Προς το περιεχόμενο

Μεταφορά βιντεοκασσετών σε DVD

HaPagan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν , όπως αναφέρω και στον τίτλο του θέματος ενδιαφέρομαι να μεταφέρω σε DVD τις βιντεοκασσέτες που έχω . Από ότι έχω δει δυο καλές και σχετικά φθηνές λύσεις είναι :

α) Με χρήση μιας κάρτας TV

β) Μέσω ενός εξωτερικού μετατροπέα που είχα βρει παλαιότερα ο οποίος συνέδεε το βίντεο με τον υπολογιστή .

Οι παράμετροι οι οποίοι με ενδιαφέρουν είναι η σχετικά καλή ποιότητα μεταφοράς και η τιμή (γύρω στα 50-70 ευρώ) . Πιστεύω ότι από θέμα υπολογιστή δεν υπάρχει πρόβλημα (P4 2,8GHz,GeForce5700,256MB RAM).

Τι προτείνετε ; Έχετε ασχοληθεί κάποιοι με αυτό το θέμα ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Με χρήση κάρτας tv δεν έχω καταφέρει ποτέ να κάνω σωστή δουλειά.

Επειδή ασχολήθηκα με το ίδιο ακριβώς θέμα, κατέληξα στην εξής λύση που δούλεψε σούπερ, αλλά προϋποθέτει να έχεις βιντεοκάμερα με firewire.

Σύνδεσα το vcr με την κάμερα και από την κάμερα έστειλα το σήμα στο pc μέσω μιας θύρας firewire. Με αυτόν τον τρόπο το cature ήταν εξαιρετικό και χωρίς απώλειες frames και τέτοια κόλπα.

Γενικά έμεινα πολύ ευχαριστημένος με αυτή τη λύση. Δεν ξέρω όμως αν σε εξυπηρετεί, αν έχεις δηλαδή μια τέτοια βιντεοκάμερα. Δεν είναι ανάγκη να είναι dv, εμένα είναι μια πιο παλιά digital-8 της sony που απλώς ... διαπίστωσα πρόσφατα ότι είχε firewire έξοδο :)

Με μετατροπέα δεν έχω δοκιμάσει ποτέ.

Δημοσ.

Χμμ δυστυχώς , δεν διαθέτω βιντεοκάμερα . Δηλαδή , μέσω κάρτας τηλεοράσης δεν θα έχω ικανοποιητικά αποτελέσματα ;

Δημοσ.

Εγώ φίλε μου συνέδεσα το βίντεο με την αναλογική είσοδο της winfast 2000 κάρτας τηλεόρασης και το αποτέλεσμα ήταν αρκετά ικανοποιητικό, σχεδόν όπως έβλεπα τα περισσότερα κανάλια TV αλλά με λίγο χαμηλότερο ήχο.

Εάν θες πράγματι να περιοριστείς στο κόστος που ανέφερες νομίζω οτι αυτή η λύση είναι η καλύτερη.

Α, να συμπληρώσω οτι αντέγραψα κλιπάκια με μέγιστη διάρκεια τα 8-10 λεπτά και όχι ολόκληρη ταινία - αν αυτό έχει κάποια σημασία.

Δημοσ.

περασα ολες τις βιντεοκασσετες μου σε dvd αφου πρωτα με fireware (h teleia metafora)

στον υπολογιστη και με το unlead video studio 8 εκανα μενου κλπ.

και εν συνεχεια τα εγραψα σε dvd ....απλως η αντιγραφη (rendering)

εκανε περιπου 9 ωρες μαζυ με την εγγραφη στο dvd για 120 λεπτα υλικου λογω pentioum 3 στα 1000....

ποιοτητα ακριβως οπως στην κασσετα .....τωρα με την cannon 550i περναω κατευθειαν

σε mini dv στον υπολογιστη με fireware σε αριστη ποιοτητα.....το υλικο και ενσυνεχεια

τα περναω στο dvd.......

Δημοσ.

Ωραία . Δηλαδή με μια μέτρια κάρτα τηλεόρασης , μπορώ να κάνω εύκολα την μεταφορά αυτή ; Αρκεί να συνδέσω το βίντεο με την κάρτα και εν συνεχεία να χρησιμοποιήσω το συνοδευτικό πρόγραμμα της κάρτας ;

Φαντάζομαι ότι η καλύτερη περίπτωση θα είναι η χρησημοποίηση μιας κάρτας βίντεο ε; Αλλά κοστίζει πολύ ρε γαμώτο...

Δημοσ.

Φαντάζομαι ότι η καλύτερη περίπτωση θα είναι η χρησημοποίηση μιας κάρτας βίντεο ε; Αλλά κοστίζει πολύ ρε γαμώτο...

akrivos kai gia ayto to logo eskasa 580 euro gia mia karta tis canopus, gia na kano tin idia doyleia me sena

Δημοσ.

εγώ επειδή μου είχαν δώσει στα νεύρα οι ιστορίες περί firewire Που ποτέ δεν δούλευαν σωστά διότι το μέν ulead media studio αργούσε το pinnacle studio κολούσε. πάγωνε κτλπ και πήρα dvdr επιτραπέζιο και κάνω . τη δουλειά μου! Βέβαια αυτό αποτελεί μια ακραία λύση.. και αρκετά πιο ακριβή απο αυτή που θέλεις εσυ.. !!

Δημοσ.

Επειδή και εγώ είχα ασχοληθεί με το θέμα επειδή ήθελα να περάσω κάτι παλιές βιντεοκασσέτες το χω ψάξει λίγο το θέμα...

Η καλύτερη λύση είναι απο οτι νομίζω η λύση της βιντεοκάμερας γιατι δύσκολα να βρείς τους ψηφιοαναλογικούς μετατροπείς σε κάρτα βίντεο(μόνο αν πληρώσεις αρκετά) πόσο μάλλον σε κάρτα tv tuner...

Κοίταξε ίσως αν μπορείς έστω να δανειστείς καμία...

Εγώ παντως την δουλειά την έκανα με ένα tv tuner της pinnacle και το αποτέλεσμα με ικανοποίησε μπορώ να πω...είναι πολύ κοντα στην ποιότητα του vhs...

Βεβαια αυτό μετα απο την δοκιμή πολλών προγ γιατί είναι γνωστη η ασυμβατότητα σ'αυτά τα θέματα...

Πάντως αν τελικά το δοκιμάσεις με tv tuner ετοιμάσου για αρκετό ψάξιμο....σε ρυθμίσεις και προγ.

Εμένα προσωπικά για 2-3 κασσέτες μου πήρε αρκετοοοο καιρο....

Ότι χρειαστείς εδώ είμαστε!

Δημοσ.

και εγώ υπέρ του tv tuner είμαι αν θες οικονομική λύση φυσικά. έχω ένα hauppage και χρησιμοποιώ intervideo winDVD creator mpeg2 capture και τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά, δεν βλέπεις ενοχλητική διαφορά από την ποιότητα της κασσέτας. και κάνεις τη δουλειά σου με 70ευρό

Δημοσ.

Έχω μεταφέρει ταινίες από κασέτα με μια κάρτα γραφικών ATI 9000 All in wonder 64MB και με το winDVD creator 2 με πολύ καλά αποτελέσματα. Αν βρεις μια τέτοια κάρτα είναι πολύ καλή λύση.

Δημοσ.

egw syndew to video sto video in ths winfasttv2000 kai me to

WinDVR® 3 http://www.intervideo.com/jsp/WinDVR_Profile.jsp

to kanw capture se mpeg

meta to pernaw sto nero vision express kai tou ftiaxnw menu kai ta resta opote dhmiourgeitai to dvd sto sklhro kai an einai megalytero apo 4.7Gb to sympiezw me to dvd shrink

akoma mporeis na xrhsimopoihseis mono to nero vision express kai gia capture

Δημοσ.

einai mpleksimo.....

Ego exo mia krata tis Pinnacle poy einai external kai exei kai gamo tis eisodous kai eksodous kai parola auta den mpores na kano sosti metatropi....

O logos einai oti sto pc tis upografis mou (me 1gb omos an kai den exei kamia simasia) exane APEIRA frames meta apo ta 10 prota lepta... Diladi eilikrina den mporousa na vgalo akri kai eixa skasei tou kosmou ta lefta gia tin karta afti, nomizo 360...

tora tin exo afisei stin akri.... isos na ksanaasxolitho tora na do ti paizei....

Upopsin oti ego prospathousa na peraso tis kamerokassetes sto PC, oxi videokasetes.. Eixa mia Hi8 kai paleva.....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...