Προς το περιεχόμενο

Να κρατήσω τον σκληρό;

Art20

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λέω να κάνω επιτέλους αναβάθμιση αλλά θέλω να κρατήσω τον παλιό σκληρό γιατί ουσιαστικά δε χρειάζομαι άλλο χώρο και θέλω να εξοικονομήσω λεφτά για κάτι άλλο.Το μοντέλο που έχω είναι Quantum Fireball AS 40.0(40 GB).Νομίζω πως είναι ATA100 και πρέπει να ναι γύρω στα 2 mb buffer.Πάντως είναι τριών ετών σκληρός.Η απορία λοιπόν είναι αν θα μου καθυστερεί πολύ το καινούριο PC(μη φανταστείτε κάτι φανταχτερό) ή δε θα έχει και τόση πολύ σημασία πρακτικά;

Δημοσ.

Μην σε απασχολεί δεν θα σου καθηστερεί καθόλου το καινούργιο Pc. Έχω και εγώ έναν ίδιο σαν δεύτερο σκληρό στον οποίο μάλιστα έχω βάλει Linux και το μηχανάκι πετάει.

Δημοσ.

Αναλόγως με την χρήση μπορείς να παρατηρήσεις σημαντική βελτίωση στις επιδόσεις αν πάρεις καινούργιο δίσκο.

Σε τυπικές εφαρμογές γραφείου, δεν θα σου προσφέρει τίποτα ουσιαστικό ένας καινούργιος δίσκος. (ίσως να κερδίζεις μερικά δευτερόλεπτα στην εκκίνηση των windows και των άλλων προγραμμάτων, αλλά μέχρι εκεί)

Σε βαριές εφαρμογές (CAD,επεξεργασία βίντεο , μεγάλες εικόνες) ένας γρήγορος δίσκος, τουλάχιστον 200GB θα βελτιώσει σημαντικά τις επιδόσεις.

Αν θες αλλάξεις τον δίσκο σου με έναν καινούργιο αλλά λίγα GB, π.χ. 80GB, κράτα καλύτερα αυτόν που έχεις.

Δημοσ.

Η ταχύτητα του δίσκου είναι της τάξης των 35 MB/s.

Αντίστοιχα ένας καινούριος κυμαίνεται στα 45-50 MB/s νομίζω (με τη minimum ταχύτητα του είναι είναι όσο η μέση του quantum στο περίπου).

Όλο και κάποια διαφορά θα υπάρχει, ανάλογα και με τη χρήση που κάνεις όπως είπαν και οι άλλοι ;).

Η διαφορά γίνεται μεγαλύτερη όμως αν σκεφτείς ότι ο δίσκος χρησιμοποιείται/γεμίζει από το εξωτερικό του μέρος προς το κέντρο, με το εξωτερικό του μέρος να είναι πιο γρήγορο.

Άρα αν έχεις 30 GB ας πούμε, στο δικό σου ποιάνουν το 75% του χώρου, μέχρι ένα σημείο δηλαδή που η ταχύτητα είναι κάτω από το μέσο όρο των 35MB/s.

Σε έναν 120άρη π.χ., τα ίδια data μοιράζονται στο 25% του χώρου του, στο αρχικό, πιο γρήγορο κομμάτι. Σε 160άρη, στο 20% κλπ.

Κοινώς, αν κάνεις ολική αναβάθμιση για να φτιάξεις καλό μηχάνημα, άλλαξε και δίσκο. Αν κάνεις μια απλή αναβάθμιση επιλέγοντας ένα φτηνό σετ μητρικής/cpu/ram και δεν έχεις απαιτήσεις για ταχύτητα από το σκληρό, κράτα τον για την ώρα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...