Προς το περιεχόμενο

FX-55 (και λοιποί προβληματισμοί για τους AMD64)

pikoriko

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καταρχην να χαιρετισω ολο το site. και κατα δευτερον θελω να μου πειτε γνωμες για τον επεξεργαστη FX-55 και αν με την ελευση των επεξεργαστων

με διπλους πυρινες θα μπορει να στεκεται απεναντι τους σε ισχυ, επισης αντον αγορασω ποσο καιρο θα χρειαστει για να τον αναβαθμησω. ευχαριστω :grin:

• Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εγώ φίλε μου νομίζω ότι μόνο αν έχεις λεφτά πραγματικά για πέταμα, αξίζει να πάρεις έναν τέτοιο επεξεργαστή. Αντιθέτως μπορείς να πάρεις έναν Winchester 3000+ ή 3200+ ο οποίος κοστίζει περίπου το 1/5 και να τον ανεβάσεις σε μεγαλύτερες συχνότητες από έναν FX-55 με παραπλήσιες επιδόσεις. (Όπως αυτό θα κάνω κι εγώ σε λίγο καιρό)

Δημοσ.

καταρχην σε ευχαριστω για την απαντηση σου ομως συμφωνα με διεθνη περιοδικα τον καταταξανε ως τον καλυτερο επεξεργαστη σε επιτραπεζια συστηματα.και συγκρισεις που διαβασα σε πολλα περιοδικα στα περισσοτερα τεστ με τον 3.46 Ee Pentum εχει καλυτερες

επιδοσεις

Δημοσ.

ηθελα γνωμη τον εχω παρει οταν προτοβγηκε 1100 ευρο. παιδια εχει τρελες επιδοσεις αλλα ζηταω γνωμες πιο εμπιρον χρηστων,και αναφερομαι στο χρηματικο κοματι δεν με ενδιαφερει. απλως θελω να ξερω ποσο καιρο θα με παει

Δημοσ.

Είναι ο δυνατότερος επεξεργαστής , για desktop σύστημα , που υπάρχει.

Είναι επίσης πανάκριβος.

Κανείς δεν ξέρει πως θα στέκεται απέναντι στα dual cores , μια που τα dual cores δεν υπάρχουν ακόμα.

Το πόσο καιρό θα αντέξει , δεν εξαρτάται από αυτόν αλλά από εσένα και τις απαιτήσεις σου.

Αλλά υποθέτω οτι , για να έχεις να σκάσει τόσα λεφτά σε έναν επεξεργαστή , είσαι απαιτητικός , έχεις το μικρόβιο.

Οπότε προβλέπω να αντέξει μέχρι να βγει ο FX-57

• Super Moderators
Δημοσ.

xmm an kai o kalyteros einai dystyxws petamena lefta...dioti me ligotera lefta agorazontas ena winchester kai allazontas tou ta fwta sto overclocking pernas se epidoseis enan FX-55...

Δημοσ.

με την μητρικη που εχω ABIT AV8 3DEYES 3DGURU την εχω overclocking μεχρι 2.808 αλλα με αλλα μεσα αφου δεν χρησημοπιο την ψυκτρα του box αλλα εχω αγορασει το υδροψυκτο συστημα της zalman με τροφοδοσια νερου σε επεξεργαστη και καρτα γραφικων μου κραταει θερμοκρασιες σε φουλ επεξεργασια 50c και σε και οχι σε φουλ 45c

το μονο ελατωμα του επεξεργαστη ειναι ανδεν εχεις καλη ψυκτρα ανεβαζει ευκολα θερμοκρασια και οτι τραβαει μεγαλη ταση ρευματος

Δημοσ.

pikoriko, δεν διαφώνησα ότι είναι ο γρηγορότερος επεξεργαστής για επιτραπέζια συστήματα. Αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Απλώς επισήμανα ότι με το 1/5 των χρημάτων παίρνεις επεξεργαστή ο οποίος τερματίζει περίπου το ίδιο σε overclocking με τον πανάκριβο FX-55 και τον φτάνει και σε επιδόσεις.

Και η ερώτηση που είπες πόσο θα σε κρατήσει, θα σε κρατήσει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον επεξεργαστή, αλλά τί να το κάνεις άμα σε 3-4 μήνες κυκλοφορήσει ο FX-57; Τότε ο δικός σου δεν θα είναι ο κορυφαίος και θα τον έχεις πληρώσει μια περιουσία. Με την ίδια λογική θα πάρεις παλι τον FX-57 και θα έχεις χάσει σε 3-4 μήνες πάνω από 500?! Για σκέψου το.

Δημοσ.

Λοιπόν παίδες πρόσεξα ότι πεφτετε σε ένα μεγάλο τρυπάκι! Έτσι που έχουν γίνει τα συστήματα οι κύριες εφαρμογές (καθημερινής χρήσης και όχι εξειδικευμένες) που "ταπεινώνουν" το όλο σύστημα είναι τα παιχνίδια! Αν προσέξετε όμως οι νέοι τίτλοι είναι GPU dependent.. και όχι τόσο CPU dependent!

Επομένως το νούμερο 1 σήμερα είναι μια δυνατή κάρτα γραφικών! Π.χ. αν η κάρτα γραφικών δεν λέει.. τότε ότι Cpu και να βάλεις ένα και το ίδιο.. Αντιθέτως με ένα μέτριο Cpu αν βάλεις ένα τέρας GPU η όλη κατάσταση μεταμορφώνεται (βέβαια όσο πιο πολλά όλα τόσο το καλύτερο).

Επιπρόσθετα το θεωρώ προτιμότερο έναν μικρότερο Amd64.. και τα υπόλοιπα λεφτά να πέσουν σε τρελές μνήμες που θα μπορούν να δώσουν αβέρτα με σφικτά timings.. :roll:

Δημοσ.

για της μνημες που να αναφερεις εχω της kingston 2επι 512 σε διαταξη dull chanell. 2.5-3-3-3 timing.... και ταση ρευματος 2.6.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...