Soultaker1979 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2013 Επιτρέψτε μου να εκφράσω κι εγώ την αποψή μου στο θέμα της παλαιότητας. Θεωρώ ότι η παλαιότητα είναι συνάρτηση τόσο του πότε ξεκίνησε κάποιος αλλά και - κυρίως - της συνέχειας που είχε στο παιχνίδι. Κι εξηγούμαι για να μην παρεξηγηθώ. Επί εποχής Vanilla έπαιξα για ένα μήνα (ξεκίνησα σχεδόν 1-1,5 μήνα αφότου κυκλοφόρησε η eu version), 60άρισα έναν μάγο και το παράτησα. Επι εποχής Tbc ξαναξεκίνησα (περίπου 4-5 μήνες αφότου κυκλοφόρησε) έπαιξα κατάτι παραπάνω, 70άρισα έναν rogue και το ξαναπαράτησα. Επέστρεψα επί WoTLK κι έκτοτε δεν έχω σταματήσει να παίζω, μάλιστα θυμάμαι ελάχιστες μέρες που δεν έχω κάνει έστω ένα login. Κι αναρρωτιέμαι, θεωρούμαι παλαιός παίχτης γιατί έπαιξα το Vanilla και γιατί 60άρισα έναν μάγο; Όχι βέβαια. Μήπως θεωρούμαι παλαιός παίχτης γιατί έπαιξα το tbc για κανα 6μηνο και 70άρισα κι έκανα end raiding; Όχι βέβαια. Αρχής γενομένης όμως από το WoTLK και μετά όπου παίζω συνέχεια, θεωρώ τον εαυτό μου έναν σχετικά παλαιό παίχτη. Κι για να βάλω λίγο μπουρλότο στη συζήτηση, δεν μπορώ να αποδεχθώ κάποιον ως παλαιό επειδή έπαιξε κανα χρόνο το Vanilla, κανα 6μηνο το TbC και πάπαλα. Ούτε φυσικά αυτόν που έπαιζε κανά 5μηνο όλα τα expansion. Γιατί πολύ απλά δεν είχε καμία συνέχεια στο παιχνίδι, πέρα από το ότι τα έσκαγε για 6 μήνες και μετά έκραζε για να τα ξανασκάσει μετά από 6 μήνες. ΥΓ. Δεν ξέρω εάν είδατε τα features του 5.4 αλλά σας προκαλώ να δείτε το feature για τους Virtual Servers. Ουσιαστικά κάνουν virtual merging στους servers, το οποίο ως ιδέα είναι πολύ καλύτερη από το να φορτώσουν όλους τους Servers του low population σε έναν και μετά καλημέρα queue, προβλήματα με τις μεταφορές κοκ, αφού οι παίχτες όπου θα είναι από Servers υπό τον μεγάλο Virtual Server θα μπορούν να φτιάξουν guild μαζί, να κάνουν raiding, arenas κι εν γένει ότι κάνουν παίχτες που είναι στον ίδιο server. Οπότε διαφαίνεται ότι πήρανε κάποια μηνύματα καταρχήν. ΥΓ2. Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω υπό πια κριτική οι expanssionistas (αυτοί που μπαίνουν μόνο στα expansions και παίζουν για κανα 3 μηνο) και οι patchistas (οι αντίστοιχοι των patches) εκφέρουν γνώμη για το σύνολο του παιχνιδιού. Συγνώμη που θα το γράψω αλλά το παιχνίδι δεν είναι single player game άρα δεν μπορεί ως content κι ως παιχνίδι να κριθεί από αυτό. Το παιχνίδι είναι MMORPG κι ως εκ τούτου έχει να κάνει με σύνολο ανθρώπων κι εκεί βασίζεται το όλο gameplay. Το ότι έχει προφανώς και Single player πράγματα να γίνουν έχει (κάπως πρέπει να τα παίρνουν κι από τους 6μηνους εκεί στην Blizz) αλλά προφανώς είναι υποδεέστερο από το team play στο οποίο έχουν δώσει άλλα πράγματα να κάνουν. 3
paularas Δημοσ. 3 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2013 650+ days played με full activity από us beta -> eu beta -> vanilla naxx clear, -> tbc server 1 kj kill + world 100 glaives set rogue + world 10 @ meters + method -> wotlk grand crusader + many server first -> cata world 3 legendary daggers + raiding με τους paragon + world 1 @ gear και @ dmg meters γι αυτό λέω ότι ο πραγματικά παλιός δεν έχει σχέση με αυτά που ακούγονται αριστερά και δεξιά (ps1: οι περισσότεροι φίλοι μου ήταν / είναι έτσι, απλά δεν γράφουν σε φορα όπως εγώ). όσο για τις νέες προσθήκες, ΝΑΙ είναι φανταστικές και πιστεύω θα βοηθήσουν πάρα πολύ να ζωντανεύσει εκ των έσω το παιχνίδι που ουσιαστικά φαίνεται να μαραζώνει. Στην τελική, σε λίγο θα κλείσει τα 10 χρονάκια του και ήδη είναι πάρα πολλά. Μακάρι να πάει για άλλα τόσα εάν το καταφέρουν μιας και από άποψη lore και δουλειάς ακόμα και τώρα εάν το ξεκινήσει κάποιος αξίζει να τα ψάξει όλα (από strat / scolo / ubrs ) έως τα νέα 5άρια της pantaria 1
paularas Δημοσ. 3 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2013 ακόμα απορώ πως δεν έπεξα καθόλου αυτό το exp και κρατιέμαι και δεν μπαίνω (το σταμάτησα εδώ και πόσους μήνες αλλά δεν με πάει καρδιά να σταματήσω την συνδρομη γμτ. για τόσο πρεζάκι μιλάμε)
GaGaS_Thess Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Ο community manager της Blizzard επιβεβαίωσε το ενδεχόμενο. Τη μόδα των καιρών στους MMO τίτλους φαίνεται να θέλει να ακολουθήσει και η Blizzard για το διάσημο MMORPG της, καθώς φαίνεται πολύ πιθανό να εισάγει στο σύμπαν του World of Warcraft αντικείμενα που θα μπορείτε να αποκτήσετε επί πληρωμή. Η υποψία για αυτή την κίνηση δημιουργήθηκε όταν εμφανίστηκε το λεγόμενο "Enduring Elixir of Wisdom" στον Public Test Realm (έναν ειδικό server όπου γίνεται έλεγχος για τα επερχόμενα patches του παιχνιδιού). Το συγκεκριμένο ελιξίριο, σύμφωνα με την περιγραφή του, θα αυξάνει τα experience points από την εξόντωση τεράτων κατά 100%. Το σημαντικότερο σημείο της περιγραφής του είναι η αναφορά στο ότι το αντικείμενο θα είναι διαθέσιμο στο 'in-game store του World of Warcraft. Ο Zarhym, community manager της Blizzard, επιβεβαίωσε το γεγονός στο forum του Battle.net λέγοντας πως οι developers διερευνούν την πιθανότητα να προσθέσουν την επιλογή για την απόκτηση αντικειμένων εντός του παιχνιδιού έναντι χρηματικού ποσού. Όπως είναι φυσικό υπάρχουν ανησυχίες ανάμεσα στους gamers του World of Warcraft σχετικά με την πιθανή αλλαγή των ισορροπιών από παίκτες που μπορεί να υπερτερούν άδικα ''αγοράζοντας'' την πρόοδό τους. Πηγή : www.gameworld.gr Μήπως έφτασε η ώρα του F2P ?
ChrisAce Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Μήπως έφτασε η ώρα του F2P ? Με κάπου 8.000.000 συνδρομητές ακόμα..νομίζω είμαστε πολύ μακριά από το να γίνει αυτό.. Ίσως αν χάσει 1 νούμερο ακόμα από το 7ψήφιο των ενεργών συνδρομητών, τότε κάτι γίνετε..
paularas Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 μπορούν να το κάνουν έτσι ώστε αυτά που θα πουλάνε μέσω του shop θα είναι παραπάνω από τα λεφτά των καρτών. βάσει των μετρήσεων, αν το rmah του diablo πήγαινε καλά θα έβγαζε / παίκτη παραπάνω χρήματα τον μήνα από όσα η συνδρομή του wow
liopyr Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Όπως είναι φυσικό υπάρχουν ανησυχίες ανάμεσα στους gamers του World of Warcraft σχετικά με την πιθανή αλλαγή των ισορροπιών από παίκτες που μπορεί να υπερτερούν άδικα ''αγοράζοντας'' την πρόοδό τους. Σιγά την πρόοδο που αγοράζεις. Πολύ πιο σοβαρό πρόβλημα είναι το black market ah που έδινε (δίνει ακόμα); hc gear, αν σκεφτεί κανείς πόσοι αγοράζουν gold από κινέζους. 1
Soultaker1979 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Σιγά την πρόοδο που αγοράζεις. Πολύ πιο σοβαρό πρόβλημα είναι το black market ah που έδινε (δίνει ακόμα); hc gear, αν σκεφτεί κανείς πόσοι αγοράζουν gold από κινέζους. Όχι μόνο δίνει φίλε μου, του δίνει και καταλαβαίνει... Εχθές ή προχθες έβλεπα ένα 535 ilvl που εάν θυμάμαι καλά είναι πιο μεγάλο από το ilvl σε hc στο ToT!!! Πάντως σίγουρα είναι πολύ μεγαλύτερο από το 522 που δίνουν τα normal...
GaGaS_Thess Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 ενταξει ισως το κανει πιλοτικα και αν δει οτι επιασε και βγαζει φραγκα καλα να κοψει την συνδρομη και να χωσει ενα RMAH
Soultaker1979 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Έχω την εντύπωση ότι προσπαθεί να δώσει boosting σε κόσμο που δεν μπορεί να είναι online και να φαρμάρει ατελείωτα, αλλά έχει το χρήμα να δώσει για να πάρει. Ουσιαστικά μάλλον κάνει targeting τις ηλικίες άνω των 27 - 30 όπου στο μεγαλύτερο ποσοστό τους δεν έχουν τον χρόνο για φουλ φάρμινγκ (κρίνοντας από τον εαυτό μου). Από την άλλη, μου φαίνεται αδιανόητο κάτι τέτοιο να γίνει πχ για τα pvp όπου εκεί πραγματικά το unbalancing θα πετάξει έξω περισσότερο κόσμο από ότι θα βάλει. Για το PvE δεν ξέρω κατά πόσο θα φέρει αποτελέσματα, εκτός του ότι όλοι οι άσχετοι που ενδεχομένως να έχουν χρήμα αλλά από abilities είναι γκαου-μπιου οπότε απλά κάνουν ακόμη χειρότερο το daily Processing (e.g scenarios, dungeons, lfrs etc). Έχοντας υπόψη ότι ήδη κάνουν developing για το επόμενο expansion που εάν το 5.4 κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να το περιμένουμε λογικά Ιανουάριο - Φεβρουάριο 2014, το F2P μου φαίνεται μάλλον χλωμό. Η Blizz θα περιμένει να δει τι θα γίνει με τους virtual servers (όπου πολλοί low - medium population servers θα γίνουν virtual merged) καθώς και με το flexible raid που θα δώσει κίνητρα σε μικρές guilds να κάνουν πράγματα χωρίς να χρειάζεται να αφήνουν κόσμο έξω - εξακολουθώ να πιστεύω ότι θα πρέπει να βάλουν το flexible raid και για 8άρια (αφού θεωρητικώς 8 άτομα από το guild θεωρείται guild achievement και guild run).
Fulgore1 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Εδω υπαρχει υπηρεσια στο F2p League of legends για boost στα ranked και αναλογα με το ποσο ψηλα θες να σε boostαρουν μπορει να φτασει και 400 euro και βεβαια για να ειναι τοσο ψηλα οι τιμες σιγουρα ολο και καποιοι θα το προτιμουν.Οσο για το wow τωρα βγαινει και FF XIV online mmo το οποιο θα ειναι και αυτο με συνδρομη....
GaGaS_Thess Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Πολλα βγηκαν σαν wow killer Και ολα πηγαν απατα .... βαρεθηκα να ακουω για wow killer που θα τσακισει θα κανει θα θα θα θα και μετα απο λιγο να μην παιζει ουτε ο developer .... αστο ..... 1
BlackScorpionX Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 το είπα και στο θέμα του d3, ο κόσμος δεν έχει χρόνο για ατελείωτο farming. στο d3 δε θέλει να φαρμάρει gear / gold για να φτάσει ΚΑΠΟΙΑ στιγμή να καθαρίζει ΜΡ10. Το θέλει σχετικά σύντομα. στο wow δε θέλει να φαρμάρει rep και dailies για να κάνει κάποια στιγμή raid. Θέλει να κάνει raid τώρα. Καλύτερα σε κάθε lfr να έπαιρνες εγγυημένα 1-2 items και τελικά να πήγαινε το guild σε normal και να μέτραγαν τα skills παρά αυτό το πράγμα. Δείτε ποια παιχνίδια είναι στα πάνω τους sc2 dota2 lol κλπ δηλαδή παιχνίδια που μπαίνεις κατευθείαν στην ουσία, δηλαδή το παιχνίδι, χωρίς περιττό farming κλπ (εντάξει, το απαραίτητο farming 10 λεπτών max. σε κάθε παρτίδα δεν είναι το ίδιο με το λιώσιμο του wow / d3... προφανώς...) Οι εποχές άλλαξαν. Τα ΜΜΟ ΟΦΕΙΛΟΥΝ να προσαρμοστούν στις αλλαγές και να έχουν περισσότερη ουσία και λιγότερο farming / grinding κλπ 1
Fulgore1 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Σωστα τα λες αλλα μακρυα απο Lol,μπορει να ειναι δωρεαν κλπ αλλα οταν βλεπω ατομα με 2000wins και βαλε τουλαχιστον 1700 lose να παιζουν λες και παιζουν πρωτη φορα τρελενομαι,για να μην αναφερω στο γεγονος οτι δεν υπαρχει καθολου επικοινωνια ολο βρισιες και report ακους.Για D3 θα διαφωνησω με την εννοια οτι δεν εχει συνδρομη οπως το wow,θα συμφωνησω δε οτι δεν γινεται να κοστιζει 1 χρονο μετα οσο οταν πρωτοβγηκε(60ευρο απο Digital Download απο blizzard store )και αντι να ριξουν την τιμη στο pc,βγαζουν τωρα και Αστειες εκδοσεις για consoles στα 60ευρο.Οσο για rep και dailies απεναντιας αυτο σε αρκετους τους αρεσει γιατι τους θυμιζει τα παλια,δηλαδη dailies να γινεις exalted με faction για να παρεις gear για hc και raids.Ας φτιαχνανε πρωτα το Story και μετα ολα τα αλλα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις