Προς το περιεχόμενο

World Of Warcraft Topic v1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 24,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σκέφτομαι να αποκτήσω το παιχνίδι αλλά πρώτα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι άλλο.

Δεν είναι πολλά τα λεφτά ;

13 ευρώ χ άγνωστο χρονικό διάστημα + 50 ευρώ το παιχνίδι ;

Δε σκοπεύω να καώ, απλά να περνάω ευχάριστα κάποιες "κρύες νύχτες του χειμώνα" , το παιχνίδι είναι ακριβώς το στύλ παιχνιδιού που μου αρέσει..αλλά πολλά τα φράγκα ρε παίδες.Τουλάχιστον έτσι μου φαίνεται εμένα.

Τι λέτε ;

Δημοσ.

Πολλά φράγκα δεν είναι εαν σκεφτείς πόσο είναι τη μέρα, είναι ένας καφές ή κάτι τέτοιο, εγώ πιστεύω ότι αξίζει... Στην τελική βάλε μια pre paid card με την οποία δεν είσαι υποχρεωμένος να παίζεις κάθε μήνα, αν και δε νομίζω να το αφήσεις εύκολα εαν το πιάσεις...

Δημοσ.
Πολλά φράγκα δεν είναι εαν σκεφτείς πόσο είναι τη μέρα, είναι ένας καφές ή κάτι τέτοιο, εγώ πιστεύω ότι αξίζει... Στην τελική βάλε μια pre paid card με την οποία δεν είσαι υποχρεωμένος να παίζεις κάθε μήνα, αν και δε νομίζω να το αφήσεις εύκολα εαν το πιάσεις...

Μα εννοείται ότι αν αρχίσω θα πληρώνω με κάρτες και εννοείται ( φαντάζομαι) ότι θα πληρώνω κάθε μήνα γιατί ξέρω πως κολάς σε τέτοια Games.

Για αυτό άλλωστε λέω ότι τα φράγκα είναι πολλά.

Ακόμα και αν σκεφτείς ότι είναι ένας καφές την ημέρα, πάλι είναι πολλά τα λεφτά γιατί πρόκειται για παιχνίδι ..Παιχνίδι που σου προσθέτει ένα ακόμα πάγιο στον λογαριασμό σου!

Μου έκανε εντύπωση όταν έμαθα πως πρέπει κάθε μήνα να πληρώνεις αλλά όταν είδα πόσο ολοκληρωμένο είναι σαν παιχνίδι, κατάλαβα ότι πολλά μεν τα λεφτά , αλλά παιχνιδάρα!

anyway..Μάλλον θα το χτυπήσω ,απλά ήθελα να μάθω αν νιώθετε ότι κάνετε βλακεία δίνοντας κάθε μήνα ένα ποσό για να ..παίζετε.

Δημοσ.

@wiz@rd21

πολύ σωστό το τελευταίο σου σχόλιο! ;)

@ALR

Και το ότι είναι παιχνίδι τι πάει να πεί; Οτί δεν αξίζει τα λεφτά του; Για πολλά εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο τα games είναι το Νο1 hobby τους. Για άλλους είναι το ποδόσφαιρο, για άλλους ένα είδος μουσικής, για άλλους ο κινηματογράφος...πάντα διαλέγει ο καθένας που θα επενδύει τα περισσότερα.

Αν και όπως προαναφέρθηκε, νομίζω κι εγώ πως πραγματικά τα λεφτά για να παίξεις wow και κάθε άλλο mmorpg είναι λίγα αν σκεφτείς πόσο κάνει ένας καφές ή μία μπύρα σε ένα μαγαζί και πόσο ένα πακέτο τσιγάρα, που αν καπνίζεις τα πληρώνεις σε καθημερινή βάση...

Ας είμαστε ρεαλιστές.

Δημοσ.

Ρε σύ ρεαλιστή, μου προτείνεις δηλαδή να μην βγώ για μπύρα και για καφέ ώστε να δώσω τα λεφτά μου στο wow ή απλά κάνεις τη σύγκριση για να μου δείξεις ότι αφού τόσα δίνω στην έξοδο, καλά ειναι όσα δίνω στο WOW ;

Η έξοδος φίλε, είναι αναγκαία.Το παιχνίδι θα το αγοράσω για να το παίξω και όχι για να καώ, όπως είμαι σίγουρος ότι πολλοί κάνουν.

Και μόνο που το συγκρίνεις με την μπύρα και τον καφέ, βλέπω ότι έχεις ψιλο-πορωθεί , γιατί στην μια περίπτωση μιλάμε για παιχνίδι και στην άλλη για την αληθινή ζωή σου!

Αν το αναλύσουμε πιο βαθιά, ένας φυσιολογικός άνθρωπος δεν μπορεί να κοψει την έξοδο!Του είναι αναγκαία για την ψυχική του ισσοροπία.Είτε αυτό θα είναι για καφέ, είτε σε ροκαδικο είτε σε μπυραρία είτε σε όπερα είτε σε σινεμά, είναι απαραίτητη προϊπόθεση για την ψυχική ηρεμία του ανθρώπου.

Είναι τουλάχιστον άτοπο να συγκρίνουμε την έξοδο μας με ένα παιχνίδι.

Εγώ σε ρωτάω το εξής.Ένα παιχνίδι σε βάζει σε πάγια.Όπως το κινητό σου ,όπως η dsl σου, όπως ο ΟΤΕ, όπως η ΔΕΗ .

Μέχρι πρότινος , είχα την εντύπωση ότι τα πάγια τα δίνουμε σε υπηρεσίες..Τώρα μπήκαν και στα παιχνίδια..;

Επίσης δεν είμαστε όλοι φραγκάτοι.Δε μπορούμε και σινεμά, και γήπεδο και έξω και dsl και όλα ΚΑΙ wow μαζί.Κάπως ,νομίζω, πρέπει να περιοριστούμε.

Και αφού το παιχνίδι απαιτεί ΏΡΕΣ και ΏΡΕΣ οι περισσότεροι περιορίζουν λίγο από όλα και έτσι βγαίνουν και στα φράγκα.

Αυτό εγώ προσωπικά το θεωρώ κάψιμο.Βέβαια όπως ειπώθηκε πιο πάνω , επιλογή του καθενός είναι το χόμπι του.

Δημοσ.

Gia tin dial up pou lete paizeis sxetika kala alla me meso oro sto ping sou apo 550-650... Oso gia to ean iparxei problima egw prosopika mexri kai instance bgazw paizontas apo to spiti me tin apli sindesi.... Jedy swstos agori mou ( me geies me geies ) ... Ante kai se 2 kai kati lvl sas erxomai apo tous mikrous stous megalouuussssss ( zfour panta ) .

Gl paides

Δημοσ.

@ALR

Το ύφος που έχεις δεν ταιριάζει με το σχόλιο που έκανα και θα σε παρακαλούσα να το αλλάξεις αν κάνεις τον κόπο να ξαναπαντήσεις σε μένα. Ρεαλιστές είναι νομίζω όλοι εδω μέσα. Αν δεν έχεις χρήματα για wow ή για οποιοδήποτε άλλο game τότε πολύ απλά μην ασχοληθείς μαζί του. Κανένας δε σε αναγκάζει να το κάνεις, ούτε η blizzard, ούτε και κανένας άλλος εδώ στο forum.

Εφόσον θεωρείς οτι δεν αξίζει, allright man, μην συμμετέχεις.

Υπάρχουν όμως και gamers, με λίγα χρήματα κι αυτοί, που μπορούν να κόψουν δύο μπύρες το μήνα από το πρόγραμμα, και να πάνε έναν περίπατο εναλλακτικά (έξοδος κι αυτή), για να μπορούν να παίζουν το αγαπημένο τους game, και δεν είναι και καθόλου καμμένοι.

Επιπλέον το ότι κάποιος έχει ένα hobby δε σημαίνει ότι είναι πορωμένος (και σου ξαναλέω πρόσεχε τις εκφράσεις σου!). Τα συμπεράσματα σου είναι εκτός πραγματικότητας... Δηλαδή και μόνο που τολμάει να ασχοληθεί κάποιος με games θεωρείται πορωμένος, nerd, κομπλεξικός και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

Κι όλα αυτά σε ένα forum που σχετίζεται άμεσα με την τεχνολογία των υπολογιστών, και θα υπέθετε κανείς ότι οι χρήστες του θα καταλάβαιναν περισσότερο απο τον μέσο ενήλικα στην Ελλάδα, τι είναι τα games. Φαίνεται πως δεν είναι έτσι δυστυχώς...

Προφανώς για σένα δεν αξίζει να δώσεις τίποτα γι'αυτά εκτός κι αν περισσέψουν χρήματα από τις υπόλοιπες δραστηριότητες. Πολύ καλά, συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε και προφανώς δεν έχουμε τα ίδια hobbies.

Ελπίζω ο ειρωνικός τόνος που διακατέχει το μήνυμα σου να μην είναι εκούσιος. Ποτέ δεν μίλησα ειρωνικά σε κανέναν σε αυτό το forum.

Ας μας πουν και οι άλλοι τη γνώμη τους.

PS: Και μια και μόλις το πρόσεξα, θεωρείς ότι μπορεί κάποιος να φροντίζει για την ψυχική ηρεμία του πηγαίνοντας σε ροκάδικο, ενώ είναι αδύνατον να το κάνει κάποιος άλλος παίζοντας wow;

Δημοσ.

Το μηνιαίο κόστος του παιχνιδιού έχει να κάνει με το γεγονός ότι η εταιρία που το συντηρεί έχει πάγια μηνιαία κόστη (servers, internet, προσωπικό) αλλά και συνεχή ανάπτυξη/διορθώσεις στο ίδιο το παιχνίδι. Το γεγονός ότι το παιχνίδι είναι on-line και μόνο το κάνει να είναι αναγκαίο το μηνιαίο κόστος.

Ξέρω ότι αμέσως έρχεται και ο αντίλογος :

"Το Diablo 2 είναι τσάμπα". Αν μου το πει κάποιος αυτό (και το έχω ακούσει πολλές φορές) τότε σημαίνει ότι δεν έχει καταλάβει για ποιο θέμα μιλάμε. Δεν συγκρίνεται ένα MMOG με το Diablo 2.

"Μα πχ το Guild Wars είναι τσάμπα". Αυτό είναι λάθος. Ο μόνος λόγος που το Guild Wars κυκλοφόρησε χωρίς μηνιαίο κόστος είναι ότι δεν μπορούσε αλλιώς να χτυπήσει το WoW με την τεράστια βάση χρηστών που απέκτησε. Αλλά πιστέψτε με, δεν δουλεύουν για την ψυχή της μάνας τους αυτοί. Tα λεφτά που δεν πληρώνετε σε μηνιαία βάση θα τα πληρώσετε σε πολλά μικρά Expansions (βλέπε Everquest, αν και αυτοί πλήρωναν και μηνιαία ΚΑΙ expansions).

Το πρόβλημα που έχει ο περισσότερος κόσμος που λέει για το μηνιαίο κόστος είναι στην πραγματικότητα ότι δεν έχουν πληρώσει ποτέ για αυθεντικό παιχνίδι. Και ξέρουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση αυτό να το παίξουν πειρατικό. Ίσως να παρακάνω γενίκευση αλλά πιστέυω ότι τουλάχιστον σε ένα μεγάλο ποσοστό ισχύει.

Συμφωνώ ότι για να ξεκινήσεις ένα MMOG πρέπει να ξέρεις που πας να "μπλέξεις". Είναι κάτι που θέλει χρόνο από την ζωή σου. ΔΕΝ είναι κάτι που πατάς Pause και συνεχίζεις όποτε το θελήσεις, όπως και αν πας να παίξεις ποδόσφαιρο με τους φίλους σου δεν μπορείς να τους πεις στην μέση του παιχνιδιού ότι φεύγεις. Αν δεν θέλεις να αφιερώσεις το χρόνο αυτό μην το κάνεις. Αν δεν θέλεις να ξοδέψεις χρήματα επίσης μην το κάνεις.

Για να απαντήσω στον ALR, εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί να δώσω 3 ? για το ανακάτεμα ενός ποτηριού νερό με καφέ και ζάχαρη. Το κάνω σχετικά συχνά, αλλά το βρίσκω λάθος. Προτιμώ χίλιες φορές να πάω σινεμά, η σε σπίτια φίλων ή να πάω να κάτσω σε μια παραλία. Και βρίσκω τουλάχιστον λυπηρούς κάτι ανθρώπους (και κυρίως εφήβους/νέους) που πάνε κάθε μέρα για "καφέ" με τους ίδιους ανθρώπους στα ίδια μαγαζιά και συζητάνε τα ίδια και τα ίδια. Βλέπω ανθρώπους να τριγυρνούν με 10 ? και βάζουν 7 ? βενζίνη στο αμάξι για να τους περισσέψουν 3 ? να πάρουν τσιγάρα, αυτό το θεωρώ εγώ κάψιμο. ΑΛΛΑ δεν πήγα να τους το πω όταν τους βλέπω γιατί έχουμε δημοκρατία και ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Εσύ όμως το κάνεις σε ένα forum με αναφορά στα παιχνίδια. Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο και υποκρισία κάθε φορά που οποιοσδήποτε μιλάει για ένα παιχνίδι κατ'ευθείαν να χαρακτηρίζεται ως "καμμένος". Άλλωστε έκανε τον κόπο να κάνει post για αυτό άρα...πρέπει να είναι καμμένος, έτσι???

Αν δεν θέλεις να αφιερώσεις χρόνο πήγαινε παίξε Super Mario (και ΔΕΝ το λέω ως προσβολή όπως ίσως φαντάζεσαι). Αν δεν θέλεις να αφιερώσεις χρήματα πήγαινε δώσε τα στους μεγαλοεπιχειρηματίες club-cafe owners/μαφιόζους για να πλουτίσουν περισσότερο. Γίνε κι εσύ ένας από τους πολλούς. Μπορείς!

Δημοσ.

Παιδιά το κόστος ότι και να λέμε πιστεύω δεν δικαιολογείται. Πρόσφατα η Bliz ανακοίνωσε πως η βάση χρηστών παγκοσμίως έφτασε τα 3.500.000.

Σκεφτείτε

3.500.000 Χ 45? μέσο όρο = 157.500.000?

Το μηνιάιο κόστος περί τα 13?

3.500.000 Χ 13? = 45.500.000?

157.500.000 είναι 53.7 δις δραχμές ενω τα 45 εκ. ευρώ είναι 15.5 δις δραχμες μηνιαίως

Μιλάμε για τρελά λεφτά που δεν νομίζω οτι απλώς καλύπτουν το κόστος συντήρησης server + προγραμματιστών αλλά αφήνουν και έναν ΤΕΡΑΣΤΙΟ κέρδος στην Blizz.....

Δημοσ.

Είναι αλήθεια ότι θα ήμουν πολύ περίεργος να δω τον ισολογισμό τους!

Πάντως δεν ξέρω κατά πόσο το κέρδος είναι τεράστιο. Υπολογίστε servers, network equipment, software licenses (μόνο το Oracle RAC που χρησιμοποιούν ξέρετε πόσο κοστίζει ανά έτος, ανά server, ανά tier?), γραμμές και providers (τι ταχύτητες πρέπει να έχουν για να καλύπτουν 3,5 εκατομμύρια χρήστες)?

Και όλα αυτά σε πολλές περιπτώσεις διπλά για redundancy?

Επίσης προσωπικό? Τεχνικούς, Developers, GMs, Forum managers?

Τα κόστη είναι τεράστια.

Δημοσ.

Παιδιά, μόνο στην Ευρώπη υπάρχουν 110+ servers για το wow και καθε εβδομάδα σχεδόν προστίθεται και νέος!

Υπολογίστε τουλάχιστον αλλους τόσους για Β.Αμερική και πολλές εκατοντάδες ακόμα για Ασία και υπόλοιπο κόσμο. Συν λόγισμικό, προσωπικό, εβδομαδιαία συντήρηση, συνεχή updates, συνεχής επέκταση (μόλις τώρα ανοίγεται στην Κίνα το wow - με 2500 servers όπως λένε :ο ).

Και σίγουρα το κόστος αυτό δεν καλύπτεται με το να αγοράσει απλώς καποιος το game για ενα 50άρικο. Για τα offline games ναι, αλλά για ένα project της έκτασης και της ποιότητας του wow, δε νομίζω ;)

Πάντως σίγουρα το κέρδος που βγαίνει για τη Blizzard δεν είναι μικρό. Από κάπου όμως θα πρέπει να βγουν και τα πολλά χρήματα που απαιτούνται για τα μελλοντικά projects της εταιρίας: StarCraft 2 anyone; ;)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...