silencer51 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 Καταρχάς χαιρετώ τους πάντες στο φόρουμ. Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα με το PC μου. Πριν απο κάνα μήνα έκανα format και εγκατέστησα τα XP Pro. Όλα καλά μέχρι χτές όπου έγινε κάτι πολύ παράξενο. Ο υπολογιστής κόλλησε στα καλά καθούμενα και μετά το reset δεν έκανε καν post! Τίποτα, μαύρη οθόνη, το POST Speech Reporter της motherboard να φωνάζει απο τα ηχεία "System Fail" κι εγώ να σκέφτομαι τα χειρότερα! Επίσης ένα πάνελ 5,25" της motherboard που έχω στο κουτί για error reporting του συστήματος (Asus Ipanel) δεν έδειχνε τίποτα, ούτε καν κάποιο error code. Έκλεισα το τροφοδοτικό, άφησα το μηχάνημα χωρίς ρεύμα για αρκετή ώρα, τίποτα. Το ίδιο πρόβλημα. Στη συνέχεια αποσυνέδεσα όλες τις συσκευές (hard drives, dvd-roms, Κ.λ.π.) και άφησα τα απολύτως απαραίτητα (cpu, ενα DIMM μνήμης, κάρτα γραφικών). Το μηχανήμα ξεκίνησε κανονικά. Στη συνέχεια ξανασυνδεσα/τοποθέτησα όλες τις συσκευές/κάρτες και το μηχανημα λειτουργεί κανονικότατα, όπως πριν με μια διαφορά όμως: τα XP κάνουν 5πλάσιο χρόνο να φορτώσουν! Απο εκεί που στο splash screen των XP χρειαζόντουσαν 10 το πολύ δευτερόλεπτα για να δώ την logon screen, τώρα χρειάζεται περίπου ένα λεπτό! Αυτό που παρατήρησα είναι πως αφού εμφανιστεί το splash screen με την μπάρα που λέει "Starting Windows..." για περίπου 30 δευτερόλεπτα ο σκληρός δεν έχει καθόλου activity και το σύστημα δεν φαινεται να κάνει τίποτε. Μετά απο τα 30 αυτά δευτερόλεπτα αρχίζει να δουλεύει ο σκληρός και φορτώνει ουσιαστικά τα windows εντός 10 seconds. Να τονίσω εδώ πως δεν άλλαξε κάτι στη σύνθεση του μηχανήματος, πως όλα τα hard drives είναι defragged/checked με scandisk και πως δεν υπάρχει ιός στο σύστημα. Ξεκίνησα και τα Windows με την επιλογή /bootlog στο boot.ini μπάς και βρώ τίποτε στο log file χωρίς αποτέλεσμα. Δοκίμασα επίσης το BootVis της Microsoft που υποτίθεται κάνει ανάλυση του startup/shutdown και μετά optimization του συστήματος για ταχύτητα, αλλα έχει κάποιο bug και δεν συνεργάζεται με το RAID array μου. Σε recovery console έκανα fixmbr μπας και ήταν corrupt το MBR. Καμία διαφορά όμως. Επαναλαμβάνω πως το πρόβλημα εμφανίζεται στην φάση που φορτώνεται ο πυρήνας των Windows και οι βασικοί drivers, και δεν έχει σχέση με services/startup programs/spyware/adware κ.λ.π. που φορτώνουν μετά την logon screen. To μηχάνημά μου έχει τα εξής: Athlon XP 2800+ Asus A7V333 m/b latest bios 1017 Geforce FX6800 1 gig RAM (2x512 corsair) 2 IBM DeskStar 60GB HDD σε RAID array 1 WD 80GB HDD Plextor DVD-RW 716PA Plextor DVD-ROM 116A Realtek Ethernet Card 10/100 Ενσωματωμένη στην mb κάρτα ήχου C-Media Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις και ζητώ συγνώμη για το μέγεθος του πόστ μου!
silencer51 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 Επίσης ξέχασα να γράψω πως έχω βάλει το SP2 και όλα τα τελευταία windows updates αλλα ποτέ δεν είχα πρόβλημα παλιότερα.
manik Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 Τι raid έχεις 0 ή 1; Αν έχεις 1 ίσως έχει χτυπήσει ο ένας σκληρός και bootάρει ο δεύτερος. Φαινομενικά κάποιο πρόβλημα με τους δίσκους θα είναι. Εγώ θα κοιτούσα και το τροφοδοτικό.
silencer51 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 Έχω RAID 0 (striping). Για τροφοδοτικό δεν νομίζω μιας και είναι 450άρι επώνυμο (Heroichi) και τα voltage μου είναι χωρίς αποκλίσεις. Αυτό που μου φαίνεται παράξενο είναι πως κατα τα άλλα οι επιδόσεις του μηχανήματος είναι οι ίδιες ακόμα και στα benchmarks. Μόνο τα Windows αργούν να φορτώσουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.