Προς το περιεχόμενο

Karta ixou:onboard VS pci

sT@vr0z

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

alli mia erotisi.. exo mia sound blaster value(paromoia me tin live) to sistima pou thel na agoras exei pano ac97 8 channel ixo....Ti einai kalitero gia ta paixnidia?mipos troei poli cpu i onboard???etsi kai allios exo external prologic decoder apote den me endiaferei to 8 channel... kanw lathos...ouf help plz!!!!!!

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Λενε απο review που εχω διαβασει πως οταν εχεις καρτα ηχου PCI κερδιζεις μερικα frames στα παιχνιδια. Σιγουρα η onboard τρωει καποιους πορους απο τον επεξεργαστη

αλλα αφου εχεις την καρτα τι σε πειραζει?

Δημοσ.

i apantisi einai tou filou pio pano poli sosti theoritika i soundblaster prepi na einai kaliteri giati paroti 8 channel den simeni kai kaliteri kai genika an exis poli dinato mixanima afinis tin onboard an omos exis ali ti vazis kai katharizis mias kai den thes ta 8 channel pou les

Δημοσ.

Πιστευω οτι η soundblaster θα ειναι καλυτερη για games, αφου θα υποστηριζει και eax. Τα 8 καναλια δε νομιζω να χρησιμοποιουνται απο παιχνιδια...

Δημοσ.

Αν η onboard είναι όντως AC97 χρησιμοποίησε την SB, αν υπάρχει ξεχωριστό ολοκληρωμένο για τον ήχο (π.χ. VIA Envy24PT που υπάρχει σε αρκετά Albatron και Chaintech) τότε το onboard, δεν τρώει τόσους πόρους όσο το AC97

Δημοσ.

Γενικά η ποιότητα της οποιαδήποτε onboard δε φτάνει συνήθως την ποιότητα PCI ή εξωτερικών καρτών. Εγώ βλέπω χαρακτηριστική διαφορά από την onboard (8 κανάλια) και την Audigy. Μόλις ανέβει λίγο η ένταση ο θόρυβος (φύσημα) στην έξοδο αυξάνεται δραματικά με την onboard.

Δημοσ.
Μόλις ανέβει λίγο η ένταση ο θόρυβος (φύσημα) στην έξοδο αυξάνεται δραματικά με την onboard.

Συνηθως οι onboard εχουν περισσοτερα προβληματα στο «φυσημα». Ισως γιατι ειναι πιο κοντα στα «ευαισθητα» μερη της μητρικης (CPU, καρτα γραφικων).

Δημοσ.

Γενικά η ποιότητα της οποιαδήποτε onboard δε φτάνει συνήθως την ποιότητα PCI ή εξωτερικών καρτών. Εγώ βλέπω χαρακτηριστική διαφορά από την onboard (8 κανάλια) και την Audigy. Μόλις ανέβει λίγο η ένταση ο θόρυβος (φύσημα) στην έξοδο αυξάνεται δραματικά με την onboard.

Όπως είπε και ο φίλος tzoukas

Και εγώ θα συμφωνήσω μαζί του.Είδα τρελή διαφορά όσον αφορά την ποιότητα και την καθαρότητα του ήχου ανάμεσα στην onboard και την live player 5.1

Βέβαια για να το καταλάβεις πρέπει να έχεις και τα κατάλληλα ηχεία.

Παρόλα αυτά έχω και την onboard ενεργοποιημένη με ακουστικά όταν θέλω να είμαι "ήσυχος"

Δημοσ.

Μετά που διάβασα αυτό το post, αμέσως έβαλα την παλιά καλή μου SB Live 5.1 στον υπολογιστή, έτσι για να δώ τις όποιες διαφορές... Μιας και η onboard "κάρτα" ήταν η AC97 η διαφορά ήταν παραπάνω απο φανερή. Τόσο φανερή, που άρχισα να σκέφτομαι την αγορά μιας καλύτερης κάρτας. Και εδώ έρχεται η μεγάλη ερώτηση: Αν πάρω μια άλλη κάρτα ήχου θα δώ και άλλη βελτίωση και άν ναι, ποιά κάρτα να πάρω? (...δηλαδή ποιά Autigy, θέλω να πώ :-) )

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...