Προς το περιεχόμενο

us-robotics 8054 vs 5450

NaGR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα δίκτυο με δύο pc στα οποία μοιράζω την ADSL με το Speedtouch 530 το οποίο συνδέω μέσω switch με τα δύο pc.

Θέλω να προσθέσω και ένα Acess Point για να μπορώ να μοιράζω την σύνδεση και σε laptop με wireless.

To θέμα είναι ποιο απο τα δύο μοντέλα που αναφέρω κάνουν για αυτή την δουλειά?

router 8054

MULTIFUNCTION ACCESS POINT 5450

και αν κάνουν και τα δύο ποιο είναι το καλύτερο?

Φυσικά να ξέρετε κάποιο καλύτερο παρακαλώ να το πείτε

Δημοσ.

To 5450 ειναι σκετο access point

Το 8054 ειναι access point και router firewall κ.λ.π

Απο κει και περα διαλεγεις και παιρνεις το 1ο και το routing του alcatel ή το 2ο και επιλεγεις ποιο απο τα (alcatel,usr) θα κανει το routing.

Προσωπικη μου αποψη ειναι αν μπορουσες να βρεις το 9106 (modem/access point/router) με τιμη γυρω στα 95€ ωστε να αντικαταστησεις τελειως το alcatel .Το 9106 ειναι καλυτερο ως modem (αντεχει περισσοτερα connections με p2p) εχει καλυτερο firewall και εχει και QOS πιο ευκολο απο το alcatel.

Εξαιρεση αν εχεις vivodi dsl και τηλεφωνια απο αυτη οποτε το alcatel μονοδρομος.

5450 χαρακτηριστικα

8054 χαρακτηριστικα

Δημοσ.

Kαταρχήν να σε ευχαριστήσω για την απάντηση.

Το 9106 το έχω υπόψιν μου αλλά λόγω θέσης για την οποία προορίζεται το ΑΡ δεν μπορώ να αντικαταστήσω το alcatel γιατί είναι πολύ μακριά απο τηλεφωνική πρίζα.

Λες οτι με τον συνδυασμο 8054 - alcatel πρέπει να διαλέξω κάποιο να κάνει το routing. Αυτό είναι εφικτό? εύκολα? υπάρχει κίνδυνος ασυμβατότητας?

Εγώ φαντάζομαι οτι μπορώ να έχω και τους δύο router ενεργούς, με το alcatel να κάνει routing μεταξύ 10.0.0.χ και ιντερνετ, και το usr μεταξύ ενός άλλου range(που ανήκουν τα wireless) και του 10.0.0.χ.

έχει καμμία σχέση με την πραγματικότητα?

Sorry για τις εμπνεύσεις βραδιάτικα :οops: αλλά insomnia είναι αυτό :rolleyes:

Δημοσ.

Επανέρχομαι!!!!

Αν το σχήμα τα λέει καλύτερα απο οτι τα περιγράφω και σας έρχεται καμμιά ιδέα πείτε την

post-11763-129062919549_thumb.jpg

Δημοσ.

Δεν νομιζω οτι μπορεις να κανεις routing και απο τις 2 συσκευες.

και δεν καταλαβαινω για ποιο λογο?

Χρησιμοποιησε το nat ή το ενος ή του αλλου (προτεινομενο του usr) .

Nαι ειναι ευκολο να ακυρωσεις το nat του ενος ,δε θα αντιμετωπισεις προβλημα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...