Αδίστακτος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 Παιδιά θα ήθελα να μου πείτε σε τί υπερτερεί το Pcie απο το Agp και ακόμα αν μπορώ να βάλω ε μια μητρική Agp μια κάρτα γραφικών Pci στις κενές Pci θέσεις.
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 oxi, i mitriki me AGP tha pareis i me PCI-E. gia tis ypoloipes apories proteino ena search edo sto insomnia tha breis arketo pragma. an den se ikanopoihsei to insomnia (pou den nomizo ), dokimase kai http://www.google.com
billpeppas Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 "να βάλω ε μια μητρική Agp μια κάρτα γραφικών Pci στις κενές Pci θέσεις." Η θύρα PCI που βρίσκεις στις motherboard με AGP δεν έχει καμμία σχέση με την θύρα PCI-Express που μπαίνουν οι κάρτες γραφικών.
Αδίστακτος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 υπάρχουν όμως και κάρτες γραφηκών PCI και όχι μόνο PCI Express. Εγώ έκανα λάθος για AGP και PCI ήθελα να ρωτήσω.
doc1000 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 απλή κάρτα γραφικών PCI μπορείς να βάλεις τόσο σε AGP motherboard όσο και σε PCI-x. Βέβαια θα είναι τόσο αργή που ούτε surfαρισμα δεν θα μπορείς να κάνεις. Ακόμα και Minimize σε ένα παράθυρο να πας να κάνεις θα αργεί. Για να δεις video ούτε λόγος βέβαια. Πρόσφατα δοκίμασα να βάλω μια Matrox Mystique PCI (5ετίας) και το σύστημα σέρνονταν!!
Αδίστακτος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 ΟΚ doc1000 αυτό ήθελα να μάθω. Γνώριζα για τις PCI Express και τις AGP αλλά για τις PCI ιδέα δεν είχα. Ευχαριστώ
Ailuros Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 απλή κάρτα γραφικών PCI μπορείς να βάλεις τόσο σε AGP motherboard όσο και σε PCI-x.Βέβαια θα είναι τόσο αργή που ούτε surfαρισμα δεν θα μπορείς να κάνεις. Ακόμα και Minimize σε ένα παράθυρο να πας να κάνεις θα αργεί. Για να δεις video ούτε λόγος βέβαια. Πρόσφατα δοκίμασα να βάλω μια Matrox Mystique PCI (5ετίας) και το σύστημα σέρνονταν!! Ε μα είναι και η απόλυτη αρχαιολογία πια η Μystique. O απλός δίαυλος PCI αντιστοιχεί σε ΑGPx1. Mόνο οι εκάστοτε AGP και PCI Voodoo3/4/5 δεν έβλεπαν ιδιαίτερη διαφορά. Η απόδοση του δισδιάστατου εδώ έχει περισσότερο σχέση με την ποσότητα μνήμης μιας κάρτας γραφικών, το δισδιάστατο εύρος μνήμης, την ταχύτητα του RAMDAC κλπ. Μια Voodoo5 PCI αποδίδει και σήμερα κανονικά με τα 64ΜΒ και το 350ΜΗz RAMDAC της σε δισδιάστατο (εκτός αν μιλάμε για τρελλά υψηλές αναλύσεις που η κάρτα δεν υποστηρίζει. Σημερινές 400ΜΗz RAMDAC κάρτες φτάνουν τα 2048*1536*32@85Ηz). Δεν καταλαβαίνω βέβαια και τι σχέση μπορεί να έχει το εύρος μνήμης διαύλου με το δισδιάστατο, αλλά ας το αφήσουμε αυτό. Aδίστακτε, Οι κάρτες γραφικών PCI είναι μόνο αν δεν σε ενδιαφέρει καθόλου το τρισδιάστατο. Αν μιλάμε για παράδειγμα για μια παλιά V5 PCI, που την θέλεις για παλιά glide παιχνίδια, τότε το θέμα αλλάζει.
BlackMatter Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 Μα τι λέτε τώρα εγώ έχω ένα τρίτο(το δεύτερο είναι Celeron 766+Radeon 64Mb DDR AGP ViVo) σύστημα με AMD K6-2 300Mhz, Diamond Stealth S220 PCI με 4MB SGRAM Local Video Memory και πάει αρκετά καλά (τουλάχιστον για surfing) σε Windows XP SP2. Τώρα το που βρήκα drivers για WinXP? Δε θυμάμαι. Οι PCI κάρτες συνήθως δεν έχουν drivers για WinXP που να ενεργοποιούν τα 2D/3D acceleration τους και γι αυτό σέρνονται.
Αδίστακτος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 Η ερώτηση ήταν για έναν πελάτη που είχε έρθει στο μαγαζί και δεν ήξερα τι να του πώ.
BlackMatter Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 Η ερώτηση ήταν για έναν πελάτη που είχε έρθει στο μαγαζί και δεν ήξερα τι να του πώ. Σου έχουν ήδη απαντήσει απλώς εγώ να προσθέσω πω ότι μπορείς να βάλεις και AGP και PCI κάρτα γραφικών μαζί και να επιλέξεις από BIOS ποια θα είναι η primary και από Windows τα παιχνίδια θα σου δίνουν συνήθως τη δυνατότητα να επιλέγεις σε ποια κάρτα θα τρέχουν. Επίσης μπορείς να ρυθμίσεις τα windows ποια θα χρησιμοποιούν για το γραφικό περιβάλλον τους(παράθυρα, εικονιδια κ.τ.λ). Βέβαια θα πρέπει να έχει κάποιος και το κατάλληλο switch για να αλλάζει από τη μια στην άλλη για το ίδιο Monitor. Εκτός αν θέλει να κάνει την αλλαγή χειροκίνητα αλλάζοντας το καλώδιο του Monitor από την έξοδο της μια VGA στην άλλη.
Αδίστακτος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2005 Εντάξη απο ότι κατάλαβα τα AGP είναι καλήτερα απο τα PCI.
dreaming123 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2005 Σαφώς και είναι πολύ καλύτερα το Αgp απο το PCI το απλό...
Αδίστακτος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2005 OK paidia eipame ta AGP einai kalitera apo ta PCI min to sinexizete giati oloi kanete post legontas pos ta AGP einai kalitera. Den to iksera kai tora to ematha apo enan den zitisa perissoteres apo mia apantiseis. Mhn kanete askopa post. Euxaristo olous gia tis plirofories sas............
Ailuros Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2005 Μα τι λέτε τώρα εγώ έχω ένα τρίτο(το δεύτερο είναι Celeron 766+Radeon 64Mb DDR AGP ViVo) σύστημα με AMD K6-2 300Mhz, Diamond Stealth S220 PCI με 4MB SGRAM Local Video Memory και πάει αρκετά καλά (τουλάχιστον για surfing) σε Windows XP SP2. Τώρα το που βρήκα drivers για WinXP? Δε θυμάμαι. Οι PCI κάρτες συνήθως δεν έχουν drivers για WinXP που να ενεργοποιούν τα 2D/3D acceleration τους και γι αυτό σέρνονται. Mη με πεις κακομαθημένο, αλλά το "αρκετά καλά" είναι σχετικό με αυτόν τον επεξεργαστή και την Stealth σε winXP. Eκτός αν πάλι μιλάμε για χαμηλές αναλύσεις με βάθος χρώματος στα 16bpp. Για winXP η GPU θα πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα RAMDAC ανάλογο της πάλαι ποτέ Matrox G200.
EPa Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2005 Συγνώμη που σας τα χαλάω αλλά στο θέμα: νομίζω ότι αν κάποιος "πελάτης" σήμερα μπει σε μαγαζί και ρωτάει τι είναι καλύτερο για κάρτα γραφικών, PCI ή AGP, μάλλον εννοεί PCI express. Αν είχε υπ' όψιν του το απλό PCI μάλλον θα ήταν αρκετά παλιός να ξέρει και την απάντηση οπότε δε θα ρωτούσε καν!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.