Προς το περιεχόμενο

3200+939 η 3400+?

tolic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θα αγορασω 1 συστηματακι, ομως με τι επεξεργαστη?

3200+ το οποιο ειναι 939 δηλαδη αναβαθμισιμο στο μελλον(η μηπως δεν ειναι?),

3400+ δηλαδη δεν θα εχω 939.

τι παιζει στο καθενα με¨:

-L2cache? εχουν την ιδια?

-GHz?

-socket? θελω 939 αλλα στην τελικη αν δεν θα μου ειναι "χρησιμο", να προτιμησω περισοτερα GHz,

ποιο απο τα 3 παραπανω χαρακτηριστικα ειναι σημαντικοτερο και γιατι?

Διαφωτιστε με !!! thanks.

Δημοσ.

Ο 754 θα έχει ακόμα κανα δυο εκδόσεις και μετά πάπαλα..Το μέλλον είναι στο 939. Αν είναι να πας σε νεο σύστημα 939 σίγουρα μην το σκέφτεσαι. Και PCIe καρτα γραφικών.

Δημοσ.

Δεν θα σου αναλύσω τα τεχνικά χαρακτηριστικά.Αν μπεις σε κάποιο e-shop(εκτος απο πλαισιο) τα γραφει αναλυτικά...

Θα σου πω μόνο τα βασικά.

-Το 939 επιβάλεται...(Το 754 πέθανε...)

-Με pci-express---->nForce4/ultra(Για λόγους συμβατότητας)

-Και η καλύτερη αγορά ειναι ενας winchester 3200+--->180-200 τελική!

-Και μη σε ξεγελάν τα Ghz του 3400+(2,4Ghz) αν σκεφτεις ότι ο δικός μου ήταν στα 2Ghz και τώρα φτάνει τα 2,6+

Αν δε το καταλαβες οι winchester 3000/3200/3500 για socket 939 με πολύ άνετο overclock χωρίς πολλά ζόρια μπορούν να πιάσουν 2,5-2,8+ Ghz αναλογα το κομματι...

Δημοσ.

Και εγώ σου λέω για socket 939 όπως σχεδόν όλοι?

Και όπως είπε ο phovos μην σε ξεγελούν τα mhz γιατι τότε μάλλον θα πας σε p4...

Έρχεται και το πάσχα και θα είσαι εντάξει :)

Δημοσ.

Σίγουρα 939 οπως είπαν και τα παιδιά ειναι το μέλλον.Τώρα L2 cache έχουν και τα δυο 512κβ απο GHz οτι ψωνίσεις,(έχει διάφορες συχνώτητες)ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ 939 ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ DUAL CHANNEL.

Δημοσ.

για να διευκολυνω και να απλοποιησω τις απαντησεις σας εχω ψαξει πολυ στα forum μασ το τελευταιο μηνα οποτε δεν ειμαι εντελως ασχετος και ανενημερωτος. ξερω πανω κατω τι παιζει. απο o/c δεν εχω κανει ποτε μου αλλα δεν εχω προβλημα να επιχειρησω(με καταληλες οδηγιες παντα)

ομορφα κι ωραια λοιπον, εχουμε:

939 socket γιατι

-εχει μελλον(δηλαδη??)

-το dual chanel

ομως αν ο 3200+ ειναι 2GHz και clockαρεται "χαλαρα" στα 2,4-2,6, ο3400+ που ειναι 2,4 δε θα φτανει αναλογα χαλαρα 2,6-2,8????????

dreaming123 οταν λες "ερχεται και το πασχα" τι ενοεις?

το κακο ειναι οτι στο e-shop.gr δεν εχουν τον64 3200+ 939.... τι θα κανω?.....

πεμπτο post!!!!! μπραβο μου! επιτελουσ βγηκα απ το καβουκι μου!

Δημοσ.

Χμμ, τα κακά μαντάτα είναι πως οι περισσότεροι από τους 3000+ και 3200+ που κυκλοφορούν αυτήν την στιγμή στην ελληνική αγορά, δύσκολα πάνε πάνω από 2200MHz :(

Δημοσ.

"ο3400+ που ειναι 2,4 δε θα φτανει αναλογα χαλαρα 2,6-2,8????????"

όχι, γιατί είναι άλλος πυρήνας , άλλη τεχνολογία.

Άσε που και να πας τον 3400+ στα 2.6GHz , ο 3200+ στα 2.5 θα έχει ίσες και σε μερικά πράγματα καλύτερες επιδόσεις.

Δημοσ.
Χμμ, τα κακά μαντάτα είναι πως οι περισσότεροι από τους 3000+ και 3200+ που κυκλοφορούν αυτήν την στιγμή στην ελληνική αγορά, δύσκολα πάνε πάνω από 2200MHz

Προφανως μιλάς για τα 0450/51 και τις βδομάδες του 05ΧΧ

Αυτό είναι ένα θέμα που με απασχολούσε κι εμενα αλλά δόξα το θεό δεν έπεσα σε μπανανα(0450)!

Με λίγο τύχη,ένα καλό stepping και κάποιες γενικές οδηγίες μπορείς να πετύχεις καλό κομμάτι και αν δεν είναι διαμάντι θα πιανει τα 2,4 ανετα(αν μιλάμε για 3200+)

Αλλά έστω και αν το παιδί δε θέλει να ασχοληθεί με το άθλημα(o/c) πάλι ένας 3000/3200 winchester κατ εμε είναι πολύ καλή αγορά!

Υ.Γ

Συγκριτικά με τον 3000+ 754 που είχα ,αν και τρέχουν στα ίδια Ghz ,ο καινούργιος είναι πιο γρήγορος σχεδόν στα πάντα!Ισως όχι τρελες διαφορές σε default καταστάσεις(Σε o/c είναι η μερα με τη νύχτα) αλλά υπάρχουν και φαινονται και με γυμνό ματι...

Δημοσ.

να ευχαριστησω ολους οσους με βοηθησαν! 3200+939 ,1gb ram, κτλ ..κτλ... εδω καταληγω με το σκεπτικο να το κρατησω λιγο καιρο και αφου καψω τον επεξεργαστη στις πρωτες μου προσπαθειες για ο/c αφου ειμαι απειρος, και δε θα μπορεσω να αντισταθω να το κανω, μετα θα παρω τον 3500+ μιας που θα εχει πεσει και η τιμη του! ναιαιαιαιαιαι!!!!!!!!!.... βεβαια δε ξερω ποιο mobo να παρω αλλα να μη σας κουρασω θα το ψαξω κιαλλο μονος μου. οποιος θελει βοηθαει με τη γνωμη του. θελω ως 110ευρω με pcie16x και φυσικα δε θελω προβληματα ασυμβατοτητας και ολα αυτα τα εφιαλτικα! να στε καλα ολοι! μη ντρεπεστε, πειτε γνωμες..

Δημοσ.

Αυτή τη στιγμή, η καλύτερη motherboard (ειδικά αν ενδιαφέρεσαι για overclocking) για Athlon64 socket 939 είναι η DFI LanParty UT NF4 Ultra-D (και οι ακριβότερες SLI-D & SLI-DR). Βγαίνει όμως λίγο ακριβότερη από τα 110 ευρώ που ζητάς (Multirama 152.22 ευρώ και RAMshop 147,97 ευρώ)

Βασικά, κοντά στα 110 ευρώ με PCIe είναι μόνο η Gigabyte GA-K8NF9, η οποία όμως χρησιμοποιεί το (υποδεέστερο) nForce4 4x και όχι το nForce4 Ultra :(

Δημοσ.

τισ ειδα τις dfi θελω ομως κατι πιο φθηνο, για sli δε το συζητω, βγαινει ακριβουτσικα το ολο σκηνικο .

και ποιες οι βασικες διαφορες του nforce4 μεnforce4 ultra???

Δημοσ.

Το nForce4 4x δουλεύει με ταχύτητα διαύλου HyperTransport 800MHz (200MHz FSB x4).

Το nForce4 Ultra και το nForce4 SLI μπορούν να δουλέψουν σε ταχύτητες HT μέχρι 1000MHz (όπως και οι Athlon64 σε 939).

Με 2 λόγια, το nForce4 4x είναι λίγο πιο αργό...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...