Προς το περιεχόμενο

Τι κινητό να πάρω;

Swifter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

άποψη μου παιδιά και την λέω ελευθερα.

για μένα κινητό ισούται με nokia.

όλα τα αλλα είναι απλά λίγα.

όσο για ιούς symbian είναι όλοι και όλοι 20 από όσο ξέρω και πρέπει να είσαι πολύ άσχετος (να αφήνεις εσκεμμένα τo bluetooth ανοιχτό κλπ) για να τσιμπήσεις ιο.

τέλος οι περισσότεροι με ένα απλό format βγαίνουν οποτε ούτε γάτα ούτε ζημια αν έχεις backup τα δεδομένα σου.

τo 6600 για τα λεφτά που θέλει να διαθέσει ο φίλος είναι υπεραριστο και με τις σωστές εφαρμογές και μια 512 MB MMC μπορεί να κάνει θαύματα στην κυριολεξία!

από που να αρχίσω και που να σταματήσω?

emulation! (πάρε genesis,game boy,snes,nes,c64,mame,game gear,master system και αλλα ΠΟΛΛA)

mp3! (πολλά προγράμματα, πχ ultra mp3, μονοφωνικό μεν αλλα καλο δε)

full screen movie playback!

άπειρα games και υποστήριξη για NGAGE!!!

camera,bluetooth,tri-band,τεραστια έγχρωμη οθόνη υψηλής ανάλυσης και ευκρίνειας.

και και και... δεν έχει τελειωμό η λίστα, απλά ανέφερα τα πιο σημαντικά κατ εμενα.

μέχρι και plugin του winamp έχει βγει με τo οποιο μπορείς να ελέγχεις μεσω bluetooth τo PC σου!!! (control freak)

όσα ζήτησε ο φίλος τα έχει (unlimited voice και video recording, camera, mms)

μπείτε και σε site με εφαρμογές και θα δείτε τι μπορεί να κάνει και ποίες από αυτές υποστηρίζονται από άλλες πλατφόρμες.

symbian + nokia ownz!

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αν θες να παρεις "καλο" κινητο ;-) τοτε Symbian... Εγω προσωπικα με το Siemens SX1 ειμαι υπερβολικα ευχαριστημενος. -Predator, με το software στα symbian ειναι περιεργη φαση. Αλλες συσκευες ειναι οκ με την Α εφαρμογη, αλλες οχι. Αλλα σε γενικες γραμμες τα SX1 κ 6600 (για τα πιο προσφατα symbian δεν ξερω :-) ) παιζουν τα παντα. Στο SX1 εγω παντως εχω σχεδον τα παντα ;-) .

Απο κει και περα αν θες κατι πιο απλο(ισως και πιο φθηνο δεν ξερω πλεον που ειναι οι τιμες...) μερικες καλες συσκευες οπως εχουν αναφερει και αλλα παιδια ειναι το K700, τα Siemens 65(CX65, M65, S65)... Samsung κ Nokia δεν προτεινω με τιποτα(Εκτος απο τα Symbian Nokia).

Επισης αν σε ενδιαφερει το i-mode η cosmote εχει μερικες καλες-οικονομικες συσκευες... :smile:

Δημοσ.

Μια χαρά παίζουν οι εφαρμογές στο SX1.Μην ακούω κουφά τώρα!

Τώρα για το όπου κινήτο και ΝΟΚΙΑ...........αυτό και αν είναι το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΟΥΛΟ ΤΕΛΕΙΩΣ!Μόνο από άτομα που δεν έχουν ιδέα από τεχνολογία το έχω ακούσει αυτό!

Αν είσαι φίλε μου μεταξύ SX1 και 6600...........αναμφισβήτητα SX1!!Το 6600 δεν πιάνει μία!Το SX1 είναι πιο πλήρες και ότι έχει το υποστηρίζει "ποιοτικά".....!!!όπως θέμα ήχου αλλά και άλλα!Άκου εδώ..........ένα κινητό τέτοιας κατηγορίας να έχει ΜΟΝΟΦΩΝΙΚΟ MP3!!Και γενικώς τέτοια απαράδεκτη ποιότητα ήχου!

Δημοσ.

oloi kseroume ta provlimata pou eixan ta sx1 se anti8esh me to 6600.6600 me diafora kalitero kata thn apopsh mou.Mporei na exei monofwniko hxo alla siga to pragma,etsi kai alliws sta akoustika pou to akous.Den einai autos logos gia na ypotimiseis to kinito.

Δημοσ.

runner1 tous xarakthrismous sou parakalw krata tous gia party sou.

mporeis na grapseis tin gnwmh sou xwris na prosbaleis.

3erw apo texnologia kai den eimai koulos.

isws ligo kolimenos me tin nokia alla ayto oxi xwris logo... apla bgazei ta kalytera kai pio a3iopista kinita edw kai xronia.

once nokia always nokia!

Δημοσ.

To motorola v5xxx einai polu kalo kinito kai arketa oikonomiko. peripou 220 eura, exei kali othoni einai omorfo, bluetooth kai alla polla. Eimoun kai ego fanatikos ton nokia alla apo tote pou to pira (metaxeirismeno logo blabis nokia) emeina polu euxaristimenos.

Δημοσ.
oloi kseroume ta provlimata pou eixan ta sx1 se anti8esh me to 6600.6600 me diafora kalitero

καλα ρε παιδιά θα μας τρελάνετε να πούμε?? ε οχι και το 6600 τώρα να μας βγεί και καλύτερο από το SX1.. Η υπεροχή του SX1 σε σχέση με το 6600 είναι απίθανη! τι να λέμε τώρα.. να πούμε για ραδιοφωνο, ΣΤΕΡΕΟΦΩΝΙΚΟ MP3, 4 λεπτά βίντεο, απεριοριστη ηχογράφιση, hot swap, 2 χρονια εγγυηση, πιο μεγαλη οθόνη(220 εναντι 208 πιξελ στο υψος αν δε το ξερετε), 4x zoom στην κάμερα, αναβάθμιση από το σπίτι(και τώρα τελευταία με πειραγμένες Firmaware που κάνεις παπαδες).. τι αλλο να πω.. εχει κι αλλα...

οταν εχουμε μια αποψη να την υποστηριζουμε με επιχειρήματα.. τα προβλήματα του SX1 που λες, ειναι

1) software-δηλαδη κολαει- είναι κοινά σε όλα τα symbian και προκαλούνται από εφαρμογές τρίτων,

2) hardware πρβλήματα δεν είχε το κινητο εκτός από μερικές περιπτώσεις καμένου ηχείου που αλαζαν φυσικα με την εγγυηση. Να μη πω τώρα για καμένα πιξελ στο 6600. χαμος γίνεται. εχεις δει καμενο πιξελ σε Sx1??

Δημοσ.

γιατί όλοι οι οπαδοί του SX1 έχετε μια τάση να μιλάτε εκνευρισμένα και να λέτε συνεχεια πως θα τρελαθούμε κοκ?

μπορείτε να μιλήσετε λίγο πιο ήρεμα ώστε να σας πάρει και κανεις στα σοβαρά?

απεριόριστο είναι και τo video και η ηχογράφηση στο 6600 με τo κατάλληλο software.

ο στερεοφωνικός ήχος δεν είναι και τόσο σημαντικός όπως αναφέραμε και πιο πάνω.

καμένο pixel δεν έχω δει στο δικό μου τουλάχιστον και τα 12 (!) pixel παραπάνω δε κάνουν και καμια αισθητή διαφορα.

τo μονο που δέχομαι είναι η αναβάθμιση firmware που όντως είναι ένα θετικό του αλλα κατά τα αλλα είναι κατώτερο του 6600.

Δημοσ.

Οχι ηρεμα μιλαω. Εννοεις δηλαδή οτι η χρήση προγράμματος για απεριοριστο βιντεο φέρνει το ιδιο αποτελεσμα σε πιοτητα με το μανισιο του 6600? με προγραμματα τυπου Eti camcorder κτλ η ποιοτητα ειναι απο τραγική εως αθλια.. στα 2 μετρα δε ξεχωριζεις προσωπο.

επισης ο στερεο ηχος ειναι ΑΠΕΙΡΩΣ σημαντικός οταν ακούς mp3, μια δοκιμη-συγκριση θα σε πεισει..

λεγοντας στερεο δεν εννούμε μονο την υπαρξη 2 καναλιών ήχου. εννούμε την ύπαρξη Hardware που αναλαμβάνει την κανονική αναπαραγωγή mp3 και οχι χρήση του κυκλώματος του ακουστικού. ειναι σαν να παιρνεις τηλ και ο αλλος να σου βάζει μουσική να ακούς.

επίσης επιχειρήματα του τύπου: αυτό δεν ειναι σημαντικό, και δεν εχει αισθητή διαφορά δεν στέκουν.. κινητά συγκρίνουμε, οι λεπτομέριες μετράνε και αυτές κάνουν ενα κινητό καλύτερο από ένα αλλο.

φιλικά Χρήστος

Δημοσ.

Τα "παίρνουμε" όπως λες γιατί μας μιλάς και μας τονίζεις την υπεροχή ενός κινητού ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ!!!Πετάτε ένα ΝΟΚΙΑ RULZ και τελείωσε η υπόθεση!Όμως όταν ένα παιδί που είναι άσχετο διαβάσει αυτά εσύ τι νομίζεις ότι θα πιστέψει!Καλό είναι να μην μιλάμε με ανακρίβειες!Και υπόψιν...............αξιοπιστία είναι κάτι που τα τελευταία χρόνια δεν έχουν τα ΝΟΚΙΑ και με το να προσπαθείς να μου το αποδείξεις αυτό ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ σημαίνει ότι όντως έχεις μεγάλο κόλλημα με τα ΝΟΚΙΑ!

Για μένα αξιοπιστία είναι

-τα 2 χρόνια εγγύηση

-τα πιο ποιοτικά χαρακτηριστικά

-η μη κοροϊδία τύπου 7250-7250i που αντί να γίνεται η μετατροπή με μια αναβάθμιση σε έβαζε και αγόραζες καινούρια συσκευή

-σε κάθε κατηγορία 1-2 συσκευές το πολύ και γενικώς να μην είναι γεμάτα ελλείψεις το ένα με το άλλο για να αναγκάζεσε στο τέλος να παίρνεις και τα 2 κινητά,δηλαδή με λίγα λόγια σε κάθε κατηγορία να έχει από ΕΝΑ ΠΛΗΡΕΣ ΚΙΝΗΤΟ(το τονίζω,για την κατηγορία τους πάντα)!

-να αναγνωρίζουν τα λάθη τους και να μην σου λένε 1002 ψέμματα για να αποδείξουν ότι φταίνε άλλοι παράγοντες ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΝΟΚΙΑ!

-κ.α.!

Αυτά είναι επιχειρήματα φίλε μου και όχι να πετάμε μια γενική λέξη και να μπερδεύουμε τους ανθρώπους με κολλήματα και "φανατισμούς"!

Υπόψιν.....δεν τα έχω "πάρει" που λες!!Απλώς δεν μου αρέσει να λέμε ανακρίβειες και να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους!

Δημοσ.

φιλε μου ωραία όλα αυτά που λες αλλα προσωπικά ποτε δεν είχα κάποιο ιδιαιτερο κολημα στο να αλλάξω ένα κινητό και να πάρω ένα καλύτερο.

παραδέχτηκα και πιο πάνω πως το καλύτερο feature του SX1 είναι ότι μπορείς να κανεις αναβάθμιση στο σπίτι σου με την άνεση σου.

κατά τα αλλα προσωπικά δε τo θεωρώ καλύτερο.

από τo πρώτο μου κινητό μέχρι και τώρα αγόραζα nokia και έχω μείνει 100% ευχαριστημένος, δεν μου έχουν παρουσιάσει τo παραμικρό πρόβλημα.

δεν είναι ανακρίβειες αυτά που γράφω αλλα προσωπικές απόψεις και εμπειρίες.

από εκεί και ύστερα ο καθένας μπορεί να διαβάσει τα post μας και να αγοράσει ότι τον συμφέρει καλύτερα σύμφωνα με τα δικα του κριτήρια.

Δημοσ.

Στα forums(και όχι μόνο) όταν ένας μας ρωτάει τι να πάρω και γιατί του λέμε αν πχ. είναι ανάμεσα σε αυτές τις 2 συσκευές ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ από θέμα χαρακτηριστικών και πλεονεκτημάτων-μειονεκτημάτων και γενικώς μιλάμε με ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ και όχι ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ εκτός αν μας ζητήσει κάτι συγκεκριμένο!!!!Αυτός μετά κοιτάζει ποιο θα προτιμήσει!!!Εσύ και κάποια άλλα άτομα με το ίδιο στυλ απαντήσεων ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ την κατάσταση!!!Το τονίζω...δεν κάνω επίθεση ούτε σε σένα ούτε σε κανέναν!!!!

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω με τον runner1 και τον chriskar. Η siemens τα τελευταία χρόνια βγάζει τα πιο αξιοπιστά κινητά της αγοράς χωρίς να παραμελεί καθόλου την εξωτερική εμφάνιση του κινητού. Επίσης είναι η μοναδική εταιρεία που δίνει 2 χρόνια εγγύηση, με πολυ καλό service(αντιθέτως με αυτά που έχω ακούσει για το service της nokia). Προσωπικά προτείνω ανεπιφύλακτα siemens sx1, είναι μια κλάση ανώτερο.

Φιλικά..

Δημοσ.

Για αυτό έχει χάσει τρελλό μερίδιο στην αγορά ;

Και εκτός αυτού το sx1 πάλιωσε πλέον..πάει.Να'ταν κι άλλο.Γιατί κάποιος να πάει να το αγοράσει;Έτσι κι αλλιώς φτηνό δε μπορείς να το πείς,άρα δεν θα το επιλέξεις για αυτό.

Επίσης υπάρχουν πολλές εφαρμογές,ασύμβατες με το sx1.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...