Προς το περιεχόμενο

Οι Pci-e εξαφανίζουν τις Agp...

johnvam

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους...

Πήγα εχθές στο Πλαίσιο να δώ τί παίζει απο τιμές για μία κάρτα γραφικών που θέλω... Με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα οτι δεν είχε σχεδόν ΚΑΜΙΑ AGP όλες ήταν PCI-E!!!

Και λέω τώρα εγώ, εμείς που έχουμε κάνει πρόσφατα αναβάθμιση και εχουμε AGP τί κάνουμε... Να υποθέσω οτι σε λίγο καιρό δεν θα μπορούμε να αγοράσουμε κάρτα γραφικών... Ή απλά αυτός ο χαμός γίνεται προσωρινά για να πουλήσουν οι PCI-E και αργότερα θα ισορροπίσουν τα πράγματα και θα βγούν και πάλι οι AGP?

Παιδιά είμαι πολύ μπερδεμένος γιατί πρόσφατα αναβάθμισα σε Athlon 64 (socket 939) με AGP 8x και θέλω να πάρω μία άλλη απο την 5700LE που έχω...

Και κάτι άλλο, ποιά είναι καλύτερη γύρω στα 120-150 ευρώ...?

Στο Πλαίσιο η μοναδική που είχε AGP ήταν μία Albatron 6600 128 στα 160 ευρώ...

Help... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Δημοσ.
Καλημέρα σε όλους...

Πήγα εχθές στο Πλαίσιο να δώ τί παίζει απο τιμές για μία κάρτα γραφικών που θέλω... Με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα οτι δεν είχε σχεδόν ΚΑΜΙΑ AGP όλες ήταν PCI-E!!!

Και λέω τώρα εγώ' date=' εμείς που έχουμε κάνει πρόσφατα αναβάθμιση και εχουμε AGP τί κάνουμε... Να υποθέσω οτι σε λίγο καιρό δεν θα μπορούμε να αγοράσουμε κάρτα γραφικών... Ή απλά αυτός ο χαμός γίνεται προσωρινά για να πουλήσουν οι PCI-E και αργότερα θα ισορροπίσουν τα πράγματα και θα βγούν και πάλι οι AGP?

Παιδιά είμαι πολύ μπερδεμένος γιατί πρόσφατα αναβάθμισα σε Athlon 64 (socket 939) με AGP 8x και θέλω να πάρω μία άλλη απο την 5700LE που έχω...

Και κάτι άλλο, ποιά είναι καλύτερη γύρω στα 120-150 ευρώ...?

Στο Πλαίσιο η μοναδική που είχε AGP ήταν μία Albatron 6600 128 στα 160 ευρώ...

Help... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:[/quote']

Σωστά το είπες, φυλάνε τις AGP στις αποθήκες ή τις έχουν στείλει πίσω για να πουλήσουν οι PCIE κάρτες γραφικών και motherboard.

Αυτή η Albatron πρέπει να σου έρθει γάντι(με βάση τα λεφτά της πάντα), αλλά αν μπορείς έλεγξε πρώτον ποια είναι τα Core/Memory clocks(σε Mhz) και δεύτερον τι μάρκα είναι τα ολοκληρωμένα μνήμης και κυρίως πόσο είναι το TC(ή SC η κάτι τέτοιο) σε nanoseconds (πρέπει να βρίσκεται μεταξύ 1.8 με 2.2ns η κάρτα επάνω θα γράφει π.χ TC20 για 2.0ns ή ισοδύναμa 500Mhz(1000Mhz DDR effective) memory clock) που έχει επάνω η κάρτα γραφικών.

Αυτή τη στιγμή οι κάρτες με τη καλύτερη απόδοση για τα λεφτά τους είναι αυτές με το ATi Radeon X800XL αλλά δύσκολο να τις βρεις σε AGP.

Δημοσ.

Καλώς ή κακώς, η τεχνολογία προχωράει. Έτσι γίνεται κάθε φορά. Από τη στιγμή που βγήκαν και Motherboards για AMD Athlon64 με υποστήριξη PCI-E, το AGP είναι τελειωμένη υπόθεση... :(

Δημοσ.

Σίγουρα είναι μια μεταβατική περίοδος αλλά AGP θα υπάρχουν ακόμα για μεγάλο διάστημα.

Στην τελική δεν είναι μόνο το Πλαίσιο! :D

Με 140 ευρώ μπορείς να πάρεις από OcUK μία ATi Radeon 9700 :D

Δημοσ.
Καλώς ή κακώς, η τεχνολογία προχωράει. Έτσι γίνεται κάθε φορά. Από τη στιγμή που βγήκαν και Motherboards για AMD Athlon64 με υποστήριξη PCI-E, το AGP είναι τελειωμένη υπόθεση... :(

Έτσι ξαφνικά? Και τι θα γίνουν αυτοί που πήραν Athlon 64 mobo με AGP. Το AGP θα γίνει τελειωμένη υπόθεση σε κανα χρόνο οπότε και οι εταιρείες καρτών γραφικών θα σταματήσουν να βγάζουν κάρτες σε AGP πλήν σπανίων περιπτώσεων(όπως και επι περίοδο κυριαρχίας AGP έβγαιναν κάποιες PCI κάρτες γραφικών). Εδώ στην ελλάδα τελειώνουμε κάτι πολύ πιο νωρίς, ενώ όταν είναι να αρχίσουμε κάτι το αρχίζουμε μερικές φορές πολύ πιο αργά.

Δημοσ.

Ελα μωρε μην αγχωνεστε....Μεχρι να φτάσουμε σε σημειο να μην υπάρχουν AGP στην αγορά θα εχουμε αλλάξει 5 pc και θα χει βγει pci-express 64x!

Κι εγω προχθες πήγα σε 939 και AGP και δε με απασχολει καθόλου το τι θα γίνει μετα απο 1 χρόνο γιατι το σεπτεμβριο θα παω φανταρος και θα το πουλήσω :D:D:D:D

Περαν της πλακας πάρε μια 6600 απλή που είναι αρκετα καλυτερη απ τη δικια σου και δεν ειναι και ιδιαιτερα ακριβή!Αν και θα έλεγα να παρεις κατι μεγαλύτερο για να κρατήσει και περισσότερο .αλλα αφου λες ότι δε δίνεις παραπανω λεφτα παω πασο....

Δημοσ.

paides den tis kratane stis apothikes! sto plaisio doulevo kai oi mones agp pou yparxoune einai 9250 128mb, 9550 128mb, fx5200 128mb kai kati psila apo 6600... emeis pou den mporoume na vgaloume synthesi etsi ti na poume...?! einai kathara thema marketing pantos. "anagazoune" me texnites elleipseis tous katanalotes na kinithoune se ypokatastata(vlepe pcix)

Δημοσ.

Και εγώ τρόμαξα να βρώ AGP για να πάρω... Στην αρχή πήγαινα για την 6600, η οποία δεν υπήρχε πουθενά... μετά έψαξα για 9800pro...τζίφος....Τελικά έβαλα το χέρι μου λίγο πιο βαθιά στην τσέπη και πήρα την MSI NX6800 128. Μου βγήκε σε καλό, βέβαια, μιας και είναι ΦΟΒΕΡΗ κάρτα, αλλά σε 1-2 μήνες οι AGP θα είναι ιστορία (αν δεν είναι τώρα που μηλάμε)

Δημοσ.

πάντως είναι απαράδεκτο να είναι δυσεύρετες AGP κάρτες, απ' τη στιγμή που για athlon μόνο τα νέα και πανάκριβα SLi motherboards υποστηρίζουν PCI-x.

Ας υπήρχε πληθώρα από motherboards και σε λογικές τιμές πρώτα και να πάμε ευχαρίστως και σε PCI-x. Δηλαδή πρέπει να σκάσουμε 180euro για την Asus-SLi ή την MSI-SLi?

Με την ευκαιρία είναι δυνατόν στον matsukabros ( http://www.matsoukasbros.com/ ) να έχει η Asus A8N SLi 129+φπα=152 και στο Πλαίσιο 185 με το ΦΠΑ?

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=1034&Nav_Section_Id=1032&Catalog_Id=1&Product_Id=244646&Merchant_Id=1&sts_cid=3

Δημοσ.

Κι ομως είναι δυνατόν γιατί ο ματσούκας πουλάει την Α8Ν SLI ενω το Πλαισιο την Α8Ν Sli DELUXE. Eγω πήρα την Κ8Ν Νeo4 platinum η οποία φοράει το ultra ΑΛΛΑ υποστηρίζει 2 pcie καρτες γραφικών με παράλληλη επεξεργασία με μια μαγκια της MSI. Δεν εχει τόσο καλά αποτελέσματα όσο το SLI αλλά ούτε που με ενδιαφέρει. Η διαφορά είναι 5-10%... Και δε ξέρω αν θα πάρω ποτε 2η κάρτα..

Δημοσ.
paidia' date=' min panikovaleste.

Prin treis imeres eida se magazi Radeon 9250 se PCI!!!! Meta apo auto, den anisixo gia tipota.[/quote']

Καρτα γραφικων PCI εψαχνα να βρω πριν 5 χρονια και δεν εβρισκα...

Μαλλον μονο το κουτι ξεχασμενο σε καμια σκονισμενη βιτρινα ειδες :lol:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...