Προς το περιεχόμενο

Dr.Divx ερωτησεις.

javaneze

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

hello,

Γενικα χρησιμοποιω για divx το divx tutorial του trustfm το οποιο ειναι και αψογο για μενα τον αρχαριο, αλλα ειπα να δοκιμασω το dr.divx επειδη ειναι 1 προγραμμα και αποφευγεις τα πολλα ανοιξε-κλεισε προγραμματα και τις πολλες εγκαταστασεις αυτων.

Εκανα ενα divx 50 λεπτων με το dr.divx και βγηκε 1,4 GB, ενω το ιδιο με την μεθοδο dvd decrypter- dvd2avi-avisynth-virtuadubmod (και ολα τα παρελκομενα) βγηκε περιπου 500 GB με μια μικρη διαφορα στην αναλυση λογω manual cropping. και στις 2 περιπτωσεις επελεξα το home theater profile.

Μπορει καποιος να με συμβουλευσει σχετικα με την χρηση του prog και να μου υποδειξει μια μεθοδο settings-encoding χωρις ιδιαιτερες απωλειες στην ποιοτητα?

η διαφορα των 900 ΜΒ ειναι τεραστια αν σκεφτει κανεις οτι σε ποιοτητα ειναι σχεδον ομοια τα αρχεια .....

και με το Dr.divx επεξεργαστικα τα αρχεια που ξηλωσε το decrypter μιας και δεν ηθελα ολη την ταινια αλλα μονο ενα κεφαλαιο της ....και τροπο επιλογης chapters δεν βρηκα στο dr. οπως επισης δεν βρηκα τροπο να ενσωματωνει τα subtitles στο AVI(ξερει κανεις τιποτα και γι αυτο?).

Thanx in advance...

Δημοσ.

Δεν μπορείς να ενσωματώσεις τους υπότιτλους με αυτό!

Εκεί που διαλέγεις την επιλογή Home theater μετά πήγαινε πάνω δεξιά και στην πρώτη επιλογή που λέει "Make" δίπλα από εκεί βάλε πόσα κομμάτια των πόσο ΜΒ το θες και όλα τα άλλα γίνονται αυτόματα!

Ακόμα στην επόμενη σελίδα(που βάζεις και που θες να αποθηκεύσεις το αρχείο) πάτα την επιλογή "Modify settings", στην επόμενη σελίδα πάτα "Advanced Settings" και στην καινούρια σελίδα εκεί που λέει(πάνω αριστερά) "encode mode" βάλε "1 pass" και τέλος πάτα "Encode" και θα σου πάρει σε χρόνο περίπου κάτι παραπάνω από ότι σου είναι η ταινία!

Απο το πρόγραμμα αυτό δεν μπορείς να διαλέξεις κεφάλαια αλλά μόνο τα vobs!

Κατά την γνώμη μου χρησιμοποίησε τα εξής προγράμματα:

-DVD Shrink=Με αυτό "ξεκλειδώνεις" το dvd και μπορείς να διαλέξεις και τα έξτρα,υπότιτλους,ήχο και ότι άλλο θες.

-Dr DivX=Με την προηγούμενη διαδικασία που σου είπα πιο πριν φτιάχνεις το DivΧ σου από το DVD που έχεις βάλει στον σκληρό δίσκο ή αν δεν έχει "κλείδωμα" το διαβάζει απευθείας από το δισκάκι!

-SubRip=Με αυτό είτε από το DVD στον σκληρό είτε από το DVD απευθείας(αν δεν είναι κλειδωμένο),βγάζεις τους υπότιτλους σε αρχείο και βλέπεις την ταινία σου μια χαρά με υπότιτλους!

Εγώ με αυτά τα 3 έχω μετατρέψει πολλές ταινίες σε DivX και παίζουν και στο επιτραπέζιο DivX Player μου μια χαρά!!!Και από ποιότητα....άψογη!Και να φανταστείς ότι την κάθε ταινία την κάνω σε μέγεθος περίπου 697ΜΒ για να χωράει σε ένα cd!!!

Δημοσ.

runner den me apasxolei na xwraei se diskakia to arxeio. ston sklhro thelw na ta krathsw. exw ena dvd apo synavlia, kai exw epileksei sto decryptor ta kefalaia pou thelw na krathsw. ola kala kai wraia mou exei ksylwsei se 2 vobs ta kefalaia me ta klips pou thelw. twra paw na ta sympiesw kai ta arxeia bgainoun me ayth thn shmantikh diafora megethous analoga thn methodo. ta subs thelw na ta enswmatwsw sto avi kai na mhn einai ksexwristo arxeio ...

tespa tha dokimasw ta settings pou eipes kai eidomen ...

thanx.

Δημοσ.

OK!Περιμένουμε νέα σου κι εδώ είμαστε!

Παρεπιπτόντως.........είτε θες να τα βάλεις σε δισκάκια είτε όχι με την διαδικασία που σου είπα και με τα συγκεκριμένα προγράμματα γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα!

Κατά την γνώμη μου χρησιμοποίησε το DVD Shrink αντί το DVD Decrypter.

Δημοσ.

re sy apo to shrink pws mporeis na ta ksylwseis xwris na ta kanei kai encode se mexri 4,7 GB? kai pws mporeis na epileksis mono ta kefalaia pou goustareis na ksylwseis kai oxi olo to dvd me ta extras kai ta resta?

Δημοσ.

Θα πατήσεις την επιλογή Re-Author και από εκεί θα κάνεις drag & drop ότι θες και θα αποφασίσεις και την συμπίεση που θες να έχει η ταινία!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...