Προς το περιεχόμενο

'Ελεος. Δεν μπορώ άλλο.

iagouaros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα σας πω τα πράματα από την αρχή για να μπορέσετε να καταλάβετε την αγανάκτησή μου.

Πριν ενάμισι μήνα αποφασίζω να αλλάξω την κάρτα μου (pixelview prolink geforce fx5200) και να πάρω την msi 6600gt 128 Mb (230euros). Tην τοποθέτησα στο σύστημά μου (gigabyte ga8s648(-l), celeron 2.0ghz, 2Χ256/400Μhz, 2X80gb wd jb) και σε όλα τα παιχνίδια εμφάνιζε πολύγωνα και διάφορες μαλ......Tην δοκίμασα την κάρτα σε άλλο σύστημα και έπαιζε μια χαρά. Παίρνω τηλέφωνο στο e-shop και μου λένε να στείλω το σύστημα μου εκεί πέρα για να το δουν αυτοί, γιατί όσες λύσεις μου πρότειναν για να διορθώσω το πρόβλημα τις είχα κάνει.

'Ετσι λοιπόν το στέλνω στην Αθήνα (είμαι από Κομοτηνή) και κάνει γύρω στις δέκα μέρες να φτάσει (μπερδεύτηκαν οι μεταφορικές). Το e-shop κάνει πέντε μέρες να το δει. Σύνολο δεκαπέντε. Μόλις το βλέπουν, με παίρνουν τηλέφωνο και με ενημερώνουν ότι φταίει η μητρική (το agp της μητρικής δεν είναι τόσο γρήγορο για την 6600gt, έτσι μου είπαν). Και το agp της μητρικής μου ήταν 8X.

Ωραία λοιπόν τους λέω, αλλάξτε την και βάλτε την msi k8n neo μαζί με τον athlon 3400+ 2.4 ghz. (γύρω στα 300 euros). Με ξαναπαίρνουν τηλέφωνο και μου λένε ότι πρέπει να αλλαχτεί και το τροφοδοτικό γιατί είναι μικρό. Το αλλάζω κι αυτό και μου βάζουνε από 350 watt ένα 500 watt.

Μέχρι εδώ πολύ ωραία. 'Ηρθε το σύστημα μου μετά από ένα μήνα και βλέπω ό,τι οι μνήμες που είχα δεν δούλευαν στα 400mhz αλλά στα 333 Mhz. Παίρνω πάλι τηλέφωνο και μου λένε ότι οι Msi οι μητρικές συμπεριφέρονται παράξενα με τις μνήμες (οι δικές μου ήταν διαφορετικής μάρκας). Παραγγέλνω 2 512mb/400mhz samsung gold (160euros). 'Ερχονται,τις βάζω και όλα δούλευαν ρολόι μέχρι σήμερα.

To σύστημα που έφτιαξα είναι msi k8n neo fsr , athlon 3400+ 2,4ghz 64bit, 2X512 mb /400 mhz samsung gold, msi 6600 gt 128 mb, 500watt power supply big fan, 2 X 80 gb western digital jb,τα παλιά τα πράματα τα κράτησα και έφτιαξα ακόμα ένα σύστημα gigabyte ga8s648(-l), celeron 2.0ghz, 2Χ256/400Μhz, 30 gb maxtor, 350 power supply, prolink geforce fx 5200.

Στο ψητό τώρα, κάνω 3dmark 2003 στο σύστημά μου σήμερα και μου βγάζει 5555 score, πολύ χαμηλό, στην αρχή μου έβγαζε 7700. Aλλάζω drivers, κάνω format και πάλι τα ίδια. Βγάζω την κάρτα την βάζω στο παλιό μου σύστημα(αφού πρώτα το έκανα format) kαι το score που βγάζει στο 3dmark είναι 6745. Και χάθηκαν και τα πολύγωνα και τα τετράγωνα και όλες οι μαλακίες που έκανε στην αρχή. Tι να πω έχω τρελαθεί, ελπίζω να μην τραβήξει κανείς αυτά που τραβάω εγώ εδώ και ενάμισι μήνα.

Καμιά λύση παιδιά? Εκτός από την αυτοκτονία.

Δημοσ.

file mou, paizei na yphrxe provlhma asymvatothtas ths mobo sou me thn karta grafikwn.Isws wkwi ofeilontai oi malakies sthn o8onh sou.Egw eixa polu xeirotero problem apo sena.Eixa mobo gigabyte 8knxp kai karta grafikwn msi ge force fx 5950 ultra.To pc mou ekane apisteuta pramata! Esvhne, kolage, kai sugekrimena den kolage olo, mono to keyboard, allaxa karta grafikwn kai to provlhma den luthike apla meiw8hke.Ema8a telikws oti h mobo ths gigabyte einai psiloskata kai den synergazontai me para polles etairies.Twra evala mobo asus kai krathsa thn msi kai ola teleia.Eimai sigouros oti eftege h asymvatothta ths gigabyte sou me thn msi.

Δημοσ.

Ναι είναι αλήθεια ότι:

1) Η MSI είναι πολύ ιδιότροπη με τις μνήμες

2) Μερικές φορές εμφανίζονται είτε προβλήματα στην συνεργασία των 6600GT με μερικές mobos , ακόμα είχαν βγεί μερικές παρτίδες ελατ. καρτών [ 6600GT ] οι οποίες έκαναν αυτό το πρόβλημα με τα πολύγωνα [ σε ότι PC και να τις έβαζες ] { αυτές πήγαιναν στην αντιπροσωπεία και τις αλλάζανε με καινούργιες }

3) Το e-shop είναι ένα αρκετό σοβαρό κατάστημα , γνωστό για την καλή εξυπηρέτηση , και για την ειλικρίνια.

Επίσης το τεχνικό τμήμα είναι πάρα μα πάρα πολύ καλό.

Αυτά.

Δημοσ.
file mou, paizei na yphrxe provlhma asymvatothtas ths mobo sou me thn karta grafikwn.

Στην πρώτη περίπτωση, με τα πολύγωνα και τις μαλακίες έβγαλε η nvidia drivers τους 67.03 που διορθώνουν το πρόβλημα. Είχε πρόβλημα η msi 6600 gt με το sys chipset της μητρικής. 'Ετσι εξηγείται που χτες στο παλιό μου σύστημα όλα ήταν μια χαρά. 'Ειχα βάλει τους 67.03, ενώ όλοι οι άλλοι drivers κάνουν πολύγωνα. Δοκίμασα 66.93, 71.20 και άλλους πολλούς και όλοι εμφάνιζαν πολύγωνα.

Τώρα χρειάζομαι την βοήθεια σας στο θέμα που με καίει τώρα:

κάνω 3dmark 2003 στο σύστημά μου σήμερα και μου βγάζει 5555 score, πολύ χαμηλό, στην αρχή μου έβγαζε 7700. Aλλάζω drivers, κάνω format και πάλι τα ίδια. Βγάζω την κάρτα την βάζω στο παλιό μου σύστημα(αφού πρώτα το έκανα format) kαι το score που βγάζει στο 3dmark είναι 6745.

Δημοσ.

Τώρα χρειάζομαι την βοήθεια σας στο θέμα που με καίει τώρα:

κάνω 3dmark 2003 στο σύστημά μου σήμερα και μου βγάζει 5555 score' date=' πολύ χαμηλό, στην αρχή μου έβγαζε 7700. Aλλάζω drivers, κάνω format και πάλι τα ίδια. Βγάζω την κάρτα την βάζω στο παλιό μου σύστημα(αφού πρώτα το έκανα format) kαι το score που βγάζει στο 3dmark είναι 6745.[/quote']

Μήπως έχεις ενεργοποιήσει το refresh rate overide στο control panel της nvidia; βεβαιώσου πως οι τιμές των refresh rate είναι οι default και ξανατρέξε το 3dmark. είναι ένα (λιγότερο) γνωστό bug.

φυσικά έτσι θα υποφέρεις από το 60hz bug των xp,αλλά υπάρχει λύση.

χρησιμοποίησε το rivatuner, για να φτιάξεις το δικό σου οδηγό για την οθόνη με ελάχιστη τιμή στο refresh rate τα 85hz.

problem solved.

Αν θέλεις, ενημέρωσε μας μετά

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...