yositosi Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2005 Σημείωση.. στο σενάριο 1 μάλλον "ξεχάστηκε" να γίνει ο υπολογισμός και των νέων mobos... γιατί αν πιστεύετε ότι θα έχετε value αναβαθμίζοντας επεξεργαστή και όχι Mobo εντός του έτους.. μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτείτε!
georgeadams Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2005 Μπαα, τα πρώτα δείγματα διπλοπύρηνων AMD δοκιμάστηκαν σε nForce4 σε 939 και έπαιζαν μια χαρά. Αλλά ακόμα και αν χρειαστεί νέα motherboard, απλά μειώνεται το βάθος χρόνου του σεναρίου 1 κατά 3-6 μήνες...
yositosi Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2005 Έλα μωρέ.. αφού τους ξέρεις τώρα.. Καθαρά για λόγους μαρκετινγκ θα βρουν καμία μ@λ@κία στους dual-core που θα μπορεί να την εκμεταλλευτεί ένα νέο τσιπσετ.. και θα έχουν πάτημα για να βγάλουν νέες μητρικές!! :evil:
pikoriko Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2005 εχει δικιο ο yositisi ολα γινονται για το συμφερον της καθε εταιριας λενε οτι στην αρχη θα τοπετηθουνε σε σοκετ 940 μετα με μια αναβαθμηση στο 939 και στο τελος θα βγαλουν καιμια mobo και θα τραβανε τα μαλλια τους ολοι.τα εχουνε αυτα οι εταιριες.
pikoriko Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2005 σκεφτεστε το ενδεχομενο οτι με την παρουσιαση των πρωτων διπλοπυρινων η δυνατοτητα του overclocking να ειναι ανυπαρκτη; και ποσο να ανεβασεις μια συχνοτητα αφου τα μεγαλυτερα κομματια θα κυμαινονται γυρω στα 1.3, 1.4 ghz
georgeadams Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2005 "Μηδένα προ του τέλους μακάριζε" Υ.Γ. Για να μην ανοίγουμε νέα topics με φιλοσοφικούς προβληματισμούς, ένωσα τα 2 θέματα και τροποποίησα ελαφρά τον τίτλο του θέματος
apocalypse Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2005 σκεφτεστε το ενδεχομενο οτι με την παρουσιαση των πρωτων διπλοπυρινων η δυνατοτητα του overclocking να ειναι ανυπαρκτη; και ποσο να ανεβασεις μια συχνοτητα αφου τα μεγαλυτερα κομματια θα κυμαινονται γυρω στα 1.3, 1.4 ghz Το overclocking είναι δυνατό , όχι λόγω των συγκεκριμένων επεξεργαστών που έχουμε , αλλά λόγω της μεθόδολογίας που χρησιμοποιείται στην κατασκευή τους. Οι γραμμές παραγωγής της AMD (όπως και της Intel) ΔΕΝ παράγουν μοντέλα επεξεργαστών , αλλά πυρήνες. Ένας από αυτούς είναι ο Winchester. Το τι αυτοκόλλητο θα κολλήσει πάνω στον καθένα η AMD αποφασίζεται στο quality control , βάσει συγκεκριμένων set προδιαγραφών (συχνότητα , τάση , θερμοκρασία). Έστω (τυχαία νούμερα) οτι η προδιαγραφές για έναν 3800+ είναι να δουλεύει στα 2400mhz με 1.4Volt μέχρι την θερμοκρασία των 90°C. Η εταιρία δεν δοκιμάζει κάθε επεξεργαστή (βασίζεται σε στατιστικές μελέτες) , οπότε αφήνει μεγαλύτερα περιθώρια (έχει , εσωτερικά , αυστηρότερες προδιαγραφές). Εάν η ζήτηση για μικρά μοντέλα ξεπερνά την παραγωγή , είναι πολύ πιθανό πυρήνες που πληρούν ανώτερες προδιαγραφές να καταλήξουν σε μικρότερα μοντέλα για να καλύψουν την ζήτηση. Στα παραπάνω βασίζεται το overclocking , όπου ψάχνουμε συγκεκριμένες βδομάδες και stepping και (κυρίως) αλλάζουμε εντελώς τις προδιαγραφές λειτουργίας ώστε να βγάλουμε περισσότερα mhz. Τίποτα από τα παραπάνω δεν θα αλλάξει με τους dual core.
phovos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2005 Αν και μιλάτε για dual core εγώ θα το πετάξω το άσχετο.... Μα δεν υπάρχει πουθενά στο ELLADA FX-55???? Ο κολλητός μου και ο bro του θέλουν από έναν(lol σα να αγοραζεις καραμέλες...) και δε βρίσκουν πουθενα....Εψαξαν απο oktabit/quest/e-shops/κανονικα shops και δε παιζει ούτε για πλάκα!!!! Και όχι τίποτα αλλά με ενδιαφέρει να τους προμηθευτούν άμμεσα ώστε να μπορέσω να παιξω κι εγω λίγο με τον FX :D Υ.Γ οι επεξεργαστες ειναι για επαγγελματική χρήση
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2005 Super Moderators Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2005 pantws opws kai na to kanoume oi dual core 8a einai kai autoi aplhsiastoi...
yositosi Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2005 Apocalypse... αυτό το τερτίπι με τις γραμμές παίζει και με τους Intel??? Για την Amd το ξέρω ότι όσο πιο πολύ παίζει ένα κομμάτι στην αγορά.. τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να πάρεις μεγαλύτερο επεξεργαστή "που έχει φάει μαμά downclocking"..
apocalypse Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2005 Apocalypse... αυτό το τερτίπι με τις γραμμές παίζει και με τους Intel??? Για την Amd το ξέρω ότι όσο πιο πολύ παίζει ένα κομμάτι στην αγορά.. τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να πάρεις μεγαλύτερο επεξεργαστή "που έχει φάει μαμά downclocking".. Ναι ισχύει για όλες τις εταιρίες και για όλα τα μοντέλα επεξεργαστών. Επίσης για όλων των ειδών τα ολοκληρωμένα κυκλώματα (gpu , northbridge κτλ). H 6800 μου έχει πυρήνα που (πάνω στο shim) γράφει "6800 GT"...
pikoriko Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2005 λοιπον εδω ειμαστε και θα δουμε ποιος απο μας θα διαψευτει. εγω επιμενω οτι οι διπλοπυρινοι δεν θα εχουν ανοχη για overclocing.
billpeppas Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2005 εγω λέω ότι θα έχουν περιθώρια για overclocking.
pikoriko Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2005 να σε ρωτησω κατι.ποση θερμοκρασια ανεβαζει ενας fx ξερεις εγω τον εχω με υδροψυξη και με πηγαινει 53 βαθμους και απποτελειτε απο ενα πυρινα. τι υδροψυξη θα χρειαστει για να κρατησεις της θερμοκρασιες χαμηλες στον διπλο πτρινα; και ποση ταση ρευματος για να κρατησεις τοσυστημα σταθερο;
billpeppas Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2005 Το Reading που παίρνεις από την motherboard δεν είναι σωστό. Και έχει αρκετά μεγάλες αποκλίσεις αρκετές φορές. Αν διαβάσεις τα διάβορα DataSheets , καθώς και documents της AMD θα καταλάβεις. Πρώτα απ' όλα δες την κατανάλωση των επεξεργαστών. Για την τάση , και πάλι θα έχεις την δυνατότητα να δώσεις την τάση που θα χρειάζεται. Μην πνίγεσαι σε μια σταγόνα νερό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.