λυση.

αλλα πριν φτασουμε στο mtorrent πρεπει να δεις ολα τα αλλα. και επισης καλο θα ειναι η ip να ειναι static στην καρτα δικτυου του pc που εγινε το Port forward ή να εχει γινει bind η ip με την mac address ωστε να παιρνει παντα την ιδια

του παροχου εχει μεινει pppoe passthrough με ip 192.168.0.1 και το tplink pppoe επισης με ip 192.168.1.1.

Επισης η εξωτερικη ip που εχει το tplink ειναι ιδια με την ip που μου δινει το whatismyip

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κι εμένα που τρέχει WireGuard στο router μου (MikroTik), συνέχεια κλειστή φαίνεται η αντίστοιχη port στο canyouseeme (λογικά επειδή είναι UDP) ενώ παίζει κανονικά και από έξω. Δοκίμασε με πιο έμπιστο τρόπο, π.χ. με κινητό και mobile data.

Επεξ/σία από infin1tyGR

6 λεπτά πριν, infin1tyGR είπε

Κι εμένα που τρέχει WireGuard στο router μου (MikroTik), συνέχεια κλειστή φαίνεται η αντίστοιχη port στο canyouseeme (λογικά επειδή είναι UDP) ενώ παίζει κανονικά και από έξω. Δοκίμασε με πιο έμπιστο τρόπο, π.χ. με κινητό και mobile data.

ναι το εχω δοκιμασει αλλα δεν δουλευε εξ αρχης και αρχισα το debugging και λεω μην φταει η πορτα! εντομεταξυ ακολουθησα σχεδον αυτοματοποιημενο τροπο και σαν lxc απο ετοιμο script και σαν add on στο homa assistant , με κανενα τροπο δεν το καταφερα

On 09/08/2023 at 17:16, infin1tyGR said:

Για αυτο παντα δοκιμαζω tcp /udp και με mtorrent.αν δω οτι παιζει αρα σημαινει οτι δεν εχω κανει λαθος ,ουτε ειμαι πισω απο cgnat ή δεν ξερω τι τοτε το φτιαχνω το rule οπως πρεπει

On 09/08/2023 at 16:25, GeG said:

του παροχου εχει μεινει pppoe passthrough με ip 192.168.0.1 και το tplink pppoe επισης με ip 192.168.1.1.

Επισης η εξωτερικη ip που εχει το tplink ειναι ιδια με την ip που μου δινει το whatismyip

αρα ειναι σωστα :D

• 3 μήνες μετά...

Χαιρετώ, πρόσφατα εχω αλλάξει σε DN8245V-70 απο τη nova/wind. Προσπαθώ να βάλω την ip του υπολογιστή σε DMZ ώστε να μην έχω θέμα με τα παιχνίδια και τα ports που χρειάζονται αλλά δυστυχώς ΔΕΝ φαίνεται να λειτουργεί ούτε αυτό ούτε το κλασσικό port forward.

Έχει κανείς καμιά ιδέα τι πρέπει να γίνει; με το Support που μίλησα μου είπαν οτι βλεπουν κανονικα ανοιχτές τις ports που τους έστειλα, αντίθετα το canyouseeme στην εξωτερική μου ΙΡ (η οποια δεν ειναι πισω απο ΝΑΤ ξεκινάει με 46.ΧΧΧ) τα βλέπει ΚΛΕΙΣΤΑ!

Εφόσον η ip/mac μπει σε DMZ/port forward ανα πάσα ώρα και στιγμή δεν θα έπρεπε να βλέπεις το συγκεκριμένο port ανοιχτό; Ασχέτως αν τρέχει η όχι η εφαρμογή που θες.

ΥΠΟΨΙΝ, συνδέομαι ασύρματα μέσω wifi (5GHZ) σε ενα xiaomi router σεταρισμένο ως wireless repeater mode και με αυτό στο DN8245V-70.

54 minutes ago, Xristaras12 said:

Εφόσον η ip/mac μπει σε DMZ/port forward ανα πάσα ώρα και στιγμή δεν θα έπρεπε να βλέπεις το συγκεκριμένο port ανοιχτό; Ασχέτως αν τρέχει η όχι η εφαρμογή που θες.

Όχι, το canyouseeme πρέπει να δει μια υπηρεσία για να σου πει ότι είναι ανοιχτή. Μπορείς να βάλεις μια σταθερή port σε έναν torrent client και να δοκιμάσεις πώς φαίνεται.

55 minutes ago, Xristaras12 said:

εξωτερική μου ΙΡ (η οποια δεν ειναι πισω απο ΝΑΤ ξεκινάει με 46.ΧΧΧ)

Αυτή την IP την βλέπεις και μέσα στο interface του DN8245V, όχι μόνο σε κάποια online σελίδα, σωστά;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, infin1tyGR είπε

Όχι, το canyouseeme πρέπει να δει μια υπηρεσία για να σου πει ότι είναι ανοιχτή. Μπορείς να βάλεις μια σταθερή port σε έναν torrent client και να δοκιμάσεις πώς φαίνεται.

ο torrent client φαίνεται κανονικά ανοιχτός στο UPNP (πχ 17773) είτε έχω DMZ είτε όχι, και το εμφανιζει και ο canyouseeme χωρίς να του έχω ορίσει υπηρεσία να δει, απλά IP(46.XXX) και port 17773 και το βλέπει ανοιχτό (εφόσον ο tor-client) είναι ανοιχτός.

Αντίθετα, στο GTAV πχ με DMZ ON, το παιχνίδι λεει NAT MODERATE και ports CLOSED.

8 λεπτά πριν, infin1tyGR είπε

Αυτή την IP την βλέπεις και μέσα στο interface του DN8245V, όχι μόνο σε κάποια online σελίδα, σωστά;

Σωστά.

Επεξ/σία από Xristaras12

1 hour ago, Xristaras12 said:

χωρίς να του έχω ορίσει υπηρεσία να δει, απλά IP(46.XXX) και port 17773 και το βλέπει ανοιχτό (εφόσον ο tor-client) είναι ανοιχτός

Ε άρα τρέχει ο torrent client, υπάρχει κάτι πίσω από την πόρτα ενεργό εκείνη τη στιγμή :P

1 hour ago, Xristaras12 said:

Αντίθετα, στο GTAV πχ με DMZ ON, το παιχνίδι λεει NAT MODERATE και ports CLOSED.

Ίσως δεν παίζει σωστά το DMZ τότε. Έχεις δοκιμάσει να ανοίξεις χειροκίνητα όσες πόρτες χρειάζεται;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...