Προς το περιεχόμενο

Ποιο πιστεύετε ειναι το καλύτερο κατάστημα Η/Υ?

rafraf24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια απο την ως τωρα εμπειρια σας ποιο πιστευετε ειναι το πιο καλο μαγαζι στην Αθηνα , στο κεντρο? Εγω προσωπικα πιστευω το Πλαισιο για διαφορους λογους:

1) Εχει τα περισσοτερα ετοιμοπαραδοτα προιοντα.

2) Μπορεις να επιστρεψεις κατι πισω χωρις πολλα πολλα.

3) Εχει την καλυτερη σελιδα στο ιντερνετ και οι παραγγελιες εκτελουνται αμεσα

Απο την αλλα βεβαια εχει και τις αδυναμιες του. Για παραδειγμα οι περισσοτεροι πωλητες δεν ειναι πολύ γνώστες του αντικειμενου και πρεπει να πας εκει ψαγμενος και απλα να παρεις αυτο που θελεις και να φυγεις.

Επισης οι τιμες του εχουν χαλασει πολυ σε σχεση με το παρελθον. Πλεον για μενα θεωρητε ακριβουτσικο...

• Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

φιλε μου εγω αν και δε ξερω τι σοϊ πωλητες εχει το πλαισιο της αθηνας παντως απο το αντοιστιχο της θεσ/κης(ιδια πειρα) ενα εχω να σου πω ΜΑΚΡΙΑ.....Αν ειναι να παρεις κατι ακριβο π.χ μια νεα συνθεση Η/Υ ξεσκιζονται να σε εξυπηρτησουν...παρακαλω ευχαριστω και ολα τα συναφη..αν ειναι κατι φθηνο σε γραφουν στα παλια παλια τους τα παπουτσια...Εγω ενα καλωδιακι προεκτασης το τροφοδοτικου ηθελα (2 ευρο) και ειχα παει στο εν λογω μαγαζι...Σε μια εβδομαδα μου ειπαν αρχικα σε 2 μετα οσπου απελπιστηκα..Παω που λες ΜΟΥΛΤΙΡΑΜΑ και να παρτο το καλωδιακι..Παει ο υπαλληλος στην αποθηκη ψαχνει και σε 5 λεπτα ετοιμος..Τα ιδια και με ενα φιλο μου μια Tv Card ηθελε και στο πλαισιο του πλασαραν οτι να 'ναι....Ηθελε να εχει και το περιβοητο τσιπακι επανω για τη συνδρομητικη και ουτε μπηκαν στο κοπο να του απαντησουν αν σ'αυτες που του εδειξες το περιειχε...Ειπαν ψαξτο στο νετ...Αηδια..Πηγε και αυτος στο Μουλτιραμα του εξηγησαν τα παντα, αγορασε και βρηκε την υγεια..Αυτα οσον αφορα της αλυσιδες.....

Υ.Γ οτι ειπες περι ασχετοσυνη των πωλητων ισχυει στο επακρο

Δημοσ.
φιλε μου εγω αν και δε ξερω τι σοϊ πωλητες εχει το πλαισιο της αθηνας παντως απο το αντοιστιχο της θεσ/κης(ιδια πειρα) ενα εχω να σου πω ΜΑΚΡΙΑ.....Αν ειναι να παρεις κατι ακριβο π.χ μια νεα συνθεση Η/Υ ξεσκιζονται να σε εξυπηρτησουν...παρακαλω ευχαριστω και ολα τα συναφη..αν ειναι κατι φθηνο σε γραφουν στα παλια παλια τους τα παπουτσια...Εγω ενα καλωδιακι προεκτασης το τροφοδοτικου ηθελα (2 ευρο) και ειχα παει στο εν λογω μαγαζι...Σε μια εβδομαδα μου ειπαν αρχικα σε 2 μετα οσπου απελπιστηκα..Παω που λες ΜΟΥΛΤΙΡΑΜΑ και να παρτο το καλωδιακι..Παει ο υπαλληλος στην αποθηκη ψαχνει και σε 5 λεπτα ετοιμος..Τα ιδια και με ενα φιλο μου μια Tv Card ηθελε και στο πλαισιο του πλασαραν οτι να 'ναι....Ηθελε να εχει και το περιβοητο τσιπακι επανω για τη συνδρομητικη και ουτε μπηκαν στο κοπο να του απαντησουν αν σ'αυτες που του εδειξες το περιειχε...Ειπαν ψαξτο στο νετ...Αηδια..Πηγε και αυτος στο Μουλτιραμα του εξηγησαν τα παντα' date=' αγορασε και βρηκε την υγεια..Αυτα οσον αφορα της αλυσιδες.....

Υ.Γ οτι ειπες περι ασχετοσυνη των πωλητων ισχυει στο επακρο[/quote']

Θα συμφωνησω μαζι σου φιλε μου, και εδω στην αθηνα πλην μερικων ελαχιστων πωλητων του πλαισιου οι υπολοιποι εχουν μαυρα μεσανυχτα και δεν εξυπηρετουν. Μονο κατι παλιοι εκει μεσα που γνωριζουν τα πραγματα κατι κανουν. Οι υπολοιποι δεν ξερουν σχεδον ουτε τα βασικα. Ρωτησα μια μερα κιεγω για ενα tv tuner αν κανει hardware mpeg2 encoding και μου ειπαν ναι σιγουρα. Το παιρνω παω σπιτι και βλεπω οτι ειχε το conexant bt878 chipset και για το mpeg2 χρησιμοποιουσε απλα ενα προγρμμα. Το παω πισω κι ο πωλητης μου λεει, εφοσον κανει Mpeg2 δεν εχει σημασια πως το κανει, σημασια εχει οτι το κανει!!!

Δημοσ.

Δεν μπορώ να πώ πως είναι εύκολο να πούμε πιο είναι το καλύτερο μαγαζί. Σε τι καλύτερο; Σε τιμές; Σε εξυπηρέτηση; σε service; σε γνώσεις των πωλητών; Σε όλα αυτά μαζί και πιο είναι πιο σημαντικό;

Από πλευράς τιμών π.χ το eshop είχε εδω και καιρό πάρα πολύ καλές τιμές. Από πλευράς ποικιλίας το mgmanager είναι με διαφορά το πιο ενημερωμένο αν και όχι τόσο καλές τιμές.

Από πλευράς service δεν έχω ιδιαίτερα παράπονα από κανένα μαγαζί που έχω επιστρέψει ελαττωματικό προϊόν. Τώρα από γνώσεις πωλητών δεν μπορώ να πω γιατί πάντα πάω διαβασμένος να αγοράσω κάτι και ποτε δεν περιμένω από πωλητή να με βοηθήσει. Αντίθετα μάλιστα προτιμώ να με αφήσει ήσυχο να κοιτάζω χωρίς να με "ενοχλεί".

Πάντως δεν μπορείς να περιμένεις όλα τα άτομα που δουλεύουν σε μια πολυκατάστημα πληροφορικής να γνωρίζουν τα ίδια με εσένα ή ακόμα καλύτερα παραπάνω. Οι γνώσεις υπολογιστών πέρα από τις αναγκαίες δεν πληρώνονται παραπάνω και οι μισθοί που δίνουν δεν είναι και κάτι ιδαίτερο γιο να υπάρχει προσπάθεια βελτίωσης των υπηρεσιών. Ακόμα, μην ξεχνάς ότι τα καταστήματα αυτά δεν απευθύνονται σε κάποιον με συγκκριμένες απαιτήσεις. Σκεψου τα περισσότερο σαν τον Κωτσόβολο κτλ. Όλα τα καταστήματα αυτά ψάχνουν τον πελάτη που μπαίνει και ζήτα υπολογιστή/ βίντεο/ καφετιερα μέχρι "τόσα λεφτά" ή ακόμα καλύτερα "να είναι καλό". Ο εκάστοτε πωλητής έχει "εκπαιδευτεί" να προωθεί κάποια προϊόντα, να πουλά ορισμένα πακέτα μηχανημάτων κτλ. Όταν οι απαιτήσεις σου ή οι απορίες σου ξεπερνούν τα δεδομένα που έχουν ή "βραχυκυκλώνουν" τελείως ή προσπαθουν να σε πείσουν ότι δεν θες πρασματικά αυτό που ζητάς αλλά αυτό που σου δίνουν.

Μου έχει συμβεί να πάω το 2000 στο Multirama στο Ηράκλειο και να ζητήσω προσφορά για δυο μηχανήματα γύρω στις 600.000 το καθένα μετρητά. Ο πωλήτης μου δείχνει τις "προσφορές" που είχαν στα λεφτά αυτά και του εξηγώ ότι δεν μου κάνουν. Στην ερώτηση του γιατί, αφού ειναι τόσο καλά μηχανήματα, του αναλύω ότι είναι ακριβά γι' αυτά που προσφέρουν( μικρόί δίσκοι, ενσωματωμένες κάρτες γραφικών κτλ.). Πριν προλάβω να τελειώσω ο πωλητής κάνει μεταβολή και φεύγει χωρίς να πει κουβέντα. Γελασα και εφυγα κι εγώ από το μαγαζί. Τελικά οι υπολογιστές αγοράστηκαν από αλλού.

Δημοσ.

Εχεις δικιο Νικο,ειδικα οταν αναφερερεσαι στο οτι οι εξτρα γνωσεις στους υπαλληλους δε πληρωνονται,αλλα αυτο και αλλο η παραπληροφορηση.Γιατι βλεπεις ειμαι θυμα της και μαλλον μεγαλο..Βλεπεις πριν 3 χρονια αγορα μονος μου το συστημα που εχω,με λιγες info απο φιλους και με ενα ΡΑΜ στο χερι.Εδωσα ενα σωρο λεφτα για να παρω το συστημα και παρολο τις επιμονες ερωτησεις που εκανα στον υπαλληλο (του στυλ τι κανει αυτο, μηπως καποια αλλη λυση εστω και αν μου κοστισει ) αντιμετωπιστηκαν με τροπο σχετικα αλλαζονικο και με τουπε Ειδημονα..Δεν ηξερα πολλα πραματα τοτε-εμαθα ομως αφου την πατησα- με αποτελεσμα να δωσω ενα σωρο λεφτα για πραγματα που δεν τα αξιοποιησα ποτε και απο ποιοτητα κ επιδοσεις ΧΑΛΙΑ..Καλο θα ηταν και να υπαρχει καποια γνωση (οπως προαναφερα στα Μουλτι μου την παρειχαν ) Ετσι για το καλο...Και απο τοτε λοιπον επεσα με τα μουτα στα φορουμ στα Reviews κ.λ.π και βρηκα τη χαρα μου...!!!!!!!!!!

Δημοσ.
1) Εχει τα περισσοτερα ετοιμοπαραδοτα προιοντα.

2) Μπορεις να επιστρεψεις κατι πισω χωρις πολλα πολλα.

3) Εχει την καλυτερη σελιδα στο ιντερνετ και οι παραγγελιες εκτελουνται αμεσα

Λογικά μόνο το Πλαίσιο μπορεί να πληροί όλες τις προϋποθέσεις που έθεσες.

Όσο για τους πωλητές του.

Καθόμουν στην ουρά για το ταμείο και βρισκόμουν δίπλα στους υπολογιστές που οι πωλητές φτιάχνουν τις νέες συνθέσεις για τους πελάτες. Ήταν λοιπόν ένας πατέρας με ένα παιδί δημοτικού και προσπαθούσαν να φτιάξουν pc. Το τι κουφές ερωτήσεις κάνανε, τι γνώμη άλλαζε συνέχεια ο πατέρας, τι που ζητούσε το φθηνότερο - απορώ πως δεν τους είχε πυροβολήσει ο πωλητής - και όλα αυτά σε ένα γεμάτο από κόσμο Πλαίσιο με 2-3 ακόμη στη σειρά για εξυπηρέτηση (μια από τα ίδια).

Τώρα αν το δούμε ψύχραιμα... το παιδί παίρνει 500€ μισθό, είναι 8+ ώρες όρθιο, προφανώς εκτός από τη βασική εκπαίδευση από την εταιρία όλες οι υπόλοιπες γνώσεις του σε θέματα υπολογιστών βασίζονται στην προσωπική του εμπειρία...

Μην περιμένετε και πολλά! :roll:

Δημοσ.

Και για εμένα το e-shop είναι το καλύτερο!!!

Και στο θέμα εξυπηρέτηση,διάθεσιμότητα προιόντων,και απο το service τους δεν έχω κάποιο πρόβλημα...

Πάντως πολύ εξυπηρετικοί είναι στην επαρχία τα μαγαζιά...άλλο που δεν ξέρουνε και λένε οτι τους κατέβει,και οι τιμές είναι τσουχτερές ποιο πολύ και απο το κρύο...

Δημοσ.

Το ίδιο ισχύει και για μενα.Το e-shop είναι απο τα καλύτερα επίσης και απο το hardshop οπου παρήγγειλα 2 φορές, είχα άμεση παραλαβή στα πράγματα.

Φιλικά

Μάκης

Δημοσ.

Εδώ θα παραθέσω λίγο τις απόψεις μου απο ορισμενα μαγαζια στην στουρναρη τουλαχιστον απο σοα εχω επισκεφτει ολα αυτα τα χρονια.

COSMODATA: Χάλια εξυπηρετηση, αν επιστρεψεις κατι πισω, θα σου παρουν το κεφαλι και θα σε πεταξουν εξω με τις κλοτσιες.. Ασε που καθε φορα μεσα γινεται πανικος χωρις λογο. Αλλος για να αγορασει usb Καλωδιο, αλλος για να παρει ποντικι..Οι πωλητες ειναι αγενεστατοι και γενικα το διπλα μαγαζι μου θυμιζει μοναστηρακι. Δεν ξαναπαταω εκει μεσα.

MULTINET: Συμπαθητικο μαγαζι με καποια δισευερετα προιοντα. Π.χ. θηελα να παρω bluetooth pcmcia adapter Και μονο εκει το βρηκα. Απο τιμες ετσι κι ετσι.

RAM SHOP: Παντα γινεται χαμος μεσα και γενικα δεν εξυπηρετουν καλα, οι τιμες που εχουν ειναι ακριβες και δεν εχουν σχεδον τιποτα σε στοκ., Οποτε πηγα εκει δεν εξυπηρετηθηκα.

HAC: Εχει ωραια πραγματα για pc modding αλλα βρε παιδια οι πωλτητες εκει μεσα δινουν την εντυπωση οτι βαριουνται που ζουν. Σαν κοιμισμενοι ειναι:) Απο τιμες καλο ειναι.

ΓΡΑΜΜΗ: Παλιοτερα ηταν πολυ καλο καταστημα και εβρικες τα παντα σε καλες τιμες. Τα τελευταια χρονια εχει χαλασει πολυ και εχει ολα τα noname προιοντα σε χαλια τιμες. Προσωπικα δεν θα ξαναπαρω απο εκει.

ΠΛΑΙΣΙΟ: Τωρα εκει φυσικα εχει το μεγαλυτερο στοκ. Σχεδον ολα ετοιμοπαραδοτα. Ακομα και τον fx 55 που αγορασα πριν ενα μηνα απο εκει τον πηρα. Απο τιμες μετριο. Απο πωλητες και γνωσεις ισχυει οτι ειπα στο πρωτο μου post...

ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΝΑΝΗ: Οποτε ρωτησα εκει μεσα ποτε δεν βρηκα αυτο που ηθελα.Απο τιμες δεν ξερω, δεν το εχω πολυ ψαξει.

MULTIRAMA: Πριν μερικο καιρο ηταν χαλια και απο τιμες και απο στοκ, τωρα τελευταια κατι παει να κανει. Εχει αρκετα ετοιμοπαραδοτα και απο εξυπηρετηση δεν παει και ασχημα. Εχει φερει και πραγματα για case modding και ο πανω οροφος θυμιζει εντονα το πλαισιο. Εχει φτιαξει πολυ και εχει πολυ καλες τιμες.

PC STORES: Καταστημα που κυριως ασχολειτε με case modding. Εχει πολυ καλα κουτια και πραγματα για να μεταμορφωσει καποιος το pc του. Απο κει και περα παλιοτερα οταν ειχε πρωτοανοιξει ειχε πολυ περισσοτερα ετοιμοπαραδοτα προιοντα, τωρα εχει λιγοτερα και ολο και λιγοστευουν. Μηπως παει για φουντο το μαγαζι?

FUTURE SYSTEMS: Χαλια τιμες, εξυπηρετηση το ιδιο. Οποτε πηγα αυτος που ηταν μεσα βαριοτανε να εξυπηρετηση και περιμενες κανα μισαωρο για να ασχοληθει μαζι σου και αν... Και φυσικα στο τελος δεν εβρισκες αυτο που ηθελες.

Ολα τα παραπανω εκφραζουν καθαρα προωπικες αποψεις συμφωνα με τις αμετρητες βολτες που εχω κανει ως τωρα στην Στουρναρη(15ετια και βαλε...)

Δημοσ.
Πριν προλάβω να τελειώσω ο πωλητής κάνει μεταβολή και φεύγει χωρίς να πει κουβέντα. Γελασα και εφυγα κι εγώ από το μαγαζί. Τελικά οι υπολογιστές αγοράστηκαν από αλλού.

Δεν είσαι ο μόνος Νίκο που το συμβαίνει αυτό!

Ο λόγος είναι ότι οι "πωλητές[;]" δεν ξέρουν από επαγγελματισμό και συμπεριφορά.

Πιστέυουν ότι ο πελάτης είναι για μια φορά, αλλά δεν ξέρουν ότι: πελάτης δυσαρεστημένος = δυσφήμιση ^3

Δεν υπάρχει επαγγελματική παιδεία για να το καταλάβουνε.

Ο πελάτης που θα φύγει δυσαρεστημένος δεν θα κάτσει έτσι, θα το πει σε άλλους 20 γνωστούς του!

Δυστυχώς ζούμε σε μια χώρα του "ό,τι αρπάξουμε".

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...