Προς το περιεχόμενο

World Of Warcraft Topic v1

Aias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

εδω καποιοι εχουν αφιερωσει απιστευτο χρονο, (εγω 435 days /played) ολα αυτα τα χρονια και δεν νομιζω πως προκειται να αλλαξουν mmo και να επενδυσουν ξανα απο την αρχη σε αλλο οτι και να υποσχεται.

ειναι και θεμα συνηθειας πλεον τι να πω....

όπως το είπες, "κάποιοι", οι πολλοί όμως είναι casual, γυρνάνε σαν τους βεδουινους από mmo σε mmo και αυτούς κυνηγάνε όλες οι εταιρίες πλέον, εσένα σε έχει σιγουράντζα, γιατί να σκοτιστεί? o ένας βγάζει λοιπόν το Κ-5 kung fu panda expansion του με μπόλικη γέμιση ποκεμον, ο άλλος βάζει mechanics από moba με γέμιση fps, που μπορεί να παίξει και ο έχων iq ραδικιού και ότι αρπάξει ο λοκός τους..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 24,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Η Arena Net δεν επέλεξε τυχαία να είναι το gw2 χωρίς subscription. Μπορεί αρχικά πολλοί να κρατήσουν το subscription στο wow ενώ θα παίζουν gw2, αλλά σε μάκρος χρόνου η συντριπτική πλειοψηφία θα παραμερίσει το ένα παιχνίδι σε βάρος του άλλου. Το παραμερίσει στην περίπτωση του subscription based σημαίνει ότι κάποια στιγμή θα το παρατήσει, ενώ στην περίπτωση του b2p μπορεί να παίζει που και που.

Και παρότι το gw2 φαίνεται πολλά υποσχόμενο, είναι αυτό που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να παραμεριστεί. Κι αυτό γιατί δεν παύει να είναι ένα νέο game που ακόμη και άρτιο από τεχνικής άποψης να είναι, έχει να "ανταγωνιστεί" το content του wow που είναι αποτέλεσμα πολλών χρόνων ανάπτυξης και πάρα πολλοί παίχτες έχουν επενδύσει σε αυτό πολύ απ' τον χρόνο τους.

Αλλά έτσι όπως το βλέπω εγώ εκεί βασίζεται και η Arena Net. Αν το gw2 ήταν subscription based θα ήταν καταδικασμένο, όσο καλοστημένο και να έβγαινε. Τώρα όμως, δίνεται η δυνατότητα σε παίκτες που δεν είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν ένα παιχνίδι που παίζουν χρόνια, να δοκιμάζουν κάτι διαφορετικό που και που, το οποίο ενδεχομένως σταδιακά να κερδίζει και περισσότερο μέρος από τον χρόνο τους.

Προσωπικά δε νομίζω ότι το gw2 θα φέρει την "επανάσταση" στα MMO. Αλλά πιστεύω ότι με βάση την μέχρι τώρα πορεία του, έχει μια σοβαρή πιθανότητα να κρατήσει περισσότερο κόσμο ενεργό, είτε περιστασιακά είτε τακτικά, από ότι τα μέχρι τώρα ΜΜΟ μετά το wow.

• Like 1

Εδώ το swtor και έπεσε κάτω από μύριο και θα το κάνουν free to play. Το swtor το οποίο πραγματικά είχε καλές προοπτικές να πάει καλά (με βάση το lore κτλ). Πραγματικά πιστεύω ότι η έλλειψη ανταγωνισμού είναι επιβλαβής και για εμάς (κυρίως) αλλά και για το wow. Όταν οι άλλοι δεν παρουσιάζουν τίποτα το αξιόλογο και πρωτοποριακό η blizz γιατί να τα δώσει όλα;

όπως το είπες, "κάποιοι", οι πολλοί όμως είναι casual, γυρνάνε σαν τους βεδουινους από mmo σε mmo και αυτούς κυνηγάνε όλες οι εταιρίες πλέον, εσένα σε έχει σιγουράντζα, γιατί να σκοτιστεί? o ένας βγάζει λοιπόν το Κ-5 kung fu panda expansion του με μπόλικη γέμιση ποκεμον, ο άλλος βάζει mechanics από moba με γέμιση fps, που μπορεί να παίξει και ο έχων iq ραδικιού και ότι αρπάξει ο λοκός τους..

Εντάξει τα pandas δεν ήταν και η καλύτερη επιλογή αλλά σαν φυλή τα περιμένα (ότι θα εμφανιστούν κάποια στιγμή) από όταν πρωτοξεκίνησα γιατί τα είχαν εμφανίσει και στο warcraft III tft.

Όσο για το πόκεμον...ναι...χμ...δεν έχεις και άδικο αλλά του δίνεις σημασία χωρίς να χρειάζεται και το κάνεις να φαίνεται πολύ άσχημο. Είναι άλλο ένα feature του παιχνιδιού διασκεδαστικό, τουλάχιστον, και δε νομίζω ότι επηρεάζει αρνητικά το παιχνίδι, μάλλον προσθέτει.

Το θέμα είναι να δούμε τι θα κάνουν με το υπόλοιπο περιεχόμενο του παιχνιδιού.

Γνώμη μου είναι πάντως ότι η beta + ptr + mmo-champion κάνουν πολύ κακό στο wow. Σκέψου ότι κάποιοι ήδη θα έχουν ψιλοβαρεθεί το καινούριο expansion και δε θα τους μείνουν και πολλά για να ανακαλύψουν! Γι αυτό και εγώ δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με beta / ptr γιατί χάνεται όλη η μαγεία! Δε λέω να μην υπάρχει beta / ptr αλλά κάπως πιο περιορισμένα, να μην αποκαλύπτονται τόσα πολλά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το lore η blizzard το έχει κάνει ταναπου εδώ και χρόνια, να μην ξαναλέμε γιατί μας φορτώνει τ' 'αρκούδια, δεν έχει νόημα. Υπήρχαν αμέτρητες θεματολογίες με μπόλικο φαι για expansion, πιο "ώριμες" και πολύ πιο ενδιαφέρουσες από κάτι χαζά που βλέπαμε στην tv σε ηλικία δημοτικού. Το θέμα με τις σαχλαμαρίτσες τύπου ποκεμον είναι ότι παίρνουν development time που θα μπορούσαν να διαθέσουν εκεί που "πονάνε" πχ class balance, content κ.α

O ptr είναι απαραίτητος, χωρίς τις χιλιάδες εθελοντών-testers, mmo της προκοπής δεν βγαίνει. Η beta έγινε σχεδόν open, γιατί 1ον έπρεπε να κρεμάσει καρότο μπροστά απ'το anual pass, 1,2 μύρια πελατάκια κράτησε με αυτό και το d3, παρά την πτώση που είχε μέχρι τότε. Και 2ον για να δώσει κάτι ν'ασχολείται ο κόσμος, μέχρι να βγει το Mop. Το cata βγήκε τέλη 11/11, και το μοπ θα βγει τέλη 10/12, σχεδόν 1 χρόνο μετά. Για να μην επαναληφθεί λοιπόν το σκηνικό του wrath με το κόσμο να τους βρίζει δικαιολογημένα, γιατί τον παράτησαν στο ίδιο raid για 1 χρόνο, έδωσαν κλειδια με το κιλό. Κέρδισαν και το μπόνους του τσάμπα testing, οπότε όλα οκ (για την blizzard)

Επεξ/σία από telarin

Προσωπικά δε νομίζω ότι το gw2 θα φέρει την "επανάσταση" στα MMO. Αλλά πιστεύω ότι με βάση την μέχρι τώρα πορεία του, έχει μια σοβαρή πιθανότητα να κρατήσει περισσότερο κόσμο ενεργό, είτε περιστασιακά είτε τακτικά, από ότι τα μέχρι τώρα ΜΜΟ μετά το wow.

Κανένα mmo δεν πρόκειται να φέρει επανάσταση απλά γιατί τα έχουμε δει όλα. Δεν υπάρχουν μόνο οι triple A τίτλοι στον χώρο, έχουν βγει και βγαίνουν συνεχώς αμέτρητα νέα mmo, τα περισσότερα "free", από μικρές εταιρείες, χωρίς budget 100+ εκατομυρίων δολαρίων, που "πλέουν" μόνο σε ρηχά, γνώριμα "νερά". Αλλά και οι "μεγάλοι" ποντάρουν παντα στα σίγουρα, οι και καλά "νεωτερισμοί" τους είναι συνήθως ξαναζεσταμένο φαί. Απλώς έχουν τις κατάλληλες άκρες για να πουλάνε τις παπάντζες τους στην μάζα, τπτ παραπάνω. Πάρε το Wow, casual έκδοση του everquest ήταν, απλά εκμεταλεύτηκε το όνομα που έφτιαξε σe άλλα είδη games και κατάφερε να χώσει στον χώρο κόσμο που δεν είχε ιδέα τι να περιμένει, και επειδή "in blizzard we trust" ειδικά το 2005, ακόμη και το προβληματικό από πολλές απόψεις, πρώτο mmo της, έγινε ηγέτης, τρομάρα του. Αλλά από πρωτοπορίες, @@. Τσέκαρε και το thread του εδώ στο ινσόμνια από την αρχή όμως για να ρίξεις μπόλικο γέλιο, μυρωδιά μιλάμε από mmo, βλέπεις ήταν άβγαλτα στον χώρο. 'Oτι τους έδινε η μαμά blizzard το κατέβαζαν αμάσητο. Το ίδιο και στα ξένα φορουμ βέβαια, σιγά μην υπήρχαν τότε 12 μύρια ταγμένοι χαρντκοράδες που' χαν παίξει κάποιο απ'τα eq, uo, daoc κλπ. ποιό vanila wow, παιδική χαρά μπροστά τους λέμε.

Πάρε και την α-νετ, που μας έχει ζαλίσει τον έρωτα με διάφορα "αβαν γκαρντ" πχ τα dynamic events, λες και δεν τα έχουμε ξαναδεί στο ριφτ με την μορφή των, τι άλλο, ριφτς, και στο warhammer σαν public quests. Τα ίδια και στο spvp, που το πήρε απ΄το gw1 και μάλιστα το γκρεμοτσάκισε, όποιος ασχολήθηκε με το 1 καταλαβαίνει. Και το αυτό ισχύει για όλα τα "πρωτοποριακά" του. Βγήκαν στην γύρα, μάζεψαν ότι τους άρεσε και τα προσάρμοσαν στην casual λογική. ¨Ελα όμως που κατάφερε να παραμυθιάσει αρκετούς ότι "ήρθε το τέλος" στα mmo με τη άφιξη του, πάλι καλά που δεν το κυκλοφορούν 21-12, αν και είμαι σίγουρος ότι θα το έκαναν αν δεν πλησίαζε στον ορίζοντα το μοπ. Μάρκετινγκ για βραβείο guiness, νόμπελ και οσκαρ μαζί οι τύποι λέμε.

το lore η blizzard το έχει κάνει ταναπου εδώ και χρόνια, να μην ξαναλέμε γιατί μας φορτώνει τ' 'αρκούδια.....

Καλά έχω λιώσει στα γέλια! Τι σου κάνανε ωρέ τα συμπαθή αρκούδια; Πες μου τι παιδικό τραύμα έχεις; Μπας και πήγες κάνα καμπινγκ και σου την πέσανε τ'αρκούδια και σου πήραν το φαΐ;! :P

Αν και δε συμφωνώ 100% με την αποψή σου, έχεις πολλά points.

Δεν ξέρω πώς είναι δυνατόν να έχεις διαφορετικές κλάσεις (και τόσες πολλές) 3 διαφορετικά specs στην κάθε μία και να είναι balanced όλες μεταξύ τους για pvp αλλά και συνάμα ικανές για pve (κάτι που αρκετοί ζητούν, ουσιαστικά). Άσε που υπάρχει και η σχετική γκρίνια "pure dps vs hybrids κτλ". Θα μου πεις βέβαια, εδώ σε θέλω να δείξεις πόσο μάγκισσα εταιρεία είσαι, όχι σε pet battles...οπότε ναι...είναι λίγο μ...ία να βγάζουν pet battles όταν μπορούν να ρίξουν βάρος αλλού.

Επίσης 21-12 εντάξει ημερομηνία καλή θα ήταν αλλά θα μπορούσαν να το βγάλουν και 12-12-12, ξέρεις όλα τα 12αρια μαζί κ'έτσ'.

πάντως, πριν κάποιος παλιός παίκτης σταματήσει το παιχνίδι, καλό θα ήταν να δοκίμαζε και για 1 φορά να παίξει end game με κάποιο μεγάλο world 5,10 - 50 max guild να δει και πως είναι το raiding από την "καλή" πλευρά ώστε να είναι γεμάτος εμπειρίες.... τώρα αν δεν μπορεί ενώ είναι παλιός παίκτης, ίσως κάνει κάτι λάθος όλα αυτά τα χρόνια

Λοιποοοον, ειπα να το ξανα αρχισω να θυμηθω τα παλια.

Ημουνα απο το 2004 οποτε και ξεκινησε η περιπετεια με Orc Hunter στον Aggramar.

Θα μου προτεινετε Server(PvP ή PvE, δεν εχω ιδιαιτερο προβλημα) και Guild αν υπαρχουν με Ελληνες, καλο community και αντιστοιχο forum?

Casual player ειμαι αλλα με πολυ ελευθερο χρονο. :-)

με βαση τον πληθυσμο αλλα και το faction επελεξε server

http://wow.realmpop.com/eu.html για να μην εισαι ατυχος και πεσεις σε αδειο .

κοιτα και το http://www.wowprogre...rank/eu/lang.en αν σε ενδιαφερει το progress.

για ελληνικα guilds ..... μακρια θα ελεγα εκτος αν δεν σε πειραζει να μοιραζουν τα loot οι "κολλητοι" μεταξυ

τους :P

ποπό.. ακόμα realm 1 world 1-10 gearscore.... και μετά από 5 μήνες...

Δεν μπήκε καινούριο gear. Αν ήσουν κορυφή πριν από πέντε μήνες, κορυφή θα είσαι και τώρα! :P

Άντε στην καλύτερη κάποιοι να πλησιάσουν κτλ και φυσικά φυσικά εδώ και 3 μήνες οι περισσότεροι έλιωσαν στο diablo.

To θέμα είναι ότι έφτασες να είσαι εκεί :D

με βαση τον πληθυσμο αλλα και το faction επελεξε server

http://wow.realmpop.com/eu.html για να μην εισαι ατυχος και πεσεις σε αδειο .

κοιτα και το http://www.wowprogre...rank/eu/lang.en αν σε ενδιαφερει το progress.

για ελληνικα guilds ..... μακρια θα ελεγα εκτος αν δεν σε πειραζει να μοιραζουν τα loot οι "κολλητοι" μεταξυ

τους :P

Αυτό που λες για τα ελληνικά guilds δεν ισχύει απόλυτα ή μάλλον δεν ισχύει σε όλα!

ισχυει στα περισσοτερα...

οποτε ειτε τα δοκιμαζεις μεχρι να βρεις καποιο που να σ'αρεσει (ισως παρει χρονο, ισως οχι)

μπαινεις σε καποιο guild με ξενους που εχεις περισσοτερες πιθανοτητες να ειναι "normal"

Αυτό που λες για τα ελληνικά guilds δεν ισχύει απόλυτα ή μάλλον δεν ισχύει σε όλα!

Καλώς η κακώς, τα αμιγώς ελληνικά guilds έχουν βγάλει κακή φήμη, κυρίως για αυτό που έγραψε ο φίλος παραπάνω. Οι 'κολλητοί' δίνουν και παίρνουν.

Από την άλλη, υπάρχουν πολλά international guilds με αρκετούς έλληνες στη σύνθεσή τους, στην πλειοψηφία τους άνω των 25, κάτι που τα κάνει ιδιαίτερα ελκυστικά, κυρίως για αυτούς που δεν έχουν ιδιαίτερο θέμα με τα αγγλικά (καθότι όλα πρέπει να γράφονται ή να λέγονται στα αγγλικά - gchat, rchat, pchat, ventrilo etc).

Τώρα, επειδή σίγουρα υπάρχει και κόσμος όπου είτε δεν κατέχει είτε δεν γουστάρει τα αγγλικά και προτιμά τα greeklish :) ενδεχομένως να βρούν μια αξιόλογη ελληνική guild. Αμιγώς ελληνική και αξιόλογη (όχι σε ότι αφορά progress, αλλα σε ότι αφορά άτομα και σοβαρότητα στα καθημερινά κοκ) δεν ξέρω.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...