Προς το περιεχόμενο

O hard disk mou ginete fragmented sinexia!

oneirobatis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Einai fisiologiko?Exo to diskeeper to kano defrag kai meta apo 1 ora na po.. mou vgazei oti einai heavily fragmented! Oloi einai healthy oi skliroi mou sto status..den xerw ti allo na po.. Exo kanei kai check error alla den mou vgazei tin lista na do an exei errors i oxi..

Kamia idea / voithia?

Δημοσ.

exo duo diskous

1os Diskos

Partition A : 8gb (windows) 39% Free space

Partition B : 110gb ( Storage) 9% Free Space

2os Diskos

Partition C : 170GB ( Storage ) 43% Free Space

Partition D : 15gb (Games pou paizo) 74% Free space

Ektos apo to partition b ola ta alla einai ok adiasa polu pragma...Na po oti kapoia stigmi itan sxedon foul oloi oi skliroi diskoi den xerw an voithaei.Ekana format sto partition a me ne windows k partition d.

Auta..

Edit: O diskos den douleui sinexeia an enoeis oti den kano tpt k akougete. Oli mera nuxta gia mines einai anoixto...

Δημοσ.

Παλιά είχα παρόμοιο πρόβλημα με τον diskeeper. Γενικώς ο diskeeper είναι καλός για συνεχές defragmentation σε servers. Δοκίμασα και το OODefrag κάποτε αλλά δεν μ' εντυπωσίασε.

Σου προτείνω να βάλεις το PerfectDisk. Κάνει πολύ καλό offline και online defragmentation. Επίσης αν έχει κάποιο πρόβλημα ο δίσκος σου σε ειδοποιεί αναλόγως (όλα το κάνουν αυτό αλλά είμαι σίγουρος για το PerfectDisk).

Αν και όλα λένε ότι κάνουν defragmentation μέχρι και με 10% ελεύθερο χώρο, πιστεύω ότι καλό είναι να έχεις 25% περίπου.

Δημοσ.

Apla anakalypses to megalo bug toy NTFS, an kapoia stigmh o diskos soy gemisei pano apo to 90% to NTFS ta ftynei monima, more den pa na sbhseis , na kaneis defrag h oti allo thes, sta isia toy den tha erthei pote, panta tha doyleyei poio arga, h monh lysh gia na to ftiaxeis einai format

Δημοσ.

o diskeeper ta ftiaxnei opos thelei kai meta to service ton Windows pou diarkos leitourgei gia na periorizei to fragmentation ksanaallazei to disko symfona me dika toy kritiria (Poso syxna xrhsimopoieis thn X efarmogi). Opote ena apo ta dyo feygei... Diladi to Diskeeper

Δημοσ.

Tο diskeeper to εχω κι εγώ, αλλα το service του που παρακολουθει συνέχεια το εχω disabled ή manual. δεν μ αρέσει να εχω συνεχεια στη μνημη προγράμματα να αποφασιζουν για μενα (εκτος απ τα απολύτως απαραιτητα).

Κανω ενα analyze οποτε θυμηθω, 1 φορα το μηνα πχ, και αν βγαλει ασχημα στατιστικα του κανω ενα φουλ defrag οταν θα λειπω.

το defrag καλο ειναι να γινεται μολις αδειασουμε ενα μεγάλο ποσοστο του δισκου, πχ απο 90 να τον παμε στο 70%. Αν ειναι γεματος μεχρι 30-40%, ή πάνω απο 90% δεν εχει νοημα συνεχεια να γινεται συνέχεια ντεφραγκ.

2ον οι δισκοι που επιβαρυνονται απο φραγκμεντς ειναι ο δισκος των windows, και πάρα πολύ ο δισκος οπου κατεβάζουμε με download managers και P2P.

καλο να ειναι διαφορετικά παρτιτιον φυσικά.

Δημοσ.
Tο diskeeper to εχω κι εγώ, αλλα το service του που παρακολουθει συνέχεια το εχω disabled ή manual. δεν μ αρέσει να εχω συνεχεια στη μνημη προγράμματα να αποφασιζουν για μενα (εκτος απ τα απολύτως απαραιτητα).

Αυτό όμως καταργεί κατ' ευθείαν την "εξυπνάδα" όλων αυτών των diskfragmenters. Αυτά τα services (το έχει και το PerfectDisk) ουσιαστικά κρατάνε στατιστικά στο FS μειώνοντας έτσι τη συχνότητα που χρειάζεται το defragmentation.

Αν δεν θέλεις service να τρέχει, προτίνω τον Power Defragmenter. Πολύ καλός και γρήγορος, χωρίς ωραίο interface, αλλά μ' επιλογές για επιλεκτικό defragmentation μέχρι και σ' επίπεδο αρχείου. Είναι και τζάμπα :wink:

Κανω ενα analyze οποτε θυμηθω, 1 φορα το μηνα πχ, και αν βγαλει ασχημα στατιστικα του κανω ενα φουλ defrag οταν θα λειπω.

το defrag καλο ειναι να γινεται μολις αδειασουμε ενα μεγάλο ποσοστο του δισκου, πχ απο 90 να τον παμε στο 70%. Αν ειναι γεματος μεχρι 30-40%, ή πάνω απο 90% δεν εχει νοημα συνεχεια να γινεται συνέχεια ντεφραγκ.

2ον οι δισκοι που επιβαρυνονται απο φραγκμεντς ειναι ο δισκος των windows, και πάρα πολύ ο δισκος οπου κατεβάζουμε με download managers και P2P.

καλο να ειναι διαφορετικά παρτιτιον φυσικά.

Προτίνω τα εξής για λιγότερο fragmentation των δίσκων:

1. Αν έχεις δύο δίσκους βάλε το pagefile σε διαφορετικό δίσκο απο αυτόν που έχεις τα windows. Αν είναι και διαφορετικός φυσικός δίσκος και όχι απλά partition, θα βελτιώσει και την ταχύτητα του PC.

2. Πριν απο defragmentation κάνε ένα ξεκαθάρισμα απο "σκουπίδια" στο δίσκο. Προτίνω το CCleaner. Και αυτό τζάμπα :wink:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...