Προς το περιεχόμενο

βοήθεια με καρτα γραφικων

nik187

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα. Είναι η πρώτη φορά που γραφώ και θέλω την βοήθεια σας.

Έχω το εξής μηχάνημα.

Επεξεργαστής - Athlon 64 3500+ - Socket 939

Μητρική - MSI K8N Neo2 - 54G PLATINUM EDITION

Μνήμη - OCZ ULTRA HIGH PERFORMANCE DDR 512MB PC3200 CL2.5 PREMIER SERIES

Κάρτα - LEADTEK GFORCE FX 5200 WIN FAST A340 TD 256 MB

Μέχρι εδώ όλα δουλεύανε άψογα και χωρίς κανένα πρόβλημα.

Προχθές ηρθε η καινούρια κάρτα γραφικών που είχα παραγγείλει και η οποία είναι

GIGABITE GeGORCE 6600 GT 128 MB DDR3 και την τοποθέτησα στο μηχάνημα μου.

Από εκείνη την στιγμή και μετά αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα το οποίο είναι το εξής. Όταν πάω να ανοίξω το μηχάνημα παίρνουν ρεύμα το DVD room το dvd recorder και το floppy και μετά τίποτα. Η μητρική δεν κάνει μπιπ… Το τροφοδοτικό δουλεύει αλλά στην οθόνη δεν βλέπω τίποτα. Μόλις το αφήσω 5 -10 δεύτερα από την ώρα που θα το ανοίξω και κάνω reset ακούγεται το μπιπ.. τις μητρικής και τα πάντα δουλεύουν κανονικά. Και 2 -3 φορές μου έβγαλε ένα μήνυμα που λέει ότι έγινε κάποια αλλαγή στο λειτουργικό η σε κάποια συσκευή και τα windows δεν είναι δυνατόν να φορτώσουνε.

Υπάρχει κάποια λύση αυτό η να το αφήσω έτσι; αν κάνω συνεχώς reset θα έχω κάποιο πρόβλημα με τον σκληρό η με κάτι άλλο;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Δημοσ.

Το τροφοδοτικό είναι αυτό που είχε πάνω το κουτί μάλλον no name η δεν ξέρω τι άλλο αλλά πρέπει να είναι 400w

Σκληρός WD 200 GB 7200 RPM serial ata

DVD ROM NEC 16 i

DVD RW NEC 3500

FLOPY NEC

Δημοσ.

Ξέρω ότι όταν έχει πρόβλημα η κάρτα γραφικών, ακούγονται 3 μπιπ στην εκκίνηση και δεν ανάβει η οθόνη. Όμως παρόλο που δεν ακούγονται τα 3 μπιπ δεν θα ήταν άσχημη η ιδέα να δείς αν δουλεύει με την παλιά σου κάρτα.

Δημοσ.

Στην εκκίνηση δεν ακούγονται τα 3 μπιπ που λες, ούτε καν το 1 μπιπ που κάνει η μητρική όταν πάει να ξεκινήσει. Αν το αφήσω περίπου 10 δεύτερα και κάνω reset μετά δουλεύουνε όλα κανονικά. Με την παλιά μου κάρτα το μηχάνημα δουλεύει μια χαρά. Υπάρχει περίπτωση να είναι από το τροφοδοτικό , δηλ να μην επαρκεί το ρεύμα; αλλά από την άλλη μετά το reset γιατί δουλεύουνε όλα καλά. Μήπως είναι θέμα συμβατότητας;

Δημοσ.

Για δοκίμασε την κάρτα σου σε άλλο μηχάνημα να σιγουρευτείς ότι είναι οκ...Αν δουλέψει κανονικά, αποκλείεις να έχει αυτή πρόβλημα και ψάχνεσαι για κάτι άλλο.πχ τροφοδοτικό

Δημοσ.
Στην εκκίνηση δεν ακούγονται τα 3 μπιπ που λες, ούτε καν το 1 μπιπ που κάνει η μητρική όταν πάει να ξεκινήσει. Αν το αφήσω περίπου 10 δεύτερα και κάνω reset μετά δουλεύουνε όλα κανονικά. Με την παλιά μου κάρτα το μηχάνημα δουλεύει μια χαρά. Υπάρχει περίπτωση να είναι από το τροφοδοτικό , δηλ να μην επαρκεί το ρεύμα; αλλά από την άλλη μετά το reset γιατί δουλεύουνε όλα καλά. Μήπως είναι θέμα συμβατότητας;

Αυτό εξηγείται επίσης απο το τροφοδοτικό. Όταν είναι κρύο τα κυκλώματα σταθεροποίησης τάσης δεν έχουν τη σωστή θερμοκρασία και συνεπώς δε μπορούν να σταθεροποιήσουν σωστά τη τάση όταν το ρεύμα βρίσκεται στα όρια του μέγιστου ρεύματος του τροφοδοτικού. Επίσης κατά το άνοιγμα του διακόπτη δημιουργείται μια απότομη αύξηση στο ρεύμα και οι παρελκόμενες επαγωγικές τάσεις από αυτή την απότομη αύξηση του ρεύματος που δυσκολεύουν πολύ ένα μη καλό τροφοδοτικό. Όταν το μηχάνημα είναι ήδη αναμμένο και πατάς το reset, η αύξηση στο ρεύμα δεν είναι τόσο απότομη σε σχέση με αυτή που παρατηρείται από το κλειστό σε ανοιχτό.

Αν το τροφοδοτικό σου είναι μάρκα Chieftec μή το ψάχνεις, αυτό φταίει. Μπορεί τα κουτιά Chieftec να είναι πολύ καλά από άποψη μεγέθους και κόστους αλλά τα τροφοδοτικά δεν αντέχουν τις βαριές κάρτες γραφικών και τα motherboard με τα πολλά ενσωματωμένα χαρακτηριστικά(onboard lan, onboard audio, raid &sata raid κ.ο.κ). Εγώ εχώ Full Tower Chieftec (παίρνει 6 εσωτερικούς σκληρούς και 6 DVD/CD ROM/RW) και του άλλαξα το τροφοδοτικό και έβαλa HEC 525W.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...