Προς το περιεχόμενο

Firewire χωρις Firewire.Γινεται?

Greator

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετα απο πολλους κοπους και θυσιες εφτασα στο σημειο να ειμαι σε θεση να αγορασω μια DSP καρτα(στην ουσια αυτονομος επεξεργαστης και μνημη) για να τρεχω VST plugins στο PC μου χωρις να φορτωνω τη CPU μου.Η εν λογω καρτα για οσους γνωριζουν ειναι η PowerCore Firewire http://www.tcelectronic.com/PowerCoreFireWire

Τελος παντων, μην σας ζαλιζω, το προβλημα μου ειναι οτι η mobo μου(Intel D865Perl) δεν εχει θυρα Firewire.

Δεν ειμαι σε θεση να αλλαξω mobo αυτη την στιγμη ουτε και εχω τη διαθεση να αντιμετωπισω τυχον ασυμβατοτητες κλπ.

Ποιος ειναι ο καλυτερος και πιο ασφαλης τροπος να συνδεσει κανεις ενα firewire device σε μια motherboard που δεν διαθετει θύρα firewire?

Κατι εχουν παρει τα αυτια μου για PCI καρτες επεκτασης κλπ αλλα για δωστε μου τα φωτα σας καλυτερα :-)

Δημοσ.

Σ'ευχαριστω φιλε nucleus.

Ποιο manual να διαβασω?Την καρτα δεν την αγορασα ακομα εννοειται,θελω να ειμαι σιγουρος οτι θα δουλεψει.Μιλαμε οτι στοιχιζει καπου στα 1700 ευρω δεν μπορω να παω στα τυφλα και να σκασω τοσα χρηματα και μετα να μη δουλευει κιολας!

Εννοεις firewire εισοδο φανταζομαι ετσι?Και η καρτα ηχου μου εχει firewire (EMU 1820m) αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν κανει για αυτη τη δουλεια...

Ποσο στοιχιζει περιπου μια pci karta επεκτασης?Δεν παρουσιαζουν προβληματα?

Δημοσ.
Σ'ευχαριστω φιλε nucleus.

Ποιο manual να διαβασω?Την καρτα δεν την αγορασα ακομα εννοειται' date='θελω να ειμαι σιγουρος οτι θα δουλεψει.Μιλαμε οτι στοιχιζει καπου στα 1700 ευρω δεν μπορω να παω στα τυφλα και να σκασω τοσα χρηματα και μετα να μη δουλευει κιολας!

Εννοεις firewire εισοδο φανταζομαι ετσι?Και η καρτα ηχου μου εχει firewire (EMU 1820m) αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν κανει για αυτη τη δουλεια...

Ποσο στοιχιζει περιπου μια pci karta επεκτασης?Δεν παρουσιαζουν προβληματα?[/quote']

Βασικα στο σαιτ του πλαισιου που πηγα εχει διαφορες τιμες απο 20 εως 70 ευρω.

Αυτο που με απασχολει ειναι αν αυτες οι καρτες επεκτασης θα μου δημιουργησουν περεταιρω προβληματα ασυμβατοτητας,η προβληματα τυπου USB hubs.

Δημοσ.

Εννοούσα το manual της DSP κάρτας που μπορείς να κατεβάσεις από το link που έδωσες. Από αυτό στα POWERCORE FIREWIRE & COMPACT SYSTEM REQUIREMENTS αναφέρει ότι χρειάζεσαι One available Firewire port (400 Mbit IEEE 1394).

Η κάρτα ήχου σου διαθέτει Firewire: 400 Mbps 1394a port (6-pin),Compatible with DV cameras, storage peripherals, etc.

Λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα να συνδέσεις την DSP κάρτα σου στην Firewire είσοδο της κάρτας ήχου σου.

Δημοσ.
Εννοούσα το manual της DSP κάρτας που μπορείς να κατεβάσεις από το link που έδωσες. Από αυτό στα POWERCORE FIREWIRE & COMPACT SYSTEM REQUIREMENTS αναφέρει ότι χρειάζεσαι One available Firewire port (400 Mbit IEEE 1394).

Η κάρτα ήχου σου διαθέτει Firewire: 400 Mbps 1394a port (6-pin)' date='Compatible with DV cameras, storage peripherals, etc.

Λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα να συνδέσεις την DSP κάρτα σου στην Firewire είσοδο της κάρτας ήχου σου.[/quote']

Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου!Εισαι μεγαλος!

Δημοσ.

δεν θα εχεις κανενα προβλημα, ειναι σα να λες οτι χρειάζεσαι κάρτα δικτύο, μιας και η firewire δεν εχει κανενα απο τα προβληματα του USB που εγω προσωπικά ΑΠΕΙΡΕΣ φορές έχω συναντήσει... Του στύλ ενω ειναι Usb2 η συσκευη και το port, την βλέπει ως USB1 οπότε και δεν παίζει...

Με την firewire εισαι 100% σιγουρος και απορώ γιατι δεν χρησιμοποιείται ακόμα περισσότερο, ειναι σίγουρα μια τεχνολογία που πάει χαμένη γιατί έχει πολλά να προσφέρει..

Δημοσ.

polaki σε έναν P-III έβαλα μια κάρτα usb2 για να δουλέψει επάνω ένα scanner της Cannon. Αλλά έλα που ενώ δείχνει να το βρίσκει όταν πάει να γίνει σκανάρισμα βγαίνει μήνυμα λάθους. Αν το βάλω στο usb (1.1) της μητρικής δουλέυει κανονικά. Drivers τελευταίοι, Service Pack 2. Ξέρεις τι παίζει?

Sorry για το offtopic

Δημοσ.

Όπως λέει και ο POLAKI το firewire είναι κάρτα δικτύου και δε θέλει drivers στα XP. Μακάρι να κυκλοφορούσανε και άλλες συκευές (εκτός από κάμερες) με αυτή τη σύνδεση. Πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι ταχύτερη σύνδεση από τη USB 2.0

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...