Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για κατόχους PIXMA 4000

ripper386

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγόρασα πρόσφατα έναν CANON PIXMA 4000 και μπορώ να πω οτι είναι μάλλον η καλύτερη περίπτωση εκτυπωτή που κυκλοφορεί σε αυτά τα χρήματα.

Εχω 2-3 θεματάκια που μπορεί και κάποιος άλλος να τα έχει αντιμετωπίσει.

Ενώ παίρνω απίστευτη ποιότητα σε γυαλιστερή ποιότητα χαρτιού έχω αγοράσει για τον παλιό μου ΗΡ 2 πακέτα απο everyday photopaper στο οποίο σε οποιοδήποτε τύπο χαρτιου δεν μπορώ να πάρω καλλή ποιότητα εκτύπωσης(τυπώνω κυρίως εξωφυλλα για DVD).Ξερει κανείς καμία ρύθμιση εξτρα ή κάποιο σχετικά φτηνό φωτογραφικό χαρτί που να τυπώνεται καλά σίγουρα στον συγκεκριμένο εκτυπωτή?Επίσης για δισκάκια printable παράγγειλα RITEK απο mediacenter τα έχει δοκιμάσει κάποιος?

Τέλος υπήρχε στα χαρακτηριστικά του όταν διάβαζα παλιά η δυνατότητα να τυπώνει διπλής όψης αυτόματα ξερει κανεις αν γίνεται και με ποιο εξάρτημα?

Ευχαριστω προκαταβολικά.

Δημοσ.

Ας τα πάρουμε ανάποδα τα πράγματα.

1) Για εκτύπωση διπλής όψης το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να μπείς στις ρυθμίσεις του εκτυπωτή και να επιλέξεις διπλή εκτύπωση. Έτσι τυπώνει στην πρώτη όψη και ξανατραβάει το χαρτί μέσα και τυπώνει τη δεύτερη όψη. Απλά πριν ξανατραβήξει το χαρτί κάνει μια μικρή καθυστέρηση προκειμένου να στεγνώσει η πρώτη όψη.

2) Για δισκάκια printable ότι και να έχω βάλει τα τυπώνει άψογα.

3) Χαρτί φωτογραφικό φθηνό αγοράζω από το πλαίσιο. Η μάρκα είναι Connect ο τύπος είναι Photo Gloss, στοιχίζει 5,89 ευρώ και έχει 20 φύλλα στο πακέτο.

( Για καλύτερες εκτυπώσεις παίρνω το Photo Paper Pro της Canon ).

4) Το χαρτί της HP πιθανότατα να είναι για εκτυπώσεις σε χαμηλότερη ανάλυση και γι' αυτό δε παίρνεις καλή ποιότητα εκτύπωσης.

Πάντως κι εγώ πιστεύω ότι ο συγκεκριμένος εκτυπώτης είναι πολύ καλή επιλογή σ' αυτά τα χρήματα.

Δημοσ.

Εγω πήρα τον PIXMA 3000 (δεν ηθελα να "τρεφω" τοσα μελάνια για μειωση του λειτουργικού κοστους) και ειμαι πολυ ευχαριστημένος.

Καταθέτω την εμπειρία μου με τα printable. Εχω δοκιμάσει διάφορες μαρκες, η ποιότητα εκτυπωσης ξεπερνά κατά πολύ την ποιότητα των αυτοκόλλητων ετικετών σε όλες τις περιπτώσεις. Υπαρχουν ομως διαφοροποιήσεις μεταξυ των κατασκευαστών των printable, φαίνεται ξεκάθαρα αν βάλεις διαφορετικής μαρκας δισκάκια με την ιδια παράσταση διπλα-διπλα:

Κορυφαία ποιότητα εκτύπωσης εχουν τα TY (μονο CD γιατι DVD δεν εχω βρει ακόμα) και τα Verbatim, ενω πολύ καλή τα Ritek (ID: RITEKG03,RITEKR04). Αρκετά χειρώτερα ειναι τα Datawrite που δοκίμασα (ID: CMC.AE1). Χωρις να εχω δοκιμάσει, κυκλοφορούν και κάτι TDK με ειδική photo επιστρωση που λεγεται ότι εχουν ακομα καλυτερη επίστρωση (στοιχίζουν ομως κατι παραπάνω).

Δημοσ.

Αγόρασα τον ΡΙΧΜΑ 4000 και έχω μια απορία, εσωτερικά και στην απέναντι άκρη από αυτή που βρίσκεται η κεφαλή εκτύπωσης υπάρχει ένα λευκό σφουγγαράκι που επάνω έχει ένα διάφανες πλαστικό το οποίο αφερήται εύκολα. Αυτό πρέπει να το βγάλουμε ή πρέπει να το αφήσουμε εκεί;

Δημοσ.

to plastiko apo pano apo to sfougaraki prepei na vgaloume? kai auto giati? to diko mou vlepw panw sto plastiko oti ine leromeno me melani, enw to sfougaraki apo katw ine katharo..., prepei to melani na peftei panw sto sfougaraki diladi?

Δημοσ.

Τέλος υπήρχε στα χαρακτηριστικά του όταν διάβαζα παλιά η δυνατότητα να τυπώνει διπλής όψης αυτόματα ξερει κανεις αν γίνεται και με ποιο εξάρτημα?

Ευχαριστω προκαταβολικά.

Αυτό το συγκεκριμένο υλοποιείται αυτόματα χωρίς καμιά παρέμβαση..

Ιδιότητες->Ρύθμιση σελίδας->Διπλή εκτύπωση (τικάρεις εκεί)

Κατόπιν αρχίζει η εκτύπωση και κάθε σελίδα που τυπώνει , τυπώνει πρώτα τη μια της όψη , περιμένει λίγο και μετά τη τυπώνει και από πίσω κ.ο.κ.

Δημοσ.
to plastiko apo pano apo to sfougaraki prepei na vgaloume? kai auto giati? to diko mou vlepw panw sto plastiko oti ine leromeno me melani, enw to sfougaraki apo katw ine katharo..., prepei to melani na peftei panw sto sfougaraki diladi?

Αν μπορεί κάποιος ας βάλει μία foto για να καταλάβουμε για τι ακριβώς μιλάμε....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...