Προς το περιεχόμενο

World Of Warcraft Topic v1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δυστυχώς η Blizzard ωθεί πολύ κόσμο στην αγορά gold. Γιατί;

Τα quest τελειώνουν κάποια στιγμή (εγώ τουλάχιστον τα έχω τελειώσει όλα, περίπου μια εβδομάδα μετά το 70αρισμα)

Το farming θέλει πολύ ώρα απίστευτα βαρετού παιχνιδιού. Αυτή την ώρα αλλά και την υπομονή δεν την διαθέτει πολύς κόσμος.

Τα professions δίνουν λεφτά, αλλά όχι όλα και όχι πάντα, ενώ οι πανάκριβες κατασκευές θέλουν primal nether το οποίο δεν είναι δεδομένο.

Το παιχνίδι στο AH μπορεί να αποδώσει, αλλά και πάλι θέλει χρόνο (να παρακολουθήσεις τις διακυμάνσεις και την ζήτηση) αλλά και ένα αρχικό κεφάλαιο.

Από την άλλη πλευρά:

Οσοι κάνουν hardcore παιχνίδι έχουν μείνει άναυδοι από τις τρελές απαιτήσεις για flask και Potion που απαιτούν τα μεγάλα instances (τουλάχιστον στην περίοδο της εκμάθησης τους). Τις τελευταίες μέρες παλεύουμε Magtheridon, με ημερήσιο κόστος πάνω από 200g o καθένας.

Η αγορά πρώτων υλών έχει ξεφύγει τελείως σε κόστος. Επικές συνταγές πουλιούνται για 1.000 και 2.000g, τα primals (fire, life, air) από 30g και άνω (ανάλογα το server βέβαια).

Το κόστος επισκευών και αναλωσίμων επίσης έχει εκτοξευθεί, π.χ. προσωπικά ένα death μου κοστίζει 2.5g, ενώ αναλώσιμα θέλω 3-5g τη μέρα. (arrows).

Tι μένει; Για να κάνεις παιχνίδι που απολαμβάνεις (heroic instances, και μεγάλα 25 αρια) πρέπει να φαρμάρεις όλη μέρα. Επειδή έχουμε και ζωή η πιο απλή λύση είναι η αγορά gold, και πάλι δυστυχώς. Τώρα αν κάνεις πιο χαλαρό παιχνίδι, σύμφωνω ότι δεν χρειάζεται η αγορά gold. Mια χαρά παίζεις και με το απλό flying mount, μια χαρά πάς και Shattered Hals ή οπουδήποτε αλλού χωρίς potions.

Kαι ένα γενικότερο σχόλιο, η Blizzard μάλλον το σκότωσε το παιχνίδι με το Burning Crusade, δεν υπάρχει καμμία λογική στην κλιμάκωση δυσκολίας και στην αντιστοιχία loot που παίρνεις, δεν υπάρχει κάποια διέξοδος για τους casual παίχτες, το farming είναι πλέον υποχρεωτικό (έστω και reputation farming), ενώ το high end παιχνίδι έχει στενέψει απελπιστικά και είναι μόνο για πολύ λίγους.

• Απαντ. 24,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Vasika iparxei dieksodo apo ola ta consumable kai ta wipe.Arena.Imo ta best item so far oson afora to class mou einai auta ths arena.Kai oson afora apo instances dio dagger apo karazhan alla mou fenete pio aplo na kseskisto arena na paro ta dagger para na plirono ta kerata mou se consumable gia ta raid.Mpore auto na to leo epeidi eimai se mia metria guild (mexri curator exoume ftasei) alla den nomizo na eixe diafora an eimoun se end game guild.An kai nomizo oti sto latest patch tha valoun na min stackaroun ta pots etsi oste na isxei mono ena pot offensive kai ena defensive.Oson afora ta site me gold pisteuei kapoios oti tha egrafe pote oti apagoreuete i oti iparxei kindinos ban account ? ego pisteuo pos oxi.

Kai nai ta g mazeuontai me ta quest alla kapoies fores,prosopika milontas, varethika na pao na farmaro sunfury signets gia na anevaso rep me scryers kai piga kai ta agorasa apo ah .Den agorasa g apo ebay apla spatalisa giro sta 300 g gia pragmata ta opoia monos mou tha mporousa na ta farmaro.An kai psinomai trella na kano ebay na agoraso to epic sword i to epic dagger pou einai world drop.

Δημοσ.

ρε παιδιά επειδή είμαι πραγματικά πεπεισμένος οτι έχω κάνει το 90% των q, μόνο λίγα με 5άρια grp μου έχουν μείνει σε shadowmoon και netherstorm πείτε καμία κουλή περιοχή που βρήκατε για q εννοώ που να μην είναι εμφανές οτι έχει q εκεί :)

Δημοσ.
Its true, Wow is a timesink, but in that time I've made some good friends and had some good laughs. That's what life is about... whether you do it in game or at the bar.

The only thing I really feel like I wasted my time on wasleveling a priest to 60. I'd take those 12-15 w/e days back in aninstant.

-Anonymous

Δημοσ.

Η Arena είναι άλλο στυλ παιχνιδιού, τουλάχιστον για παίκτες σαν και εμένα που (υποτίθεται) είχαμε γίνει hardcore. Συμφωνώ ότι οι ανταμοιβές είναι πολύ καλές, (οπότε έχεις και την αίσθηση ότι ο κόπος σου αποδίδει) ενώ το παιχνίδι μπορεί να σου προσφέρει συγκίνηση.

Αλλά και εδώ η Βlizzard σπάει την λογική των οργανωμένων guilds, η Arena είναι το πολύ 5 άτομα (άντε λίγο παραπάνω με αναπληρωματικούς). Δεν είμαι οπαδός των σώνει και καλά "uber guilds" αλλά η κοινωνικότητα του παιχνιδιού είναι που μέχρι τώρα κράταγε πολύ κόσμο μέσα καθημερινά. Οσο πιο πολύ "μικραίνει" η αίσθηση της ομάδας (από 40, 25 τα μεγάλα raids, από 20αρια σε 5άρια τα μεσαία instances), τόσο πιο πιθανό είναι να μείνει κόσμος "απέξω", δηλαδή να μην βρίσκει ομάδα, guild, οτιδήποτε. Οπότε κάποια στιγμή θα τα παρατήσει.

Επίσης πρόβλημα έχουν συγκεκριμένα classes. Hunters και rogues στο hi end παιχνίδι δεν χρειάζονται σε μεγάλους αριθμούς. Αν υπολογίσει κανείς ότι οι hunters είχαν φθάσει να είναι η πιο πολυπληθής κλάση τότε μιλάμε για μαζική έξοδο. Αντίθετα ψάχνουμε με το τουφέκι tanks, warlocks, priests και μικτές κλάσεις (druids, pallas). Στ guild μου έχουν μείνει 3 rogues και 3 hunters ...

Δημοσ.

και σε μας , οι hunters έχουν πέσει σε πλήρη ανυποληψία , είτε υπάρχουν είτε όχι , κανείς δεν ασχολείτε μαζί τους . Δεν θα έλεγα το ίδο και για τους rogue , που είναι ακόμη αρκετά χρήσιμοι , τουλάχιστον σε μερικές μάχες (curator π.χ.) Αυτούς που ψάχνουμε με το κιάλι , είναι κλασσικά priests ,και όλως περιέργως τους warriors .

Κάπου έχω παρκαρισμένο έναν ξεχασμένο warrior , 60ari , λέω να τον ξαναρχίσω πάλι . Και έχει και epic mount hehe .

Δημοσ.

Den kserw gia esas alla ston Silvermoon h warrior exoune teliosei .......kuriolektika.Ftiaxnoume groop gia shattered halls p.x exoume ola ta class se 10 lepta kai perimenou gia tank KAI MEXRI 1-2 WRES.!!!! eleos pia

:evil:

Δημοσ.
Οσο πιο πολύ "μικραίνει" η αίσθηση της ομάδας (από 40, 25 τα μεγάλα raids, από 20αρια σε 5άρια τα μεσαία instances), τόσο πιο πιθανό είναι να μείνει κόσμος "απέξω", δηλαδή να μην βρίσκει ομάδα, guild, οτιδήποτε. Οπότε κάποια στιγμή θα τα παρατήσει.

<-- warrior

autos einai enas apo toys logoys poy paratisa to game oristika.. eipa polles fores tha to paratisw alla tora einai oristika...1 mina offline kai sinexizw

Δημοσ.

Mallon h antikatastasi sas apo druid mou fenete einai o logos pou paratises to game+oxi to gegonos oti "perioristikan" ta instances kai ta raid.

Tespa, auto pou thelw na pw egw einai oti eimai KATHETOS stin agora gold apo site.kai to ban sou tha fas kai to game den tha to euxaristithis oso prepi.Eutixws yparxoun polla meri gia farming, polla reagents, polla pragmata gia na asxolithis kai na vgaleis lefta.Gia na min exeis gold sto game simeni oti spatalas g apo edw kai apokei kai den ekmetaleuese ta profesions sou oso xriazete.

Episis , mou fenete kalitero o periorismos twn raid oswn afora to plithos atomwn pou xriazete dioti pio eukola ntinonte kai SINENOOUNTE 10 atoma para 20.

Auta:)

Δημοσ.

Απαντώ στο insomniac Kafeneio.

Μέρη για να φαρμάρεις φυσικά και υπάρχουν. Χρόνο να φαρμάρω δεν έχω (προσωπικά). Οπότε καταλήγω ότι η αγορά χρυσού είναι λύση, την οποιά δεν την διαλέγω με "ευχαρίστηση".

Gold δεν "σπαταλώ". Αλλά όταν χρειάζομαι για το επίπεδο που παίζω να έχω 2 -4 flask την εβδομάδα (όχι όλες τις εβδομάδες) και δεν είμαι alchemist τι μπορώ να κάνω; (και να ήμουν alchemist πάλι δεν διαθέτω τον χρόνο να φαρμάρω τα υλικά).

Από τα professions να βγάλω λεφτά; Και πάλι χρόνος. Έχω επικές συνταγές leatherworking η οποία κάθεμια απαιτεί 20-25 primals και ένα nether. Nα φαρμάρω δηλαδή πάλι ατελειώτα για να φτιάξω κάτι και μετά να ψάξω να το πουλήσω...

ΜΙλώ μόνο για την περίπτωση μου και όσων είναι παρόμοιες. Εργαζόμενος, ο οποιός μπορώ να παίζω λίγες ώρες το βράδυ, αρκετές για να κάνω hi end raiding αλλά όχι αρκετές για farming. To ίδιο όμως πρόβλημα με μένα αντιμετωπίζουν πολλοί φίλοι που έχουν πολύ περισσότερο χρόνο. Και βέβαια δεν μιλάμε ότι για όλα τα enchants, και τα καλά crafted items, αυτά γίνονται χωρίς κόστος από μέλη του guild, αλλά εσύ πρέπει να φέρεις τα υλικά.

Δυστυχώς η Blizzard έφερε το παιχνίδι εκει που το έφερε. Από το Naxxramas, όπου το πολύ να χρειάζονταν τα tank μας, ένα flask, και οι υπόλοιποι 4-5 απλά pot την εβδομάδα, να είμαστε 25 ταλαίπωροι με 3-4 pots να φεύγουν ανά wipe, δηλαδή ανά 15 λεπτά (όποιος έχει κάνει Gruul πριν τον "υποβαθμίσουν" ξέρει τι λέω).

Δημοσ.

WTF GUYS eide th 8a exei to neo patch ?H druid 8a pairnoun quest gia epic fluying form dld opws ekana h pala kai lock quest sta 60 gia special mount etsi twra kai h druid 8a exoune quest gia na paroune EPIC FLUYING MOUNT FORM !!!! WTF H BLIZZARD TOUS EKANE CHARS TOU GAME!!! TH GINETAI EDW?? anti na anebasei alla classes pou ta exei katebasei opws tou pala,warrior ka8etai kai kaneis tous druid......

Δημοσ.

αμα θέλει γελοία πράγματα όντως θα υπάρχει μία ανισότητα αλλα γνώμη μου είναι οτι θα θέλει κέρατα για να μπορείς να το πάρεις. Ίσως όχι 5200 που θέλει το κανονικό αλλα κάτι λιγότερο

Δημοσ.

paidia sovareutite mia. i blizz den tha dwsei stous druid to flying skill ara to epic flying form. dld tha prepei na plirwsoun ta 5200 alla den tha plirwsoun ta 800 gold tou mount + oti tha pigainun monoi tous opou theloun.

Δημοσ.

Ennate sorry kiolas (pros theou , min thewrithei flamming h' otidipote allo) alla ergazomenos kai "hardcore" raiding den nomizw na pane mazi.Otan milas gia Gruuls kai Naxxramas emena sto myalo erxete ateleiwtes wres farming, herb gathering, runs gia blue items kai shards.Yparxei kai mia pio "easy" katastasi sto game ... xalaro istancing me tin parea, vlakeioules sto TS, ateliwta "0x0xa0ax0xa0xa0xa" sto party chat kai paei legontas.Opws to perigrafeis esi den ginete na teriaksoun douleia kai flask farming:)

Egw pantws san tailor kai enchanter protimw na mou dwsoun ta mats kai na mou plirosoun ta "ergatika".An den ta exoun "dagkwnw" ligo stin timi tou craft 'h tou enchant:P

Tespa , emena etsi mou fenete , oti sovari apasxolisi aka douleia,oikogeneia(polles fores)=/ hardcore raiding.

Kai pali, ta grafw auta xwris kanena epithetiko yfos 'h otidipote allo pou isws prosvalei kanena sas

Δημοσ.

Kafeneio δεν διαφωνούμε. Πράγματι hardcore και εργασία και υποχρεώσεις στην ζωή δύσκολα ταιριάζουν. Και εμένα ήταν έκπληξη που μπόρεσα και ανταποκρίθηκα αλλά με ζόρι. Αλλά αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν οτι στις hardcore guilds υπάρχει μια μειοψηφία τέτοια. Σίγουρα όμως οι περισσότεροι είναι παιδιά με αρκετό χρόνο στη διάθεση τους.

Απλώς λέω ότι πριν το burning Crusade, ήταν πιο εύκολο να κρατάς αυτή την ισορροπία (εντατικό παιχνίδι και υποχρεώσεις) ενώ τώρα μάλλον γίνεται αδύνατο. Αλλά πέρα από αυτό, βλέπω πολλούς καλούς παίκτες να φεύγουν γιατί δεν τους αρέσει το στύλ του παιχνιδιού που σε οδηγεί στο reputation farming με το ζόρι, ή στο farming υλικών.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...