evansdimo Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2005 Να κανω μια ερωτησουλα. Επειδη παρατηρω οτι πολλοι χρηστες εχουν την συγκεκριμενη καρτα αλλα με διαφορετικες τιμες σε μνημες και πυρηνα, θα ηθελα να μαθω ποιο απο τα 2 παιζει τελικα καθοριστικο ρολο στην καρτα. Δηλαδη εγω ας πουμε εχω την 6600GT σε υλοποιηση της Gigabyte και βλεπω οτι ειναι χρονισμενη σε default ρυθμισεις παντα ο πυρηνας στα 300 mhz και οι μνημες στα 1000 mhz Σε αλλους εχω ακουσει για 500 τον πυρηνα και 800 τις μνημες αλλοι 450 mhz o πυρηνας και 900 οι μνημες. Τελικα τι παιζεται? Τι ειναι αυτο που παιζει καθοριστικο ρολο στην αποδοση της καρτας?
dprince Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2005 Loipon.. Ta default tis 6600GT einai: gia tin PCI-E 500/1000 kai gia tin AGP 450/900... Parayta sto overclock utility pou kathetai stous drivers (possibly.. coolbits) xorizei to overclock se 2D kai 3D opou einai antistoixa 300/1000 kai 500/1000 (gia tin PCI-E pou exo ego toulaxiston)... Elpizo na min kano lathos alla pistevo oti polloi berdevontai me to 2D kai to 3D diaxorismo pou kanei to utility (ego to epatha otan tin pira)...
matrixlord Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2005 Evansdimo σύμφωνα με το σύστημα που έχεις πρέπει να βγάζεις στο 3dmark2003 γύρω 7000+. Αν σύμβαίνει αυτό μην ανυσηχείς για τις συχνότητες. Παρόλα αυτά έχω την pixelview 6600 GT AGP και έχω τις συχνότητες στα 510/1100 με O/C(default 500/900).
Ailuros Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2005 Να κανω μια ερωτησουλα.Επειδη παρατηρω οτι πολλοι χρηστες εχουν την συγκεκριμενη καρτα αλλα με διαφορετικες τιμες σε μνημες και πυρηνα' date=' θα ηθελα να μαθω ποιο απο τα 2 παιζει τελικα καθοριστικο ρολο στην καρτα. Δηλαδη εγω ας πουμε εχω την 6600GT σε υλοποιηση της Gigabyte και βλεπω οτι ειναι χρονισμενη σε default ρυθμισεις παντα ο πυρηνας στα 300 mhz και οι μνημες στα 1000 mhz Σε αλλους εχω ακουσει για 500 τον πυρηνα και 800 τις μνημες αλλοι 450 mhz o πυρηνας και 900 οι μνημες. Τελικα τι παιζεται? Τι ειναι αυτο που παιζει καθοριστικο ρολο στην αποδοση της καρτας?[/quote'] ΄Οπως σου είπαν ήδη τα παιδιά, ρίξε προσοχή στον αν αναφέρεσαι στον χρονισμό σε δισδιάστατο ή τρισδιάστατο περιβάλλον. Για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας οι GeForce από την εποχή της 5800, έχουν χαμηλότερους χρονισμούς του πυρήνα (και μόνο) σε 2D, και φυσικά υψηλότερους σε 3D. Eπίσης υπάρχει και η διαφορά στους χρονισμούς μεταξύ AGP και PCI-E μοντέλα. Τώρα για την ερώτησή σου τι παίζει καθοριστικό ρόλο (πυρήνας ή μνήμη), οι επιδόσεις στις κάρτες αυτές ανεβαίνουν περισσότερο με τον υπερχρονισμό του πυρήνα, μέσα σε κάποια λογικά πλαίσια. Αυξάνοντας την συχνότητα του πυρήνα ανεβαίνει και ο ρυθμός πλήρωσης. Ξεπερνόντας κάποιο όριο και αν δεν υπερχρονιστεί η μνήμη (και άρα δεν αυξηθεί το εύρος μνήμης), η κάρτα θα γίνει "bandwidth limited" και ο αυξημένος ρυθμός πλήρωσης θα βοηθήσει μόνο σε περιπτώσεις pixel shaders και ανισοτροπικού φιλταρίσματος (ότι δεν περιορίζεται από το εύρος μνήμης). Προσωπικά δεν συνιστώ κανένα υπερχρονισμό στις 6600GT και ειδικότερα στα PCI-E μοντέλα που έχουν 500/500ΜΗz χρονισμό, εκτός αν κάποιος θελήσει να προσθέσει εξωτικά συστήματα ψύξης.
evansdimo Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2005 Thanks guys! Εβαλα τη καινουργια εκδοση του riva tuner η οποια μου λεει οτι σε 2D η καρτα μου ειναι χρονισμενη στα 300 και 1000 και σε περιβαλλον 3D σε 500 και 1000. Παντως Pci express δεν ειναι. Επισης αυτο που με ανησηχει καπως ειναι πως σε κατασταση idle βλεπω θερμοκρασια 52 βαθμους στη καρτα ενω cpu και συστημα εχουν 28 και 22 αντιστοιχα. Ειναι νορμαλ η θερμοκρασια? Τι παιζεται?
Ailuros Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2005 Thanks guys! Εβαλα τη καινουργια εκδοση του riva tuner η οποια μου λεει οτι σε 2D η καρτα μου ειναι χρονισμενη στα 300 και 1000 και σε περιβαλλον 3D σε 500 και 1000.Παντως Pci express δεν ειναι. Επισης αυτο που με ανησηχει καπως ειναι πως σε κατασταση idle βλεπω θερμοκρασια 52 βαθμους στη καρτα ενω cpu και συστημα εχουν 28 και 22 αντιστοιχα. Ειναι νορμαλ η θερμοκρασια? Τι παιζεται? Ναι είναι φυσιολογικό. Οι 6600GT ζεσταίνονται αρκετά και σε πλήρη φόρτο μπορεί να ξεπεράσουν και τα 80C. Ακριβώς για αυτό τον λόγο συνέστησα προσοχή με τον υπερχρονισμό αυτών των καρτών. 6600GT AGP και είναι χρονισμένη στα 500/500; Εντύπωση μου κάνει. Ποιός είναι ο κατασκευαστής;
godslayerxp Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2005 Φιλε evansdimo νομιζω οτι ειναι αρκετα μεγαλη η θερμοκρασια της καρτας σου για idle.Εγω εχω την 6600gt της prolink (500/900) οπως και ο matrixlord...Σε idle η θερμοκρασια σε μενα παιζει 40-45C αυτον τον καιρο και ακριβως μετα απο παιχνιδι η μεγαλυτερη θερμοκρασια που μου εχει παει ειναι 55C ακομα και με oc στα 525/1100.
planetman Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2005 Θέλω να παρατηρήσω κάποια πράγματα: 1) Έχω την εντύπωση πως ο default χρονισμός του πηρύνα είναι 500MHz και όχι 450MHz όπως ειπώθηκε παραπάνω. 2) Η κάρτα είναι bandwidth limited μιας και ρώτησε ο συγγραφέας. Αυτό συμβαίνειι διότι είναι 128bit memory bus. Αξίζει σε αυτή την κάρτα να ανεβάσεις περισσότερο τις μνήμες απ' ότι τον πηρύνα. Γι' αυτό καταβαραθρώνεται στη χρήση φίλτρων (FSAA κτλ.) 3) Η δική μου PixelView δεν ζεστένεται όσο προαναφέρατε. Έχω αφήσει ανοιχτό το Rivatuner να καταγράφει θερμοκρασίες και έπαιξα Half-life2 για πάνω από μία ώρα και όταν βγήκα, το ανώτερο που είδα ήταν περίπου 60C. Όταν είμαι σε κατάσταση 2D, η θερμοκρασία κυμαίνεται στους 40-45C
Ailuros Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 Θέλω να παρατηρήσω κάποια πράγματα: 1) Έχω την εντύπωση πως ο default χρονισμός του πηρύνα είναι 500MHz και όχι 450MHz όπως ειπώθηκε παραπάνω. H ΝVIDIA συνιστά για τα ΑGP μοντέλα 500/450. Υπάρχουν ωστόσο αρκετοί κατασκευαστές που έχουν 500/500MHz μεταξύ αυτών και η Gigabyte και η XFX. 2) Η κάρτα είναι bandwidth limited μιας και ρώτησε ο συγγραφέας. Αυτό συμβαίνειι διότι είναι 128bit memory bus. Αξίζει σε αυτή την κάρτα να ανεβάσεις περισσότερο τις μνήμες απ' ότι τον πηρύνα. Γι' αυτό καταβαραθρώνεται στη χρήση φίλτρων (FSAA κτλ.) Πρωταρχικό ρόλο σε επιδόσεις με εξομάλυνση παίζουν εδώ η ποσότητα της μνήμης και ο αριθμός των ROPs (pixel engines). Οι 6800 έχουν συνολικά 16 ROPs για 4 quads ενώ οι 6600 έχουν μόλις 4 ROPs για 2 quads. Aνεβάζοντας τον χρονισμό του πυρήνα' date=' ανεβαίνει και το Ζ fill-rate που παίζει μεγάλο ρόλο στην εξομάλυνση. Ουσιαστικές διαφορές υπερχρονίζοντας είτε μνήμη είτε πυρήνα θα δει έτσι κι αλλιώς μόνο στα 1600, που αυτή η κάρτα έτσι κι αλλιώς δεν είναι κατάλληλη και ειδικά με εξομάλυνση. 3) Η δική μου PixelView δεν ζεστένεται όσο προαναφέρατε. Έχω αφήσει ανοιχτό το Rivatuner να καταγράφει θερμοκρασίες και έπαιξα Half-life2 για πάνω από μία ώρα και όταν βγήκα, το ανώτερο που είδα ήταν περίπου 60C. Όταν είμαι σε κατάσταση 2D, η θερμοκρασία κυμαίνεται στους 40-45C Είναι θέμα μοντέλου και πόσο καλή ψύξη έχει χρησιμοποιήσει ο κατασκευαστής. Στην περίπτωση της Gigabyte μου κάνει εντύπωση βέβαια, αλλά δεν θα είναι και ο πρώτος κατασκευαστής: http://www.techreport.com/reviews/2005q1/6600gt-agp-comparo/index.x?pg=9
VasKag Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 δεν ξερω αν εχει αμεση σχεση με το θεμα, αλλα η μνημη της 6600gt ειναι ddr3? και αν ναι σε ολες τις υλοποιησεις?
Ailuros Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 δεν ξερω αν εχει αμεση σχεση με το θεμα, αλλα η μνημη της 6600gt ειναι ddr3? και αν ναι σε ολες τις υλοποιησεις? Ναι σε όλες τις 6600GT.
evansdimo Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2005 Η υλοποιηση οπως ειπα και πριν ειναι της Gigabyte. Μηπως ειναι υπερχρονισμενη by default ρε παιδια?
Ailuros Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2005 Η υλοποιηση οπως ειπα και πριν ειναι της Gigabyte.Μηπως ειναι υπερχρονισμενη by default ρε παιδια? Ο κατασκευαστής απλά έχει χρησιμοποιήσει (λογικά) γρηγορότερες μνήμες. ΄Οπως και να έχει τα 500/500 βρίσκονται εντός εγγύησης του κατασκευαστή.
evansdimo Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2005 Καμια καλη ψυκτρα για τη συγκεκριμενη καρτα? (Aero ανεξαρτητου κοστους?)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.