Προς το περιεχόμενο

SLI or NOT ?

sT@vr0z

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Λογικά αξίζει. Παίρνοντας μια τώρα, και μια μετά απο καιρό θα ξοδέψεις περίπου 1.5Χ χρήματα, ενώ αν πάρεις μια τώρα και μια καινούρια μετά απο καιρό που θα σου δίνεί ίδιες αποδόσεις με SLI θα ξοδέψεις περίπου 2Χ(π.χ 350E για να πάρεις μια 6800, και άλλα τόσα για να πάρεις την αντίστοιχη της επόμενης γενιάς που θα έχει(?) διπλάσιες αποδόσεις από την τωρινή 6800). Βέβαια αν συνολικά βάλεις και το επιπλέον κόστος του motherboard και το επιπλέον κόστος ενός πολύ καλού τροφοδοτικού μια η άλλη θα έρθεις, εκτός αν ήδη έχεις προμηθευτεί motherboard και καλό τροφοδοτικό περί τα 500W.

Δημοσ.

me mperdepses.giati na paro kainourgia mobo.ypotithete ayti pou thaparo tora sli or not analoga tha epilekso kai ti karta tha paro argotera omos mesa se 1,5 xrono an parw mia 6600gt me 80 euro px tha doso 150 eyro kai tha paro mia karta pou den exei vgei akomi kai pithanon na exei poli kaliteres epidoseis apo 2 600gt afou tha einai kai 1 genia pio kainourgia toylaxiston.(Kane kai aposvesi ta 50 euro poy thelei mia apli apo mia sli motherboard simera peripou) mperdema...,,,,......

Δημοσ.

Όλοι λένε (στο εξωτερικό πιο πολύ) ότι το SLI μάλλον δεν θα καθιδρυθεί κι αυτό γιατί πολύ απλά είναι too expensive! Μακάρι στο μέλλον να είναι πιο φθηνές οι κάρτες και να βγουν ψεύτες, αλλά μέχρι τότε το SLI πολύ απλά δε λέει καθόλου. Καλή ιδέα αλλά πανάκριβη προς το παρόν... Ίδωμεν...

Δημοσ.

Εκτός από το κόστος υπάρχουν και άλλα αρνητικά: ο θόρυβος, η παραγωγή θερμότητας και οι υψηλές απαιτήσεις σε τροφοδοσία. Επίσης όσον αφορά στην 6600 σε μορφή SLI είναι πιο αργές από μία 6800GT, οπότε SLI με 6600 δεν αξίζει ούτως ή άλλως.

Δημοσ.
me mperdepses.giati na paro kainourgia mobo.ypotithete ayti pou thaparo tora sli or not analoga tha epilekso kai ti karta tha paro argotera omos mesa se 1,5 xrono an parw mia 6600gt me 80 euro px tha doso 150 eyro kai tha paro mia karta pou den exei vgei akomi kai pithanon na exei poli kaliteres epidoseis apo 2 600gt afou tha einai kai 1 genia pio kainourgia toylaxiston.(Kane kai aposvesi ta 50 euro poy thelei mia apli apo mia sli motherboard simera peripou) mperdema...,,,,......

Εσύ να δεις πως με μπέρδεψες. Αν είναι πάντως να πάρεις 6600GT για να τη κάνεις SLi μετά από 1.5 χρόνο δε λέει γιατί όντως όπως λές σε 1.5 χρόνο θα μπορείς με 150Ε να παίρνεις κάρτα με 12-16pipes. Για 6800,6800GT ή 6800Ultra λέει το SLi γιατί δύσκολα σε 1.5 χρόνο θα υπάρχει κάτι που θα σου δώσει 24-32 pipes και αν υπάρχει θα είναι ακριβότερο από όσο το κόστος μιας τωρινής 6800+το κόστος μιας 6800 σε 1.5 χρόνο.

Δημοσ.

Για να επανακαθορίσω την άποψη μου πιο ξεκάθαρα, αν σχεδιάζεις την αγορά δεύτερης κάρτας σε 1.5 χρόνο άστο το SLi. Για 6-9 μήνες ναι.

Εκτός και να θές να ελπίζεις στο εξής περίεργο: Παίρνεις τώρα mobo SLi και μια 6600 με 100 και σε 1.5 χρόνο να περιμένεις ότι θα μπορείς να βρείς δύο μεταχειρισμένες 6800GT ή 6800Ultra σε καλή τιμή(περί τα 150Ε η μία). Και επιπλέον το SLi η nVidia μπορεί να συνεχίζει να το υποστηρίζει και στη νέα γενιά καρτών γραφικών.

Εγώ αν ήμουν στη θέση σου θα έπαιρνα mobo SLi, αλλά δεν είμαι σίγουρος το αν τελικά θα έπαιρνα δύο κάρτες γραφικών, αυτό θα εξαρτιόταν από το πως θα πήγαινε το όλο θέμα και στο επόμενο 1-1.5 χρόνο.

Δημοσ.

Το SLi έχει ουσιαστικότερο νόημα από μια 6800GT και πάνω, αν και πάλι δεν τρελλαίνομαι για την ιδέα, εκτός αν μιλάμε για εξεζητημένες περιπτώσεις (π.χ. επαγγελματίας που θα συνδυάσει 2*ΝV40 και θα τις μετατρέψει σε Quadro).

Eναλλακτική ιδέα; ΄Εστω ότι έχω μία 6800Ultra σήμερα. Πουλάω την κάρτα αυτή μετά από κάποιο διάστημα και αγοράζω μια από τις επερχόμενες κάρτες (είτε ΑΤΙ είτε NVIDIA). Eξοικονόμησα χρήματα ναι ή όχι;

(φυσικά εγώ προσωπικά θα λάτρευα τις 8xS επιδόσεις ενός SLi συστήματος για τα κάθε είδους παιχνίδια εξομοιώσεις, αλλά δεν φτάνει η τρέλλα μου σε αυτό το σημείο να ξοδέψω ένα εξωφρενικό ποσό μόνο για αυτό)

Δημοσ.

Εντάξει δε είναι για τον μέσο PC user αλλά για τον highend..Αυτοί που σκοπεύουν να πάρουν κάρτα PCIE με 350Ε-500Ε καλό θα είναι σε ένα χρόνο να έχουν τη δυνατότητα να πάρουν ακόμα μία με 150Ε-300Ε(ή ακόμα πιο φτηνά για μεταχειρισμένες) και να διπλασιάσουν τις επιδόσεις τους στα πιο σημαντικά παιχνίδια. Παίζει βέβαια το ενδεχόμενο συμβατότητας με τα παιχνίδια αλλά η nVidia τα πάει πολύ καλα με τους developers, έχω βαρεθεί να βλέπω το nVidia Logo στην αρχή κάθε παιχνιδιού.

Η εναλλακτική ιδέα του Ailuros είναι καλή μόνο όταν κάποιος θεωρεί ότι έχει τη δυνατότητα να πουλήσει μια μεταχειρισμένη κάρτα. Είναι πιο εύκολο να αγοράσεις παρά να πουλήσεις μεταχειρισμένο. Και μπορείς να αγοράσεις καινούρια αν δε βρίσκεις μεταχειρισμένη, λίγο πιο ακριβά βέβαια.

Δημοσ.
ego pali pistevo pos to sli bgike gia aftous pou poli apla den tous ftanoun oi 6800gt apo mones tous kai theloun TORA na exoun kati pio grigoro kai bazoun dio mazi.me liga logia oxi gia ton meso ftoxo plin timio user:)

Σωστός, απλώς προσπάθησα να μετριάσω κάπως την άποψη αυτή γιατί δε νομίζω ότι το SLi πρέπει να το δούμε ως κάτι το τόσο δυσπρόσιτο από οικονομική άποψη κυρίως. Αναμβιβολα όποιος έχει αρκετά λεφτάκια και θέλει το Super Gaming PC για τουλάχιστον ένα χρόνο απο τώρα, παίρνει 2 Geforce6800(απλές GT ή Ultra) και πετάει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...