Προς το περιεχόμενο

K8N NEO2 platinum...sata3/4+USB prob!

phovos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σημερα είχε ωραία μερα και είπα να πάω για ψωνια....

Πήρα:

Εναν athlon64 3200(939)

ADA3200DIk4BI

CBBHD 0450TPCW(Ελπίζω να βγει καλό)

Και μία MSI K8N NEO2 platinum 54G(WiFi)

ετοιμάζω το μηχανημα για να περασω win και πέρνω τη πρώτη κρυάδα...

Το sata δίσκο(raptor) τον έχω στη sata3(Το lock δουλευει στις sata3/4) στο bios όλα Οκ αρχίζει το setup περναω drivers για τον controller στα καπακια black screen...Ξανα bios sata1/2-3/4 enabled ξαναπροσπαθώ αλλά τίποτα...Πάλι μου έκανε τα ίδια...

Τελικά για να μη τα πολυλογώ βάζω το δίσκο στη sata1 και κανει κανονικά setup!Φορτώνει λειτουργικό ολα ΟΚ με μια μικρή εξαιρεση ότι δε λειτουργει καμια USB πάνω στο mobo.... :(

Συνοψίζοντας: Δε κανει boot αν o δίσκος είναι σε sata3/4 και δε δουλευει καμια usb πανω στο mobo!Και οι SATA και οι USB είναι enabled απο το bios!

Οποιος έχει το συγκεκριμενο motherboard(ακους billpepas???? :D )

Ας ρίξει μια βοήθεια μπας και καταφερω να παιξουν τουλαχιστων οι sata3/4(Όχι τπτ αλλά μ'εχει φάει να δω τι μπορει να κανει ο winnie....)

Ειδα και κατι tips στο XS αλλά δε μπορεσα να βρω καποιο αντιστοιχο προβλημα.....

Δημοσ.

Φίλε μου αυτό που περιγράφεις θα μπεί στην ιστορία των..."κουφών" στον κόσμο των υπολογιστών.

Έχω στήσει τα Windows 2003 Enterprise Server σε παρόμοιο σύστημα [ ίδια mobo , ίδια CPU , ίδιο σκληρό δίσκο ] , και δούλεψε μια χαρά [ ανεξαρτήτως SATA Port ]

Το DMA Transfer Mode for SATA το έχεις enabled ?

Την Black Screen σε ποιό ακριβώς σημείο την έφαγες?

Δοκίμασες να φτιάξεις μια νέα nFORCE SATA Controller Disk?

Δημοσ.

Ego me to idio mobo, tou evala pano 2 sata (3+4), mias kai einai pio konta stis syskeues, kai ola pigan mia xara, oute to floppy me tous sata drivers den xreiastika! tous brike tous sata mono tou to systima! Ola teleia apo tin proti stigmi.

Δημοσ.

Ώπα, κάτι ακόμα.

Δεν χρειάζεσαι τους SATA Drivers [ το Floppy ] αν απλά θες να εγκαταστήσεις τα Windows σε SATA δίσκο.

Τους SATA Drivers τους θες μόνο σε περίπτωση που θες να εγκαταστήσεις τα Windows σε RAID Array που έφτιξες πάνω στον Controller.

Δημοσ.

stin palia mou mobo, A7N8X Deluxe, xoris disketa den eblepe tous sata. MSI roxx :D

Δημοσ.

ΟΚ ήρεμία λύθηκαν τα προβλήματα....

Μετα απο λίγο ψαχούλεμα στο bios εστρωσε και ο δευτερος sata controller και οι USB...Εκτος απο τις υπέρυθρες που ακόμα δε τις βλέπει όπου και αν τις βάλω(αλλά αυτο ειναι πτεσμα ,δε με απασχολει....)

Οντως δε χρειαζεσαι δισκετα για το sata αλλά την είδα μεσα στη συσκευασία και ψαρωσα...:D:D:D Πάντως τελος καλό όλα καλά...

Επισης να πω ότι το έχω cpu temp 45oC(idle) και 0 οC ambient(Α ρε MSI αδιορθωτη εισαι....)Παιζει κανενα bios που να το διορθώνει?Το δικό μου είναι V 1.4...

billpepas καπου στο extreme systems διαβάσα ότι ανεβάζοντας FSB παιζει να χάσεις τη μια onboard LAN και τη WiFi.Εχεις παρατηρήσει κατι τέτοιο με το δικό σου?

Δημοσ.

Όχι, δεν έχω χάσει τίποτα :D

Και οι περισσότεροι είναι ok.

Περιττό να πω ότι το FSB το έχω πάει και πάνω από 320MHz.

Και το HyperTransport το έχω λειτουργήσει ok μέχρι και τα 1230MHz.

Το τελευταίο BIOS είναι το v1.4 [ το οποίο έχεις και εσύ ].

Το πρόβλημα με τις temps δεν διορθώνεται [ ότι BIOS και να βγάλουν , οι temps πραγματικές δεν θα είναι ].

Μήπως στο 0c Ambient που βλέπεις βλέπεις την έξοδο του υποθετικού thermistor που προόριζαν να βάλουν στο Northbridge ?

[ στο CoreCenter δεν σου δείχνει κανονικά και τις 2 temps ? ] { CPU & System }

Nuxx δεν έκανε τίποτα η MSI για τον SATA Controller.

Σε όλες τις nFORCE 3 / nFORCE 4 ισχύει αυτό.

Και αυτό γίνεται επειδή ο Controller είναι ενσωματωμένος στο Northbridge.

Δημοσ.

Συγκεκριμενα αυτή τη στιγμή με το prime να τρεχει έχω:

CPU TEMP 56

SYS TEMP 0 (καμια φορά παει και 2οC)

N/B TEMP N/A

Και τις τάσεις τις βγάζει όπως να να(Αυριο θα τις μετρησω κι εγω για να σιγουρευτώ...) Και γενικά οτι εχει να κάνει με sensores κτλ δεν εχει καμια σχεση με τη πραγματικοτητα!

Και ρωτάω εγώ τωρα.....Κι εγω που απο αυριο θελω να αρχίσω να τον ανεβαζω πως σκ@τ@ θα καταλαβαινω ποια ειναι η temp σε Full load???

Δημοσ.

Χμ...touch the heatsink...

estimate...add 7-10C...

or...

φτιάξε ένα απλό συστηματάκι ελέγχου θερμοκρασιών με thermistors , μέσω διαύλου SM.B.

ή πάρε κάποιο έτοιμο kit sensor [ π.χ. το PC Doctor ] { το έφερνε κάποτε η Checkmate }

Δημοσ.

Η απαντηση ηταν αυτή που φοβόμουν...Παλι με ανοιχτο case θα ειμαι ρε γμτ....αραχνες θα πιασει παλι....:(:(:(

Την επιασα τη ψυκτρα όταν με το που ετρεξα prime η θερμοκρασια πήγε απο 45-->56 μεσα σε 1.2 sec!Αλλά τζίφος...ξενερωτη ήταν!υπολογίζω περίπου στους 38-40 βαθμούς(παντα σε συγκριση με τον 3000 που είχα συν την hyper 6 που μεταφέρθηκε στον 3200+)

Δημοσ.

Ναι, η mobo αυτή έχει τάση να δείχνει την CPU να κάνει...εξωγήινες υπερβάσεις...

Εμένα έχει δείξει ακόμα και από 42C να πηγαίνει 62C για 4 sec , και έπειτα να πέφτει στα 41C [ όπου και έμεινε για ώρα ].

Και όλα αυτά σε Idle.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...