Προς το περιεχόμενο

Μην αφηνετε την μανα σας να σερφαρει...

Erunildo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δοκιμασε η μανα μου να κατεβασει ένα τραγουδι από μια σελιδα, αλλα για κακη μου τυχη εγκαταστάθηκε dialer. Για καλη μου τυχη όμως εκλεισε απευθειας το νετ και τον υπολογιστη αφου δεν ηξερε τι ηταν, οποτε μαλλον γλιτωσα περιεργες χρεωσεις…Χρησιμοποιωντας το Ad-Aware και το Spybot τον εσβησα. Υπαρχει παρολα αυτά καποια περιπτωση να μην σβηστηκαν όλα τα αρχεια και να μου δημιουργηθουν προβληματα; Πρωτη φορα κολλαω dialer οποτε θελω να ειμαι σιγουρος…

Α και (λεμε τωρα… ) υπαρχει περιπτωση να δω καπως αν προλαβαν και εγιναν κλησεις που θα μου φουσκωσουν τον λογαριασμο

Υ.Γ. Εγκυκλοπαιδικά, πως δουλευει ο dialer; Συνδεεται μονος του στο ιντερνετ καλλωντας περιεργους αριθμους ; Ή αλλαζει τον αριθμο κλησης της συνδεσης μου οποτε «ενεργοποιειται» όταν συνδεομαι;

Δημοσ.

Enas dialer pou sevetai ton eafto tou trexei kathe fora pou ksekinas ton ypologisti kai pairnei se perierga noumera. An mpeis sto net me alli syndesi stin kovei kai trexei tin dikia tou. Kai genika den mporeis na pas sto dial up connections kai na sviseis tin syndesi giati den pianei. Synithos einai ena arxeiaki sto fakelo ton windows, an kaneis ena alt+ctrl+del mporeis na to entopiseis kai na to sviseis. Polles fores omos ksanadimiourgeitai otan otan kaneis restart. Opote kalitera trekse ta gnosta antivirus, kai anti-spyware gia na eisai sigouros.

Δημοσ.

Υπάρχει κατι απλουστερο.... οταν μπαινετε στο Internet (για αρχαριους χρηστες) χρησιμοποιείστε ενα Live CD Linux (όπως το Knoppix ή το Μepis). Ξεκινάς μπουτάρωντας από το CD και βγαίνεις σε παραθυριακό περιβάλλον, ετοιμο για internet. Επιπλέον ο χρηστης δεν μπορεί να χαλάσει απολυτως τιποτα στον σκληρό δισκο....

H απόλυτη ασφάλεια.... :) (οτι πρέπει για μαμαδες, μπαμπάδες, ανηψάκια, θειους κλπ)

ΥΓ: Δεν υπάρχει dialer που να τρεχει σε Linux, μεχρι σημερα....

Δημοσ.

η απόλυτη ασφάλεια ειναι :

1.να μην εχω πισι, ή να το παιρνω μαζι οταν λείπω! :)

2.να κοψω το τηλέφωνο,

3.να κανω φραγή (και να μην ειμαι πελάτης πΟτέ. βλέπε περιστατικο που ενας ειχα κανει φραγή, επέλεξε προ-επιλογή φορέα σε μια αλλη εταιρεια, και η φραγη απενεργοποιήθηκε χωρις να του πουνε τίποτα τα τσακάλια. και φυσικα εγιναν κλησεις εξω και ψαχνόταν)

4. να χρησιμοποιώ και εγώ και όλοι στο σπιτι, Linux (μεχρι να βγει κι εκει ντιαλερ)

Αν μετρησω το χρόνο εκπαιδευσης για να μαθω τα βασικα του λινουξ στη μαμα/συζυγο (που παρεπιπτώντος χρησιμοποιει Παράθυρα ηδη στη δουλεια, οποτε εκει ξερει τα βασικα) και να σερφαρει, με πιανει απελπισία.

1. ασε που αργα ή γρηγορα θα παιξει και e-mail, οποτε θα θελει να σωσει attachments και που να τα σωσει που δεν θα εχει σκληρό (multi boot system με παρτιτιον λινουξ θα μου πεις. Αστο για το ... 2099 :) )

2. μετα θα σε βλεπει να παιζεις windows, και πρεπει να εξηγεις "αυτα ειναι για μενα τον γνώστη. για τους άσχετους υπαρχει το λινουξ λαιβ σιντί !" :)

3. με το quick user switch των xp εγω την εχω καταβρεί. Ξεκινάω ενα video encoding / virus scan σε low priority, download, κλπ, στο δικο μου χρήστη, κανω switch στο δικό της... πάρε το πισι μωρό μου να σερφάρεις ή να γραψεις στο word.

Mπορεις να φτιαξεις χρηστες με μειωμένα δικαιώματα (γκρουπ Guests or Users) και να δοκιμασεις να σερφαρεις να δεις τι μπορει να κανει και τι οχι ("you have to be administrator to install this crapware"). μπορεις να ρυθμισεις παρα πολλά (απαγόρευση install/remove progs, shutdown/restart, απαγορευση χρησης IE, ωστε να μπαινει μονο με firefox, klp)

Επισης ενεργό firewall και antivirus (ή/και αντιspyware utility) που να απαιτεί password για την αλλαγή του setup ή την απεγκατασταση.

Δημοσ.

den exo prosopiki peira alla apo oti exo piasi apo edo kai apo ekei to live cd linux einai kati san demostration opou se bgazei se ena etoimo peribalon opou apla th apatisoun connect tha boun internet kai ola kanonika (san windows) alla bebea kai pali den tin brisko boliki lisi.an exete megalo problima me dialers apla parte kati xazosiskevoules pou kikloforoun.(tha elega na eksigisete ti einai ta dialers kal stin oikogenia alla mallon ta nevra sas tha spasete)

Δημοσ.

Thanks παιδες...

Τελικα απ'οτι καταλαβα ηταν οντως dialer αλλα οχι 'υπουλος'.Δημιουργουσε ενα αρχειακι στο οποιο αφου εμπαινες και πατουσες "εισοδο" αρχιζε να καλει(βασικα το εγραφε κιολας με μικρα γραμματα)... Παραθετω ενα κομματακι απο το terms and condition:

"The following terms and conditions (these "Conditions") govern the use of the Provider's proprietary Internet access dialer in order to access paid content or services, as well as the components described below. Any person using or installing the dialer (the "Software") or any of its components on any computer or equipment capable of storing it (a "Computer"), and/or who accesses the service by clicking on the "Click here to enter" button (a "User") thereby indicates that they understand and agree to these Conditions and consent to the downloading of the Software and its components on their Computer."

" The User hereby warrants that he or she is aware of the costs of accessing the service via a INTERNATIONAL TELEPHONE NUMBER from Montserrat (1,664).

The Provider recommends that the User should instruct his or her telephone service provider to provide itemized billing for these calls. The User must always ensure that he or she is using this service with the express consent of the person responsible for paying for the telephone line, if this is not the User."

Με λιγα λογια οταν προσπαθησε να κατεβασει ενα τραγουδι(εδω κολλαν και τα τραγουδια...) εγκατασταθηκε ο dialer ο οποιος αφου συνδεονταν σε αφηνε να μπεις και να κατεβασεις τραγουδια (υποθετω παντα...)...

Οποτε δεν νομιζω να ειναι απο αυτους τους dialers που μπαινουν και συνδεονται οποτε να'ναι...

Thanks και παλι για την βοηθεια...

τα λεμε...

Δημοσ.

Κορυφαίος τίτλος πάντως για topic :D

Aν πάντως κάποιος έχει υποψίες ότι έχει εγκατασταθεί dialer μπορεί να τρέξει το msconfig από start -> Run... και να δει τι ξεκινάει με το PC. Ένα καλό freeware που κάνει την ίδια δουλειά αλλά καλύτερα είναι το StartupCPL.

Δημοσ.

ο τιτλος ειναι μαγικός.

η μαμάκα βλέπει Στάρ ("μην αφήνετε τα παιδια σας να σερφάρουν κυκλοφορούν παιδεραστές!!!"), οι γκόμενα διαβάζει Λοιπόν ("την κεράτωνε μεσω ιντερνετ στο ΤσάΤ!!!", και ο μπαμπάκας διαβάζει το Εθνος ("λογραριασμός πΟτέ για εγκεφαλικό!!!!").

εμεις διαβάζουμε ινσόμνια,

τελικά η γιαγιά επιτρέπεται να σερφάρει? :)

Δημοσ.
Υπάρχει κατι απλουστερο.... οταν μπαινετε στο Internet (για αρχαριους χρηστες) χρησιμοποιείστε ενα Live CD Linux (όπως το Knoppix ή το Μepis). Ξεκινάς μπουτάρωντας από το CD και βγαίνεις σε παραθυριακό περιβάλλον' date=' ετοιμο για internet. Επιπλέον ο χρηστης δεν μπορεί να χαλάσει απολυτως τιποτα στον σκληρό δισκο....

H απόλυτη ασφάλεια.... :) (οτι πρέπει για μαμαδες, μπαμπάδες, ανηψάκια, θειους κλπ)

ΥΓ: Δεν υπάρχει dialer που να τρεχει σε Linux, μεχρι σημερα....[/quote']

kai ama leme to modem sou einai mono winmodem(oti kai na kaneis..)???????

Δημοσ.

Θα κατεβασω το Dialer control να σιγουρευτω...

Πλακα πλακα ξερετε τι ζορι ειναι να σερφαρει η μανα σας(φανταζομαι θα ισχυει το ιδιο για γυναικα,γιαγια και δεν συμαζευεται...) ; Ερχεται σε ανυποπτες φασεις,"ασε με να δω λιγο τα e-mails μου", "καλε αυτο γιατι δεν δουλευει;", γιατι εβγαλες τον IE,τον ειχα συνηθισει.." και αντε να εξηγησεις...αμα αρχισει να κανει και voice chatting με φιλεναδα που δεν εχει ιδεα,εκει να δειτε γελιο :Ρ

Υ.Γ. Badboy, ονομα και πραμα εισαι :) :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...