Προς το περιεχόμενο

Overclocking σε P4 2.4 Northwood

evansdimo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια γεια σας

Εχω φτιαξει ενα συστηματακι με την εξης συνθεση:

Cpu:P4 στα 2.4

Μotherboard: MSI 865 PE

Μνημη:2*512 Kingston στα 333 mhz

VGA: Gigabyte 6600 GT (AGP)

Hard disk: 1 WD 40 + 1 WD 80

Tροφοδοτικο: Herolchi 480W

Case: Eνα καλο με 2 12" ανεμιστηρες

Εχω βαλει μια γαματη ψυκτρα πανω στον επεξεργαστη μου την

Ηyper 6 και η θερμοκρασια της Cpu δεν μπορει να ξεπερασει τους 31 βαθμους

(28 δουλευει συνεχεια) Οπως καταλαβαινεται θελω να στυψω λιγο τον επεξεργαστη μου μιας και μπορω τωρα πλεον.

Υπαρχει καποιος που να εχει παρομοια περιφερειακα με τα δικα μου

και να εχει επειχειρησει o/c?

Aν ναι ας μου πει αναλυτικα ποσο να ανεβασω FSB, Vcore, μνημες (που σημειωση δουλευουν σε dual channel mode.)

Δημοσ.

Εγώ με την απλή ψύκτρα τον έχω (τον ίδιο CPU) στα 2700, στο πολύ χαλαρό, το σύστημα δουλεύει όπως πριν, η αύξηση στην θερμοκρασία είναι ελάχιστη, δεν έχω προσέξει να υπάρχει καν δηλαδή.. Έχω δηλαδή το FSB στα 150Μhz, ο πολλαπλασιαστής της μνήμης στο x2,5 και CPU voltage +0.1V για καλό και για κακό. Απ'ό,τι τον έχω τεστάρει εμένα φτάνει χωρίς να εμφανίζονται σοβαρά προβλήματα κάπου στα 2988Μhz, με FSΒ στα 166, πολλαπλασιαστή μνήμης στο x2, CPU voltage στο +0.3V και μνήμης νομίζω το ίδιο ή +0.2V.

Και στις δύο ρυθμίσεις πρόσεξε να έχεις την AGP κ PCI συχνότητα κλειδωμένη.

• Moderators
Δημοσ.

το 0.3V στον επεξεργαστη δεν χρειαζεται κατα την αποψη μου(ασε που κινδυνευεις με +0,3V).Με stock ψυκτρα και asus p4p800 dlx rev1 ειχα παει αντιστοιχο northwood στα 3 full stable και θερμοκρασιες απ οτι θυμαμαι γυρω στους 50 με κουτι του κ*λου!Ξεκινα να ανεβαζεις το fsb απο το bios με μικρα βηματα,+5 ας πουμε,και τεσταρε μετα με superpi και prime για καποιες ωρες,τσεκαροντας φυσικα τις θερμοκρασιες σου.Επισης για να τεσταρεις μνημες κατεβασε το memtest και τρεξτο στο extended.Οταν βρεις περιπου τα ορια του fsb παιξε με τα timings της ram.Μην ξεχασεις να κλειδωσεις agp/pci σε 33/66.Επισης κανε ενα search θα βρεις αντιστοιχα θεματα.

Ενα αναλυτικοτατο(ευγε Grace!)οδηγο θα βρεις εδω

http://www.thelab.gr/reviews/ocbasics_1.php

Δημοσ.

Εννοω οτι οταν ανεβαζω Fsb ανεβαινουν παραλληλα και οι συχνοτητες απο Agp και Pci. O μονος τροπος για να κρατηθουνε σταθερες ασχετα αν εγω ανεβαζω Fsb ειναι να τις βαλω σε αυτες τις συχνοτητες 66.70/33.35

Δε νομιζω να ειναι κακο αυτο ετσι?

• 3 χρόνια αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...