Προς το περιεχόμενο

6600gt

oLd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

apocalypse πως να σε πεισω για κατι που αν δε το δεις ο ιδιος με τα ματια σου

οτι και να λεμε στο post δε μετραει.

Το ειδα το ποστ που μου εδειξες αλλα δε μου λεει τιποτα γιατι ο τυπος ο οποιος

μετρησε τις καρτες τις κοιταξε με βασικο γνωμονα max frames που μπορει να σου βγαλει.

Δοκιμασε την καρτα σου με 8ΑΑ και 16ΑF. Μηπως δεν παιζει σωστα?

Με ποια καρτα τη συγκρινεις? Μηπως την 9800 pro?

Εγω φιλε μου πριν 2 μηνες επαιζα το συγκεκριμενο παιχνιδι με FX5200 και εκανα

οτι ηταν δυνατο για να βγαλω κανα frame παραπανω και λες να με δυσαρεστησει

η 6600GT?

Anyway. Παντως thanks και για το link γιατι δοκιμαζοντας σε αυτην την αναλυση με αυτες τις ρυθμισεις τη καρτα το παιχνιδι οντως επαιξε με πιο γρηγορους ρυθμους.

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

evansdimo,

Φιλική συμβουλή:

Αν CRT τότε 1280*960, αν LCD τότε 1280*1024 (οι CRT είναι οθόνες 4:3 και κάτι κερδίζεις στις επιδόσεις έτσι και είναι και η σωστή ανάλυση για αυτού του τύπου οθόνες).

Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις motion blur & depth of field, βάλε εξομάλυνση και ανισοτροπικό φιλτράρισμα και απλά απόλαυσε το παιχνίδι. Η θολούρα που προσφέρουν τα δύο προαναφερόμενα εφέ, είναι κατά την ταπεινή μου άποψη άχρηστη.

Τα ίδια ισχύουν για όλες τις κάρτες.

***edit: ελπίζω να μην με μπέρδεψες με τον apocalypse, εγώ δεν μπαίνω καν στον κόπο να αναφερθώ στο ποιά είναι καλύτερη και που.

Δημοσ.

Ολα ειναι σχετικα. Εγω θελω στο παιχνιδι να εχει και καλη ποιοτητα εικονας και αυτο

το πετυχαινω μονο με αυξηση της αναλυσης και AA.

Φιλε apocalypse το AF μπορεις να το αλλαξεις και απο τις ιδιοτητες της καρτας γραφικων αν ξερεις, εαν δεν εχεις τσεκαρει την επιλογη Application controlled.

Δε γνωριζω βασικα αν η 9800 pro σκιζει την 6600gt αλλα και δε με απασχολει ιδιαιτερα το θεμα. Αυτο που ξερω ειναι οτι σε σχεση με την καρτα που ειχα πριν (FX5200) οι διαφορες που βλεπω ειναι χαοτικες. Μπορει να μη πετυχαινω τα απιστευτα frames αλλα η ποιοτητα εικονας η αναλυση και τα frames που μου δινει η καρτα στο NFS2 ειναι αρκετα για να δικαιολογησουν τα λεφτα που εδωσα.

Και just for the record για το φιλο μου τον apocalypse το παιχνιδι δεν ειναι max playable με βαση τα frames που βγαζει αλλα στο συνολο (ποιοτητα/frames) αλλιως θα το τρεχαμε ολοι στο 640*480 που θα εβγαζε τα max και τελειωσε η υποθεση.

Δημοσ.

Έχω εκτενέστατα logs και διαγράμματα από το fraps , με log την ώρα που παίζω.

Στην Broadway & Granville (πολύ γρήγορη , το motion blur κτλ ζορίζουν πολύ την κάρτα) , με 6800 ξεκλείδωτη @400/900 , 71.20 (max quality , optimizations off) , εσωτερική οπτική με καθρεφτάκι , χωρίς αντιπάλους και traffic (για να μην υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες) , από το παιχνίδι όλα στο max (εκτός από το AA) , άρα 16xAF , βγάζω :

Min Max Avg

1024x768 0xAA

36 64 50,5

1024x768 4xG AA

35 55 43,7

1024x768 4xAA

32 44 37,0

1280x1024 0xAA

31 48 37,0

1280x1024 4xG AA

27 38 31,7

1280x1024 4xAA

24 35 28,3

Και ένα link για το διάγραμμα : http://server2.uploadit.org/files/apocalypse80-nfsu2.jpg

Προφανώς από ένα σημείο και κάτω το παιχνίδι γίνεται cpu limited.

Ανάβοντας το optimizations ανεβαίνουν ~10% τα fps , σβήνοντας το καθρεπτάκι ανεβαίνουν κατά ~5% ακόμα.

Βάζοντας αντιπάλους και moderate traffic (πιο ρεαλιστικές συνθήκες) ξαναπέφτουν στα ίδια ή χαμηλότερα.

Για να μην τα πολυλογώ , το παίζω στα 1024x768 4xAA.

Να πω δε οτι από test που έκανα , με 4xAA , η κάρτα μου είναι 60-80% γρηγορότερη από 6600GT στο NFSU2 στις ίδιες ρυθμίσεις....

Χωρίς ΑΑ η διαφορά πέφτει σε πολύ πιο λογικά νούμερα.

Και για να προλάβω τυχόν ερώτηση , κανένα πρόβλημα δεν έχει το setup μου.

Το οτι κατέχω το #1 του orb στο 3DMark05 (ανάμεσα στις 6800) είναι καλό σημάδι.....

EDIT : επειδή βλέπω οτι παρεξηγήθηκε , ΔΕΝ λέω οτι η 9800pro είναι γενικά δυνατότερη , ΔΕΝ είναι.

Αλλά στο συγκεκριμένο παιχνίδι απλά είναι , άνετα , καλύτερη.

Γενικά το NFSU2 προτιμά ATI.

Δημοσ.

Χμμμ :-?

Αναπαρήγαγα το test του hardocp , με ακριβώς ίδιες ρυθμίσεις (της 6800U) και βγήκε ακριβώς το ίδιο διάγραμμα που βγάζει η 6800U , απλά μικρότερο.

Η 6800U μου "ρίχνει" 10% , κάτι απόλυτα λογικό , καθώς έχουμε ίδιο fillrate αλλά έχει 22% μεγαλύτερο bandwidth.

Από την άλλη δεν μπορώ με τίποτα να αναπαράγω τα νούμερα που βγάζει ο Ailuros.

Στα 1280*960 4xAA/16xAF (full in game detail) , βγάζω ~30fps average με 21fps ελάχιστο.

Δηλαδή πάρα πολύ κάτω.

Παραδίνομαι.

Ποιο είναι το κόλπο;

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ψάχνοντας βρήκα αυτό το topic που έχει μεγάλη σχέση με το πρόβλημά μου και γι' αυτό ρωτάω εδώ.

Λοιπόν, πήρα πριν από λίγο καιρό την Gigabyte 6600GT AGP. Πριν είχα μια MSI GF4 Ti4200. Έχω για drivers τους 71.84 και DX 9.0c.

Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν μπορώ να επιλέξω ανάλυση πάνω από 1024x768 στο NFSU2!!! Με την παλιά κάρτα (και παλιότερους drivers) μπορούσα, τώρα με τίποτα! Δοκίμασα και με τους παλιότερους drivers αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Άλλα παιχνίδια, όπως Doom 3 και Far Cry μου δίνουν επιλογή για 1280 και τα παίζω σ' αυτή την ανάλυση, το NFSU2 όχι.

Μου έχει σπάσει τα νεύρα... Τι μπορεί να φταίει; Καμιά ιδέα κανείς;

Δημοσ.
posoooo?

egw th 660gt (agp) thn exw sta 575MHz/1.0GHz... ;)

Και το θεωρείς κατόρθωμα αυτό;

500MHz * 8 = 4000 MPixels/sec

575MHz * 8 = 4600 MPixels/sec

-----------------------------------

αύξηση ρυθμού πλήρωσης κατά 600MPixels/sec ή 15%

325MHz * 12 = 3900 MPixels/sec

350MHz * 16 = 5600 MPixels/sec

----------------------------------

αύξηση ρυθμού πλήρωσης κατά 1700ΜPixels/sec ή 44%

Δημοσ.
Χμμμ :-?

Από την άλλη δεν μπορώ με τίποτα να αναπαράγω τα νούμερα που βγάζει ο Ailuros.

Στα 1280*960 4xAA/16xAF (full in game detail) ' date=' βγάζω ~30fps average με 21fps ελάχιστο.

Δηλαδή πάρα πολύ κάτω.

Παραδίνομαι.

Ποιο είναι το κόλπο;[/quote']

...optimisations off...

Αν είχα τρέξει με high quality θα το σημείωνα και όχι δεν βλέπω διαφορές μεταξύ high quality/quality, αλλιώς φυσικά και θα απενεργοποιούσα τις βελτιστοποιήσεις ασυζητητή.

Πλέον αυτού επειδή έχω μια ψώρα με τα OS services, σημείωσε ότι δεν τρέχει σχεδόν ποτέ κάτι στο περιθώριο μόνο τα απολύτως απαραίτητα, στην δεδομένη περίπτωση 16 services (SP2).

επειδή βλέπω οτι παρεξηγήθηκε , ΔΕΝ λέω οτι η 9800pro είναι γενικά δυνατότερη , ΔΕΝ είναι.

Αλλά στο συγκεκριμένο παιχνίδι απλά είναι , άνετα , καλύτερη.

Γενικά το NFSU2 προτιμά ATI.

Σε default το texturing stage optimization στις ΑΤΙ είναι ενεργοποιημένο εκτός αν τα κλείσεις μέσω ΑΙ. Επιμένεις ότι μεροληπτεί η εν λόγω εφαρμογή;

Δημοσ.

Αναστήθηκε το topic.

Το θέμα της απόδοσης λύθηκε με το patch 1.2.

Στην 6800 μου έδωσε ένα 30-40% πάνω στα framerates , το ίδιο είδα και σε μια 6600GT που το δοκίμασα , άρα αποδίδει πλέον καλύτερα από 9800pro.

Να σημειώσω δε οτι και στα release notes του patch 1.2 αναφερόταν οτι διόρθωνε την κακή απόδοση των geforce 6.

Η οποία κακή απόδοση επηρέαζε μόνο εμένα και όλους τους reviewers.

Για να είμαι δίκαιος , τα optimizations της nvidia με ενοχλούν στο συγκεκριμένο παιχνίδι , οπότε τα σβήνω , ενώ της ATI όχι.

Πάντως ένα 5-10% δίνουν , δεν θα άλλαζαν πολύ τα πράγματα.

Δημοσ.
Το θέμα της απόδοσης λύθηκε με το patch 1.2.

Θεώρησα ότι το είχες εγκαταστήσει ήδη.

Για να είμαι δίκαιος , τα optimizations της nvidia με ενοχλούν στο συγκεκριμένο παιχνίδι , οπότε τα σβήνω , ενώ της ATI όχι.

΄Εχεις δει στα σταυρόλεξα παιχνίδια του τύπου σύγκρινε τις εικόνες και βρες τις διαφορές;

http://users.otenet.gr/~ailuros/untitled.jpg

http://users.otenet.gr/~ailuros/untitled1.jpg

Πάντως ένα 5-10% δίνουν , δεν θα άλλαζαν πολύ τα πράγματα.

Δεν έχω ασχοληθεί με μετρήσεις όσων αφορά αυτό το θέμα, πάντως η διαφορά μου φαίνεται να είναι αισθητά μεγαλύτερη μιας και χωρίς βελτιστοποιήσεις παίζεται με το ζόρι στα 1600 με τετραπλή εξομάλυνση.

Δεν είχα χρόνο να το πιστοποιήσω ακόμα αλλά έχω την αίσθηση ότι οι επιδόσεις ανέβηκαν κι άλλο με τους 76.44.

Δημοσ.

Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

Δεν έκανα σύγκριση με screenshots , εκεί που μου δίνεται η εντύπωση οτι υπάρχει πρόβλημα με τα optimizations είναι στις γραμμές του δρόμου , όχι τίποτα φοβερό , αλλά δεν με ενοχλεί να τα σβήσω.

Στις ρυθμίσεις που παίζω , δεν μου κοστίζει ιδιαίτερα (τα 80fps γίνονται 70).

Δεν έχω δοκιμάσει πολύ καιρό drivers.

Δυστυχώς συνεχίζω να έχω πολύ σοβαρότερα προβλήματα , από τότε που πήρα την Neo2...

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
αν ψάξεις λίγο στο νετ θα δείς ότι το 99% των κατόχων 6600 Gt (και στους 99 είμαι και εγώ μέσα) κλαίνε τα λεφτά τους! Θα το ρισκάρεις?

Eimai ki egw sto pososto twn xrhstwn pou apogohtefthkan me thn 6600 gt pou paizei mono doom 3 kai painkiller kai ola ta alla me anevokatevasmata.Den 8a vgalw axrhsto to mhxanhma mou epeidh e Nvidia malakizetai mia zwh!

Pare kati antistoixo se Ati na vreis thn ygeia sou! (h ati mporei na mhn anepty3e tous pixel shaders 3 sta modela ths alla panta exei epidoseis kales & sta8eres)kai sixenomai tous e3ypnous edw mesa pou dhmosievoun screenshots apo benchmarks ths X800 kai ta vaptizoun 6600GT.

Ati rulez

P.s peite kapios pws na alla3w to username mou se kati allo giati tsantizomai edw k kairo....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...