accipio Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Ο ένας από τους δύο Western Digital που έχω, ένας 80άρης που τον έχω δύο χρόνια (ο βασικός δίσκος του συστήματός μου), εμφανίζει από χτες αυτό το σφάλμα στην εκκίνηση. Παρόλ' αυτά λειτουργεί κανονικά. Τι πρέπει να κάνω σ' αυτή την περίπτωση; Θα πρέπει να τον πάω για αντικατάσταση; Είναι μέσα στην εγγύηση ακόμα (έχει 3 χρόνια).
kifinas Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Κατέβασε τα διαγνωστικά εργαλεία από το site της WD http://www.wdc.com και κατέγραψε τον κωδικό σφάλματος, αν βγάλει. Αλλιώς πήγαινέ τον στο κατάστημα που τον αγόρασες να τον ελέγξουν αυτοί.
tairisj Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Κατ'αρχάς μπες στο site της WD και κατέβασε το διαγνωστικό πρόγραμμα που διαθέτουν, κάνε τον έλεγχο με αυτό, και εκτύπωσε την αναφορά του. Μετά πήγαινε μ'αυτό το χαρτί και το σκληρό στο μαγαζί που τον πήρες,υπ'όψην αν δεν έχεις κρατήσει το τιμολόγιο ή την απόδειξη αγοράς μπορεί να σου δημιουργήσουν προβλήματα. Αν δεν θέλεις να μπλέξεις μ'αυτούς, απ' το site της WD δες τη διαδικασία (αναφέρεται ως RMA)που χρειάζεται να ακολουθήσεις για να στον αλλάξουν από τη WD. Δηλαδή να τον στείλεις στο εξωτερικό και να σου στείλουν έναν άλλο με κόστος 8-10.
Saoulos Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Kala ola ta parapano, alla katarxa min ksexasteis, gia pan endexomeno pare amesa backup.
accipio Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2005 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά. Φαίνεται όμως ότι δε θα κάνω τίποτα απ'όλα αυτά. Κατά περίεργο και ανεξήγητο τρόπο, ο δίσκος επανήλθε στη φυσιολογική του λειτουργία! Το μήνυμα λάθους έπαψε από μόνο του να εμφανίζεται. Τον έλεγξα καλού-κακού για λάθη στην επιφάνειά του, αλλά δεν βρέθηκε κανένα λάθος. Το ερώτημα είναι γιατί το έκανε αυτό και αν θα πρέπει να ανησυχώ για το μέλλον. Προς το παρόν, ελπίζω να μην ξανασυμβεί, γιατί κάτι τέτοια κάνουν την ψυχική μας υγεία να κλονίζεται σοβαρά...
doctorkostis Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2005 Καλο θα ειναι να τον ξαναελεγξεις μετα απο λιγο καιρο,αυτο ισως να ηταν ενα πρωιμο σημαδι ενος bad sector.Εμενα οταν ειχε χτυπησει ενας western στην αρχη δεν εβγαζε λαθος στο scan.Καλο θα ηταν να τον εχεις υπο επιτηρηση,και κανε backup οτι σημαντικο εχεις. Αν ειναι παντως εντος εγγυησης και εχει προβλημα,αν τον στειλεις στην WD χρεωνεσαι μονο τα εξοδα αποστολης(με ΕΛΤΑ συστημενο κατω απο 10 ευρω)
nikoskon Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2005 File mou o diskos sou einai sta pro8yra na xtyphsei. To oti exei "eklampseis" kai doulevei,de leei tpt. Opws sou eipan ta paidia pare backup(kati pou genikotera prepei na kaneis) kai pane sto site ths WD na katevaseis diagnwstika gia to disko sou.
accipio Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2005 Λοιπόν, bad news: μου το ξανάκανε σήμερα. Για 4 περίπου ώρες μου εμφάνιζε το λάθος στον έλεγχο του SMART status (SMART BAD) στο bios κατά την εκκίνηση, αλλά λειτουργούσε κανονικά. Ύστερα έφτιαξε (χωρίς να επανεκκινήσω) και τώρα λειτουργεί χωρίς πρόβλημα. Τον ξαναέλεγξα για bad sectors σε όλη την επιφάνειά του αλλά είναι εντάξει. Το σχετικό utility της WD, όταν δεν εμφανίζεται το πρόβλημα, δεν βρίσκουν τίποτα, και όταν εμφανίζεται, απλώς δεν κάνουν τα διαγνωστικά τεστ, εμφανίζοντας μήνυμα περί λάθους στο SMART. Μου παρουσίασε όμως και κάτι άλλο: Τα XP σε μια φάση μου έβγαλαν μήνυμα ότι ένα από τα partitions έχει πρόβλημα, ότι δεν είναι δηλ. φορμαρισμένο, και με ρωτούσαν αν θέλω να το μορφοποιήσω! Όμως το partition το έβλεπα κανονικά από την Εξερεύνηση και μπορούσα να δω και να ανοίξω τους φακέλους και τα αρχεία του! Τι μυστήρια πράγματα είν' αυτά! Μήπως είναι πρόβλημα και των XP και του δίσκου ταυτόχρονα; Δεν μπορώ να καταλάβω. Backup πάντως όλων των σημαντικών δεδομένων έκανα (ήταν το πρώτο πράγμα που έκανα) για να είμαι ήσυχος. Αύριο θα περάσω από εκεί που τον πήρα να τους ενημερώσω και να δω τι θα μου πουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.