metmat Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Καλησπέρα παιδιά. Σκέφτομαι να πάρω μία οθόνη TFT. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα για 17 ή 19 ιντσών (φυσικά καλύτερα είναι μια 19αρα). Δεν τη θέλω για επαγγελματικούς σκοπούς. Απλά για να παίζω games και να βλεπω κανένα DVD. Ειδικά για τα DVD θέλω να μπορώ να τα βλέπω χωρίς να "γυαλίζει" αν δεν είμαι ακριβώς στην ευθεία. Η CRT που έχω, έχει αρχίζει να τα παίζει έτσι κι αλλιώς. Θα με ενδιέφεραν οι προτάσεις σας. Αν είναι εύκολο θα ήθελα να μου υποδείξετε συγκεκριμένα μοντέλα και που μπορώ να τα βρώ. Η τιμή της να είναι γύρω στα 500€. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
LordArthas Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Αν ψαξεις λιγο στο forum, θα δεις ποια τεχνολογια κανει αναλογα με τη χρηση που θες
metmat Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Φίλε μου έχω δει κάποια σχετικά θέματα, αλλά γίνεται λίγο χαμός και δυσκολεύομαι να βγάλω κάποια άκρη. Γι' αυτό ζητάω και συγκεκριμένα μοντέλα.
LordArthas Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Δεν εχεις κι αδικο. Γι'αυτο ειχα προτεινει μια ξεχωριστη ενοτητα για οθονες, αλλα δυστυχως δεν ειχε ανταποκριση... Ας προσπαθησω λοιπον να σε βοηθησω εγω: Ο συνδιασμος που ζητας, καλη γωνια θεασης και οχι ιδιαιτερα προβληματα με games, δινεται μονο απο οθονες με πανελ S-IPS, παραγωγης LG-Philips. Τετοιο δεν εχουν οι LG 17αρες, αλλα μονο 19αρια μοντελα: 1930Β, 1920Β. Τετοιο επισης εχουν οι NEC 1960NXi, NEC 1970NX και οι Philips 190B4, 190B5. Προσωπικα, θα σου ελεγα μια απο τις NEC. Τα μειονεκτηματα τους ειναι η αποδοση του μαυρου και η συνηθως οχι καλη uniformity των λαμπων πισω (καποιες ακριβες δεν εχουν αυτο το προβλημα π.χ LaCie). Τα υπολοιπα ειδη panel, ειναι τα PVA/MVA και TN: Τα πρωτα ειναι πολυ καλα σε office use και films (ωραια χρωματα, καλη αποδοση μαυρου, πολυ καλες γωνιες θεασης) αλλα οχι τοσο καλα στα παιχνιδια: παρουσια σκιων, που ομως ειναι υποκειμενικο το κατα ποσο ενοχλουν τον καθενα μας. Οταν λεω παιχνιδια, εννοω FPS και κατα δευτερο λογο rally. Τα δευτερα εχουν χαμηλο responce time και ειναι καλα για παιχνιδια (οχι σκιες). Στον αντιποδα ομως, δεν εχεις καλα χρωματα, δεν εχεις καλες γωνιες θεασης (καθετη και οριζοντια), και δεν εχεις καλο μαυρο. Οχι τυχαια ειναι οι πιο φθηνες. Απο τιμες δεν μπορω σου πω, γιατι δεν ειμαι Ελλαδα. Αυτα κι ελπιζω να βοηθησα.
netmaniac Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Παρε την lg1915s απο e-shop.gr η mg-manager.gr, την εχω και για τα λεφτα της ειναι καταπληκτικη.
metmat Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 LordArthas ευχαριστώ για τη βοήθεια. Netmaniac για την συγκεκριμένη οθόνη που μου λες έχω ακούσει ότι δεν είναι καλή στα χρώματά της. Αν βλέπεις μια ταινία, στις σκοτεινές σκηνές δε βλέπεις σχεδόν τίποτα. Είναι αλήθεια αυτό;
Gantalf_4 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 File pare thn kainourgia tin EIZO h thn SONY (2099 Eyro!!!!!!) Tzampa prama kai an einai skoteino to dvd den tha se peiraxei!
metmat Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Ε, τώρα είπαμε να πάρουμε οθόνη. Όχι τέτοια φτήνια!!!!!!!!!!!! Σε πανέρι τις πουλάνε;
Gantalf_4 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Stin Laiki... Exthes enas me 2 kila ntomates thermokipiou edine kai mia EIZO doro...
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 pare tin EIZO L550 17" kai den tha xaseis !
metmat Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Α, φιλαράκι νομίζω ότι με δουλεύεις. Αφού δεν είχε λαϊκή εχθές. Τέλος πάντων. Σοβαρά τώρα. Πρέπει να ξέρω τι οθόνη να πάρω. Μην δώσω τα λεφτάκια μου άδικα και μετά τα κλαίω!
netmaniac Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Τα χρωματα της ειναι καταπληκτικα,και ειναι πολυ ξεκουραστη για τα ματια, το μαυρο της ομως ισως σε ξενισει. Αυτο ομως ειναι ειναι το βασικο προβλημα ολων των tft σε μεγαλο η μικροτερο βαθμο. Ισως μερικες sony xbrite? το εχουν μειωσει πολυ αλλα εχουν μια γυαλιστερη πολυ ενοχλητικη επιστρωση. Dvd βλεπω ανετα και οι γωνιες θεασης ειναι καλες, αν ειναι πολυ σκοτεινες οι σκηνες αυξανω την φωτεινοτητα. Αν σε ενοχλει το θεμα του μαυρου τοτε πρεπει να πας σε crt η να δωσεις 1500e για μια κορυφαια tft. Τελος εχει πεσει στα 370e στο eshop και πιστευω πως ειναι ευκαιρια.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Super Moderators Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Samsung 173P h 193P
LordArthas Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 LordArthas ευχαριστώ για τη βοήθεια. Netmaniac για την συγκεκριμένη οθόνη που μου λες έχω ακούσει ότι δεν είναι καλή στα χρώματά της. Αν βλέπεις μια ταινία' date=' στις σκοτεινές σκηνές δε βλέπεις σχεδόν τίποτα. Είναι αλήθεια αυτό;[/quote'] Συμπληρωνω οτι η 1915s εχει panel ΤΝ. Οι ΤΝ δεν βγαζουν 16m χρωματα «φυσικα», αλλα μεσω ενος «τεχνασματος» (δεν θυμαμαι ονομα). Γι' αυτο και δεν εχουν καλη χρωματικη αποδοση. Ο αριθμος χρωματων που παραγουν ειναι 200.000 και κατι ψιλα. Οσον αφορα τη γωνια θεασης, ουτε συγκριση. Για τις διαφορες μεταξυ TN και PVA, μιλαω απο προσωπικη εμπειρια (μεχρι πριν 5 μερες ΤΝ: Acer AL732 -> τωρα PVA: EIZO L768K). Αν το πορτοφολι κανει κουμαντο, παιρνεις αυτη που σου επιτρεπει (πχ. 1915s). Αν το budget σου επιτρεπει κατι καλυτερο, μη διστασεις να τα χαλασεις, αφου η οθονη ειναι το σημαντικοτερο κομματι του hw
metmat Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Σε ποια οθόνη αναφέρεσαι netmaniac? Φίλε thresh αυτή τη Samsung που μου λες που μπορώ να την βρώ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.