Προς το περιεχόμενο

TFT=>ακτινοβολία=>Ξεκούραστα μάτια???

Gl0bAlZer0

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ειμαι και εγώ ένα κάτοχος μιας CRT 19".

Περνώντας αρκετές ώρες μπροστά από τον υπολογιστή(games φανατικα,music,movies) αποφάσησα να κινηθώ για αγορά TFT 19" μήπως και γλιτώσω τα ματακια μου! :razz:

Εχει διαφορα η TFT με τη CRT σε ακτινοβολια?Απο προδιαγραφές!

Από προσωπική εμπειρια είχατε πιο "ξεκουραστα" μάτια!?

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Απίστευτη διαφορά. Εγώ έχω την EIZO Flexscan L365 (15") και πίστεψε με, όσες ώρες και να κάτσω στον υπολογιστή δεν κουράζομαι καθόλου. Εξάλλου όπως ξέρεις οι TFT δεν χρησιμοποιοιύν κανόνι ηλεκτρονίων άρα δεν έχεις και ακτινοβολία.

Δημοσ.

TFT 19" νομιζω πως ειναι υπερβολη... Εγω περασα απο CRT 19" σε TFT 17" και δεν δυσκολευτηκα καθολου...

Οσον αφορα στην ακτινοβολια και τα ματια, η διαφορα ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ και θα την καταλαβεις απο το πρωτο δευτερολεπτο... Ειναι πραγματικα πολυ πιο ξεκουραστες... Πλεον τα ματια μου πονανε οπως θα πονουσαν λ.χ. μετα απο συνεχη προσυλωση σε ενα βιβλιο για ιδιο χρονικο διαστημα!

Οι TFT εκ κατασκευης δεν εκπεμπουν ακτινοβολια...

Δημοσ.
ειμαι και εγώ ένα κάτοχος μιας CRT 19".

Περνώντας αρκετές ώρες μπροστά από τον υπολογιστή(games φανατικα' date='music,movies) αποφάσησα να κινηθώ για αγορά TFT 19" μήπως και γλιτώσω τα ματακια μου! :razz:

Εχει διαφορα η TFT με τη CRT σε ακτινοβολια?Απο προδιαγραφές!

Από προσωπική εμπειρια είχατε πιο "ξεκουραστα" μάτια!?

H aktinobolia ton CRT einai ena mythos, kai ena marketinistiko kolpo gia na poylane poio eykola tis TFT, to mono poy mporei na se koyrasei einai to Vertical Retrace poy exoyn oles oi kathodikes, kai poy bebaia den exoyn oi TFT, kapoia stigmh se allo thread to eixame syzhthsei diexodika, an xebaretho tha psaxo na to bro kai tha sto po.

Edit

Xebaretika :wink: to thread einai ayto http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=98010

Δημοσ.

Exei diafora sigoura , einai kainouria texnologia .Paizei rolo kai i apostasi apo ta matia , dioti me mia tft eisai pio makrya , enw me tis arkoudes tis palies , egw proswpika imoun arketa konta.Den eixa idiaitero problima gia na pw tin ali8eia alla twra me tin tft eimai poly aneta.

Δημοσ.
H aktinobolia ton CRT einai ena mythos, kai ena marketinistiko kolpo gia na poylane poio eykola tis TFT, to mono poy mporei na se koyrasei einai to Vertical Retrace poy exoyn oles oi kathodikes,

θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω !!! ειπαμε, καλο ειναι να ειμαστε υποψιασμενοι αλλα σε αυτο διαφωνω. μαρκετιστικο κολπο ισως ηταν τα σκοτεινα εκεινα φιλτρα για τις CRT, που η δουλεια που εκαναν ηταν ελαχιστη. η tft ειναι ο λογος που απο κει που θα εδινα 1300ευρω για ενα συστημα δυνατο, κρατωντασ την παλια μου crt, αναγκαστηκα να χαμηλωσω τισ προδιαγραφες του συστηματος για να παρω με τα ιδια λεφτα και μια tft αφου ειχα 15ωρη εμπειρια μπροστα της και παρατηρησα οτι δε με κουρασε καθολου, μιας κι εχω ευαισθησια στα ματια..

Δημοσ.

Για την ακτινοβολία θα δεις μεγάλη διαφορά. Εάν προχωρήσεις σε μία αγορα tft θα πρέπει να προσέξεις εάν εχει σωστή εικόνα και προπάντων αφού παίζεις παιχνίδια είναι καλό να κοιτάξεις πιες οθώνες είναι πιο καλές στον τομέα αυτών για να μην χτυπάς αργότερα το κεφάλι σου και να μης κλαις τα λεφτά σου. Γιατί μία οθώνη μπορεί να έχει φοοβερή εικόνα αλλά να μην είναι καλή στα παιχνίδια απο πλευράς καθυστερήσεων απόκρισης κλπ.

Δημοσ.

Θα προχωρήσω σίγουρα στην αγορά της TFT!

Εμαθα βγαίνουν και νέες οθόνες LG. L1980U.Me καλύτερα χρώματα.12μσ και αυτές και DVI! και τιμή 550 ευρώ κοντα! ΤΙ λετε αξίζει η αναμονη θα βγούν νέες τεχνλογίες γιατι έμαθα ότι αυτές με τα 12 ms repsonse που χρειαζομαι για τα παιχνίδια δεν έχουν τόσο καλές επιδοσεις στην ποιότητα εικόνας!

Δημοσ.
Εμαθα βγαίνουν και νέες οθόνες LG. L1980U.Me καλύτερα χρώματα.12μσ και αυτές και DVI! και τιμή 550 ευρώ κοντα! ΤΙ λετε αξίζει η αναμονη θα βγούν νέες τεχνλογίες γιατι έμαθα ότι αυτές με τα 12 ms repsonse που χρειαζομαι για τα παιχνίδια δεν έχουν τόσο καλές επιδοσεις στην ποιότητα εικόνας!

Κοίταξε να δείς, αν κάτσεις να ανεμένεις τις τεχνολογίες που βγαίνουν κάθε λίγο και λιγάκι, δεν πρόκειται να αγοράσεις ποτέ την Οθόνη. :D

Η τεχνολογία αυτή εξελίσεται διαρκώς...

Αυτό που θα σου πρότεινα είναι να ψάξεις να βρείς 2-3 οθόνες που σε καλύπτουν, να παρακολουθείς τις τιμές τους και αν δεν βγεί κάτι καινούργιο μέχρι το Πάσχα, να αγοράσεις αυτή που νομίζεις καλύτερη.

Σου λέω να περιμένεις μέχρι το Πάσχα, λόγω των προσφορών που έχουν εκείνη την περίοδο...εκτός αν βιάζεσαι!!!

Δημοσ.

ego pedia pantos pou doulevo ce crt 14'15'17' omologo na po pos ta kourazei apistefta!Hdh eimai se diadikasia psaktikhs gia na paro kapoia TFT gia na perissoso oti exei meinei apo ta matia mou.Den mou eftane h mypopia mou ,exo kai thn epivarinsh.

Pro 3-4 evdomadon eixa diavasei sthn eleftherotypia oti h texnologia ton CRT othonon logo ths aktinololias epivarinei ta matia eidika osous exoun provlima myopias kai astigmatismou.Telos efthinonte kai gia periptoseis stravismou

Δημοσ.

Μονο για LG λέω me 0 pixel εγγύηση και πολύ καλή τιμή...

Η τιμή της είναι λιώμα (350 ευρω) δεν πιστεύω να πέσει κι αλλο,μάλλον για απόσυρση την πηγαίνουνε..

Δημοσ.
θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω !!! ειπαμε, καλο ειναι να ειμαστε υποψιασμενοι αλλα σε αυτο διαφωνω

Thn diafonia soy den thn katalaba, eipa oti h aktinobolia ton CRT einai enas mythos kai oti to mono poy mporei na se koyrazei einai to vertical retrace, poy akribos diafoneis?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...