Nazre Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 Λοιπόν' date=' εγω εφτασα 28 level σε game time ούτε 8 μέρες. Οπότε ειναι απολύτως λογικό να βρίσκεσαι με τέτοια stats και τόσο gold. Εγω ημουν αυτο που ονομάζεται "grinder" κατα διάφορες φάσεις του παιχνιδιού. Δηλαδή καθόμουν και έβρισκα ποια mobs δινουν το μεγαλύτερο ΧΡ/time. Εσυ τα λεφτά τα μάζεψες κανοντας αγοραπωλησίες, "εις βάρος" του χρόνου (ή μάλλον εις βάρος του ratio XP προς time played). Τα 90 gold που εβγαλα εγω ΟΡΙΑΚΑ οταν πηγα 40 (91g ακριβως) ειναι πολυ ακραίο νουμερο γιατί ναι μεν πούλαγα τα πάντα, αλλά έκανα focus σε πράγματα μόνο πράγματα για να ανέβει το level μου. Επειδή κ εγώ οικονομολόγος είμαι, και οι 2 περιπτώσεις είναι efficient, αλλά σαφώς όταν έχεις συγκεκριμένο χρονικό όριο, το δικό μου approach ήταν πιο αναγκαίο για να φτάσω οσο το δυνατον πιο γρηγορα ψηλα. Και το θεμα ειναι οτι εγω απτην αρχή έπαιζα με αλλα 3 ατομα ελληνες που ξεκινησαμε level 1 μαζι. Απλά στην πορεία γυρω στο 28 εφυγε ο ενας, και ο αλλος γυρω στο 40, και εμεινα εγω με ενα αλλο παιδι. Στις περιπτωσεις λοιπόν αυτές, αναγκαστικά επρεπε να επιταχυνω το ρυθμό μου γιατί κάποια παιδιά δεν δούλευαν και ειχαν την πολυτέλεια να μαζέυουν οτι θέλουν για να πουλάνε.. Εγω είτε θα level-αρα ΤΑΧΙΣΤΑ ή απλά δεν θα μπορούσα να είμαι στο group τους! [/quote'] Αδράζοντας την ευκαιρία, φίλε, έκανα λάθος είναι 6 ημέρες παιξίματος και 13 ώρες και όχι 13 μέρες, με αυτά τα stats που περιέγραψα στο prost μου. Μπέρδεψα τις ημέρες με τις ώρες. Λυπάμαι που το έκανα αυτό γιατί έγινε μεγάλο θέμα. Λοιπόν θα γράψω τα stats αναλυτικά και το playing time την Κυριακή το βράδυ και θα κάνω post με τα απολύτως σωστά την Δευτέρα.
Nazre Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 Tote giati mas rotas? Ρωτάω γνώμες για να κάνουμε διάλογο. Όταν δεν θέλεις να σου απαντήσω τότε δεν θέλεις διάλογο ή αντίλογο. Τα forums έχουν να κάνουν πολύ με αυτό. Μήπως βρίσκεσε σε λάθος μέρος?
Nazre Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 Aυτο που προσπαθούμε να σου πουμε χωρίζεται σε 2 μέρη' date=' το ένα ειναι το κομμάτι του Guild, και το άλλο σχετικά με το τί skills έχει ο χαρακτήρας σου και πως *ΘΑ* τον παίζεις ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ. Και λέω αναγκαστικά γιατί αν δεν τον παίζεις όπως ο κόσμος περιμένει να τον παίξεις, τότε πολυ απλά δεν θα σε προτιμάνε σε κανένα high level instance. Όπου high level = Stratholme, UBRS, LBRS & Scholomance.. (θα ελεγα και Dire Maul αλλα κανενας δεν ασχολείται,εγω δεν πήγα ποτε ας πουμε). Κανέανς δεν θέλει ο priest να αρχίζει τα damage απο εδω και απο εκει. Οταν θα εισαι σε ενα group με 10 (Str/Scho/LBRS) ή 15 ατομα (UBRS), το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ που θα θελουν απο σένα ειναι να κανεις damage... Οπότε απλα καποια παιδιά που εχουν παίξει ΠΟΛΥ τον priest & healer γενικότερα, σε προιδεάζουν για το τί θα ακολουθήσει. Στα δε END game instances (BWL/Onyxia/ZG & MC) εκεί όχι μόνο δεν παίζει να κάνεις damage, αλλά (αν ειναι οργανομένο το guild) δεν παίζει ΚΑΝ να πηγαίνεις μαζί τους αν δεν εισαι 100% healer...Δηλαδη shadow priest ξέρω ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ, αλλα και αυτοί έχουν αλλα items για κάθε φάση,δηλαδή αλλα items για MC, αλλά για farming κλπ... Τωρα για το guild, δωσε μου 45mins χρονο να πάω σπιτι, γιατι ειμαι στη δουλεια και πρεπει να φυγω! [/quote'] Αυτό είναι ένα θέμα που θα το συζητήσω, αν με απασχολήσει πιο μετά. Τώρα αυτό που θα ήθελα είναι να μιλήσουμε για tactics σε low lvl Duels. Το build μου θα το ανανεώσω κάποια στιγμή προς το παρόν έχω επενδύσει μόνο σε shadow γιατί θέλω να πάρω shadow form. Μόλις γίνει αυτό (lvl 40 νομίζω) θα γυρίσω στο disp. Σε ένα προσχέδιο που έχω κάνει και αφού έχω διαβάσει όλα τα talents μάλλον θα πάει 31 Shadow/ τα υπόλοιπα Disp. Θα κάνω ένα post αναλυτικότερο με αυτό που σκεύτομαι. Φαντάζομαι, αν καταλαβαίνω καλά αυτό που θέλεις να πεις, ότι για τα παραπάνω high end instances, κάποιος πρέπει να είναι πολύ οργανωμένος για να τα βγάλει. Και άρα αναγκαστικά προσαρμόζεις το παικτικό σου στυλ σε κάποια δεδομένα, για να πάρεις από αυτά τα τόσο σημαντικά xp και items. Δεν διαφωνώ μαζί σου, απλά δεν έχω ακόμη άποψη, αυτό θα ήθελα να το ξανασυζητήσουμε όμως αργότερα.
Nazre Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 i give up!!!den vgainei akri! egw prospa8w na sou pw oti mou eipane kai emena otan 3ekinhsa na paizw kai me voh8isan kai c kaneis full xrhsh tis ellinikis glwssas gia na mas 'thn peis' xwris na exeis gnwsh ti ginete parakatw sto game. ....kai oxi den eimaste oloi mia klika...an anatre3eis stis prohgoumenes selides den exw oute ena post kai den e3w 3anamilhsei peri WOW me ta paidia... anyway GL me to guild kai to game... parakalw opws eipw8hke kai pio panw no reply. end of story. Εντάξει κοίτα, ανατρέχω στα προηγούμενα posts σου, προσπαθείς να μου δώσεις πληροφορίες ok. Δεν είναι πρόθεσή μου να σου την πω. Την άποψή μου λέω, δεν είναι πρόθεσή μου να σε τσαντίσω ή να σε προσβάλω. Ανταλλάσουμε απόψεις, γνώμες κ.ο.κ. Αν θέλεις μπορείς να λές ότι θέλεις και να εκφράσεις την άποψή σου για όλα τα θέματα που έχω θίψει με όποιον τρόπο θέλεις. Απλά να έχεις υπόψη σου, ο τρόπος με τον οποίο θίγεις κάτι έχει και την ανάλογη αντιμετώπιση. Αλλά είναι αντιμετώπιση, αντίλογος, θέση αντίστοιχη στην θέση που παίρνεις εσύ. Δεν είναι κακό αυτό νομίζω. Μην πικραίνεσαι αν δεν περνάει συνεχώς η άποψή σου. Δεν μπορούμε όλα να τα κόψουμε και να τα ράψουμε στα μέτρα μας. Κάποιες φορές περνάει αυτό που λέμε κάποιες όχι. Αν όμως όντως θέλουμε να περάσει, τότε προσπαθούμε να το περάσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό ίσως σε κάνει να σκευτείς κάποια πράγματα. Το παιχνίδι της επικοινωνίας είναι πολύ εύκολο να το χάσεις και πολύ δύσκολο να το κερδίσεις. Αυτά, φιλικά πάντα.
Nazre Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 Λοιπον ειμαι σπίτι... Με ρωτας να σου πω τί ζητάω απο ένα guild. Λοιπον στην αρχή δεν ημουν σε κανένα' date=' γιατι πολυ απλα δεν θελω να ανοικω καπου απλα και μονο για να ανοικω. Δηλαδη δεν εχει κανενα νοημα να ειμαι σε ενα guild μεχρι να πάω 15 level τουλάχιστον, μη σου πω και μέχρι το πρώτο instance. Το πρωτο guild που μπηκα ήταν επειδη επαιζα με ενα παιδι που ηταν στο συγκεκριμένο guild καποια quests, του αρεσε ο τροπος που επαιζα και με πρότεινε. Με βαλανε, και μετα εκανα quests με τα παιδια αυτα οταν οι φιλοι μου (που σου ανεφερα πιο πανω) λειπανε. Στην πορεια τους εβαλα και αυτους στο ιδιο guild και παίζαμε μαζι, και ετσι επειδη ειχα μια "ομαδα" να παιζω μαζι προχωρουσα πολυ πιο γρήγορα. Αλλοι χαιρονται το παιχνίδι αλλιως, οπως εσυ ας πουμε που (κατα την άποψη μου) αργείς υπερβολικά πολυ να ανέβεις level. Εγω ανοικω στη μεση κατηγορία, και στο guild και βοηθάω αλλα και βοηθιέμαι.Υπαρχουν πολλοι (τους εβλεπα καθε μερα) που θελανε μονο να πάρουν και δεν πολυενδιαφέρονταν για τον αλλο. Και υπάρχουν και οι Μ. Αλέξανδροι της εποχής μας που θέλουν να προσφέρουν, ίσως όχι μόνο από ευγένια και συμπόνια για τον άλλο (τον οποιο δεν ξέρεις κάν) αλλά επειδή ειναι ωραία να σε θεωρούν καποιοι σημαντικό. Aλλά ότι και να λέμε τώρα, καλώς ή κακώς, το πραγματικό guild θα το ζήσεις όταν πας 50+. Είτε ειναι το δικό σου, είτε εχεις φυγει και εχεις παει αλλου. Για τον πολυ απλο λογο,οτι απο κεινο το σημειο και μετα το game ξεφέυγει. Οταν θα εισαι με τυχαίους, και πεσει ενα item που εσύ θες πολύ, ο αλλος μπορεί σαν μια ευκαιρία να κάνει 5gold. Και θα ρολάρει, και μπορεί να το χάσεις. Αν εισαι με guild ατομα και πάτε μαζι στα περισσότερα instances, αυτο δεν θα συμβεί. Και δεν ειναι τυχαίο που τα περισσότερα guilds οταν σοβαρέυει η κατάσταση χωριζονται σε "junior" και "high level", οπου junior συνήθως ειναι κάτω απο 50. Γιατι πολυ απλά οταν εισαι 57, δεν μπορείς να ασχοληθεις με τον 25άρη. Ουτε καν με τον 45άρη. Ουτε γινεται να εισαι σε raid instance 10-15 ατομα και να spammάρει καποιος στο guild chat "πως πάω Redridge mountains", ή "τι πρεπει να κάνω για να σκοτωσω τον Hogger"... Σαφώς και θα δώσω λιγη βοηθεια σε ατομα χαμηλοτερου level, και λεφτα αν καποιος χρειάζεται, αλλά σκέψου οτι σε μενα που είμαι και rogue (κανένας ουσιαστικά δεν με χρειάζεται) μου κανανε wisper ατομα 20 level πιο κατω να παω μαζι τους instance. Ε οχι, αυτο δεν θα το κανω, γιατι αλλο να παιζεις και να βοηθας, και αλλο να κανεις καταναγκαστικά εργα... Εσυ να δεις τί εχεις να τραβήξεις, που εισαι και priest και θα σε θέλουν ΟΛΟΙ... :D:D:D[/quote'] Ναι βρίσκεσαι κάπου στην μέση, δηλαδή και βοηθάς και βοηθιέσαι. Ναι αυτό είναι το πνεύμα ομάδας και συνεργασίας. Τώρα αν εσύ είσαι lvl 60, όπως λες και συ δεν θα πας σε instance πολύ χαμηλότερου επιπέδου να βοηθήσεις τον 25αρι, ε ναι δεν έχω δει και κανέναν να κάνει κάτι τέτοιο. Αλλά από την άλλη θα βρεις τρόπο να τον βοηθήσεις διαφορετικά, κάτι που επίσης το λες. Νομίζω ότι τώρα που καταλαβαίνω τις θέσεις σου δεν έχω να προσθαίσω τίποτα γιατί τα περισσότερα στα εξήγησα στο προηγούμενο post. Όταν παίζεις με την ομάδα, παίζεις με την ομάδα. Όταν παίζεις μόνος σου, παίζεις μόνος σου.
Aias Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 Αυτα για τωρα... μου θυμησες τα παλιά και αυριο μεθαύριο ξαναμπαίνω.... Ωχ και αντε τωρα να βγαλω ακρη με ποια addons παιζουν και ποια οχι... Σε οσα ειπες πριν συμφωνω απωλυτα και το πολυ ευχαριστο που θα ξαναπαιξεις!! Μακαρι να ησουν hordes μονο να σε ειχαμε απο τα μερη μας
polaki Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 Ετσι λεω να ξαναμπω λιγάκι...ενας φίλος μου ειναι 56 και θέλω να τον ανεβάσω λιγάκι! :d:d
Nazre Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 Επίσης εκτος των οικονομικών που ανέφερες' date=' στο παιχνίδι υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ στιγμές που μπορει ενας κοινωνιολογος/ψυχολόγος να αναλύσει πολύ καλύτερα απο εμάς, πχ οι (μερικές φορές αδικαιολόγητα) πολυ ισχυροι δεσμοί που γίνονται μεταξύ καποιον παιδιων. Πολλές φορές τα παιδιά αυτα στην πραγματικη ζωη ζούν αποξενωμένα, είτε ηθελημένα είτε απο εξαναγκασμό (αν μενεις σε ενα χωρίο σε βουνα της Σουηδίας, ή επαγγελματιας Snowboarder θα γινεις, ή internet freak, ή ενα στατιστικο στην κατηγορία της Αυτοκτονίας!) Οπότε δεν έχει νοημα πιστευω να κάτσουμε να αναλύουμε με οικονομικές και λοιπές θεωρίες τον τρόπο παιχνιδιού του καθενός.. Και χωρίς να θέλω να ακουστώ σνομπ, μου λες αν αξιζει η όχι να ψαρεύεις ή να μαζεύεις χορτα ωστε στο long run να εχεις περισσότερα χρήματα, και εγω farmαρα Elementals για να βρω Essences που τα πούλαγα 8g minimum...που πέφτανε blue που φέυγανε ΑΗ για 50+ gold κλπ κλπ...Λες να μην ξέρω τί ειναι αυτό που πρέπει να κάνω για να βρω λεφτά? Προφανως και δεν πουλαγα δερματα μια ζωη.. Απλα σκεψου αυτο, για να φτιαξεις κατι να φορέσεις αν εισαι leatherworker θέλεις ένα σωρό δερματα (που τα βρίσκεις έτσι κ αλλιως) και ένα σωρό λοιπές αηδίες που συνηθως αναγκάζεσαι να αγοράζεις γιατί ειναι αρκέτα σπάνια... Και εσυ θες να φορέσεις το ταδε item ΤΩΡΑ, όχι όταν σου κάτσει το ριμάδι το Star Ruby, ΑΝ τύχει και κερδίσεις στο roll.... Οπότε απλά η λογική μου ηταν πουλάω (σχεδόν) τα πάντα, για να έχω λεφτα να αγοράζω οτι θέλω. Ειναι απλά αλλη λογική, δεν σημαίνει οτι εμενα ειναι σωστη και σενα λαθος ή το αντίθετο... Απλά εμένα μου ακούγεται κουραστικο να σκίζομαι να μαζεύω τα υλικά (τσεκαρε Thottbot) να φτιάξω Devilsaur gauntlets που ΔΕΝ μπορω να τα μαζέψω μόνος μου (ο δεινόσαυρος που πρεπει να πάρω 10 δερματα θέλει να είχα την τριπλάσια health για να τον φάω μονος μου οταν ειμαι 60άρης με 5/8 set item και γενικά φουλ μπλέ...χεσε μεσα δηλαδη), μονο και μονο για να τα πουλήσω μετά 25-30g... Προτειμάω να φάω 5 ωρες farming για essences solo, παρά να παρακαλάω εναν healer να ερθει μαζί μου να τρωμε δυνόσαυρους.. Αλλά αυτός ειμαι απλά εγω! Ο αλλος μπορεί να γουστάρει τρελα! Όσο προχωράς, το παιχνίδι αλλάζει.. Οπότε σου προτεινω να χαρείς το παιχνίδι απλα, γιατί οι περισσότεροι απο μας εδω ειμαστε 60 εδω και παρα πολυ καιρό και όπως καταλαβαίνεις θέλοντας και μη θα σου πουμε πραγματα τα οποια δεν θα δεκτείς γιατί πολύ απλά δεν τα έχεις δοκιμάσει, αλλά συγχρονως για κάποιο λόγο μένεις πολύ πιστός στην άποψη σου, χωρίς να κρατάς μία πισινη.. OK, δικο σου το παιχνίδι, εσυ το χαίρεσαι, να ανακαλυπτεις, και να προχωράς απλά χωρίς κάποιο άμεσο σκοπο/quest, ανεβαζοντας skills etc, απλά ο πολυς κόσμος δεν το βλεπει έτσι, και δεν ειναι τυχαίο που πάει 2 το βράδυ και παρόλα αυτα θα καθόμουν ξυπνιος για να πάρω αυτες τις 2 μπάρες ίσα ίσα να ανέβω level. Η εξερεύνηση ερχεται μόνη της, τα quests σε σπρωχνουν σιγα σιγα, ειδικά απτο 35 level και πανω με ίσως αρχη το Desolace, το οποιο σε πάει Scarlet Monastery, και κάτι κριάρια που σε στέλνουν αν θυμαμαι καλά Swamp of Sorrows για ένα item που πρέπει να βρεις. Αυτα για τωρα... μου θυμησες τα παλιά και αυριο μεθαύριο ξαναμπαίνω.... Ωχ και αντε τωρα να βγαλω ακρη με ποια addons παιζουν και ποια οχι... [/quote'] Οχι, φίλε, δεν εκφέρω άποψη για το τι κάνεις όταν είσαι lvl 60. Δεν νομίζω να είπα τίποτα για τα υψηλά levels. Όσα σχόλια έκανα για το παικτικό στυλ ήταν γενικού περιεχομένου για τα RPG's γενικά, και εξήγησα ότι το παιχνίδι ξεκινά από lvl 1 και όχι lvl 60 για μένα προσωπικά. Αλλά αυτά τα εξήγησα ήδη. Τώρα πολλά από αυτά τα θέματα θα τα συζητήσουμε και πιο μετά. Πάντως και πάλι (ακόμα δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη), στην οικονομική σου τακτική, αναφέρεις πράγματα που εξ ορισμού τα έλαβα υπόψη μου και όλα αυτά που λες είναι πολύ βασικά, όλος ο κόσμος τα ξέρει και τα κάνει. Το θέμα είναι ότι τα οικονομικά στοιχεία του παιχνιδιού είναι πολύ έντονα και υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι να βγάλεις χρήματα, αυτό όμως ολοκληρωμένα θα το αναπτύξω σε υψηλότερο level, γιατί θεωρώ ότι μαθαίνω ακόμα και δοκιμάζομαι σε πράγματα. Ένα πράγμα πάντως που θα αναπτύξω πάρα πολύ είναι το AH αλλά πιο μετά.
Nazre Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 Διορθώνω προηγούμενο post στο οποίο είχα κάνει λάθος το playing time. Τελικά είναι 6 μέρες και 13 ώρες, αυτή την στιγμή τα stats έχουν ως εξής (θα ξανακάνω καινούργιο post την Δευτέρα με τα καινούργια γιατί θα παίξω το ΠΣΚ). level 29 ανέβηκα εχτές. 6 μέρες playing time Αναλυτικά για τα proffes. την Δευτέρα. Πάντως το μόνο που δεν έχω ανεβάσει αρκετά είναι το cooking. A και στο Herbalism είμουν Artisan το είχα ξεχάσει αυτό. Σε όλα τα άλλα είμαι expert εκτός από το cooking που είμαι jorney. Τώρα θέλω μέσα στο Σαββατοκύριακο να πάω να πάρω το elune quest, για το elune grace spell που μου είχε προτείνει σε προηγούμενο post ο φίλος. Επίσης από methredil harbor μου είπαν ότι πρέπει να πάρω ένα πλοίο για μία τοποθεσία (Δεν την θυμάμαι) στην οποία πάς γιατρεύεις κάποιους και γίνεσαι Artisan First Aid, και αυτό θα το κάνω μέσα στο weekend, και λίγο level up και λίγο guild management και θα επανέλθω την Δευτέρα με καινούργιο post. Πάντως πολύ σύντομα θέλω να ανοίξω μια κουβέντα σχετικά με το AH. Ηδη έχω δει πολλά από τα παιχνίδια που παίζονται και θέλω να δώσω πληροφορίες σχετικά με το τι σκεύτομαι ή τι έχω κάνει γενικά. Αυτά.
Nazre Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 Και άλλοι χρήστες έχουν θίψει θέματα που αφορούν τον priest, και έχουν ειπωθεί πολλά πράγματα και θεώρησα ότι μάλλον ο priest έχει παρεξηγηθεί αρκετά σαν κλάση. Θα πω μερικά πράγματα ελπίζω να βοηθήσω κάποιους να καταλάβουν ορισμένα πράγματα κυρίως γιατί δεν τα πάνε καλά μαζί τους, ή γιατί δεν τους βρίσκουν όταν τους χρειάζονται ή γιατί είναι τόσο σπάνιο class. -Μόνιμο μοντέλο: Θέλω priest στο party μου. Οι priest πολλές φορές νιώθουν εξοργισμένοι που πολλές άλλες κλάσεις δεν εκτιμούν και δεν δίνουν σημασία στον τρόπο με τον οποίο πρέπει να συνεργαστούν μαζί τους μέσα στο group. -Ενα από τα βασικότερα στοιχεία που πρέπει να γνωρίζει κανείς όταν παίζει με priest στο party του είναι το πως δουλεύει το aggro στο παιχνίδι. Εγώ τα θεώρησα πολύ βασικά στοιχεία και ήταν τα πρώτα που διάβασα όταν ξεκίνησα, θεωρώ λοιπόν δεδομένο ότι όλοι πρέπει να τα ξέρουμε αλλιώς ξεκινάμε από λάθος βάση. Στο wow κάθε mob που μάχεσαι θα επιτεθεί σε οποιονδήποτε χαρακτήρα τον οποίο μισεί πιο πολύ (ή νευριάσει πιο πολύ μαζί του). Οι διαφορετικές κλάσεις μέσα στο group αναπτύσουν αυτό το μίσος μέσα από 3 βασικές μεθόδους. 1. Με το να ξεκινήσουν την μάχη με το mob (pulling). Αυτό μπορεί να γίνει με κάποια επίθεση από απόσταση ή εάν ο παίκτης μπει μέσα στον κύκλο μίσους του συγκεκριμένου mob (aggro cirlce). Ο κύκλος μίσους είναι ένας αόρατος κύκλος γύρω από το mob ο οποίος επιρεάζεται από το lvl του mob και το lvl του παίκτη που το πλησιάζει. Οσο μικρότερο είναι το lvl του παίκτη τόσο μεγαλύερος είναι ο κύκλος μίσους του mob. 2. Το dmg που δέχεται το mob επιρεάζει το μίσος που έχει. Ακόμα και αν το mob έχει γίνει pull από κάποιον παίκτη, μπορεί να αλλάξει στόχο αν το dmg που δέχεται από τον παίκτη αυτό είναι λιγότερο από κάποιον άλλο παίκτη. Και εδώ να λύσω μία παρεξήγηση που μου συμβαίνει συχνά. Πολλοί λένε για παράδειγμα ότι MB δημιουργεί πολύ aggro και όχι πολύ dmg. Αυτό δεν ισχύει. To ΜΒ κερδίζει το aggro τότε και μόνο τότε όταν κάνει το περισσότερο dmg από οποιονδήποτε άλλον παίκτη και το διατηρεί όσο στην πορεία της μάχης κανένας δεν καταφέρνει να το ξεπεράσει. Για'υτο στα instances δεν συνίσταται το MB από priest. 3. Οταν το mob γνωρίζει την παρουσία σου στο group άρα είσαι μέσα σε μία οθόνη απόσταση από αυτό και επιχειρείς να κάνεις heal σε παίκτη. Και πάλι εδώ να λύσω μία παρεξήγηση. Το heal από μόνο του δημιουργεί μίσος τότε και μόνο τότε όταν το mob σε ξέρει, δηλαδή κάποια στιγμή πλησίασες αρκετά για να γνωρίζει την παρουσία σου ή είσε στην ίδια οθόνη με αυτό. Αυτό θα βοηθήσει κάποιους priests. -Για αυτόν ακριβώς τον λόγο ένας priest διαμαρτύρεται όταν κάποιος λέει όλοι σε 1 mob κάθε φορά! Τώρα εδώ είναι ένα απο τα βασικότερα σημεία παρεξήγησης. Ας πούμεγια παράδειγμα ότι κάνουμε ως group pull σε 3 mob. Αυτα τα 3 mob θα επιτεθούν σε οποίον δημιουργεί περισσότερο μίσος και ας τα ονομάσουμε mob1, mob2 και mob3 τα οποία τρέχουν προς το μέρος του group. Εάν το group επιτεθεί μόνο στο mob1 o priest βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Το έχει καταλάβει κανείς αυτό? Ο priest σε αυτήν την φάση έχει μόνο 2 επιλογές. Επειδή φοράμε cloth armor δεν μπορούμε να τραβήξουμε 1 από τα 3 mob δημιουργώντας μίσος προς εμάς οπότε οι επιλογές είναι: α) Μπορούμε να κάνουμε dmg στο mob1 με βάση την θεωρία ότι όσο πιο γρήγορα το σκοτώσουμε θα γυρίσουμε στα υπόλοιπα mobs. Σε αυτή την περίπτωση όμως αν δεν κάνουμε heals τότε (συνήθως το tank πρώτα) μετά το υπόλοιπο group πάμε για επίσκεψη στο κοντινότερο νεκροταφείο. Αυτό συνήθως έχει ως αποτέλεσμα spams για τον priest ότι είναι noob κ.οκ. β) Μπορούμε να κάνουμε heals όμως σε αυτήν την περίπτωση εφόσον όλο το group επιτίθεται στο mob1, όταν τα mob2 και mob3 δούνε τον priest να κάνει heal, τι πιστεύεται ότι θα γίνει? Ναι το βρήκατε, τα mob2 και mob3 έχουν aggro για 1 και μόνον 1 τον priest. Τώρα να σας βάλω και σε 1 άλλο θέμα πως νομίζεται ότι βγαίνει το aggro μετά από heal, πως μπορούμε να το συγκρίνουμε με dmg aggro attraction ? Βγαίνει μόνο όταν δημιουργηθεί mellee σοβαρού dmg σε mellee απόσταση, απο μακριά με βέλη και spells όσο και να ρίχνεται το mob θα παραμείνει στον priest μεχρι να τον ρίξει. Τώρα αν ο priest έχει 2 mob πανω του και πεθάνει και την στιγμή που βλέπει noob πάλι στην οθόνη του τι πρέπει να αισθανθεί, άσε που μέσα σε αυτήν την φάση κάποιος πετάγεται και λέει HEAL MY PET ή κάτι τέτοιο. Το συμπέρασμα είναι ότι πρέπει να χτίζεται αρκετό aggro για όλα τα mobs τα οποία κάνει pull ένα group και όχι μόνο για 1. Φυσικά το sheeping είναι εξαίρεση. -Τα healing spells δουλεύουν σε κατάσταση ορατότητας. Κάτι το οποίο πολλοί δεν το καταλαβαίνουν. Ο priest μπορεί να σε γιατρέψει μόνο αν σε βλέπει. Αν είσαι πίσω από κάγκελα, στο διπλανό δωμάτιο, πίσω από 1 κουτί, τοίχο κλπ ή αν αποφάσισες να ανέβεις το διπλανό βουνό γιατί είδες 1 mob μην περιμένεις chain casting απο τον healer που βρίσκεται 4 οθόνες πίσω. Αν τρέχεις γύρω γύρω στο δωμάτιο σαν παλαβός και δεν δίνεις σημασία που είναι o priest πάλι μην περιμένεις πολλά. Αν θες να γιατρεύεσαι γενικά μείνε μπροστά στον priest. -Tα healing spells κοστιζουν σε mana (Αντε τι μας λες τωρα...) Ο priest μπορεί να σε γιατρέψει μόνο αν έχει mana. Όταν βλέπεις την μπλε μπάρα του ανύπαρκτη τότε σημαίνει ότι δεν έχει μάνα. Αν σου γράφει OOM (out of mana), τότε σημαίνει ότι δεν έχει μάνα. Εάν γίνουν αυτά και συ αμέσως μπεις σε μάχη τότε μην περιμένεις πολλά heals. -Αφήστε τους priest να σκοτώνουν και κανενα mob. Πολλοί priest έχουν ένα talent που λέγεται spirit tap και ζητάνε να σκοτώνουν ένα low health mob εάν αυτό είναι δυνατό. Αν το mob πάει να φύγει με 1% ενέργεια αφήστε τον priest να το σκοτώσει μην τρέχεται όλο το group απο πίσω του. Το spirit tap δίνει στον priest την δυνατότητα σχεδόν να διπλασιάσουν το mana regeneration για 15 δευτερόλεπτα ΑΝ τους αφήσετε να σκοτώνουν και αυτή κανένα mob. Αυτό σημαίνει ότι ο priest θα έχει περισσότερο mana στην συνέχεια της μάχης αν αυτή δεν έχει τελειώσει ακόμα. -Healing spells και Damage Spells Οι priests δεν κάνουν μόνο heals μπορούν να κάνουν και dmg, παρόλα αυτά δεν μπορούν να κάνουν και τα δύο συγχρόνως. Δεν νομίζω ότι κανένας priest κάθεται και δεν κάνει τίποτα πίσω από κάποια μάχη. Το θέμα είναι ότι εδώ δημιουργείται το πρόβλημα. Πολλοί κάνουν spam όταν επιτίθεται όλο το group σε 1 mob και μόνο 1 στον priest να μην κάνει dmg μόνο heal κ.ο.κ. Αφήστε τον να κρίνει πότε θα κάνει dmg και πότε heal. Απλά ένας καλός priest ποτέ δεν ασχολείται με το dmg και το heal μαζί και ποτέ δεν ασχολείται με το dmg όταν το group βρίσκεται σε δυσμενή θέση πάντα προτιμά το heal. -Γιατί δεν με γιατρεύει ο priest μου κατευθείαν, γιατί τα hp μου ανεβαίνουν σιγά σιγα. Για τους priest το πιο αγαπημένο τους spell ονομάζεται renew το οποίο είναι hot (heal over time). Eτσι κάθε 3 δευτερόλεπτα θα κερδίζεις ζωή. Ο λόγος που αυτό είναι το αγαπημένο του είναι γιατί είναι mana efficient όταν επενδυθούν τα αντίστοιχα talent points και το aggro που δημιουργεί το δημιουργεί σταδιακά και όχι αμέσως όπως ένα direct healing spell. Επομένως επιτρέπει στο tank να χτίσουν με την ησηχία τους αρκετό aggro. -Μικρά heals και Μεγάλα heals. Πολλές φορές τα hp σου κατεβαίνουν γρήγορα και o priest δεν κάνει τίποτα και αρχίζεις τα spam ΗΕAL ME και λοιπά. Καλύτερα από τον καθένα ο priest παρακολουθεί αυτήν την κατάσταση και πρέπει να τον αφήσεις να αποφασίσει αυτός τι πρέπει να κάνει. Μπορεί να θέλει να σου κάνει ένα shield ένα flash ή ένα greater ή ακόμα και να σε αφήσει να πεθάνεις. Το πως θα το χειριστεί είναι θέμα δικής του φιλοσοφίας γιατί εκείνη την στιγμή αυτός χειρίζεται όλο το group όχι μόνο εσένα. -Γενικά μην κάνετε spam ΗΕAL κλπ. Ο priest παρακολουθεί πάντα και βλέποντας τέτοια μυνήματα πάνω σε κάτι με το οποίο ασχολείται έτσι και αλλιώς συνέχεια τον κάνει να αισθάνεται πολύ άσχημα. Οι priests δεν ξεχνάνε ποτέ να σε γιατρέψουν έχουν άλλους λόγους αν δεν το κάνουν. Η συνέχεια σε άλλο post...
andrip Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 ωραία κι αφού σου δώσω συγχαρητήρια για την πολύ ωραία μετάφραση που μας έκανες λέξη προς λέξη (λες και ήδη δεν τα είχαμε διαβάσει ακριβώς τα ίδια!) να σου πω οτι στις πραγματικές συνθήκες του παιχνιδιού θα διαπιστώσεις οτι δεν είναι ετσι. Πήγαινε εσύ Scholo 5 άτομα και οι υπόλοιποι παίχτες να τραβάνε απο 1 mob άμα καταφέρεις και τους κρατήσεις όλους ζωντανούς είσαι ωραίος! Κι αν είναι μαζεμένα 5 mob; Όσο για το aggro που λές οτι θα πάρεις αν healareis κι όλοι την πέφτουν σε ένα αν ο warrior ξέρει να παίζει ξέρει καλά να πέρνει το aggro απο παντού!
altair Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 @nazre -gia first aid sto theramore einai to quest me ton giatro -ah paizeis se dyskoles meres pou exoume piksei stous kinezous gold farmers pou agorazoun ta panta kai ta epanatopothtoun (reselling) sthn swsth timh !
Aias Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 Εγω εχω hunter lvl 60 και priest lvl 57 .Σταματησα να παιζω την priest μου επειδη καθε φορα σε raid or party εφταιγε μονο ο healer!! Λες και εγω εφταιγα που ο warrior προσπαθουσε να τανκαρει χωρις ασπιδα και εχανε hp σαν τρελος και στο να κρατησει argro ουτε λογος ,με ενα heal πεφτανε πανω μου ολα τα mobs. Μετα ο μαγος να παραπονιετε που πεθανε επειδη παει και κανει aoe σε 10 elite lvl 56-60 τερατα...Και βεβαια καθε φορα που τρωμε μια ομαδα mobs παμε αμεσως στην επομενη και εγω να ουρλιαζω NO MANA...Αλλα και παλι στο wipe φταιει ο priest... Ε σταματησα και εγω τα instances και τον εκανα μονο να μαζευει leathers και να πουλαει για να περνει golds. Αυτα τα λεω επειδη τα ειχα αποθυμενω
Nazre Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 ωραία κι αφού σου δώσω συγχαρητήρια για την πολύ ωραία μετάφραση που μας έκανες λέξη προς λέξη (λες και ήδη δεν τα είχαμε διαβάσει ακριβώς τα ίδια!) να σου πω οτι στις πραγματικές συνθήκες του παιχνιδιού θα διαπιστώσεις οτι δεν είναι ετσι. Πήγαινε εσύ Scholo 5 άτομα και οι υπόλοιποι παίχτες να τραβάνε απο 1 mob άμα καταφέρεις και τους κρατήσεις όλους ζωντανούς είσαι ωραίος! Κι αν είναι μαζεμένα 5 mob; Όσο για το aggro που λές οτι θα πάρεις αν healareis κι όλοι την πέφτουν σε ένα αν ο warrior ξέρει να παίζει ξέρει καλά να πέρνει το aggro απο παντού! Ρε φίλε τι έχεις πάθει με την παρτυ μου, νομίζω ότι αναφέρω ήδη είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που έχω διαβάσει και ότι θεωρώ ότι όλοι πρέπει να τα ξέρουμε δεν είπα ότι ανακάλυψα τον τροχο. ΄ Τώρα για τα υπόλοιπα που λες ασε να τελειώσω το post και θα συζητήσω για όλα τα θέματα που σκεύτομαι.
Nazre Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 @nazre -gia first aid sto theramore einai to quest me ton giatro -ah paizeis se dyskoles meres pou exoume piksei stous kinezous gold farmers pou agorazoun ta panta kai ta epanatopothtoun (reselling) sthn swsth timh ! Ευχαριστώ φίλε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις