yannisc Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2005 Γεια σας, Λέγομαι Γιάννης Καράμπελας. Είμαι 29 χρονών και είμαι τρελαμένος με την τεχνολογία από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ασχολούμαι με υπολογιστές από την εποχή του spectrum 48k, του commodore 64 και της Amiga 500. Αυτό ήταν το 1986. Σέρφαρα στις ελληνικές bbs που υπήρχαν το 1988 (acrobase, gate και πολλές άλλες) και πρωτομπήκα στο internet το 1992. Παρακολουθώ με δέος και ενθουσιασμό τις εξελίξεις της τεχνολογίας και θεωρώ την πληροφορική και το διαδίκτυο τη μεγάλη επανάσταση μετά τη βιομηχανική. Παρακολουθώ με θαυσμασμό site όπως το insomnia, το myphone και το adslgr της Ελλάδας, όπως και τα neowin.net, activewin κ.α. του εξωτερικού. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να συνεισφέρω και εγώ όπως και όσο μπορώ στην ενημέρωση και στην εξοικείωση του κόσμου με την τεχνολογία και τις αμέτρητες χρήσεις της. Ξέρω όμως ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό να το πετύχω μόνος. Ψάχνω λοιπόν για τα κατάλληλα άτομα-εθελοντές για να στελεχώσουμε όλοι μαζί μια δυνατή ομάδα ενημέρωσης και να φτιάξουμε μια on-line δικτυακή κοινότητα χρηστών με παρόμοια ενδιαφέροντα. Σε αυτή την ομάδα θα χρειαστούμε reviewers συσκευών-εφαρμογών, Ανταποκριτές από εκθέσεις του χώρου, Μεταφραστές Ξένων Ειδησειογραφικών Site, Κυνηγούς Ειδήσεων, Τεχνικούς που θα στήσουν το site, Moderators των forum, Νομικούς Συμβούλους που θα καθορίσουν τους όρους χρήσης, και όποιον άλλο θα μπορούσε να συνεισφέρει στη δημιουργία μιας on-line κοινότητας χρηστών, γενικά λάτρεις της Τεχνολογίας και της Επανάστασης που συντελείται, ή ακόμα και απλούς χρήστες που τους ενθουσιάζει η ιδέα να δουλέψουμε ομαδικά για το στήσιμο μιας online κοινότητας. Οι συνεργάτες αυτοί θα μπορούσαν να μένουν παντού στην Ελλάδα ή ακόμα και στο εξωτερικό αν και αφού μένω Αθήνα, και συγκεκριμένα στον Άγιο Στέφανο, θα βοήθαγε σε τυχόν συναντήσεις μας να μένουν και αυτοί κοντά αν και κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο. Το μόνο απαραίτητο είναι το κέφι να δουλέψουμε όλοι μαζί αφιλοκερδώς να φτιάξουμε μια κοινότητα από χρήστες, ένα forum συζήτησης σχετικά με την τεχνολογία, κάτι σαν ηλεκτρονικό περιοδικό πληροφορικής όπου η δύναμη θα είναι όχι στον πομπό (έκδοση) αλλά στον δέκτη (κοινό). Μερικές ιδέες που μου έρχονται σχετικά με αυτό το site και το τι θα μπορούσε να περιέχει είναι τα εξής: • Παρουσιάσεις συσκευών (κινητών τηλεφώνων, gadgets, gps, pocket pc, εξαρτήματα και παρελκόμενα υπολογιστών, κτλ.) • Δημοσκοπήσεις σχετικά με θέματα τεχνολογίας ή σοβαρά θέματα επικαιρότητας (ζούμε και σε μια κοινωνία που την απασχολούν κι άλλα θέματα). • Hints’n’Tips σχετικά με λειτουργικά συστήματα, συσκευές, παιχνίδια κτλ. • Περιοχή Βοηθείας για αρχάριους χρήστες και όχι μόνο. • Περιοχή αποθήκευσης χρήσιμων αρχείων (downloads επί το ελληνικότερον). • Συνεργασία με άλλα παρόμοια site της Ελλάδας και του εξωτερικού για ανταλλαγή ειδήσεων και περιεχομένου. • Συναντήσεις μελών με κοινά ενδιαφέροντα (π.χ. χρήστες συσκευών πλοήγησης ή mac ή κάποιας συγκεκριμένης εφαρμογής). Περιμένω την ανταπόκριση των υποψήφιων συνεργατών-φίλων. Περιμένω να ακούσω ιδέες σας για κάτι που θα μπορούσε να έχει ανταπόκριση από τον ελληνικό κόσμο. Ήδη έχω κατοχυρώσει το domain name: http://www.greektechforum.com και αναμένω για τους πρώτους ανθρώπους που θα είναι οι αυριανοί moderators, reviewers, γραφίστες κτλ. Δημοσιεύω αυτό το κάλεσμα σε αυτό το forum γιατί πιστεύω ότι οι φίλοι της τεχνολογίας δεν πρέπει να βλέπονται ανταγωνιστικά μεταξύ τους. Αν όμως ενοχλεί, και πρέπει να σβηστεί, θα έχετε φίλοι moderators την κατανόησή μου. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο [email protected]
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.