Panahs Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2005 Η προηγούμενη μητρική μου είναι μια MSI 648 Max (SIS 648 Chipset). Όταν πήγα από βλακεία μου και χωρίς λόγο να κάνω flash στα Bios της, αυτή δυστυχώς δεν επανήλθε ποτέ ξανά και απλά εμφανίζει μια μαύρη οθόνη... καμιά φορά εμφανίζει και την αρχική της οθόνη αλλά μετά δεν κάνει τίποτα. Η αντιπροσωπία αρνήθηκε να την αντικαταστήσει λόγω μιας μικρής ζημιάς που βρήκε πίσω στην υποδοχή ήχου κι έτσι αναγκαστήκαμε να πάρουμε μια άλλη μούφα για να κάνουμε την δουλεία μας. Όμως πιστεύω πως εάν είναι μόνο ένα πρόβλημα BIOS μπορεί να επανέλθει. Εσείς τι λέτε? Πως μπορώ να την επαναφέρω?
billpeppas Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2005 Χμ, αν δεν έχει χαλάσει το BIOS "chip" , ίσως την σώσεις με HotFlash. Αλλά θα πρέπει να βρείς κάποιον με την ίδια μητρική, καθώς και με γνώσεις κ καλό χέρι [ καλύτερα και με τα κατάλληλα εργαλεία ].
Panahs Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2005 Να βρω κάποιον με την ίδια μητρική?? Λίγο Δύσκολο μου φαίνεται αυτό... Δεν υπάρχει άλλος τρόπος?
billpeppas Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2005 ...να παραγγείλεις ένα νέο bios chip... ...να βρείς κάποια μητρική άλλη "παρόμοια" και να κάνεις hotflash... [ ριψοκίνδυνο ] και.. ανάλογα με το ποιό BIOS έχεις , http://www.msicomputer.com/support/bios_result.asp
Panahs Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2005 Ένα καινούριο BIOS chip πως μπορώ να το βρω? Φαντάζομαι δεν μπορώ να βρω στην Ελλάδα ε? Πόσο μπορεί να κοστίζει? Και HOTflash τι είναι?
billpeppas Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2005 Πρέπει να το παραγγείλεις από εξωτερικό το BIOS. HOTflash: Διαδικασία flashαρίσματος ενός "κακό-flashαρισμένου" BIOS Chip , σε άλλη mobo. Όπως καταλαβαίνεις για να "bootάρει" μια μητρική θέλει λειτουργικό BIOS. Το hotflash στηρίζεται σε αυτό. Στην κυριολεξία σε μια άλλη μητρική , bootάρεις σε περιβάλλον DOS [ ώστε να κάνεις bios flash ] , και εν' ώρα λειτουργίας βγάζεις το BIOS Chip , και βάζεις το "χαλασμένο" BIOS chip...
Panahs Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2005 Στην κυριολεξία σε μια άλλη μητρική , bootάρεις σε περιβάλλον DOS [ ώστε να κάνεις bios flash '] , και εν' ώρα λειτουργίας βγάζεις το BIOS Chip , και βάζεις το "χαλασμένο" BIOS chip... OH MY GOD, ανατρίχιασα και μόνο που το διάβασα! Καλά άμα είναι να γίνει αυτό ή να παραγγείλω από το εξωτερικό άλλο chip (κάτι που δηλαδή θα στοιχίσει τουλάχιστον 30 ευρώ) μου φαίνεται ότι πρέπει να συμφιλιωθώ με την ιδέα ότι η mobo μου πέθανε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.