Προς το περιεχόμενο

Κόλλημα

billaros_yo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι καινούριο μέλος και έχω ένα πρόβλημα.Έχω τα windows xp home(gr),όταν πήρα τον υπολογιστή είχα ένα dvd-rw artec,έβαλα και ένα dvd-rom pioneer και μέχρι εκεί όλα καλά.Μετά έβγαλα και τις δύο αυτές συσκευές και έβαλα ένα nec nd3500dvd-rw και ένα assuscd-rw(λίγο ποντιακό,δεν λέω :lol: )και από τότε άρχισαν τα προβλάματα.Όταν σπάω με το dvd shrink 3.1 αλλά και με το 3.2 τις ταινίες,όλα κυλούν ομαλά μέχρι να πατήσω backup για να περάσω την ταινία στον σκληρό.Ο υπολογιστής κολλάει και θέλει επανεκκίνηση.Μετά από 2-3 επανεκκινήσεις και έναν τερματισμό,μου την γράφει κανονικά την ταινία.Επίσης στο nero όταν πατάω 'δημιουργία audio cd' το εικονίδιο του nero εξαφανίζεται(πάει στην γραμμή εργαλείων για την ακρίβεια κάτω)και δεν μου βγάζει επιλογές για προσθήκη αρχείων,κλπ(ολα αυτά δηλαδή που κάνεις για να γράψεις ένα cd ήχου).Αυτά είναι τα κολλήματα που τρώει.Έκανα format αλλά τίποτα.Έβγαλα το τζαμπεράκι από τον σκληρό,πάλι τίποτα.Έκανα uninstall και μετά ξανα install το nero και το dvd shrink,πάλι τίποτα.Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος???Ευχαριστώ προκαταβολικά

Δημοσ.

Dokimase na baleis panw sto pc mono to dvd-rw (bgale teleiws to cd-rw) k prospa8hse na antigrapseis mesw tou hdd (oxi on-the fly h mesw tou cd-rw). Apla gia na sigoureuteis oti ontws den yparxei collision metaxy twn 2 drives...

Δημοσ.

Καταρχάς καλώς ήρθες στο forum.

Κάνε πρώτα αυτό που προτείνει ο or1onas.

Ποιο nero χρησιμοποιείς? Επίσης κοιταξες αν είναι ενεργοποιημένο το DMA για τις συσκευές σου?

Δημοσ.

Όταν έβαλα στην αρχή μόνο του το Assus(cd-rw)μέχρι να μου ερχόταν το nek(dvd-rw)δούλευε μια χαρά μόνο του στο nero για δημιουργία cd ήχου.Τώρα θα δοκιμάσω και σκέτο το nek όπως μου λέτε.Βασικά επειδή δεν ξέρω και πολλά,τι είναι το DMA?Και πώς το ενεργοποιώ?Έχω το nero express OEM 6.3.0.2,αλλά έβαλα και άλλες εκδόσεις και δεν έγινε τίποτα.

Δημοσ.

Μάλλον έχεις κάνει λιγάκι μπάχαλο το μηχάνημα... Έλεγξε ότι όταν ξεκινάει ο υπολογιστής αναγνωρίζει τις συσκευές σωστά (primary master, slave κ.λπ.) και αναβάθμισε το Nero (σε 6.6.x.x).

Για το DMA διάβασε εδώ:

http://www.ati.com/support/faq/winxp/winxpconfigenabledma.html

Δημοσ.

Φίλε και συντοπίτη qtsamis πήγα στη σελίδα που μου είπες και ακολουθώντας τησ οδηγίες είδα ότι στον 'Δευτερεύων δίαυλο IDE' οι ρυθμίσεις είναι όπως τις λέει.Όμως στον 'Πρωτεύων δίαυλο IDE' όλα είναι οκ μέχρι την 'συσκευή 1' που θα έπρεπε στον 'Τρέχοντα τύπο μετάδοσης' να γράφει 'Ultra DMA Mode' (τουλάχιστον έτσι είναι στον Δευτερεύων δίαυλο IDE)σε μένα γράφει ότι δεν είναι διαθέσιμο.Μήπως αυτό είναι το πρόβλημα?Και άν ναι,πώς θα το λύσω?Και ναι έχεις δίκιο ότι τον έχω κάνει μπάχαλο,ακόμα μαθαίνω δυστυχώς. :?

Δημοσ.

Εάν είναι συνδεδεμένο εκεί κάποιο CD-ROM, DVD-ROM, DVD r/rw κ.λπ. και το αναγνωρίζει και λειτουργεί ως PIO Mode τότε άφησέ το έτσι...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...