Προς το περιεχόμενο

SATA kai 2 diskoi

peterp@n^

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Exw tin A7N8X-E Deluxe kai skeftomai mipws valw enan Raptor kai enan Seagate 200GB SATA sta 2 SATA kannalia pou mou deinei.. ton prwto gia leitourgiko kai programata kai ton allo gia documents - backup klp.

ginetai katarxin auto kai tha doulevoun kai oi dio sto maximum?? H' tha ginei auto pou simvainei kai sta IDE, na doulevoun diladi kai oi 2 stin taxitita tou argou kai tetoia??

Thanx in advance!!

Δημοσ.

a, kai kati akoma, o raptor 37,6Gb tha exei toso treli diafora apo ton allo etsi wste na aksizei telika na kanw auto pou skeftomai?? giati apo oti vlepw oi times tous einai poly konta!! Giati kai 2x200GB me ta idia lefta den akougetai kai asxima.. :P

Δημοσ.

oi Raptor exoun polu mikro seek time pou se sunduasmo me tis 10k rpm

kanoun diafora. 8a deis diafora dhl.

To idaniko(me vash th mhrtikh sou) 8a htan na evazes 2xRaptor SATA se RAID0

kai na epairnes enan PATA 200GB('h oso parapanw antexei h tseph sou).

Sto RAID 8e petages leitoyrgiko kai programmata kai o PATA sou 8a einai

ka8ara apo8hkeytikos xwros.

Egw 8a soy proteina na pareis ton Raptor 36.7 SATA opws les,

alla o 200arhs sou na einai PATA(IDE) kai oxi SATA.Kai ayto gia endexomeno mellontikou RAID0 eite me th mhtrikh ayth,eite me allh(an exeis kanei anaba8mish).

Twra 8a mou peis pws oi kainouries mhtrikes exoun('h 8a exoun) 4+ kanalia SATA...

Pantws egw ayto sou proteinw...

Δημοσ.

Man, auto pou skeftesai na kaneis esu to exw kanei kai malista me tous idious akribws diskous...

Aksizei... Sto mono shmeio (thewritika) pou mporei na xanei einai otan tha antigrafeis arxeia apo ton enan ston allo, alla milame gia teleiws amelhteous xronous...

Praktika to leitourgiko sou kai ta programmata (pou tha einai sto raptoraki) tha phgainoun sfaira, pou pisteuw oti einai auto pou se endiaferei kiolas...

Egw pantws eimai polu euxaristhmenos me to configuration auto...

Δημοσ.

peterp@n^ afoy 8a pareis 2 diskous,

pare ton sata raptor pou 8es kai to 200arh ide kai...kalorizika...

kai me ta prwta fragka pou 8a pesoun sta xeria sou sto mellon,pare

allon enan sata raptor idio,kane ena raid0 kai exei kleisei apo sklhrous.

Δημοσ.
peterp@n^ afoy 8a pareis 2 diskous' date='

pare ton sata raptor pou 8es kai to 200arh ide kai...kalorizika...

kai me ta prwta fragka pou 8a pesoun sta xeria sou sto mellon,pare

allon enan sata raptor idio,kane ena raid0 kai exei kleisei apo sklhrous.[/quote']

ton 200ari giati ide?? o sata den tha einai pio grigoros??

milame gia tin trexousa katastasi.. isws argotera sto mellon to systhma na exei ypostirixi se pollous sata, opote kai me 2o raptor den tha einai axristos.

apla epanerxomaste stin amfivolia tis topic erwthsis.. an o sata 200aris meiwsei kai tin taxytita tou raptor h' an o enas den epeireazei ton allo.

Δημοσ.

ta kanalia sata einai 3exwrista.

asxeto to ena me to allo.(me mia mikrh epifyla3h)

episis thn taxythta thn 8es kyriws ston Raptor mias kai aytos 8a exei

to leitourgiko kai ta progz.o 200arhs 8a einai apo8hkh.epishs h diafora

se mb/sec den einai kai terastia.xwris na 3erw ypologizw pws enas 200arhs ide

8a pianei gyrw sta 55-60mb/sec enw o antistoixos sata ante na einai sta 65-70mb/sec.

Δημοσ.

Ιδανικό στήσιμο είναι αυτό που σκέφτεσαι (raptor => os, 200g=> store), για normal χρήματα.

- Οι sata vs pata hd δεν έχουν καμία ουσιαστική διαφορά στην ταχύτητα εφόσον οι pata βρίσκονται χωρίς οπτική συσκευή στο ίδιο κανάλι.

- Ναι τα sata κανάλια είναι "ανεξάρτητα".

- 65-70mb/sec δεν δίνει average ούτε ο 76g raptor. Από raid κ πάνω για αυτά τα γκάζια σε sata/pata πρωτόκολλα.

/sc

Δημοσ.

Ακριβώς nikoskon. Μέχρι εκεί πάνε. Αν το κάνεις μερικές φορές το test θα δεις ότι θα σου βγάζει παρόμοιες τιμές. Κ μετά από defrag το ίδιο. Οι 36g raptor όπου τους έχω δοκιμάσει δίνουν παρόμοιο transfer με 160-200g 7200rpm/8mb hd. Σε συνδυασμό με το το γρήγορο seek που έχουν όταν στηθεί os επάνω τους κάνουν το σύστημα πολύ πιο "νευρικό". Για "normal" κατηγορία τιμής είναι ότι καλύτερο.

/sc

Δημοσ.

Mporw na pw pws to Sata Raptor 36g RAID 0

se sxesh me to Sata Maxtor 80g RAID 0 pou eixa palia,diaferei polu.

Endeiktika sto transfer rate ta maxtoria pianan peripou 100mb/se,

enw ta raptoria 120mb/sec.

To systhma twra einai opws eipes "neyriko" kai doulevei pragmatika aprovlhmatista.

3efygame ligo apo to topic...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...