Προς το περιεχόμενο

World Of Warcraft Topic v1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συνήθως το Σεπτέμβρη και με νέο patch γυρνάει κόσμος...

Συγχώνευση server είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ πλέον... Όχι μόνο γιατί είναι λίγος ο κόσμος αλλά και γιατί τα guids δεν τραβάνε. Υπάρχουν πολλά 10αρια με 7-8 παίκτες που δε βγαίνει να κάνουν raid αλλά δεν μπορούν να πάνε και όλοι μαζί σε αντίστοιχων προβλημάτων guild γιατί μετά θα μένουν πολλοί έξω.

Για να δούμε με τα καινούρια raid flexible συστήματα πώς θα πάει...

Το 5.4 που ήδη βγήκανε κάποια features του (όπως το Flexible Raid) θα είναι κάπου τέλη Σεπτέμβρη ή αρχές Οκτώβρη. Τώρα σε ότι αφορά το server merging συμφωνώ ότι θα ήταν πιο βατό να πάρουν τους Low Populated Servers και να τους συγχωνεύσουν έτσι ώστε να γίνουν mid, αλλά αυτό δεν ξέρω πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι. Πιο εύκολο θα ήταν να βγάλουν servers ότι κάνουν shut down και να έχουν free transfer σε άλλους low ή mid servers κι όσοι απομείνουν (γιατί δεν μπαίνουν δλδ) ας τους πάνε φουνταριστούς ή ας τους δώσουν δυνατότητα εάν κι εφόσον ξαναγυρίσουν.

Τώρα, με το θέμα του raiding, νομίζω ότι πολύ σωστά αναφέρεις ότι οι 10αρες guilds έχουν θέματα, αλλά το Flexible Raid δεν τα λύνει (τουλάχιστον όπως είναι στημένο τώρα), καθότι όπως έχει ανακοινωθεί θα μπορείς να κάνεις raid με άτομα από 11 - 24. Ουσιαστικά δηλαδή αντί να προμοτάρει ή να αβαντάρει τις μικρές guilds με αυτό μάλλον τις διαλύει. Δηλαδή κάποιοι φίλοι που έχουν απομείνει και γουστάρουν να παίζουν και να την βρίσκουν μόνοι τους, πρέπει ντε και καλά να πάνε pug ή να συγχωνευτούν.

Εκεί στην Blizzard, αφού πάνω από 5 άτομα δεν το θεωρούν πάρτυ αλλά raid γιατί μεταξύ 5 και 10 παιχτών να μην έχουν flexible raids? Αυτή είναι η απόφαση που πρεπει να πάρουν εκεί σε ότι αφορά το 5.4 για να δουν πώς θα αντιδράσει ο κόσμος. 

• Απαντ. 24,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

κλασικα πραγματα ο κοσμος πεζει για τους πρωτους 2-3 μηνες μετα απο καποιο patch που προσθετει raid και μετα το παραταει γιατι πολυ απλα δεν αξιζει τα 13 ευρο το μηνα η συνδρομη.Αμα το πανε στα 7 ευρο αλλα 13 ειναι απλα παρα πολλα τωρα με τοσα F2p mmo και τα Moba games να κερδιζουν ολο τον κοσμο και δωρεαν,

• Like 1
Δημοσ.

κλασικα πραγματα ο κοσμος πεζει για τους πρωτους 2-3 μηνες μετα απο καποιο patch που προσθετει raid και μετα το παραταει γιατι πολυ απλα δεν αξιζει τα 13 ευρο το μηνα η συνδρομη.Αμα το πανε στα 7 ευρο αλλα 13 ειναι απλα παρα πολλα τωρα με τοσα F2p mmo και τα Moba games να κερδιζουν ολο τον κοσμο και δωρεαν,

Έχω την εντύπωση ότι έχει εξαντληθεί το θέμα αύτο σε προηγούμενες σελίδες σε ποστ του Μαίου. Αλλά αφού το επαναφέρεις fair enough.

Σε ότι αφορά το σχόλιο ότι ο κόσμος πιέζει (ή ήθελες να γράψεις παίζει?) τους 2-3 μήνες κοκ, το βλέπω απόλυτα λογικό. Έχω ξαναγράψει ότι το lfr κατέστρεψε το raiding ουσιαστικά, δίνοντας gear / weapon το οποίο είναι δυσανάλογο τόσο της δυσκολίας όσο και των ικανοτήτων που χρειάζεται το lfr. Αυτό έδωσε και σε πολλούς παίχτες την δυνατότητα να γράψουν εκεί που δεν πιάνει μελάνι τα guild runs κοκ και ουσιαστικά το raiding να γυρίσει περισσότερο σε core guilds και δεν παρέμεινε σε επίπεδα semi-core ή Social levels (όπως πχ στο Cataclysm - Firelands).

Δεν έχω καταλάβει ακόμη γιατί με 7 ευρω θα έπαιζες αλλά με 13 δεν παίζεις (βέβαια εάν πληρώνεις εξαμηνιαία πέφτει αυτό στα περίπου 11,5 ευρώ το μήνα αλλά το αφήνουμε για τώρα). Το ποσό το στάθμισες με συγκεκριμένους παράγοντες / στοιχεία ή απλά ήταν πόσο εσύ ο ίδιος κοστολογείς το παιχνίδι; Γιατί 7 κι όχι 5 πχ, γιατί όχι 15 αλλά να είχες λόγο στο τι είναι να φτιάξει η Blizzard σαν συνέχεια;

Θα ήθελα να θέσω ένα θέμα, κυρίως για τον κόσμο που έχει αποχωρήσει αλλά κι όλους όσοι παίζουν ακόμη (είτε το βαριούνται, είτε όχι). 

Εάν έβγαινε η Blizzard κι έλεγε "Συνδρομητές και φίλοι, πείτε μας τι θα θέλατε να αλλάξουμε στο παιχνίδι αλλά συγκεκριμένα πράγματα κι όχι πχ το lore γιατί απλά δεν σας αρέσει αυτό - ποιο lore θα σας άρεσε;" τι θα απαντούσατε;

Δημοσ.

Το ποσο ειναι απλα συμβολικο δηλαδη και 5 ευρο ακομα καλυτερα,οσο το δυνατον λιγοτερο δηλαδη εννοουσα μιας και χλομο να παει f2p εκτως αμα το κανουν σαν το Rift style.Για το lfr που ανεφερες,εγω προσωπικα θα εκραζα τους casual που το προτειναν και το στηριξαν αλλα τεσπα.Συμφωνω μαζι σου σε οτι εγραψες παραπανω βεβαια :-D .Οσο για το τι να αλλαξει στο lore εγω θα ελεγα να κοιταξει στα 3 πρωτα games δλδ μεχρι το wrath,και για τα raid ας τα κανει 25ρια μονο και lfr μονο 10ρια με loot αντιστοιχο των hc dungeon.Βεβαια ετσι οπως το παει μαλλον θα χρειαστει να φτιαξει αλλο mmo.....

Δημοσ.

αυτά τα περί τεχνικών δυσκολιών για το server merging είναι μια παπαριά και μισή, το έχει ήδη κάνει στην κορέα, όπως επίσης και η άλλη μπαρούφα περί ονομάτων, όταν ήδη έχουν όλοι μοναδικά ονόματα λόγω cross battlegroup πχ gidaras  - twilight's hammer όπως και μοναδικό battlenet όνομα. Οπότε μάλλον θέλει να συνεχίσει το άρμεγμα των κακομοίριδων που ξεβράστηκαν σε "low" και "med" (a.k.a νεκρός  και ετοιμοθάνατος) servers. Εδώ έβαλαν την "προσφορά" του 50% gia transfers κλπ και μόλις έληξε την επομένη διέρευσαν τα περί virtual servers. Και για να κρατάνε οι συνήθως λαλίστατοι prάδες τους στα επίσημα φορουμ σιγήν ιχθύος μάλλον θα είναι η σούπα των crz με ολίγα "καρυκεύματα" για αρένες κλπ. Και το flex το βάζουν για να σπρώξουν τα 25ρια raid που χαροπαλεύουν όταν ο κόσμος περίμενε το σύστημα να υποστηρίζει και τα 10ρια guild που σε low και med servers πάνε κατά διαόλου, όταν μάλιστα οι μπλιζαρνταίοι λένε ότι το σύστημα το φτιάξανε για friends and family guilds (ναι μάλιστα, τα 25ρια είναι friends and family, τι άλλη @@ρια θα διαβάσουμε από τους άμπαλους).

Γενικά έτσι θα πάει η δουλειά και όσο τραβήξει, δεν έχουν καμία διάθεση για ριζικες αλλαγές - βελτιώσεις, τσουκου τσούκου μέχρι το επόμενο exp που κλασικά θα γυρίσει πίσω κανά 3ρι μύρια για 2-3 μήνες και θα ξαναλακίσει, μόνο που τώρα στο wow  δεν μπαίνει νέο αίμα να μειώσει τις απώλειες μιας και είναι πλέον κωλόγερος. Kαι γενικά τα mmo δείχνουν να ξεμένουν από ατμό,  κάτι που φαίνεται απτο πόσο γρήγορα τα sub based το γυρίζουν σε "free" ή εμφανίζονται ως "free" με το release, όταν οι μόμπες εκτοξεύτηκαν μέσα σε 2-3 χρόνια, κοιτάξτε πχ τι γίνεται στα τουρνουά τους και στα  streams σε σύγκριση με το wow που μαζευονται 3 και ο κούκος, τι κατάντια και αυτή να βλέπεις multi rank1 να κάνουν καραγκιοζιές μπας και τσιμπίσουν κανα follower. Ασε το pvp που ακόμη ψάχνουν και ψάχνονται, βάλανε για boss έναν τεχνικό συστημάτων που δούλευε στον στρατό, τον οποίον όταν ρώτησαν στο tweeter τι rating έχει σε αρένα και rbg, είπε ότι παίζει μόνο κανά normal bg γιατί έχει γυναίκα και παιδί και δεν προλαβαίνει :lol:  Ξήλωσαν και το team του titan οπότε ούτε από κει θα δούμε σύντομα φως οπότε μάλλον θα το αφήσουν το κακόμοιρο το wow να ξεψυχήσει αφού πρώτα το ξεζουμίσουν όσο μπορούν..

Το ίδιο συνέβαινε πάντα κατα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Απλά θεωρώ πως όσοι αποχωρήσουν τώρα, πολύ δύσκολα θα γυρίσουν μετά το πέρας του καλοκαιριού.

έχασε 4 μύρια απ΄τον οκτώβριο μέχρι τον μάϊο, για ποιούς καλοκαιρινούς μήνες μιλάς, οι servers είναι με λίγες εξαιρέσεις low και medium εδώ και μήνες, και μάλιστα κατ'ευφημισμό τους λέει low και med, καλύτερα να τους λέγανε "τελειωμένος" και "στα πρόθυρα", πιό ειλικρινείς θα ήταν..

• Like 1
Δημοσ.

@ dungeon master 

αν και λίγο απότομος, έχεις δίκιο και ειδικά στο ότι τα "MMO δείχνουν να ξεμένουν από ατμό"

Ίσως αυτό να είδα στην blizzard και να σταμάτησαν το titan.

Σκεφτείτε λίγο... θα ξεκινούσατε τώρα ένα οποιοδήποτε ΜΜΟ όσοι έχετε full time job και οικογένεια;

Εγώ και το καλύτερο ΜΜΟ ever, δύσκολα θα το ξεκινούσα τώρα. Δεν έχω χρόνο.

Πραγματικά με ΜΜΟ μόνο όσοι έχουν χρόνο μπορούν να ασχοληθούν σοβαρά. Δηλαδή Έλληνες φοιτητές, άνεργοι, συνταξιούχοι.

Οι υπόλοιποι παίζουμε για κάνα 10άρι guild με 2 άντε 3 raids την εβδομάδα κι αυτά αν θα βγουν.

Όσοι έχουν κανονική δουλειά και είναι σε top guilds, τι να πω... μάλλον τους βολεύει το ωράριο της δουλειάς και δεν έχουν όρεξη να κάνουν τίποτα άλλο.

Αλλά ύστερα από τόσα χρόνια, δε θα αφήσω την βραδινή καλοκαιρινή μου βόλτα για να προτετοιμαστώ και να raid-αρω ή για να κάνω dailies. Για κανένα ΜΜΟ.

Δημοσ.

@dungeon master : Αδερφέ τα είπες χύμα και τσουβαλάτα... Και η αλήθεια είναι ότι στα περισσότερα έχεις απόλυτο δίκαιο. Το βασικό θέμα είναι ότι η γενιά του WoW, δηλαδή όσοι ασχολήθηκαν μαζί του απ'αρχής έχει αρχίσει και 'γερνάει' τουλάχιστον σε ότι αφορά το actual playtime. Και πραγματικά θα χρειαστεί κάτι πολύ δυνατό για να επιστρέψει και να μείνει. Όσο η blizzard δεν βοηθά το f&f (κι όχι φυσικά με τα 25άρια αλλά με τα 10άρια) πάπαλα όλα. Το flexi πρέπει να γινει για ομάδες 6-9. Στο κάτω κάτω οι ίδιοι σε αναγκάζουν πάνω από 5 άτομα να το γυρίσεις σε raid, δλδ τι διάολο...

@blackscorpion : Μαζί σου για την καλοκαιρινή βραδινή βόλτα :) Προφανώς είναι προτιμότερη από οποιοδήποτε raid :)

Το ποσο ειναι απλα συμβολικο δηλαδη και 5 ευρο ακομα καλυτερα,οσο το δυνατον λιγοτερο δηλαδη εννοουσα μιας και χλομο να παει f2p εκτως αμα το κανουν σαν το Rift style.Για το lfr που ανεφερες,εγω προσωπικα θα εκραζα τους casual που το προτειναν και το στηριξαν αλλα τεσπα.Συμφωνω μαζι σου σε οτι εγραψες παραπανω βεβαια :-D .Οσο για το τι να αλλαξει στο lore εγω θα ελεγα να κοιταξει στα 3 πρωτα games δλδ μεχρι το wrath,και για τα raid ας τα κανει 25ρια μονο και lfr μονο 10ρια με loot αντιστοιχο των hc dungeon.Βεβαια ετσι οπως το παει μαλλον θα χρειαστει να φτιαξει αλλο mmo.....

Επιτέλους και κάποιος που με καταλαβαίνει με το lfr!!! Συμφωνώ με το θέμα του content του lfr όπως και του loot... Μόνο έτσι θα αρχίσουν να επανέρχονται σε raiding σκηνικό όσοι μπορούσαν. Κι άσε τους άλλους να βλέπουν το content αφού τόσο πολύ το θέλανε.

Δημοσ.

εεε... μπορείς βασικά εάν κάνεις μερικές εκπτώσεις στον ύπνο σου... δουλεία 8-7, γυρνούσα 7:30, raid 8:30 - 12:30, μπάνιο, ύπνος. Δευτέρα - Πέμπτη, Κυριακή. Εάν θες βγαίνει πρόγραμμα με την προϋπόθεση ότι έστω κάνεις world 20-50 max (και πιο κάτω αν γίνεται) και λαμβάνεις έστω μερικές απολαβές. Ειδάλλως, εάν είσαι στο <TO GALA ELIKSE> και φιλάς κατουρημένες ποδιές για να βγάλεις 10άρι με 4 healers, 3 tanks (2 girls 1 cup) 1000000 φορές βόλτα και τέλος 

• Like 1
Δημοσ.

αρχισε παλι τα παλαβα του .... στο battle.net Λεει active μεχτι 19/7/2013 και στο login μου λεει You have used your prepaid card....

και δεν μπορω να μπω ....

Τι σκατα ;

Δημοσ.

Περίμενε πρώτα να τελειώσει το maintenance που κάνει σε όλους τους servers, για να κάνει restart και τις υπηρεσίες του και θα σε βάλει. Στις 14.00 θα είναι και πάλι πάνω.

Δημοσ.

σιγά μην σταματήσει η blizz τα LFR , μάλλον θα τα ενισχύσει για πιο πολύ χρήμα , σκασίλα της για τους raiders ή τους hardcore players (ελλινιστί "καμμένους - βαρεμένους) .

Θα αλλάζει και κανα rotation  σε κάθε νεο patch αλλάζοντας talents και αυξομειώνοντας τις class (nerf κλπ ) και θα κοροιδεύει τον κόσμο για όσο την παίρνει . Μετά θα κυρήξει το end game , αφού βγάλει κανα 5-6 exp ακόμη για τα θύματα αναμασώντας τα ίδια και τα ίδια . Το παιχνίδι αυτό ουσιαστικά τελείωσε με τον LKing , εκεί ήταν το pick του , τα επόμενα είναι απλά αρπαχτές .

Δημοσ.

*peak  :P

γιατί θύματα ρε; και γιατί αρπαχτές; Δεν μπορείς να πεις ότι δεν κάνουν δουλειά, άλλο αν την κάνουν σε λάθος κατεύθυνση για ορισμένους. 

Είναι αυτό που είπε κάποιος φίλος παραπάνω, και πολύ απλό και αποδοτικό γι αυτούς: Κρατάει τους μεγάλους πλέον που ξεκίνησαν πιτσιρίκια με πιο εύκολα raids που απαιτούν λιγότερο χρόνο και οργάνωση - και φέρνει και νέα πιτσιρίκια που μπορούν πολύ εύκολα να παίξουν το παιχνίδι πατώντας κανά 2 κουμπάκια.

Το αν υπάρχει πλέον σοβαρό end game content για hardcore players δεν το ξέρω γιατί ανήκω στην 1η κατηγορία ηλικιακά. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν υπάρχει όμως να πω την αλήθεια - ας με διαψεύσει κάποιος αν δεν είναι έτσι. Όποιος γκρινιάζει ας μας δείξει το armory του με καθαρισμένα full τα πάντα σε hc και να μας πει πόσο χρόνο διέθεσε.

Το post μου δεν είναι τόσο σοβαρό όσο μπορεί να φαίνεται, κουβέντα να γίνεται, χεστήκαμε κιόλας δηλαδή.

όσο για τον tlpd που έγραψα καμμιά σελίδα πριν, τον ξαναπέτυχα σε taxi. φαίνεται πως όταν είσαι σε taxi δεν είσαι σε crz γι' αυτό τον βλέπεις - και γι'αυτό εξαφανίζεται όταν προσγειώνεσαι και τον ψάχνεις, γιατί πλέον είσαι σε crz. cool story broh

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@ dungeon master 

αν και λίγο απότομος, έχεις δίκιο και ειδικά στο ότι τα "MMO δείχνουν να ξεμένουν από ατμό"

Ίσως αυτό να είδα στην blizzard και να σταμάτησαν το titan.

Σκεφτείτε λίγο... θα ξεκινούσατε τώρα ένα οποιοδήποτε ΜΜΟ όσοι έχετε full time job και οικογένεια;

Εγώ και το καλύτερο ΜΜΟ ever, δύσκολα θα το ξεκινούσα τώρα. Δεν έχω χρόνο.

Πραγματικά με ΜΜΟ μόνο όσοι έχουν χρόνο μπορούν να ασχοληθούν σοβαρά. Δηλαδή Έλληνες φοιτητές, άνεργοι, συνταξιούχοι.

Οι υπόλοιποι παίζουμε για κάνα 10άρι guild με 2 άντε 3 raids την εβδομάδα κι αυτά αν θα βγουν.

Όσοι έχουν κανονική δουλειά και είναι σε top guilds, τι να πω... μάλλον τους βολεύει το ωράριο της δουλειάς και δεν έχουν όρεξη να κάνουν τίποτα άλλο.

Αλλά ύστερα από τόσα χρόνια, δε θα αφήσω την βραδινή καλοκαιρινή μου βόλτα για να προτετοιμαστώ και να raid-αρω ή για να κάνω dailies. Για κανένα ΜΜΟ.

πάντα έτσι πήγαινε η δουλειά, άνεργοι και φοιτητές είναι τα καλύτερα πελατάκια στα mmo, χρονοχασούρα δίχως πάτο είναι έτσι και αλλιώς. Και πάντα κάποιοι το παρατούσαν λόγω βαριεστημάρας, έλλειψης χρόνου κλπ. Η διαφορά είναι ότι μέχρι και το κατα έμπαινε νέο αίμα και αναπλήρωναν την "αιμοραγία", δεν σταμάτησαν φυσικά οι γεννήσεις. Απλά το wow είναι πλέον αρχαιολογία και λογικό είναι να μην το γουστάρει η νέα γενιά παικτών και να ψάχνεται για κάτι διαφορετικό, όπως η δική μου γενιά έπαιζε tower of doom και killer instinct και όχι pacman και galaxian. Δεν έχει να κάνει δλδ με τους "παπούδες" των 25+ που το παρατάνε γιατί πλέον έχουν χίλια δυο άλλα σημαντικά να ασχοληθούν. Τώρα η ίδια η blizzard βγαίνει και λέει φόρα παρτίδα ότι περιμένει να συνεχιστεί η μείωση συνδρομών τουλ μέχρι το τέλος του χρόνου. Εχω παρατημένους chars σε καμιά 7-8 σερβερ και αν εξαιρέσω τον stormscale, οι άλλοι είναι σχεδόν έρημοι, και μιλάω για σερβερ που μεχρι και το wrath έσφυζαν από ζωη και τώρα είναι κρανίου τόπος. Το βλέπεις στο chat, στα rbg που ψάχνεις με τις ώρες μπας και βρείς κάνα διαθέσιμο, στα guild που διαλύονται με συνοπτικές λόγω έλλειψης ατόμων. Φταίει βέβαια για την κατάντια του pve και η λαίλαπα το raid finder αλλά και στο pvp τα ίδια χάλια βλέπουμε.

Τεσπα μακάρι να μην έδερνε την blizzard η αλαζονεία της κορυφής και το σύνδρομο του θεού και να έκανε εστω και το ελάχιστο για να σουλουπώσει την κατάσταση δλδ server merging και να άφηνε τις πομπώδεις μ@λ@κιες περί virtual server. Οφείλει σε όσους της τα έσπρωχναν τόσα χρόνια και χωρίς να φταίνε "ναυάγισαν" σε σερβερ - ερημονήσια να δώσει το αυτονόητο δλδ μια ευκαιρία για νέα αρχή. Αλλά βλέποντας πως λειτουργεί εδώ και χρόνια και ειδικά από το 08 και μετά φοβάμαι ότι θα παρουσιάσει θριαμβεύτικά άλλη μια σαχλαμάρα τύπου crz για να μην χάσει τα $$ από τα transfers..   

Επεξ/σία από dungeon master
Δημοσ.

το παιχνίδι εξακολουθεί να έχει κορυφαίο PvE που δεν βρίσκεις σε κανένα άλλο ΜΜΟ...η μεγάλη του πληγή είναι το PvP και το balance μεταξύ των class που έχει γίνει ένα τεράστιο joke...με κάποια class απλά δεν χτυπάς ποτέ υψηλό rating έτσι απλά επειδή γουστάρουν να boostάρουν συγκεκριμένα class

είχα διαβάσει σε συνέντευξη του υπεύθυνου του PVP (ξεχνάω το όνομα του) στο MMO Champion, γιατί ο retri Paladin υστερεί τόσο σε σχέση με άλλα plate και δεν υπάρχει στα υψηλά rating (προ 5.2 αυτό)...η απάντηση του?ναι είναι αλήθεια οπότε παίξτε Holy Paladin που είναι OP...με τέτοια απάντηση λες και ένα αει γαμ@#$ και τελειώνεις,,,από την στιγμή που υπάρχουν τόσοι παίκτες να πληρώνουν ακόμα συνδρομή και ακόμα περισσότερο transfers κτλ κτλ δεν αλλάζει τπτ...ούτε TITAN, ούτε servers merge φυσικά...από εμένα έφαγε άκυρο μέχρι να κάνει κάτι με το PvP

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...