Προς το περιεχόμενο

Scandisk κατα την εκκίνηση

panaitolas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.

Εχω στο μηχανημα μου τρεις σκληρους δισκους(Sata).Δυο maxtor 80g που δουλευουν σε raid 0 και ενα maxtor 300g που ουσιαστικα αποθηκευω αρχεια.Μετα απο μια διακοπη ρευματος και ενω το pc ειχε να κλεισει για μια βδομαδα οταν παω να μπω στα winxp μου κανει παντα scandisk στον σκληρο g(300g) χωρις να βρει τπτ και τον βλεπω κανονικα μεσα απο win.Ειναι προσπελασιμος δηλαδη.Ξερει κανεις τι μπορει να φτεει?Γιατι το κανει αυτο?Πως μπορω να το διορθωσω?

Δημοσ.

Τα Win έπειτα από τέτοιου είδους Power Failure εκτελούν, συνήθως προληπτικά, scandisk στον / στους δίσκους που ήταν εκείνη την στιγμή σε λειτουργία.

Εσύ μπορείς να αφήσεις το Scandisk μια φορά να τελειώσει ή/και να τρέξεις κάποιο άλλο διαγνωστικό πρόγραμμα το οποίο θα εξετάσει τον σκληρό σου για τυχόν σφάλματα. Μόνο τότε θα είσαι εντελώς σίγουρος ότι η "αποθήκη" σου μεγέθους 300GB παραμένει αξιόπιστη.

Δημοσ.

Δε θελω να σε αγχωσω αλλα οταν πριν κανα χρονο το pc μου ξεκινουσε με scandisk καθε φορα,μετα απο κανα 20ημερο χτυπησε ο δισκος(bad sector).Κατεβασε κανα διαγνωστικο προγραμμα και ξεκινα ελεγχους,κανε και ενα backup να εισαι σιγουρος,για καλο και για κακο.Ελπιζω να μην ειναι αυτο που σου ειπα παντως......

Δημοσ.

λύση

1. Click Start, click Run, type regedit, and then click OK.

2. Locate and then click the following key in the registry:

HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\Session Manager\BootExecute

3. On the Edit menu, click Modify.

4. Type autocheck autochk *, and then press ENTER.

την έχω αναφέρει και σε παλαιότερο ποστ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...