Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με το ΒΙΟS

vags76

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έχω έναν Pentium 4 στα 1,9GHz με μνήμη 512MB και λειτουργικό Windows XP Pro με SP1. Πρόσφατα μου κάηκε το ανεμιστηράκι της κάρτας γραφικών μου μIας ATI Radeon 8500 LE και την αντικατέστησα με την "μητρική" ας το πουμε κάρτα την TNT NVidia 32MB. Δεν ξέρω κατά πόσο παίζει ρόλο αυτό στα υπόλοιπα. Προημερών έβαλα την δισκέτα ενός φίλου για να του εκτυπώσω κάποια αρχεία-ενώ αποφεύγω να χρησιμοπποιώ δισκέτες πλέον. Αφού την τσέκαρα για ιούς με το Norton Antivirus 2003-πλήρως updated από το internet εκτύπωσα τα αρχεία του φίλου. Μέχρι εδώ όλα καλά κλείνω τον υπολογιστή και τον ξανανοίγω και λειτουργεί για ένα 3ωρο κανονικά. Το βράδυ που τον ξανάνοιξα προσπάθησα να αντιγράψω ενα DVD που τελικά δεν τα κατάφερα γιατί κόλλησε το μηχάνημα. Κάνω reset και ενώ φορτώνει κανονικά μου βγάζει και το λoγότυπο των Windows XP μετά το μόνο που είδα ήταν μία μαύρη οθόνη. Ξανακάνω reset βλέποντας τα ίδια και με το τρίτο reset βλέπω

στην οθόνη:

GA-622-32C VGA BIOS REV 2.3 GIGABYTE VGA BIOS AGP4X RATE

32.0 MB RAM

Και μετά φορτώνει κανονικά το BIOS με την διαφορά ότι ενώ πρώτα έβλεπα να φορτώνει το BIOS της VIA version 6.01 κτλ. τώρα μου φορτώνει ένα ΒIOS 6.00PG Energy Star Ally και αφού φορτώσει κανονικα η οθόνη βγάζει κάτι περίεργα σχεδια για 2 δευτερολεπτα και τέλος τίποτα άλλο.

Να υποθέσω ότι έχω κάποιον ιό αλλά είναι δυνατόν αυτός να πειράξει το BIOS και να μου το υποβαθμίσει σε παλιότερη version;;Πως μπορώ να διορθώσω αυτό το πρόβλημα;Μπορώ να επαναφέρω τον υπολογιστη στο BIOS που είχε;Ποιο καλό antivirus θα μου καθαρίσει το BIOS φορτώνοντας το κατευθείαν με την εκκίνηση του υπολογιστή;Μήπως είναι η ζημιά τόσο σοβαρή που θα χρειαστεί τεχνικό για να επαναφέρει το BIOS;

Δημοσ.

Δεν μου φαίνεται για ιός

κοίταξες αν η κάρτα γραφικών πατάει καλά στο slot

το μύνημα που σου βγάζει

GA-622-32C VGA BIOS REV 2.3 GIGABYTE VGA BIOS AGP4X RATE

32.0 MB RAM

είναι της κάρτας γραφικών

οι ΑΤΙ δεν το βγάζουν

Δημοσ.

Εγω δε μπορω να καταλαβω γιατι θεωρεις οτι υπαρχει ιος στο BIOS ενω ο υπολογιστης δουλευει χωρις προβλημα. Οταν αντικαταστησεις το ανεμιστηρακι στην ΑΤΙ και την τοποθετησεις στο μηχανημα, τοτε κοιτα αν παραμενει το μηνυμα. Αν οχι, όλα καλα..

Δημοσ.

thoro dedomeno oti exeis kanei uninstall tou drivers tis ATI otan energopiises tin onboard VGA kai exeis valei drivers tis NVIDIA. i gigabyte exei to dual bios pou simenei oti iparxoun 2 bios sti motherboard (to ena einai antirgrafo gia logous asfalias). kane copy lipon to antigrafo pano sto kanoniko kai an einai ekei to provlima tha lithei.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...