Προς το περιεχόμενο

GeBkrceTi 4600 πρόβλημα άγνωστο

cassidy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάρτα που αγόρασα από ebay. Τα λεφτάμ τα πήρα πίσω, έμεινε η ψυχική οδύνη. Τη βλέπω τη ξεδιάντροπη στο γραφείο που την έχω αφήσει κι όσο το θυμάμαι βιδώνομαι! Προσωπικά την θεώρησα καμμένη και δε το πάλεψα περισσότερο. Εϊδα όμως ένα thread για παρόμοια κάρτα κι είπα δε κάνεις ένα ποστ "μπας και", ποτέ δε ξέρεις τι γίνεται.

Λοιπόν παιδιά το πισί ξεκινάει και η οθόνη δείχνει αυτό

GeBkrceTi 4600

Version 4.21.00.28*00

Copyright © 1996)2002 NVI@IA Corps

128*0MB RAI

Μμμμ, ενδιαφέρον. Σε dos prompt, linux console ίδια κατάσταση. Τους ascii χαρακτήρες δείχνει να τους μπερδεύει γενικώς. Σε windows κρεμάει το σύστημα πριν προλάβω να φορτώσω drivers.

Η blue screen βγάζει πρόβλημα hardware με κωδικό

Technical information

***STOP: 00x0000007E (0xC0000005, 0xF8E8F524,0xF9E8521,0xF9E84F10)

Τη κάρτα τη δοκίμασα σε QDI Kudoz + athlon (δικό μου σύστημα) και σε gigabyte + intel pentium 4. Tα ίδια συμπτώματα.

Ήταν και golden sample πανάθεμά τη... καμιά ιδέα; Μα καλά τι την έκανε αυτός που την είχε πριν;;;

Δημοσ.

Ωραία γιατί δε κάνεις το ίδιο κόλπο προσπαθώντας να της αλλάξεις το bios? Κάνε και εσύ boot με PCI κάρτα για να μη κολλήσει και στο DOS.

Αν κάθε φορά που κάνεις restart βγάζει ακριβώς τα ίδια έχει καλώς. Αν αλλάζουν οι χαρακτήρες σε κάθε restart τότε ή το VGA Bios την υπερχρονίζει πολύ ή τα έχει παίξει και είναι καταδικασμένη.

Μη μου πεις ότι είναι PCI...

Δημοσ.

Το flashάρισμα πέτυχε, η συμπεριφορά της κάρτας ίδια.

Δεν την είχα φλασάρει πιο πριν γιατί δε βλέπω λόγο να φλασάρει κάποιος μια 4600, να την κάνει τι;

Τώρα τι μου μένει; Να πειράξω λίγο το bios; Τι μπορώ να κλείσω/κατεβάσω από εκεί μήπως και δουλέψει;

Δημοσ.

Με ποιό BIOS την flashαρες?

Η κάρτα πάλι όταν κάνει initialize κατά το BOOT γράφει πάλι Bliforce κλπ...?

Αν ναι,

δοκίμασε με κάποιον από τους υπάρχοντες nVIDIA BIOS Editors να κατεβάσεις τα clocks.

Δημοσ.

Με αυτό εδώ

http://www.nvplanet.com/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=9

Συνεχίζει με τα αλαμπουρνέζικα δυστυχώς.

Κατέβασα δραματικά τα clocks από ένα bios editor, καμία τύχη.

Τουλάχιστον δοκίμασα ό,τι μπορούσα, μην το έχω και κρίμα στο λαιμό μου ότι πέταξα υγιή κάρτα... αν έχετε καμιά άλλη ιδέα πείτε εδώ είμαστε :Δ

Δημοσ.

Έχεις καθαρίσει καλά την κάρτα [ όλη ] μήπως έχει πέσει πουθενά π.χ. paste και να προκαλεί βραχυκύκλωμα?

Κάνει και κανά τρεμόπαιγμα στα γράμματα?

Βγάζει τίποτα διαγώνιες μαύρες ή άσπρες γραμμές?

Δημοσ.

Η κάρτα είναι πραγματικά σε mint condition, εξωτερικά τουλάχιστον. Τρεμόπαιγμα όχι ακριβώς, μία κάθετη στήλη στην οποία οι χαρακτήρες βγαίνουν παρδαλοί (κατά το boot αυτό, όταν φορτώνουν τα windows δε μπορώ να διακρίνω κάτι παρόμοιο).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...