konnak Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2005 Εγώ θα κάνω μία πρόταση: γίνεται να γράφουν σε αυτό το sticky μόνο epote, dim_b, paredwse, και κανένας Keyser όταν δεν θα βαριέται; Για να έχει αξία και το topic, γιατί λέγεται "Κριτικές Ταινιών", και όχι "Ποιά ταινία είδες χθες και σου άρεσε/δεν σου άρεσε". Σόρρυ WaVe, δεν αναφέρομαι μόνο σε σένα, αλλά πιστεύω ότι αυτό που έγραψες ως "κριτική", θα μπορούσες να το γράψεις κάλλιστα ως σχόλιο στο αντίστοιχο τόπικ που ανοίχτηκε για την ταινία, και (πλέον) μπορείς να την βαθμολογήσεις εκεί. Προσωπικά πιστεύω ότι το sticky (και καλή ιδέα του epote) είχε αξία όταν έγραφαν κυρίως τα άτομα που ανέφερα. Πλέον, όταν ο καθένας γράφει το μακρύ του και (συνηθέστερα) το κοντό του, για μένα απλά πιάνει χώρο στα sticky...
WaVe Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2005 Den einai swsto na apadame edw opws eipe k o epote (opote an to krinei logiko as ginei delete to post) alla kalos eipes ti gnomi sou konnak alla diafwnw pliros gia ena k mono logo, diladi ftiaxtike ena topic gia na milane mono oi mods k ena "ksexoristos" insomniac? To vriskeis logiko auto? Egw oxi, an einai as ginei delete OLO to topic. Kai nie isws exeis dikio pws tha mporousa na to grapsw sto topic tou the aviator opws k kanw sinothos otan thelw na bw kati gia mia tainia alla afou to topic legete Kritikes tainion ithela na pw mia diaforetiki apopsi gia tin tainia se osoun exoun skopo na tin doun.
konnak Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2005 Συμφωνώ να γίνει delete το post μου και όλα τα άλλα άσχετα post ΑΛΛΑ πρώτα να δούμε τι λένε και οι υπόλοιποι. WaVe καλά έκανες και είπες τη γνώμη σου, αλλά όπως είπα άλλο αυτό και άλλο να γράψεις κριτική για μια ταινία. Και εφόσον θες να γράψεις την (διαφορετική) άποψή σου και όχι κριτική, γράψε στο τόπικ της ταινίας. Ε, πως θα το κάνουμε, αυτό που έγραψες πιο πάνω (και άλλα που γράφουν διάφοροι) ΔΕΝ είναι κριτικές, είναι σύντομα σχόλια που συνήθως γράφονται και στο τόπικ της ταινίας. That's all I 'm saying...
predator Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2005 εγώ συμφωνώ απόλυτα με τον Wave. όλοι οι insomniacs είμαστε ίσοι και έχουμε δικαίωμα να γράψουμε σε αυτό τo topic. εγώ ας πούμε έχω εντελώς διαφορετικό γούστο στις ταινίες από ότι ο epote, o pd kai o keyser. άρα θέλω να διαβάζω και μια διαφορετική κριτική, μια που είναι πιο κοντά στο γούστο μου. γιατί χαλαρά τo "1" του epote π.χ. μπορεί για εμενα να είναι "5" και αντίστροφα.
konnak Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2005 Μα καλά, διαβάζετε τι γράφω;!; ΔΕΝ χωρίζω τους insomniacs σε "καλούς" και "κακούς", σε αυτούς που έχουν ίδιο γούστο με εμένα, και αυτούς που έχουν διαφορετικό! Λέω απλά ότι όταν γράφεις στο τόπικ "Κριτικές", πρέπει να γράψεις ΚΡΙΤΙΚΗ, όχι αν σου άρεσε ή όχι, χωρίς καθόλου επιχειρήματα! Έχετε καταλάβει τι είναι μια κριτική; Έχετε διαβάσει ποτέ; Έλεος ρε παιδιά, πάλι το κομπλεξικό με τους σινεφίλ, τους από ΄δω και τους από ΄κει, τους κουλτουριάρηδες και τους αντικουλουριάρηδες, Εγώ είπα απλά ότι αυτό Mporw na pw pws den itan ena polu "mperdemeno" ergo, to mono enidiaferon mou parousiastike sto telos ( sto dikastirio ).Mou thimise to a beautiful mind alla kamia sxesi to senario, den kserw an prospathise na perasei kati paromio. O Leonardo DiCaprio ediposiakos k se afto to ergo, ton rolo tou ton erminefse polu kala. δεν είναι κριτική, και δεν θα 'πρεπε να ποστάρεται σ' αυτό το sticky, αλλά στο τόπικ της ταινίας σαν σύντομο σχόλιο, γιατί αυτό είναι! Απλά ένα σχόλιο! Αμάν ρε predator, τι ισότητες μου τσαμπουνάς, μ' αυτό που είπα αποκτώ εγώ ή κανείς άλλος περισσότερα προνόμια από σένα; Αν γράψεις σωστά διατυπωμένη κριτική, και όχι "Μου άρεσε το AvP, γιατί έγινε πανικός, τα Alien και o Predator είναι σούπερ, και γούσταρα τρελά" ή "Δεν μου άρεσε ο Τιτανικός γιατί πεθαίνει ο Ντι Κάπριο στο τέλος και στενοχωριέμαι", να ποστάρεις και εσύ. Ήμαρτον ρε παιδιά, καλά να βλέπετε ό,τι βλέπετε, αυτό το σύνδρομο καταδιώξης της Bruckheimer υποκουλτούρας από ποζεράδες σινεφίλ αποβάλλετέ το κάποια στιγμή...Όλα εκεί τα ανάγετε. Λες και είπα ό,τι είπα επειδή δεν γουστάρω τον WaVe, επειδή έχει διαφορετική γνώμη. Δεν το έγραψα λόγω της χαμηλής βαθμολογίας που έβαλε, αλλά επειδή δεν κρίνει ΚΑΝΕΝΑ στοιχείο της ταινίας.
WaVe Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2005 Katarxas ithela na grapsw pws ITAN berdemeno ergo, apli simiwsi. konnak prospathoume na vroume ti ennoeia tis lepseis kritiki? Diladi auto pou ekana egw ti einai perigrafi? Kata ti gnwmi mou einai mia kritiki, mporei na min anelisa polla meri tis tainias, alla apo ti stigmi pou ti vathmologw k lew oti mou thimise kapia alli tainia einai mia kriti. Men arnitiki alla paameni kritiki. Den pistevw pws mia kritiki krinete apo tis poses leksis grafeis alla apo ti apopsi evgales gia mia tainia, thetiki i arnitiki. Egw den eixa polla pragmata na pw gia auti tin tainia, oti mou emine to egrapsa!
epote Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2005 μολις ειδα τα ποστ σας, για να μην κανουμε ξεχωριστο τοπικ θα συνεχισουμε να κουβεντιαζουμε εδω και θα κανω delete τα ποστ οταν καταληξουμε καπου αν συμφωνητε. Αν οχι αφενως δεν με νοιαζει αφετερου θα σας ταισω στο σκυλο (σοβαρα αν προτηματε κανω split και συνεχιζουμε εκει) επι τις ουσιας, τεινω να συμφωνησω με τον κονακ. Κατ αρχας ΟΛΟΙ θα μπορουμε να γραφουμε στο παρον τοπικ αυτο ειναι προφανες, δεν ειναι μονο για μενα τον dim και τον σκυλο. Αλλα, δεδομενου οτι μια απλη βαθμολογιση (με αστερακια) και βασικος σχολιασμος γινεται στα αντιστοιχα τοπικ των ταινιων, πραγματι βρισκω το ποστ του wave λιγο εκτος κλιματος. wave, θα μπορουσες να το γραψεις στο τοπικ για το aviator και θα βαθμολογισεις με τα αστερακια. NEVERTHELESS ολες οι κριτικες ολων μας ειναι απολυτος ευπροσδεκτες αν ειναι actually κριτικες. Ενας ατυπος κανονας θα ηταν να πληρουν ενα συγκεκριμενο μεγεθος και οποσδηποτε να μην εχουν το format "το ειδα και μου αρεσε". εσεις τι λετε?
predator Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2005 καταρχάς konnak relax, δε σε είπε κανεις καμπούρη! κατανόησα απόλυτα τι εννοούσες. δεν είπα τίποτα για το "κόμπλεξ" μου κόντρα στους "κουλτουριάρηδες" κοκ. αυτά ήταν δικά σου συμπεράσματα. αυτό που ήθελα να καταλάβει κανεις από το post μου είναι ότι κάθε σχόλιο δεκτό και αναγκαίο. βοηθάει και είναι καλοδεχούμενο και ας μην είναι 3 σελίδες έκθεση η γραμμένο από κριτικό ταινιών με άπταιστα ελληνικά. εμενα προσωπικά θα μου έφτανε και ένα απλό rating του στιλ 3/5 και ας μην έλεγε τίποτα απόλυτος από κάτω. προφανώς οι μεγάλες κριτικές είναι καλύτερες και πιο ευανάγνωστες αλλα δεν έχουν όλοι οι insomniacs την δυνατότητα να γραφουν τόσο πολύ και καλά. τέλος δε μπορούμε όλοι να βλέπουμε όλες τις ταινίες, οποτε καλά είναι να γραφουν την άποψη τους όλοι για όλες τις ταινίες που βλέπουνε. ας τους ευχαριστήσουμε για την προσπάθεια τους λοιπόν και ας σταματήσουμε την γκρίνια. ΥΓ: Προσωπικά προτείνω ενα split topic και όχι delete μόλις καταλήξουμε κάπου.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2005 Super Moderators Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2005 [...'] θα κανω delete τα ποστ οταν καταληξουμε καπου αν συμφωνητε. Αν οχι αφενως δεν με νοιαζει αφετερου θα σας ταισω στο σκυλο [...] Μ'αρέσουν οι δημοκρατικές σου διαδικασίες!!! Να τους ταΐσεις στο σκύλο, να τους ταΐσεις στο σκύλο... Σλουρπ!
WaVe Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2005 epote, kata emena itan ena idos kritikis auto pou ekana. Eipa ti mou thimise i tainia k eipa se pio meros mou arese. Ti tha itan swsto na pw diladi? Kai apadisa k ston konnak pws ama thelw na grapsw tha grapsw sto topic tis tainias alla ithela na diksw mia diaforetiki apopsi apo afti pou eipe o insomniac dioptra999. Re paidi kata ti gnwmi mou den eiparxei akrivos orismos tis leksis kritikis. Kritiki einai otan poume kati an einai kalo i oxi k na kritikaroume ti mas arese k ti den mas arese. Kata eme egw auto ekana. Twra an eseis ws insomniac k idika ws mod den to krinete swsto, ena aplo koubaki einai olo to thema, delete!
epote Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2005 epote, kata emena itan ena idos kritikis auto pou ekana ναι προφανως, αλλα το ολο ζητημα εδω ειναι να δουμε που θα τραβιξουμε τη γραμμη αναμεσα στο "κριτικες ταινιων" και στο οποιο επι τις ταινιας συγκεκριμενο τοπικ υπαρχει. και προτεινω η γραμμη που ουτος η αλλος θα ειναι αδρη να βασιζεται στην ευφραδια, το μεγεθος και την "ποιοτητα" του σχολιου-κριτικης. αυτό που ήθελα να καταλάβει κανεις από το post μου είναι ότι κάθε σχόλιο δεκτό και αναγκαίο. βοηθάει και είναι καλοδεχούμενο και ας μην είναι 3 σελίδες έκθεση η γραμμένο από κριτικό ταινιών με άπταιστα ελληνικά. εμενα προσωπικά θα μου έφτανε και ένα απλό rating του στιλ 3/5 και ας μην έλεγε τίποτα απόλυτος από κάτω. συμφωνω απολυτα, απλα αυτο καλυπτετε απο το star rating και τα επι των ταινιων topics. Και νομιζω ειναι προφανες, οταν βαριεμαι να γραψω κατι "σοβαρο" θα ποσταρω στο τοπικ "aviator" καλη ταινια, μου αρεσε γιαυτο και γιαυτο κτλ, δυο γραμμες, θα κοτσαρω και δυο αστερακια και τελειωσε. αν ομως για καποιο λογο η ταινια σου δημιουργησε την επιθυμια να εκθεσεις τις σκεψεις σου με ενα πιο ανεπτυγμενο και σαφη τροπο καντο εδω. αυτο λεω
Super Moderators paredwse Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2005 Super Moderators Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2005 Θα αναγκαστώ (παρά τη θέλησή μου) να συμφωνήσω με τον epote. Κριτική, κατά τη γνώμη μου, περιλαμβάνει μια πιο ολοκληρωμένη άποψη από το "παιδιά, μια χαρά ταινία είναι, έχει δράση, έχει αγωνία, έχει ωραίες γκόμενες/ωραίους γκόμενους". Για ένα τέτοιο απλό σχόλιο, το κάθε μέλος μπορεί να γράφει στο ειδικό topic της ταινίας και να την βαθμολογεί με το σύστημα των αστεριών (Rate this topic). Όσο κι αν με κολακεύει η πρόταση του konnak, δεν θεωρώ ότι το sticky topic περί κριτικών στις ταινίες πρέπει να περιοριστεί σε κριτικές από τον dim_b, τον epote, και τον KaiserSoze. Όποιος θέλει να γράψει κριτική που θα μπαίνει λίγο στην ταινία και θα'ναι πάνω από 3-4 γραμμές πρέπει να είναι ευπρόσδεκτος. Αλλά όχι απλό σχόλιο, κριτική. Με κάποια πιο εμπεριστατωμένη γνώμη από το "ωραία ταινία, ωραίες εκρήξεις". Άποψή μου. Οι moderators της κατηγορίας αποφασίζουν.
konnak Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2005 paredwse, ανέφερα τους users από τους οποίους έχω διαβάσει κατά καιρούς σωστές κριτικές, δομημένες, με ωραία ροή του λόγου, κτλ., κυρίως σαν παράδειγμα προς μίμηση για όσους άλλους γράφουν σ' αυτό το τόπικ, καθώς και σαν υπόδειγμα για επόμενες προσπάθειές τους. Τουτέστιν, για να δείξω ποιά κατέυθυνση θα πρέπει να έχει το sticky από εδώ και στο εξής. Αν είναι να γράφουμε την (πολύ σύντομη, και συνήθως άνευ επιχειρημάτων) γνώμη μας για μια ταινία στο sticky των κριτικών, στα τόπικ για την εκάστοτε ταινία τι θα γράφουμε; Αν θες πάση θυσία να την βαθμολογήσεις, τώρα πια μπορείς να το κάνεις και αυτό εκεί. Τώρα, αν WaVe συνεχίζεις να πιστεύεις ότι τα σχόλια που γράφεις θεωρούνται κριτικές, θα σου πρότεινα να πας εδώ και να διαβάσεις μερικά άρθρα του Δανίκα, που θεωρείται μαιτρ του είδους...Αν και πολύ πιο εύκολο είναι να πας στην πρώτη σελίδα του sticky να δεις πως ξεκίνησε... ΥΓ: ΔΕΝ υποννοώ ότι το sticky πρέπει να κινείται στα επίπεδα του link που παρέθεσα, έτσι; Έτσι και αλλιώς το λέει και ο epote ότι το sticky δεν υπάρχει για να αντικαταστήσει το Rotten. Απλά, αν βρισκόμαστε κάπου στο 1/3 της απόστασης WaVe - Δανίκα, πιστεύω είμαστε μια χαρά...
Em_Zed Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2005 Συμφωνώ με το ότι το σχόλιο του wave θα μπορούσε να είχε γραφτεί στο τόπικ της συγκεκριμένης ταινίας, αλλά δεν συμφωνώ σε καμία περίπτωση με το "...Για να έχει αξία και το topic...". Γιατί πρέπει μακροσκελή σχόλια που αναφέρονται στις τεχνικές σκηνοθεσίας, στην σύγκριση με παλαιότερες ταινίες του ίδιου σκηνοθέτη, ή με άλλα κάπως πιο εξειδικευμένα σχόλια,να θεωρούνται ως σωστές κριτικές μιας ταινίας; Και ποιος εγγυάται σε αυτούς που τις γράφουν, οτι όταν τις διαβάσω εγώ, ή κάποιος άλλος, θα σχηματίσω μια σωστή γνώμη για την ταινία; Και, ναι, επειδή έχω διαβάσει κριτικές, τις περισσότερες φορές είναι κουραστικές και ακαταλαβίστικες - όταν βέβαια δίνονται με τον γνωστό τρόπο, βλ. "σινεμά" - και δε σου δίνουν κανένα στοιχείο για το αν θα σου αρέσει η ταινία ή όχι. Επίσης, ενοχλούμαι πολύ που οι γνώμες κάποιων μελών, μπορεί να θεωρούνται περισσότερο σημαντικές από αυτές των άλλων μελών. Μπορεί κάποιος μέλος που έκανε εγγραφή χτες, να γράψει κάτι για μια ταινία που να καλύψει απόλυτα κάποιο χρήστη. Δεν αμφισβητώ τις ικανότητες, ή τις γνώσεις των προτεινόμενων ατόμων, αλλά γιατί ντε και καλά πρέπει μόνο αυτοί να είναι ικανοί να γράψουν μια σωστή κριτική. Αφήστε δηλαδή που δεν υπάρχει σωστή κριτική. Η τέχνη είναι καθαρά υποκειμενική υπόθεση. Κάτι που την ανάγει άμεσα σε κάτι προσωπικό για τον καθένα και πως την εκλαμβάνει εκείνος. Άρα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί η γνώμη που έχει κάποιος για μια ταινία να βοηθήσει κάποιον άλλο, που πιθανόν να έχει διαφορετική κουλτούρα, γνώσεις, υπόβαθρο κλπ κλπ κλπ, να καταλάβει αν είναι καλή, ή κακή, ή αν θα του αρέσει ή όχι. Αυτό που θέλω να πω, όπως ειπώθηκε κάπου παραπάνω, είναι οτι όποιος έχει να πει κάτι παραπάνω για μια ταινία είναι ευπρόσδεκτος. Όσες περισσότερες διαφορετικές γνώμες διαβάζουμε, τόσο καλύτερα..
epote Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2005 Γιατί πρέπει μακροσκελή σχόλια που αναφέρονται στις τεχνικές σκηνοθεσίας, στην σύγκριση με παλαιότερες ταινίες του ίδιου σκηνοθέτη, ή με άλλα κάπως πιο εξειδικευμένα σχόλια,να θεωρούνται ως σωστές κριτικές μιας ταινίας; Και ποιος εγγυάται σε αυτούς που τις γράφουν, οτι όταν τις διαβάσω εγώ, ή κάποιος άλλος, θα σχηματίσω μια σωστή γνώμη για την ταινία; Και, ναι, επειδή έχω διαβάσει κριτικές, τις περισσότερες φορές είναι κουραστικές και ακαταλαβίστικες - όταν βέβαια δίνονται με τον γνωστό τρόπο, βλ. "σινεμά" - και δε σου δίνουν κανένα στοιχείο για το αν θα σου αρέσει η ταινία ή όχι. αφενως μπορεις καλιστα να μην διαβαζεις κριτικες αν πιστευεις οτι σε παρεμποδιζουν η σε ενοχλουν (ειναι απολυτος λογικο και θεμιτο!) αφετερου ο απλος σχολιασμος θα επρεπε να γινεται στο αναλογο τοπικ της ταινιας. βασικα δεν μας απασχολει η κριτικη αν ειναι σωστη η λαθος, ειναι αλλωστε κριτικη, ποτισμενη απο την ιδια αποψη του συγκραφεα, αυτο που μας απασχολει ειναι να πληρη ορισμενες μορφικες προυποθεσεις ωστε ναθεωρηται κριτικη το κειμενο. αδρα τελειος θα πρεπει να ειναι οσο το δυνατον πιο αντικειμενικο και να εχει μια γενικη σκιαγραφηση της υποθεσης της ταινιας και ενα βασικο σχολιασμο των καλιτεχνικων χαρακτηριστικων της. το *ποιος* θα γραφει την κριτικη σαφως και δεν εχει σημασια, εγω, εσυ, ο wave ο predator οποιοσδηποτε. imho οποιες κριτικες υπαρχουν μενουν σαφως, απλος απο εδω και μπρος να βαζουμε κριτικες μονο οταν ειναι *μεσες ακρες* οπως περιεγραψα πιο πανω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.