Em_Zed Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2005 Σωστός... Επομένως, δεν υπάρχει πρόβλημα, έτσι; Γιατί ας μην ξεχνάμε, οτι ο λόγος που *είμαστε* όλοι εδώ είναι η αγάπη/ψώνιο/κ*υλα για τον κινηματογράφο.
WaVe Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2005 konnak den tha kanw ton kopo na sigrithw me kanenan ( apo to site pou edikses ) kirio pou asxolitai epagelmatika me auto to xoro. Egw egrapsa apla ena sxoliasmo k ton egrapsa san enas aplo theatis tis tainias. Odws na itan kapos sidomi i kritiki alla den pavei na einai kritiki. Kai kati akoma, epote des ligo pio panw kapies kritikes mou pou itan pio periektikes k den eixa lavei pote kapios arnitiko sxolio, diladi oti einai sidomes klp.
epote Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2005 >Επομένως, δεν υπάρχει πρόβλημα, έτσι; μα εξ αρχης δεν υπηρχε καποιο προβλημα συνεπως συμφωνουμε στο να γινει αυτη η μικρη τροποποιηση? WaVe δεν σε κατηγορουμε, εκανες *πολυ* καλα και εγραψες τη γνωμη σου, το τοπικ πλεον δεν εχει να κανει με το αν πρεπει να σβησουμε το ποστ σου η οχι αλλα με μια γενικοτερη "τροποποιηση" του "κριτικες ταινιων". Για να καταληξουμε, το ερωτημα ειναι ως εξις *τουδε και στο εξις τα ποστ στο "κριτικες ταινιων" θα πρεπει να υπακουν σε ορισμενους ατυπους κανονες περι μηκους και περιεχομενου η οχι?*
predator Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2005 συμφωνώ απόλυτα με τον Em_Zed. δεν υπάρχει "σωστό" και "λάθος" ρε παιδιά. ο καθένας μπορεί να γράψει την κρητική για μια ταινία έτσι ακριβώς όπως την αντιλαμβανετε. δημοκρατία έχουμε στην τελική! διαφωνω με την τροποποίηση των κανόνισμών του topic.
Panathachamp Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2005 συμφωνώ απόλυτα με τον Em_Zed.δεν υπάρχει "σωστό" και "λάθος" ρε παιδιά. ο καθένας μπορεί να γράψει την κρητική για μια ταινία έτσι ακριβώς όπως την αντιλαμβανετε. δημοκρατία έχουμε στην τελική! διαφωνω με την τροποποίηση των κανόνισμών του topic. Χμ..η κριτική όμως δεν νομίζω ότι είναι απλά παράθεση των απόψεων μας για κάτι, αλλά ένα άρθρο που έχει προτρεπτικό/αποτρεπτικό χαρακτήρα για αυτό, κάνοντας φανερούς τους λόγους, οι οποίοι είναι φυσικά προσωπικές απόψεις. Με άλλα λόγια, οι κριτικές οφείλουν να υπακουόυν σε κάποιους στάνταρ κανόνες, και όχι να είναι κάτι 'όπως ο καθένας το αντιλαμβάνεται'. ;-)
predator Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2005 έτσι είναι όμως πιο δημοκρατική η όλη διαδικασία. δε χρειάζεται να έχουμε αστυνόμευση ακόμα και σε ένα τόσο μηδαμινό ζήτημα. ποιος θα είναι αυτός που θα βγει να βάλει "κανόνες" για τo πως πρέπει να γράφεται μια κρητική? ο καθένας γραφει με τo δικό του σκεπτικό, η έκφραση του λόγου πρέπει να παραμείνει ελεύθερη ακόμα και σε ένα forum που υπακούει σε κανονισμούς που υποβάλουν οι mods. προσωπική πάντα άποψη.
Panathachamp Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2005 Δεν πρόκειται περί αστυνόμευσης ή δημοκρατίας αλλα για το κατά πόσο κάτι γίνεται σωστά. Μια άποψη για μια ταινία η οποία βασίζεται στον ενθουσιασμό/αποστροφή που ένοιωσε κάποιος κατά τη διάρκεια μιας ταινίας, και διατυπώνεται με σύντομο και μη περιεκτικό τρόπο, είναι σεβαστή μεν, δε νομίζω ότι βοηθάει δε τα άλλα μέλη να διαμορφώσουν την όποια ελάχιστη ιδέα απαιτείται για το αν αξίζει να παρακολουθήσουν ένα έργο ή όχι. Εννοείται ότι οι απόψεις όλων είναι καθαρά προσωπικές.
epote Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 preditor: oles oi ypoloipes apopseis tha mpainoun sta topics ton tainion den tha apagorevontai. Milame gia ena sigekrimeno topic to opoio ofileina einai sxetika katharo
predator Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 απλά δεν νομίζω πως μια κρητική όσο καλά και να είναι γραμμένη μπορεί να είναι αντικειμενική. για αυτό και μονο τον λόγο καλύτερα είναι να υπάρχουν 25 που λέει ο λόγος κρητικές για μια ταινία παρα 1. έτσι μπορεί ο καθένας να διαβάσει και να σχηματίσει μια σφαιρική γνώμη για την ταινία. τέλος όταν δει την ταινία μπορεί να κατασταλάξει στον συγγραφέα που γραφει σύμφωνα με τo γούστο του και να εμπιστεύεται στο μέλλον περισσότερο την κρίση του.
dim_b Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 Ο καθένας μπορεί να κάνει τη δική του κριτική, αρκεί να είναι κάτι παραπάνω από ένα σχόλιο 2 γραμμών και να γράφει κάποια πράγματα που ενδεχομένως να φανούν χρήσιμα σε κάποιους υποψήφιους θεατές. Το να γράψεις "μου άρεσε η ταινία" ή "μου θύμισε την τάδε ταινία" δε νομίζω ότι είναι κριτική, οπότε δεν έχει θέση στο συγκεκριμένο topic, ειδικά όταν από την πρώτη στιγμή έχει ξεκαθαριστεί ποιός είναι ο σκοπός του. Γιά οποιοδήποτε άλλο σχόλιο, ακόμα και μονολεκτικό, υπάρχουν τα topics που ανοίγονται γιά όλες σχεδόν τις ταινίες. ΥΓ. Γιατί πάντα όταν δε μας αφήνουν να κάνουμε του κεφαλιού μας πιστεύουμε ότι θίγονται τα δικαιώματά μας και περιορίζονται οι ελευθερίες μας; :roll:
predator Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 dim δε είπε κανεις ότι δε μας αφήνετε να κάνουμε του κεφαλιού μας η ότι θιχτήκαμε. ισα ισα εκτιμούμε που κάνουμε διάλογο και μάλιστα ως ώρας πολύ εποικοδομητικό. εγώ είμαι της άποψης να συνεχιστεί το topic με τις κριτικές όπως είχε ως τώρα απλά με ένα μικρό limit στο μέγεθος. από εκεί και ύστερα δε μπορεί κανένας να επιβάλει το τι θα γραφει κάποιος για μια ταινία.
konnak Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 από εκεί και ύστερα δε μπορεί κανένας να επιβάλει το τι θα γραφει κάποιος για μια ταινία. Ρε παιδί μου, ΚΑΝΕΙΣ δεν είπε ότι να μην ξαναγράψει ο WaVe επειδή δεν του άρεσε το Aviator ενώ άρεσε σε εμάς. Πως στο καλό έχεις βγάλει αυτό το συμπέρασμα και το χτυπάς σε όλα τα post σου; Στο 'χει πει ο epote, στο έχω πει εγώ, στο είπε τελικώς και ο Panathachamp και ο dim_b. Γιατί επιμένεις ότι το πρόβλημά μας είναι ο WaVe και απώτερος στόχος μας είναι να "φιμώσουμε" τις διαφορετικές απόψεις; Είπα εγώ τίποτα τέτοιο; Προτείνω να κάνεις μια επανάληψη το τόπικ από την αρχή και να ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ τι γράφει ο καθένας, γιατί ναι μεν καλός ο διάλογος, αλλά τείνει να γίνει μάταιος (εγώ τουλάχιστον δεν θα σου ξαναπώ τα ΙΔΙΑ πράγματα), και είναι κουραστικό να προσπαθούμε όλοι κάθε φορά να σου επισημάνουμε το θέμα της συζήτησης. Το οποίο είναι ότι σκοπός δεν είναι να μην γράφει ο WaVe και ο κάθε WaVe στο τόπικ των κριτικών επειδή δεν του άρεσε το Aviator, κτλ κτλ, αλλά επειδή αυτό που γράφει δεν είναι κριτική αλλά ένα συντομότατο και αστήριχτο σχόλιο, hence δεν θα πρέπει να ποστάρετε στο τόπικ των κριτικών αλλά στο πιο γενικό τόπικ της ταινίας. Please, για μια φορά κάνε με να πιστέψω ότι έχεις διαβάσει τι στο καλό συζητάμε, και πόσταρε ανάλογα.
Em_Zed Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 Παιδιά, το βλέπω το θέμα να παίρνει διαστάσεις ξεκατινιάσματος.. Ας σταματήσει εδώ, πλιζ. Ας παρθεί μια απόφαση, με κάποιο τρόπο, και ας ξεχαστεί το ζήτημα εδώ. Προσωπικά με την μόνη τροποποίηση που συμφωνώ είναι αυτή της μορφής, δηλαδή κάτι παραπάνω απο το *μου άρεσε/δεν μου άρεσε*. Απο κει και πέρα, ας είναι ο καθένας ελεύθερος να γράψει οτι θέλει, όπως το θέλει. Άντε, γιατί μαυτά και με κείνα, αφήνουμε τις ταινίες να περνάνε ασχολίαστες ! *Peace*
predator Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 konnak μαλλον εσυ δε κατάλαβες τι προσπαθώ να πω τόσην ώρα. οταν γράφω "από εκεί και ύστερα δε μπορεί κανένας να επιβάλει το τι θα γραφει κάποιος για μια ταινία." εννοώ όχι τόσο το περιεχόμενο , δηλαδή αν μου άρεσε ή δεν μου άρεσε η ταινία αλλά ο ΤΡΟΠΟΣ γραφής. δηλαδή αυτό το περιβόητο "format" της κρητικής να είναι πιο ελαστικό. that's all. και πιές κάνα n'joy!
konnak Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 Καλά, γράψε ό,τι θες, σταματάω να ασχολούμαι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.