pikoriko Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 σεβαστη η γνωμη σου αλλα με τιποτε ενας amd 3500+ δεν μπορει να πιασει σε τεστ εναν fx και αυτο μπορεις να το δεις και απο τα τεστ. ακομα και ο 4000+ εστο και για λιγα δευτερολεπτα αντο μετρησουμε το τεστ θα εχει μια μικρη διαφορα θα την εχει ομως. τοτε ποιος ο λογος η εταιρια να παραγει τους fx;η διαφορα θα υπαρχει παντα στα κορυφαια κομματια
apocalypse Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Και όμως , ακόμα και ένας (ταπεινός) 3000+ winchester , έχει ελπίδες να πιάσει τον fx-55 σε επιδόσεις , με το ανάλογο overclocking φυσικά. Με ~2.7Ghz θα πιάνει τον fx-55 (στα default 2.6) σχεδόν παντού. Και οι σημερινοί winchester πλησιάζουν ή περνάνε τα 2.6Ghz με stock ψύκτρα και τάση. Φυσικά αν clockάρεις στα σοβαρά τον fx-55 , το SSOI και ο ξεκλείδωτος πολλαπλασιαστής βγάζουν τα λεφτά τους , οπότε και δεν τον πιάνει απολύτως τίποτα.
pikoriko Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 τι εννοειες σοβαρα;να εχω ενα υδροψυκτο καλο, το εχω. πες μου πως να over.........και το ssoi τι ειναι;
rafraf24 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Φίλε μου εγώ έχω τον Fx 55 μαζίμε 2 gb ram dual channel pc3200. Δεν είδα τρελλές επιδόσεις παρά μόνο στα παιχνίδια που εκεί σε συνδυασμό με καλή κάρτα γραφικών σκίζει. Κατά τα αλλα μόνο στις πολύ απαιτιτικές εφαρμογές θα δεις καποια διαφορά.
pikoriko Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 αποκλειετε να μην υπαρχει τροπο να ανεβαζει την αποδοσει του ο fx-55. σε ξενα site καποιος επιασε ταχυτητα απο 2,6 σε 3.8. ξερει κανεις να μου εναν τροπο για να πετυχω αποδοση πανω απο 3;
giorgos th. Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 mallon exei pareksigithei ti thema peri ton "trelon epidoseon".analoga me to ti kanei o kathenas mporei na xaraktirisei ton epeksergasti tou grigoro i argo se sxesi me kapoion allon.as poume ti na ton kano ego ton amd64 xxxx+ otan mou vgazei 36sec super pi anti ton 42 pou vgazo me ton intel,eno se video encoding pou asxoloumai na mou kanei 30 min parapano..to antistrofo isxuei kai gia kapoion pou asxoleitai me mathimatika paketa gia paradeigma.ton eunoei enas AMD.gia parapera omos to "treles epidoseis" den mou leei apolitos tipota. Rafraf den anaferomai se sena prosopika ok?
pikoriko Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 το θεμα φιλε μου πιστεψε με δεν ειναι αν θα τρεχει σε χ ταχυτιτα. αλλα η χαρα της δημιουργιας να κανεις ενα επεξεργαστη να αποδιδει καλυτερα. αυτο αφορα σε μενα. επι του θεματος τωρα,ξεριες κανεναν τροπο να τον ξεζουμισω;
giorgos th. Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 stadiako o/c kai polla stress tests na deis pou einai stable.parapera pame se extreme psiksi klp klp.
pikoriko Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 πανω απο 2,8 κολαει. προσπαθησα μεσα απο τα bios αλλα τιποτα.
rafraf24 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Ο πολλαπλασιαστης είναι ξεκλείδωτος. Πάντως εγώ τον έβαλα 2.8 και δεν μπήκε στα windows, μήπως θα πρέπει να πειράξω το voltage? Ψιλοφοβαμαι μήπως το κάψω...
yositosi Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Pikoriko.. αν πέσεις σε καλό κομμάτι από έναν μεγάλο AMD64 (π.χ. 3800+ ή 4000+) χαλαρά κονταροχτυπιέσαι με έναν FX55!!! Τα όρια τους πάνω-κάτω (βασικά κατά 99%) είναι ίδια! Το ότι είναι ξεκλείδωτο το Multiplier δεν λέει και πολλά για το Overclockability πλέον (εφόσον έχεις καλές μνήμες βέβαια) αλλά περισσότερο λέει για τις δυνατότητες/ποικιλία ως προς τον τρόπο του overclocking! Τώρα για το "ένας κατάφερε... μπλα-μπλα-μπλα" δεν μου λέει κάτι αδερφέ! Οι λόγοι πολύ απλοί.. 1) τι ψύξη είχε?? 2) άντε και τα έπιασε.. μετά όμως δουλεύεται το μηχάνημα ή μήπως είναι ασταθές και αντέχει μόνο για να δείξει τα νούμερα στα screenshots?? Αλλά και ακόμα ας πούμε ότι στις "τελικές" ένας FX-55 (σαν παράδειγμα μιας και εννοώ την εκάστοτε ναυαρχίδα του κάθε κατασκευαστή) είναι 5% ή 10% ταχύτερος από τον 2ο επεξεργαστή της εν λόγω εταιρείας.. δεν δικαιολογεί την δυσανάλογα υψηλότερη χρέωση του!!! Δυστυχώς φίλε μου σε αυτά τα κυβικά δεν πουλάνε value αλλά τρέλα.. την τρέλα του καθενός να θέλει να λέει ότι έχει την κορυφή (για κανένα 3μηνο το πολύ όπου και θα βγει το επόμενο κομμάτι και η τιμές θα πέσουν στα μισά)..
apocalypse Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 SSOI είναι η διαδικασία παραγωγής του fx-55 , που είναι διαφορετική από το "απλό" SOI που χρησιμοποιείται για όλους τους υπόλοιπους A64. (SSOI = Strained Silicon On Insulator). Αυτή η διαδικασία είναι ο λόγος που είναι ο πιο υψηλά χρονισμένος Athlon , παρότι φτιαγμένος στα 130nm , όπως και ο λόγος που ανεβαίνει σχετικά καλά (για κορυφαίο μοντέλο που είναι). Με νερό , πολλοί έχουν πιάσει τα 3Ghz με fx-55. Αλλά στο overclocking δεν υπάρχουν εγγυήσεις , μπορεί ο δικός σου να μην τα πιάνει. Σίγουρα πάντως θα χρειαστεί ρεύμα. Τα 3.2Ghz ή και παραπάνω που βλέπεις στο net ΔΕΝ βγαίνουν με υδρόψυξη , αλλά με phase change ψύξη (υπό το μηδέν θερμοκρασίες). Αν σε τρώει τόσο πολύ αυτό το θέμα , ψάξε στο google για το asetek vapochill lightspeed. Τα ρεκόρ βγαίνουν με custom-made cascade (υπολόγισε πενταψήφιο νούμερο σε ?)...
billpeppas Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Πήρες τον FX. Αλλά τι μητρική πήρες ρε κολλητέ. Πούλα την και χτύπα μια K8N Neo2 Platinum. Καλή και σταθερή , αλλά την Neo2 δεν την πιάνει. [ ιδιαίτερα στο OC ]
georgeadams Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 billpeppas, πριν από 2-3 μήνες κατηγορούσες την MSI όπου βρεθείς κι όπου σταθείς. Τώρα ξαφνικά άλλαξες γνώμη Βλέπω πολύ κόσμο να θάβει την MSI και να εξυμνεί την Gigabyte για τα μοντέλα τους με nForce3 250 (s939), αλλά βλέπω και πολύ κόσμο να κάνει το ακριβώς αντίθετο! Αυτό εμένα μου λέει πως καμία από τις 2 εταιρίες δεν έχει σταθερή απόδοση: μπορεί ένα κομμάτι να βγει μούφα και ένα άλλο ακριβώς ίδιο να βγει αστέρι (κι εγώ την ίδια board με σένα έχω και ενώ έκανε ένα σχετικά καλό overclocking, μετά από ένα μήνα σταθερότατης λειτουργίας, μας... άφησε χρόνους, "έτσι ξαφνικά", χωρίς προειδοποίηση). Αυτό που θέλω να πω, είναι πως εγώ προσωπικά δεν προτείνω με "κλειστά τα μάτια" καμία nForce3 250 (s939). Όσο για το Abit του pikoriko, με μια πρόχειρη αναζήτηση στο internet είδα πως υποστηρίζει αλλαγή και κλείδωμα των διαιρετών (dividers) του AGP & του PCI (επιλογή AGP Ratio (CPU : AGP : PCI)) στο μενού OC Guru στο BIOS). Με τη βοήθεια του μπορούμε να κρατήσουμε το AGP κοντά στα 66MHz και το PCI κοντά στα 33MHz, έτσι ώστε να έχουμε καλύτερες πιθανότητες για σταθερό overclocking...
billpeppas Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 george , δεν κατηγορούσα γενικώς την MSI , αλλά κάποιες σειρές motherboards που είχαν βγάλει. Βεβαίως με δισταγμό δοκίμασα την K8N Neo & K8N Neo2 Platinum , αλλά πρός το παρόν δείχνουν πάρα πολύ καλά σημάδια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.