andrip Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2005 Καλησπέρα, λοιπόν επειδή τελευταία έχω 3-4 ταινίες που αποτελούνται απο 2 mpg η καθεμία. Εχω και τα δύα αρχεία υποτίτλων απο κάθε ταινία. Επειδή όμως δεν παίζουν σε κανένα player παρα μόνο στο powerDVD το οποίο δε δέχεται αρχεία για υπότιτλους πρέπει να τις κάνω dvd. Χρησιμοποιώ το ulead dvd workshop, θα πρέπει να κάνω τα 2 αρχεία σε 1, και να βρώ και υπότιτλους σε 1 αρχείο ή γίνεται έτσι με δύο απ'το καθένα;
WaVe Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2005 Den gnorizw na apadisw akrivos se afto pou les ( an k tha to dokimaza an imoun sti thesi sou ) alla giati den sou paizoun sto bsplayer px ? Einai to pio aplo, ama sou vgazei kapia errors to pio pithano tha einai oi codes, kane ena kopo k katevase tous telefteous codes k lithikte to prob Ama den einai k afto pes mou na sou pw ena allo prog pou pada mou paizei tis movies!
cybereddie Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2005 γίνεται με 2 αρχεία και 2 υπότιτλους, απλά για να εισάγεις τον κάθε υπότιτλο πρέπει (αφού εισάγεις τις 2 ταινίες) να κανεις διπλό κλίκ π.χ. στην πρώτη ταινιά -δηλώνοντας έτσι οτι δουλεύεις με αυτήν - και μετά να πάς αμέσως στο subtitle(add/edit subtitle) και εκει δηλώνεις τον υπότιτλο που θές και αφού ρυθμίσεις -κεντραρίσματα, γλώσσα, μεγέθη κλπ - μετά πάς πίσω ξανά στο video και με διπλό κλίκ στην δεύτερη ταινία και ξανά subtitle για τον δεύτερο... ready!
andrip Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2005 Den gnorizw na apadisw akrivos se afto pou les ( an k tha to dokimaza an imoun sti thesi sou ) το έχω δοκιμάσει βρε γι αυτό λέω, μόλις πάει να ξεκινήσει να κάνει encode το δεύτερο βιντεάκι μου βγάζει operation aborted και σταματάει cybereddie έχω το πρόβλημα που μόλις ανέφερα είναι mpg τα αρχεία, έχω και divx και xvid, να βάλω κάποιον άλλο;
cybereddie Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2005 τι στοιχεία έχουν τα mpg? Όπως είπε ο trustfm στο πρόβλημα που είχα με το πρόγραμμά του , καλοί codec υπάρχουν στο nic.dnsalias.com . Good luck
andrip Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2005 τι εννοείς τι στοιχεία έχουν τα mpg? Δεν παίζουν σε κανένα player που έχω (bsplayer και windows media player), αλλα αν τα βάλω στο nerovision express ή ulead dvd workshop και τα κάνω preview, παίζουν κανονικότατα, μπας και χρειάζομαι κάποιον άλλο codec; Έχω τα κλασσικά, xvid και divx
cybereddie Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2005 οι codec που έχεις από που ειναι εγκατεστημένοι? ποιές εκδόσεις έχεις? δοκίμασε τους xvid codec από το site που σου είπα
andrip Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 ρε παιδιά θα τρελαθώ! Χρησιμοποιεί κανένας άλλος το ulead dvd workshop? Οπως είπα και πιο πάνω όταν βάζω 2 mpg να μου τα κάνει ενα dvd με υπότιτλους μενού και τα σχετικά ξεκινάει κανονικά και μόλις κάνει το πρώτο mpeg μου γράφει operation aborted ενώ ένα ένα το κάνει κανονικά, γιατι;
andrip Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2005 Λοιπόν επειδή βλέπω να μην υπάρχει λύση σκέφτηκα να κάνω το άλλο. Τα δύο mpeg να τα κάνω ένα. Όλα καλα με το tmpgenc έγινε μια χαρα. Ελα όμως που ελληνικοί υπότιτλοι υπάρχουν μόνο σε δύο αρχεία δεν το χο βρει πουθενά με ένα αρχείο. Δοκίμασα με το subtitle workshop να τους ενώσω αλλα δεν αλλαζει τους χρόνουν κι έτσι το δεύτερο αρχείο υποτίτλων καβαλάει το πρώτο. Καμιά άλλη λύση;;;;
cybereddie Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2005 μετατροπη σε avi και ή avi2dvd (την καινουργια έκδοση του trustfm) ή thefilmmachine
andrip Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2005 μετατροπή σε avi με ποιο πρόγραμμα. Δε θα χάνει σε ποιότητα;
adams Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2005 Μη παιδευεσαι τσαμπα.. κατεβασε τον media player classic παιζει κανονικα mpeg με subs. Oυτε μετατροπες ουτε τιποτα http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Video/Video-Players/Media-Player-Classic-for-Win2kXP.shtml
andrip Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2005 σκοπός μου δεν είναι να το δω (καλα κι αυτό ειναι) αλλα κυρίως να το γράψω σε dvd
lallasgr Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2005 Loipon egw tha sou pw tin diki mou protasi...Sigouro to teleutaio apotelesma tha einai elaxista xeirotero apo tin torini poiotita alla me ti logiki oti tha to deis se tileoorasi (ypothetw mias kai thes na ot kaneis DVD) den tha katalabaineis kamia diafora apo to arxiko..... Loipon i protasi mou einai na metatrepseis prwta ta mpeg se avi...meta na kwliseis tous ypotitlous sta avi...Meta na enwseis ta avi emta3y toys kai telos na metatrepseis to teliko avi se dvd.... Gia ayto tha xreiasteis 2 programmata... To Winavi Video converter kai to virtualdub... To winavi video converter tha to breis edw: http://www.winavi.com/video-converter.htm Afou to katebaseis metetrepse ta mpeg se avi... Epeita me to virtualdib akolouthontas ton parakatw odigo: Aς δούμε τώρα πώς μπορούμε να προσθέσουμε ενσωματωμένους υπότιτλους (srt, ssa, sub) σε μια ταινία Mpeg4 (XviD/DivX), πριν αρχίσουμε θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν γίνεται να προσθέσουμε τους υπότιτλους χωρίς επανασυμπιεσει, και αυτό βέβαια σημαίνει απώλεια στην ποιότητα (Πόσο θα εξαρτηθεί από την πηγή) Οι μόνιμοι υπότιτλοι είναι ειδικά χρήσιμοι εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα VCD/SVCD, ή εάν θέλετε να βλέπετε την ταινία με υπότιτλους σε ένα επιτραπέζιο Player.Θα χρειαστούμε τα ακόλουθα προγράμματα:Arrow VIRTUALDUBArrow VOBSUBΜπορεί να έχετε ήδη εγκαταστημένο το VobSub αλλά δεδομένου ότι τα φίλτρα πουπρόκειται να χρειαστούμε δεν είναι μέρος της προκαθορισμένης εγκατάστασηςθα πρέπει να το επαναεγκαταστήσουμε. Έτσι τρέχουμε το VobSub επιλέγουμεcustom install > Plugins, και εκεί επιλέγουμε το Vobsub for Virtualdub και το “textsub for virtualdub and avisynth”. Στο τέλος θα μας ζητήσει την διαδρομή για το φάκελο στην όποια έχουμε το Virtualdub.Τώρα αφού εγκαταστήσαμε τα προγράμματα ανοίγουμε το VirtualDub, και φορτώνουμε το Avi, File > Open Video file (Ctrl-o). Μετά πάμε στοVideo > Filters (Ctrl-F) πατάμε το ADD, εδώ θα δείτε μια λίστα με τα διαθέσιμα φίλτρα, εμείς θα επιλέξουμε το φίλτρο που λέει Textsub 2.23, επίσης θα πρέπει να υπάρχει το φίλτρο Vobsub 2.23 (δεν το επιλέγουμε αλλά πρέπει να υπάρχει) όταν θα έχουμε επιλέξει το φίλτρο μας (Textsub 2.23) πατάμε OK. Τώρα στο νέο παράθυρο μας ζητάει το αρχείο με τους υπότιτλους, έτσι πατάμε OPEN και φορτώνουμε τους υπότιτλους, τώρα πατάμε 2 φορές OK για να κλείσουνε τα παράθυρα, και γυρνάμε στο κεντρικό παράθυρο του VirtualDub.Εδώ τώρα αν όλα πήγε καλά θα βλέπετε στο δεξιό παράθυρο του VirtualDub την ταινία μαζί με τους υπότιτλουςΤο μόνο που μένει τώρα είναι να πάμε στο VIDEO εκεί επιλέγουμε το Full processing mode, για τον ήχο δεν θέλουμε να αλλάξουμε τίποτα έτσι στο Audio επιλέγουμε το source Audio και το Direct Stream Copy.Τώρα πάμε Video > Compression και επιλέγουμε τον Codec που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε, προσοχή θα χρειαστείτε ένα Bitrate calculator (μπορεί να χρησιμοποιήσετε το GordianKnot) για να υπολογίσετε το bitrate για το μέγεθος που θέλετε.Στο τέλος πάμε File > Save As AVI, και τελειώσαμε, σε λίγες ώρες θα έχετε την ταινία σας με μόνιμους υπότιτλους...[/Code] Afou teleiwseis kai me ta dyo arxeia tote pali me to virtualdub tha prepei na enwseis ta 2 avi wste na exeis ena gia na to metatrepseis meta se DVD... Gia na ta enwseis loipon kane ta parakatw: [Code]Anoigoume to virtualdub -----> file -----> open video file ------> kai fortwnoume to proto avi. Meta file -----> append avi segment kai fortwnoume to allo avi..Twra prosoxi: pame video -----> kai epilegoume direct stream copy..to idio kai sto audio..Telos file -------> save as avikai etsi egine i enwsi.. [/Code] Telos me ti xrisi tou WinAvi Video Converter metatrepeis to teliko sou avi se dvd kai to kais me to nero... Elpizw na boithisa... Gia opoiodipote problima edw eimaste pali...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.