patrickdrd Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2005 Καλημέρα! Ψάχνω αρκετό καιρό για δισκέττα εκκίνησης του υπολογιστή μου σε DOS, η οποία να διαβάζει και τα NTFS patritions που έχω φτιάξει, αλλά δεν βρίσκω. Γενικά δισκέττα εκκίνησης έχω, όπως κ το Hiren Boot CD, αλλά με κανένα από τα 2 δεν μπορώ να κάνω boot στο νέο μου PC (Pentium στα 2.8 με 875PE motherboard νομίζω), ενώ στο παλιό δουλεύουν. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
FELIX Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2005 kati paromoio mou etyxe.eixa kanei tis boot disketes mou se cds kai douleban se olla mou ta pcs mia xara.ektos apo ayto pou phra teleytaia me asus mb kai 865g.oi disketes(cds)xekinane kanonika alla prin fortwsoun entelws kolane.meta apo ligo kairo alaxa ton ide hd me sata kai xwris na allaxw kati apo to bios twra douleboun mia xara ta idia programmata se bootable disketes douleban kai prin thn allagh diskou oxi se bootable cd omws
freskas Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2005 Παιζει ενα NTFS-DOS-explorer με υποστηριξη boot-mode: http://www.ntfs.com/products.htm Δεν το δοκιμασα, αλλα καλο φαινεται και ειναι free
billpeppas Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2005 Θα δω μήπως βρώ που είναι ο NTFS Dos Boot Disk Creator που έχω και θα το ανεβάσω εδώ αν είναι.
billpeppas Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2005 http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=101490 the link to the boot disk
patrickdrd Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2005 Φίλε billpeppas, παίζει αυτό με Pentium 875PE που είχαν πρόβλημα άλλα αντίστοιχα boot disks?
patrickdrd Δημοσ. 21 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2005 Δοκίμασα την bootdisk σου φίλε billpeppas, δεν παίζει ούτε αυτή! Τι μπορεί να φταίει κ δεν μπουτάρει το ρημάδι, ενώ το παλιό bootάρει; Πως είναι δυνατόν να μην παίζει ούτε το Hiren's boot cd, το οποίο έχει κ NTFS DOS v5.0;
patrickdrd Δημοσ. 21 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2005 Μπας κ είναι καμιά ρύθμιση από το Bios κ δεν βλέπει τους Ntfs δίσκους μου;
billpeppas Δημοσ. 21 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2005 Δεν είναι NTFS Com. , αλλά για try: http://www.bootdisk.com , την Dr Dos boot disk [ flash disk ]. Δοκίμασέ την απλά να δεις αν bootάρει.
patrickdrd Δημοσ. 21 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2005 Αυτό εδώ λες; "Driver Free Disk For Bios Flashing" Σου θυμίσω ότι όλα τα partitions μου είναι NTFS
billpeppas Δημοσ. 21 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2005 Ναι, όπως είπα, απλά για test να δούμε αν απλά bootάρει.
patrickdrd Δημοσ. 21 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2005 Ok, θα το δοκιμάσω κ θα σου πω (μάλλον αύριο όμως)
patrickdrd Δημοσ. 21 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2005 Μάλλον έγινε μπέρδεμα (sorry εγώ φταίω): Μπουτάρει το pc μου, απλά δεν αναγνωρίζει τα ntfs partitions
patrickdrd Δημοσ. 21 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2005 Λοιπόν, η motherboard μου είναι Intel 865PE AGPSet for 8IPE1000. 1) Δοκιμάζοντας με μια εκπληκτική bootdisk (Universal Boot Disk) που έχω, παίρνω το μήνυμα: UMBPCI v3.41 - The chipset is unknown! 2) Με το Hiren's Boot CD 6 (NTFS Pro 5.0) παίρνω το μήνυμα: No NTFS drives mounted - exiting 3) Με την δικιά σου βλέπω τους δίσκους (τα partitions), αλλά δεν είναι αυτό που θέλω. Και αργεί πολύ να φορτώσει ένα directory, αλλά εκτός αυτού θέλω να κάνω mount τα drives για να τα βλέπω μέσα από το DOS.
patrickdrd Δημοσ. 21 Μαρτίου 2005 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2005 Από το Site της Wininternals: > Error occurs when the volume has been upgraded, or converted somehow. Normally, when you create an NTFS Partition, it will write the Master File Table (MFT) at the beginning of the partition, and one at the end. If you extend the volume or do some other things (numerous) it will not move the MFT, merely increase its size. Our program wants to see the other MFT to be sure it can see the entire drive, but is unable to. Μπορώ να κάνω κάτι για να διορθωθεί το πράγμα(Ο δίσκος δουλεύει κανονικότατα, έχει 2 partitions - ένα primary (Win2000) κ ένα extended με logical disk); O δίσκος είναι Western Digital WD800JB με 8MB cache.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.